Fumatul și alte vicii

Păi... treaba lor, ce să zic. Eu sunt foarte mulţumit. Şi NU VREAU SĂ MĂ LAS. În caz că nu s-a înţeles până acu' :smile:
 
Eu zic să te lași de astfel de texte. Eventual găsește-ți pe cineva. Este trist rău să citesc așa ceva pe XF.

@war4peace - radul este un om relativ inteligent, dar nu-i poți cere mai mult decât poate. Nici măcar să stea departe de topicul ăsta, am impresia că se sufocă de furie că alții fumează :lol:


Una peste alta afirmatiile mele au fost cu subiect si predicat, fara a jigni pe nimeni, strict la ceea ce s-a scris in primul topic.

N-am facut referire la niciun nivel de inteligenta si nici n-am folosit expresii gem "plm, no shit, macani " asa ca oi fi eu relativ inteligent si limitat, insa am cei 7 ani de acasa !

Chiar mi-a placut primul topic, in care cineva incerca sa-si justifice, achizitia/viciul?/neputinta? cu o gramada de bullets aranjate frumos in care explica ce buna pare a fi tigara electronica. Mi-ar fi placut sa fiu combatut punct cu punct, cu argumente civilizate, in schimb n-am vazut decat fuste ridicate.

Cu fumatul nu am nimic, eu nu (mai) fumez si cu asta basta. Insa abia astept ziua in care si in Romania n-o sa se mai fumeze nicaieri (sau macar in restaurante)! Daca in Italia s-a putut trebuie sa se poata si in Romania.
 
Ești un român tipic, cu replici tipice românești și cu convingeri tipice românești. Nu te jignesc, dar dumneata ai jignit. Te consideri superior, deși îți spun cu mâna pe inimă că War are cei 7 ani de-acasă și o tonă de bun simț în plus, ceea ce dumneata nu demonstrezi.

Țigara electronică este foarte bună, pentru că nu conține tona de rahaturi gen cianuri și gudron pe care le conține țigara obișnuită, ci doar nicotină. Înlocuiește atât gestul de a fuma cât și nicotina efectiv, se spală, se curăță, etc. Tu (radul) demonstrezi minim prostie cruntă crucificând dispozitivul și te sufoci pur și simplu de furie (model Vadim) că unii oameni o folosesc ca să înlocuiască un viciu.

Ce plm/dracu mai vrei? GTFO! :lol:

P.S.: nu-ți convine ceva, fă reclamație forurilor superioare, dar în România nu se va interzice fumatul în restaurante în următorii 20 de ani. Ar fi ultima picătură pentru un popor deja mult prea stresat. Ți-o garantez.
P.S.2: unii am crescut mai aproape de stradă și ne place să folosim expresii care conțin organe ocazional. Delicatețea ta este din nou o chestie tipic românească, probabil îți cad petalele când vezi un vagin or wat.
 
1. No ma da voi cica vrei sa aduceti popor nou cand nici macar pe asta nu-l suportati. Gizas, gasiti-va un hobby.

2. O sa se rascoale poporul roman cand m-oi scula eu din morti. Daca n-au fost in stare sa se adune pentru un protest al pretului la carburanti care afecteaza pe toata lumea, chiar crezi ca vor face ceva cand UNII (deci nu toti) nu vor mai putea sa fumeze in restaurante? Keep dreaming. Din cate vad eu poporul asta stresat poate duce inca muuuult mai mult, inca nu i-au fost atinse limitele superioare.
Gandeste-te doar la partea cu lovitura de stat din '89, cat de amarati erau atunci si tot nu s-au adunat de-o revolutie. In afara de cativa ce-i numeri pe degete, foarte putini au avut curaj si tarie sa faca intr-adevar ceva. Iar restul nici macar pe aia nu i-au sustinut. Si nu singuri unde esti anihilat rapid ci in grup unde te pierzi ca individ. Noroc ca s-au saturat Ilici si alti cativa din jurul lui de Ceasca altfel traiam in regimul nasol. Plus mai mare noroc cu Ilici ca n-au stiut de unde s-o apuce cand a prins-o ca acum eram sub un regim similar.
 
