Gadget-uri Bluetooth

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Am un headset foarte fain de la Plantronics, cu două căști și microfon cu noise cancelling, pe care îl folosesc intensiv pentru conferințe telefonice pe laptop sau pe telefon. (În esență e o placă de sunet pe fir lung USB, cu butoane de call/mute/volum, în care se conectează headsetul cu mufă standard de 3,5mm.) Vreau să folosesc acest headset fără fir, pe Bluetooth, pentru ca să-l pot folosi și pentru a asculta TV-ul unde am un emițător Bluetooth cu AptX. Probleme:

1) Trebuie să pot activa/dezactiva microfonul în timpul apelului - dacă poate face asta prin ceva plugin care să informeze Microsoft Teams sau Skype că mute on/mute off e perfect, dacă doar oprește microfonul atunci iar e ok.

2) Modulul Bluetooth trebuie să poată folosi microfonul din headset.

Până acum am găsit un receiver portabil Anker, foarte rezonabil la preț, cu care îți poți face orice căști (fără microfon) wireless. Pare să suporte AptX și bateria ține o grămadă, dar nu rezolvă cele două cerințe de mai sus - n-are buton de mute și folosește doar microfonul încorporat.

Ar mai fi două modele Sony care vin inclusiv cu căști intraauriculare și mufă USB-C, daaaaaar bateria se pare că e cam minusculă, pairingul se face în cel mai bun caz prin NFC da' doar prin BT duamneajută, și tot n-au buton de mute sau posibilitatea de a folosi microfonul căștilor.

Există ce vreau eu, sau să mă resemnez cu alte soluții? Nu-mi plac headseturile alea atârnate de ureche și cu baterie minusculă, nici alea pe după gât.

Există ceva telecomandă Bluetooth cu un buton care doar activează/dezactivează Mute în Windows/Android?
 
Am căutat și eu mai demult, n-am găsit nimic care să adapteze și microfon - doar cu microfonul lor sau deloc.
 
Dacă sunt nevoit să folosesc o urechelniță de orișice fel, fie - da' măcar o telecomandă pentru mute/unmute să am la îndemână. Ce-am găsit e pentru declanșarea camerei foto; nu s-o fi gândit nimeni la vreuna cu mai multe butoane sau cu butonul reprogramabil?
 
Dacă sunt nevoit să folosesc o urechelniță de orișice fel, fie - da' măcar o telecomandă pentru mute/unmute să am la îndemână. Ce-am găsit e pentru declanșarea camerei foto; nu s-o fi gândit nimeni la vreuna cu mai multe butoane sau cu butonul reprogramabil?
Hai că am cinci minute© :biggrin:

Asta este valabil pentru majoritatea tehnologiei care este pe piață în momentul de față. Se fac focus groups și alte rahaturi cu hipioți fumați (ar vrea ei) sau alți oameni care folosesc o mulțime de funcții incluse în mai multe mulțimi. Ăia care dezvoltă chestii vor să includă cât mai multe, dar apoi se confuzează bizonul, deci sunt incluse funcțiile de bază și se taie din customizare.

Am întâlnit asta foarte frecvent, dar unde este absolut monumental de enervant este la tastaturi. Am vrut la un moment dat să scot din cutie o tastatură full Razer că avea luminițe zic ok îi adaptez io niște keycaps faine. Numa' că nu poți face chestii în afară de ce a vrut producătorul. Vrei Fn pe capslock? MHM, succes. Vrei mai multe layers? Nu, mooie, că doar ai plătit 'fo 200EUR pe asta, nu 500+ :biggrin:

Eu folosesc FiiO BTR 3 care transformă orice căști normale în căști wireless și are un microfon pe el care-i relativ decent. Merge conectat la două surse de sunet simultan și schimbi între ele. Este foarte fain dar nu știe să folosească microfonul unor căști cu microfon (deci jack 3.5 cu trei "d-alea" :biggrin:). Pentru ce-mi trebe mie este suficient, tu nu ai ce face cu el pentru că nu-ți îndeplinește cerințele de personalizare a funcțiilor și funcțiile de care ai nevoie lipsesc.

În general în perioada recentă customizarea s-a cam dus pe apa sâmbetei. Unde când era Androidul pe la început apăreau chestii mișto gen "pie navigator" - acum nici nu mai găsesc rezultate la search online să-ți faci o idee, dar dacă glisai degetul pe ecran de pe buza ecranului apărea o "plăcintă" pe care puneai ce aplicații/funcții doreai. Acum nu mai poți face asta pentru că devs ăia au renunțat de mult la idee pentru că prostimea este setată pe tappy tap - oarecum normal. Windows s-a întors la era 8 bit la ce culori are prin el, nu mai spun că TOTUL E PĂTRAT fmm și ca să-l customizezi trebuie să-ți bagi nasul oribil prin chestii de ți se face dor de Plus! pentru Win 98SE.


Ce poți face la modul serios este să inginerești o soluție cu rPi plus-minus Arduino dar e cam bulky (sper că ai buzunare la pantalonii de pijamale). Punct de pornire. Îi tragi un touchscreen sau butoane analogice pentru ce vrei tu și o să iasă ceva la un moment dat.

Apropos tu nu erai în vacanță acum? :biggrin:
 
Dacă adaptorul bluetooth are butoane de play/pause poți să încerci să le remapezi cu autohotkey sau ceva de genul. Dar nu mă întreba la ce să le remapezi, că n-am idee. Eu am buton de microphone mute pe tastatură, dar nu pare să fie keypress, trimite ceva special. Iar unele programe nu știu să lucreze corect cu el, fac mute cu totul (și la ascultat).
 
