Furnizori privati de energie

Locuiesc intr-o cladire in care proprietarul primeste facturile si pe baza contoarelor platesc partea mea de cheltuieli. Nu m-am uitat niciodata pe factura mai mult de nivelul: total KW, total de plata => pret per KW x consumul meu = partea mea de plata. Si proprietarul fiind o persoana de incredere, nu ma uit deloc pe facturi, ii platesc cam o data pe an electricitatea si gazul.
 
Last edited:
Și la mine e cam la fel ca la Adi, am doar un x kwh * y lei/kwh = total factură, da' am abandonat, nu mă interesa chiar așa de mult :smile:.
 
Avand în vedere că megawattul pe la alții depășește 225 lei, există o diferență de cca. 40% în favoarea RDS demnă de luat în seamă.
Eu am alte întrebări, mai mult retorice:
- ce clauze de reziliere sunt în contracte și dacă sunt avantajoase pentru client,
- de câte ori te poți transfera la alt furnizor; presupun că nu există vreo piedică, dar totuși... piedicile pot fi nereglementate.

pee.jpg
 
Ce bine era dacă se ocupau ei de transfer ca la mobile stuff, iar eu să le dau doar copie după C.I., acte pentru casă și facturi. :biggrin:

(In other words, nu știu de unde fac rost de copie după certificatului de racordare și alte 1-2 chestii pe acolo.)
 
Salutare. Consultati si oferta [spam removed by admin]
 
Last edited by a moderator:
Pentru cei care sunt din Buc (la ENEL) a aparut o oferta la nivelul preturilor RDS care nu necesita schimbarea furnizorului ci doar semnarea unui contract nou. Am trecut eu pe varianta asta asa de proba - economia e undeva in jur de 10% pentru ca grosul costurilor nu au legatura cu pretul efectiv al energiei :wink:

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
 
Oferta este ENEL e-Light (vad ca acum au redenumit-o in Fix Online) si e de 0.147 lei/kWh cu 0.05 lei/zi rezervare. Totul se face pe mail si trebuie numai sa ai acces la un scanner ca sa le trimiti formularele completate si semnate. Mai multe detalii care poate imi scapa acum gasesti aici.

Ca fapt divers, toata mutarea dureaza undeva la 1 luna si ceva dar eu nu am avut nici o graba si nu eram chiar foarte promt in trimiterea datelor cerute.
 
Eu cred că o să chem un tip de la Digi să-mi prezinte oferta lor. O rudă din Buc. este deja la ei și din spusele lor factura s-a redus cu până la 20 lei, în condițiile în care plăteau cca. 80 lei pe lună. Eu consum ceva mai mult și sper măcar să se mențină acea proporție.
 
Vezi ca Digi nu iti poate factura partea de abonament TVR+Radio (esti obligat prin lege sa le platesti) pentru ca nu au incheiat nu stiu ce acord cu TVR si/sau Radio Romania asa ca trebuie sa ti le platesti tu singur, lucru care e un inconvenient.
 
Mie ultima factură de la Enel mi-a fost de doi lei optzeci, fiindcă după regularizare a ieșit că consum mai puțin decât era declarat. Ar fi fost pe minus dacă nu era taxa radio-TV :biggrin:
 
Ultima factura dupa regularizarea normala de juma' de an sau ultima factura de regularizare inainte de migrarea la alt furnizor?
 
Pentru mine 20-30 lei pe lună nu-s de colea, musiu. :wink:
Stai linistit ca nici eu nu lucrez la Microsoft / Oracle / Adobe & Comp. :smile: Dar de fiecare data cand m-am scremut sa caut o oferta mai buna, intotdeauna am constatat ca furnizorul original a venit cu o oferta mai buna decat cea noua, pentru care am semnat contract pe tz ani. :zbang:
 
Pe-aici nu vine niciun furnizor în afara Digi cu ceva mai bun. S-au învățat cu monopolul și ar trebui deșteptați din somn.
 
Eu am jurat pe sfantul tetraedru ca in momentul in care Romtelecom pierde monopolul, ma mut in a doua secunda la alt furnizor. Ghici cine imi da azi internetul si telefonia fixa? :biggrin:
 
Back
Top