Chiar mi-a placut primul topic, in care cineva incerca sa-si justifice, achizitia/viciul?/neputinta? cu o gramada de bullets aranjate frumos in care explica ce buna pare a fi tigara electronica. Mi-ar fi placut sa fiu combatut punct cu punct, cu argumente civilizate, in schimb n-am vazut decat fuste ridicate.

Hai să vedem ce era de combătut. Citat direct al postului tău:

Da de ce nu le lasi mătaluță de tot, sa vezi ce lista de pros iti iasă atunci?
Macar cu tigara normala, stii ca ai sanse sa dai coltu' la modul clasic, stiut de toata lumea.
Chiar ai impresia ca auroloacu din dekang exterme presidential XXL gold GTO e-SATA o sa aduca vreun beneficiu acelui copil?

Acu' spune-mi şi mie ce era de combătut punct cu punct. Ai scris în batjocură, arătând ignoranţă (habar n-ai ce conţine lichidul respectiv) făcând ironii neinformate şi presupuneri nefondate.

1. Nu încercam să justific nimic. Am postat un topic cu informaţii, în eventualitatea în care cineva ar fi interesat. Eu nu simt nevoia să-mi justific acţiunile, că sunt major, vaccinat şi independent.
2. Am comparat ţigareta electronică direct cu cea clasică. Are avantaje mari. Nu am comparat-o cu viaţa unui nefumător. Se pare că dumneata faci o confuzie aici.
3. Când insinuezi că mai bine fumez ţigări clasice, ca să am şanse să dau colţu', nu pot să mă gudur şi să zic "bravo". Cel mult rămân cu impresia "ce idiot!".

Tot respectul pentru cei care s-au lăsat de fumat, mă bucur sincer pentru ei. Dar această reuşită nu le dă dreptul să arunce cu căcat în cei care încă mai fumează. Dacă vrei să-ți exprimi dezacordul, fă-o cu cap, nu cu bâta.
 
In calitate de membru al unei familii in care un unchi al tatalui meu a murit cu capacitate pulmonara 10% iar tatal meu a trecut prin urechile acului pe langa moarte (dupa ce ajunsese la 25% capacitate pulmonara) renuntand la fumat precum si in calitate de fumator pasiv timp de 30 de ani te felicit ca ai trecut la tigara electronica.

Ideal ar fi (chiar si doar din punct de vedere financiar) sa renunti la fumat total dar daca nu se poate merge si raul mai mic. Momentan tigara electronica mi se pare o inventie inca netestata pe termen foarte lung dar care cel putin elimina anumite toxine care veneau cu tigarile clasice. Daca totusi te decizi si reusesti sa renunti total la fumat e chiar extraordinar.
 
Ok, s-o luam de la inceput, fara resentimente si cu o intrebare absolut simpla:

De ce sunteti atat de siguri ca substantele, aromele si mai stiu eu ce poate sa contina tigara electronica nu fac mai mult rau comaparativ cu tigara clasica?

Nu fac apel la studii clinice, se pare ca ele nu exista.

Nu faceti apel la gudronii din tigara normala, da ei sunt nocivi, dar nici voi NU stiti ca in electronica nu este ceva si mai si?
Si ca o paranteza anilinile continute in vopseaua cu care este tiparit brandul pe tigara, sunt mai nocive comparativ cu gudronul, dar ma rog si de aceea e bine sa nu fumezi tigara pana la capat.
Gudronul a fost "marketat" ca fiind cel mai rau lucru care ni se poate intampla, atunci sa o lasam asa.

Revenind, rationamentul meu se bazeaza pe faptul: Fumez -> nu ma pot lasa -> NIMENI n-a dovedit sau macar spune ca electronica ar fi mai buna comaparativ cu cea normala -> de ce as "sari in gol de la et. 10" fumand tigara electronica?