Eu am renuntat la povestea asta cu fir. Din cauza de sedinte interminabile. Nu vei gasi ceva care sa mearga atat in Skype cat si in Teams, nu mai zic de alte chestii mai ciudate.
Eu folosesc Sony WH-XM1000 ver 3 parca. Sunt initial casti cu noise canceling, dar au si microfoane petru asta care merg in conferinte. Partea de noise canceling e geniala, se lasa linistea si trec doar sunete foarte puternice.
Pentru nevasta-mea am cumparat Plantronics Voyager 8200. Alea sunt facute pentru conferinte: au buton de mute direct pe ele, plus volum, noise canceling e ajustabil din butoane, are vreo 4 microfoane indreptate inainte spre fata/gura si microfonul e mai bun. Daar ... noise canceling nici nu se compara cu Sony. E bun, dar cand te-ai obisnuit cu ceva mai bun e greu inapoi.
Ambele au baterii mari, 20-24h autonomie. Fac toti banii mai ales acum in timpurile astea cand munca e de acasa.
 
Voi nu aveți probleme cu dureri de cap de la căști cu Bluetooth? Am avut nenumărate dispozitive (între care și Plantronics), atât pentru discutat cât și căști și mereu după ce le foloseam câteva ore mă lua o durere de cap oribilă. Unul din motivele pentru care voi prefera mereu căștile cu fir, până la urmă poți pune întrerupător pe microfon dacă nu găsești niciun mod de a da mute strict la microfon - uite acum m-aț ambiționat și tot caut să văd dacă există vreun shortcut în QMK - există două mute (KC__MUTE pentru OS X specific și KC_AUDIO_MUTE care are la descriere doar mute - am impresia că se referă doar la audio playback, nu și la microfon conectat.

Am mai săpat puțin și se pare că Windows nu are un shortcut pentru mute la microfon pentru că pur și simplu microfonul este activat doar când o aplicație îl accesează. Dacă aplicația nu are un shortcut pentru mute mic (cum este de exemplu opusul, adică Push-to-talk) - you're shit outta luck. Pentru Mac soluția este cam hilară dar mere :biggrin:
 
Nu, nu am dureri de cap. Si am castile pe urechi ore intregi in fiecare zi din cauza de sedinte interminabile ...
Mi s-a intamplat in trecut sa am si eu oarecum dureri, dar erau cauzate de apasarea pe urechi in mai multe feluri. Astea pe care le am acum au pernite moi si comode.
Singura buba pe care o pot oarecum reclama daca sunt cu adevarat carcotas este ca fiind inchise se face cald inauntru.
 
Eu am backbeat pro-urile alea de câțiva ani, folosite zilnic (uneori >8h), 0 probleme.

Pe de altă parte, am returnat niște căști cu fir pentru că îmi dădeau dureri de cap...
 
Fix la Backbeat am avut și eu problemele cele mai mari. Nu cauzate de strângerea pe cap, ipman, tocmai, cu ce te strânge pe cap o urechelniță din aia Nokia? :smile:

Anyhoo, poate era de la altceva, eu asta observasem pe vremea aia și nu am chef să re-testez teoriile (în primul rând nu prea știu pe unde sunt drăciile :biggrin:)
 
Nu imi plac castile on-ear in general, si daca totusi accept unele, niciodata nu sunt genul cu bateria inclusa si doar pe o parte. Am incercat, nu imi place si ma deranjeaza, nu am continuat incat am alte optiuni.
 
Nici eu n-am dureri de cap, da' nici nu poate să strice să țin un transmițător radio departe de cap. De-aia prefer un headset cu fir conectat la un transmitter prins de buzunarul la pantaloni, de exemplu. E și mai comod pe cap fără o greutate care, altfel, poate fi pusă altundeva, chit că-s doar 60g sau câte sunt.

Headset-ul preferat e on-ear, respirabil pentru urechi, foarte ușor, cu o bandă peste cap îngustă. Din cauza frezei tip arici, orice altă cască cu bandă mai lată sau cu padding îmi lasă șanț pe cap după câteva ore de purtare, și dacă pot evita privirile curioase când merg seara la supermarket, de ce nu. :smile: Din păcate Plantronics a făcut phase out la modelul cu cordeluța aia pe la ceafă; ăla a fost absolut magnific, păcat că i s-au fufu bureții și n-am mai găsit nimic potrivit în loc.

Ieri am văzut la Plantronics un headset basic doar cu mufă de 3,5mm, dar având telecomandă pe fir pentru asta. Volum, answer, mute. Habar n-am cum funcționează și cu ce echipament (smartphone sau laptop) că parcă Androidul recunoaște un singur buton la căști pe fir. Probabil n-ar funcționa cu un receptor BT care nici nu recunoaște butoane de-astea, nici nu dă alimentare pentru microfon, și oricum ignoră microfonul de pe headset.

Încă evit varianta de a lua un headset BT pe care să-l jumulesc de componente ca să meargă cu headsetul meu. :biggrin:
 
Backbeat-urile au microfon destul de prost, eu le folosesc doar pentru ascultat muzică.
 
Nu pot pricepe cum tolerezi lipsa calității sunetului la chestiile alea, mie mi se par atroce pentru orice altceva decât comms :smile:
 
Dunno, mie mi se pare că sună super ok dacă NU le folosești pe comm (când comută pe un codec dubios de zici că vorbește toată lumea prin pâlnie). Altfel merg pe aptX LL.
 
Back
Top