Gălăgie în sufragerie

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
[split din Router advice needed]

Deși încă mai am un an până să se oficializeze, am uitat că trebuie să iau deja în considerare un criteriu nou la cumpărături, și anume WAF = Wife Acceptance Factor :biggrin: Adică întotdeauna este o alegere, dar când una din opțiuni implică să dorm pe preș... :biggrin:

Boxe și router împreună nu pup, și cum router am deja, probabil voi lua doar boxele și revizuiesc planurile rețelistice. S-ar putea să ies mai ușor trăgând doar niște cabluri în plus prin casă pe lângă cele existente, deși pentru asta va trebui să dezlipesc o plintă pusă bine de tot.
 
Last edited:
De acum incolo va astepta cu interes sa fie ziua lui ca sa aibe voie sa isi mai ia cateva suruburi la calculator :biggrin:

Dar boxele alea desi arata futuristic nu sunt convins ca sunt in stare sa scoata si sunete la volum mediu si calitate acceptabila.
 
Sunt pentru a vedea filme în 5.1, fără să-mi bată vecinii în țevi. Ăsta e bugetul, nu am cum trece în hi-fi.
 
Iei ceva decent 2.0 ca Wharfdale 10.1 de exemplu și mai iei 2 mai încolo apoi o boxă centru și mai apoi un subwoofer :biggrin:
 
Două boxe am, de la o combină mai veche, și sunt decente. Ar merge așa și un amplificator sau poate un receiver, da' nu rezolvă nici nevoia de decodor DTS mai acătării (media playerul face acum stereo downsampling și se aude ca pixu) și nici dorința de 5.1. Nu în buget de genul ăsta. Azi a intrat salariul și deja mai bine de jumate s-a dus în contul pentru nuntă.
 
Două boxe am, de la o combină mai veche, și sunt decente. Ar merge așa și un amplificator sau poate un receiver, da' nu rezolvă nici nevoia de decodor DTS mai acătării (media playerul face acum stereo downsampling și se aude ca pixu) și nici dorința de 5.1. Nu în buget de genul ăsta. Azi a intrat salariul și deja mai bine de jumate s-a dus în contul pentru nuntă.

Păi receiver cu două boxe inițial apoi adăugat următoarele.

Ouch.
 
Chiar și numai receiverul singur iese din buget, dacă e să fie ceva nu chiar lowest price ever. La care să adaug apoi și alte boxe și să mă oftic că sună diferit.

Apropo, e ceva de capul boxelor Akai, că tot văd seturi complete? Par extrem de suspicios de ieftine. Akai, care era cândva un brand, a trecut prin mai multe rânduri de proprietari (investitori arabi?) care l-au adus la nivel de brand de piață - Panasoanic, Sonashi, Futaki, de-astea.
 
Damn it, ce lovitură sub centură, fă-mă să bălesc la Denon-ul ăla... :biggrin:

Wait, Yamaha RX-V377 e mai ieftin decât bluray-ul ăla LG... Hmmm. Boxele pe care le am sunt de la o combină Samsung 2x40W; oare le ard dacă le pun la receiverul ăsta și deocamdată stau pe stereo?
 
Dacă nu dai în ele ca surdu-n tobă, probabil or să supraviețuiască, doar că va trebui să le mufezi pe banane pentru rezultate optime. De-acolo poți să începi să construiești, stealthy, un sistem 5.1 serios :biggrin:
 
Cosmin_C oare pot să sper la ceva reduceri de Black Friday pentru Yamaha RX-V377? :smile:

De boxe SH nu-mi repugnă deloc, numa' bine s-a chinuit altcineva să le facă rodajul (probabil) :biggrin: Doar că banii se adună cu țârâita pentru mofturi, și întâi aș vrea să am un receiver decent pentru boxele existente și eventual ulterior să mai îmbunătățesc echipamentul pentru gălăgie.

La HiFi ceva mai pretențios nu mă bag, fiindcă n-am condiții în apartament pentru așa ceva și, realist, nici timpul în care să stau acasă să ascult muzică. De-asta mă limitez la văzut filme.
 
La emag anul trecut a fost black fridai si la scule audio. De fapt si la avstore, dar nu asa spectaculos, cu 1-2 exceptii de produse deja foarte scumpe. Dar avand in vedere necesitatile tale as zice ca merita sa pandesti oferta de black friday.
 
It's here, my precioussssss, I has it :nerabdator: Yamaha RX-V377, comandat ieri după-masă și ridicat aseară înainte de închiderea programului. :happydork:

L-am conectat și i-am făcut proba cu: Daft Punk - Tron Legacy soundtrack, Coldplay - Midnight, și apoi niște jazz și Katie Melua - Ketevan.

O. M. G. :inlove:

Mi s-a făcut pielea de găină. Redarea e incredibil de clară și precisă, aud fiecare detaliu chiar și la un volum mic, e un echilibru excelent controlat între bași, medii și înalte, muzica are pur și simplu altă profunzime și subtilitate. Și asta din niște mp3-uri!!

Mulțumesc că m-ați ajutat să redescopăr plăcerea de a asculta muzică. :meloman:

Pentru filme e încă puțin chinuită situația, decodarea sunetului 5.1 în stereo nu e perfectă dar e clar peste ceea ce putea reda TV-ul. Mai am un pic de bibilit la detalii - îmi trebuie un cablu optic între TV și receiver ca să am return audio, că prin HDMI nu vrea dintr-un motiv necunoscut; apoi, să fac HDMI CEC să meargă între toate trei, să nu stau cu colecția de telecomenzi pe masă.

Pentru 2 boxe, nu m-am chinuit să fac calibrarea cu microfon, dar l-am pus bine pentru când voi avea și boxe 5.1.
 
  • Like
Reactions: Neo
Pai stai nitel, pana la urma care sunt boxele? Cele de combina Samsung sau Dali-urile din recomandarea mea? Daca cu Samsung este asa fericit inseamna ca esti foarte usor de fericit. :biggrin:
 
Momentan am avut bani doar de receiver, cu boxele existente. E un bun început, și o abordare care mă va face fericit de mai multe ori, decât doar o dată și tare :tongue:
 
Well, fuck. RX-V377 e redus de Black Friday de la 1189 lei la 999 lei, și RX-V477 e 1399 lei. Că m-a mâncat undeva să nu aștept. Oh well, it's just munies.
 
Sari pe boxe ca si acolo e yummy. :biggrin: Dali, Mission sau Heco, sunt bune toate. Mai trist e ca, acum de banii aia luai si receiver si boxe...
 
Back
Top