Doar pt ca se vand?
Doar pt ca poti fuma in casa?
Nu e oare posibil ca fumand in casa, pe langa nefumatori sa-i expui si pe ei la niste substante fara miros si fara gust, dar totusi toxice ? Poate ca mult mai toxice comparativ cu gudronul?


Si da, mi se par neigineice. Am amici care si le lasa imprastiate peste peste tot.
Si ca un fapt divers, FARA nici ce mai mica urma de rautate, ironie, malitiozitate, toti amicii mei au plecat la drum cu electronicele exact din acele considerente pentru care a cumparat-o si war4peace.
Toti, dar fara exceptie le-au reluat pe cele normale sau cel mult le combina.
In consecinta, dupa parea mea, s-a ales praful de planul lor initial. Hainele tot miros, banii tot se cheltuiesc, etc etc.
 
În primul rând pentru că substanțele sunt înșirate acolo pe pachet și nu sunt toxice chiar după expunerea la atomizor, dacă știi puțină chimie poți rezolva singur reacțiile. Dar pentru că asta ar presupune un oarece efort, este mai comod să adopți o părere preconcepută.

Tu ai plecat la drum cu o părere preconcepută și extrapolezi bazându-te pe amicii tăi. Nimic mai greșit. Apoi sări în sus când ți se explică frumos. GG going full retard, logic ți se răspunde în consecință.

Din cauza părerilor preconcepute apar și problemele cu fumatul țigaretei electronice în locuri unde fumatul este interzis. De-aia foarte mulți producători pun un led verde în loc de unul roșu, ca să semene mai puțin cu o țigare aprinsă și să nu fii tackled în aeroport când tragi un fum.

Nu gudronul a fost "marketed" ca fiind cel mai rău lucru, ci tona de substanțe toxice rezultate din arderea tutunului și a aditivilor din țigări (care sunt vreo 599 și care nu sunt listați pe pachete). Dar gudronul este cel care se depune în plămâni și pe alveole. Este ceea ce produce displazia țesuturilor (reversibilă la stoparea fumatului) și tusea tabacică. Restul de aditivi au roluri în potențarea efectului cancerigen.

Este și unul din motivele pentru care narghileaua este mai puțin periculoasă decât fumatul normal, pentru că nu arzi efectiv tutunul ci mai degrabă îl "înăbuși", iar filtrul este reprezentat de apa sau ceaiul prin care este barbotat fumul. La polul opus se află pipa, unde pe lângă faptul că tutunul este tratat altfel, filtrul este diddly-squat ca efect => +++ substanțe nocive, la care dacă adaugi faptul că nu se inhalează, ci se pufăie (din cauza faptului că fumul este mult mai iritant pentru trahee și plămâni) rezultă și incidența mai mare de cancer de limbă VS cancer pulmonar la fumătorii de pipă, care este cu atât mai groaznic.



LE: sunt de acord că ar trebui mai multe teste eventual trial-uri cu țigarete electronice și că m-a stresat mult timp întrebarea "dar dacă au aditivii xyz care nu-s trecuți pe pachet?", având în vedere că pe pachetele clasice de țigări scrie că poți să mori dar nu-ți înșiră toate cele 599 de motive pentru asta :biggrin: Dar din păcate mă îndoiesc că se va ajunge acolo.

LLE: @LNT - take your head out of your arse plxkthx.
 
Neo, stiinta fundamentala pot sa expun si eu, poate chiar mai bine decat tine, asa ca las-o mai usor cu ce presupune un efort anume sau nu.

Am intrebat cu onestitate, nu ma da in barci cu cele 599 de substante (le stiam si eu), insa ca topicul asta sa fie usor de urmarit, nu are rost sa-l facem si mai stufos.

Tin minte un studiu care zicea negru pe alb ca un anumit medicament e sigur si nu era un studiu de 2 lei, era chiar un studiu in care s-au bagat multi bani, cu extrem de multi pacienti inrolati si producatorul era in top 5. La vreo 3-4 ani dupa ce s-a pus medicamentul pe piata, s-a dovedit ca oamenii mureau din cauza acelui medicament.

Pt tigarile electronice nu exista nimic!
Chiar sunt exagerat cand mi se pare bizar si riscant sa bagi cu buna stiinta in tine un lucru despre care nu se stie nimic?

Am ingrijit cu mainile mele pana acum 3 persoane din familie in faza terminala, asa ca imi cer scuze (din nou cu toata onestitatea) daca nu inghit chiar asa de usor replici de genul "tigara electronica este foarte buna".
 
Neo, stiinta fundamentala pot sa expun si eu, poate chiar mai bine decat tine, asa ca las-o mai usor cu ce presupune un efort anume sau nu.
:lol: Ești amuzant, zău.

Am intrebat cu onestitate, nu ma da in barci cu cele 599 de substante (le stiam si eu), insa ca topicul asta sa fie usor de urmarit, nu are rost sa-l facem si mai stufos.
Faptul că menționezi cuvântul onestitate nu face întrebarea ta onestă. Nu "dau în bărci", ci vreau să provoc o discuție științifică, nu un vax "ușor de urmărit" cu strawman stuff.

Tin minte un studiu care zicea negru pe alb ca un anumit medicament e sigur si nu era un studiu de 2 lei, era chiar un studiu in care s-au bagat multi bani, cu extrem de multi pacienti inrolati si producatorul era in top 5. La vreo 3-4 ani dupa ce s-a pus medicamentul pe piata, s-a dovedit ca oamenii mureau din cauza acelui medicament.
Care este legătura? Algocalminul este un medicament interzis în aproape toată Europa dar în România se folosește pe rupte, ba chiar ești luat de prost dacă eviți să-l prescrii.

Pt tigarile electronice nu exista nimic!
Corect și am zis că aș vrea așa ceva.

Chiar sunt exagerat cand mi se pare bizar si riscant sa bagi cu buna stiinta in tine un lucru despre care nu se stie nimic?
Da.

Am ingrijit cu mainile mele pana acum 3 persoane din familie in faza terminala, asa ca imi cer scuze (din nou cu toata onestitatea) daca nu inghit chiar asa de usor replici de genul "tigara electronica este foarte buna".
Respectivele persoane au fumat țigări electronice? Din nou părere preconcepută. Aluneci cu grație pe panta propriilor tale prejudecăți. Am avut și eu persoane care au murit de diverse forme de cancer dar asta nu înseamnă că mă apuc să crucific pe oricine pe Internet că se expune acelorași factori de risc cu bună știință. Îi avertizez frumos și elegant, dar, din nou, not going full retard.

Poți fi sceptic, dar cu bun simț și 7 ani de-acasă. Văd că n-ai "probleme" de genul.
 
Aruncatul pe fereastra ar putea trata acneea, deci daca nu ma arunc pe fereastra inseamna ca am idei preconcepute.
Chiar n-am vrut sa duc discutia in zona personala, iar exemplul familiei mele n-a fost dat strict legat de tigara electonica.

Morala ar fi fost ca avand grija de oameni in starea aceea, m-a facut sa nu iau de bun tot ce se scrie la rubricile de fapt divers.

Iar legatura cu studiile clinice pe medicamente e faptul ca se da chix chiar si cand avem de-a face cu stiinta, cercetare, bugete imense vs ... tigara electronica pe care lumea o adopta fara discutie ca fiind sigura.
 
De ce sunteti atat de siguri ca substantele, aromele si mai stiu eu ce poate sa contina tigara electronica nu fac mai mult rau comaparativ cu tigara clasica?

Nu fac apel la studii clinice, se pare ca ele nu exista.

Dar există! Însă e mai comod să nu dai click pe link-urile prezentate de mine chiar în topicul ăsta, pe pagina 1. Vezi, de-aia reacţionez cum reacţionez, că văd oameni care îşi bagă degetele în urechi şi zbiară "LALALALALA!" în loc să şi le destupe şi să se informeze.

Nu faceti apel la gudronii din tigara normala, da ei sunt nocivi, dar nici voi NU stiti ca in electronica nu este ceva si mai si?
Ştii ce-i culmea, că lichidul (bun) conţine glicerină vegetală (alimentară), apă, nicotină şi arome. Există şi fără arome. Există chiar şi fără nicotină! A, că este posibil ca în lichidele super ieftine "made in china", cu origini obscure, să se găsească ceva chimicale, da, se prea poate. Dar orice individ cu juma' de creier le va ocoli.

Revenind, rationamentul meu se bazeaza pe faptul: Fumez -> nu ma pot lasa -> NIMENI n-a dovedit sau macar spune ca electronica ar fi mai buna comaparativ cu cea normala -> de ce as "sari in gol de la et. 10" fumand tigara electronica?
Raţionamentul tău e prost. Asta ca să nu folosesc cuvinte mai grele.
Presupunerea greşită 1: "Nu mă pot lăsa". Omule, am scris de 4 ori aici: NU VREAU SĂ MĂ LAS. Îmi place să fumez (mai nou, electronică), nicotina mă linişteşte (sper să nu ignori şi link-ul ăsta).
Presupunerea greşită 2: "Nimeni n-a dovedit": dacă nu te informezi, logic că nu ştii.

Nu e oare posibil ca fumand in casa, pe langa nefumatori sa-i expui si pe ei la niste substante fara miros si fara gust, dar totusi toxice ? Poate ca mult mai toxice comparativ cu gudronul?
Paranoia much?

Si da, mi se par neigineice. Am amici care si le lasa imprastiate peste peste tot.
Si ca un fapt divers, FARA nici ce mai mica urma de rautate, ironie, malitiozitate, toti amicii mei au plecat la drum cu electronicele exact din acele considerente pentru care a cumparat-o si war4peace.
Toti, dar fara exceptie le-au reluat pe cele normale sau cel mult le combina.
In consecinta, dupa parea mea, s-a ales praful de planul lor initial. Hainele tot miros, banii tot se cheltuiesc, etc etc.
Îmi pare rău că ai amici de genul ăsta, dar eu ce să zic... schimbă-i :smile: Şi te rog să nu mă confunzi cu amicii tăi, mkay?
În concluzie: informează-te, apoi documentează-te, apoi combate. Nu invers.
 
Last edited by a moderator:
1. Linkurile amintite spun toate acelasi lucru. Le-am citit cu atentie si cu o exceptie, sunt copy paste ale aceluiasi text.
Concluzia? "The study indicates no apparent risk to human health from e-cigarette emissions based on the compounds analyzed."

Nu insist asupra cuvantului aparent ca sa nu fiu acuzat de idei preconcepute ! Nici DDT ul aparent nu facea rau, acum inca tragem ponoasele de pe urma lui. (N-am sa mai mentionez ca pt un proeict serios de cercetare pe animale sau voluntari sanatosi, 100 000 USD sunt bugetul pt de toner si hartie - insa hai sa luam de bun ce scrie acolo )

2. Rationamentul meu a fost formulat la persoana 1-a si nicidecum adresat tie direct! Deci raspunsul tau pleaca de la premise gresite.

3.Partea cu igiena nu-ti era din nou adresata de data asta.
M-ai lamurit intr-un post anterior, ca exista niste huse/tocuri special facute pt. tigari, multumesc, nu stiam de ele. Am sa le cumpar amicilor mei si probabil n-o sa le mai lase aruncate peste tot.

Deci din nou agresivitate fara rost, nu te-am confundat cu nimeni, nici nu am cum sa te confund pt ca nu te cunosc, asa ca puteai sa renunti la propozitia asta.

4.Partea cu paranoia o accept si mi-o insusesc, daca admiti ca exista un porcent cat de mic acolo, ca eu sa am dreptate.
 
Aruncatul pe fereastra ar putea trata acneea, deci daca nu ma arunc pe fereastra inseamna ca am idei preconcepute.
Chiar n-am vrut sa duc discutia in zona personala, iar exemplul familiei mele n-a fost dat strict legat de tigara electonica.

Morala ar fi fost ca avand grija de oameni in starea aceea, m-a facut sa nu iau de bun tot ce se scrie la rubricile de fapt divers.

Iar legatura cu studiile clinice pe medicamente e faptul ca se da chix chiar si cand avem de-a face cu stiinta, cercetare, bugete imense vs ... tigara electronica pe care lumea o adopta fara discutie ca fiind sigura.

Din nou exagerezi.

Iar studiile clinice pe medicamente. Mă întreb ce medic ești dacă ești într-atât de naiv încât ți se pare că sunt bazate pe știință în totalitate. Chiar ai impresia că are cineva interesul ca respectivele studii clinice să fie realiste? Sau mai degrabă "să dea bine"? Dăduse miahi un link pe forum apropos de cum se "rezolvă" statisticile, chiar (sau poate mai ales) cele medicale.
 
Măi Radule, măi, la tine funcţionează din plin ancestrala teamă de necunoscut, alimentată de nişte sechele personale, probabil, şi îmi pare rău că a trebuit să treci prin momente dificile, dar totuşi... wake up.
"No apparent risk" înseamnă "nu ne puteţi da în judecată dacă peste 100 de ani se dovedeşte că apa face rău sănătăţii or something". C-aşa-i în US of A.
Nu contează la ce persoană a fost formulat raţionamentul, poate să fie şi la a paişpea, un raţionament... iraţional tot prost rămâne.

Şi nu e vorvba de un procent, ci de o posibilitate. N-am zis nicăieri că o ţigară electronică e sănătate curată, nici că fumatul nu e nociv, ci doar că, prin comparaţie, ţigareta electronică e preferabilă din motivele menţionate de mine iniţial. Dar tu te-ai băşicat eroic şi-ai reacţionat de parcă te-ar fi muşcate careva de dos. Relax.

Seriosm acu', la modul general nu face bine să bănuieşti orice comunicat, orice informaţie. Poate că nici Pământul nu e rotund, că doar n-ai verificat personal. O dăm în patologic în ritmul ăsta.
 
Io mi-aș pune problema așa:
1) Studiile alea care or fi n-au tras nici un semnal de alarmă cum că țigara electronică produce ceva substanțe foarte periculoase. Probabil că sunt insuficiente testele calitative și cantitative și studiile cu adevărat independente în ceea ce privește consumul de lungă durată, ca să ne putem pronunța de acum cu privire la pericol.
2) Perspectiva mai largă e că băgăm în noi chimicale inclusiv prin mâncare, prin aerul respirat (Bucureștiul e #2 în Europa la numărul de zile în care praful depășește norma maximă), așa că mi se pare mai important faptul că nu mai bagi în plămâni 600 de compuși mortali decât că adaugi 2-3-5 sau câți s-ar putea să se producă prin atomizarea apei cu glicerină, nicotină și arome.
 
In sfarsit am mai gasit unul ca mine, acelasi efect il are si asupra mea, din pacate majoritatea oamenilor nu pot pricepe chestia asta. Fumez pentru ca vreau sa fumez, pentru ca ma linisteste, fumez pentru ca imi place, ma rog, fumam, m-am lasat de vreun an. Nu pot sa zic ca imi lipsesc foarte tare, decat cand dau de cate un dobitoc si imi vine sa ii rup capul si din pacate sunt prea multi pe la noi.

So, bottom line, daca nu reusiti sa pricepeti ca omul fumeaza pentru ca ii place, nu nu vrea sa se lase, e in stare sa citeasca 2 articole, studii, whatever si pricepe ca poate face nuj cate feluri de cancere si isi asuma riscul.....GTFO.

Iar daca va deranjaza fumatul pasiv step the fuck away from the smokers, dont get all Jehovah`s witnesses on them.
 
Apropo de chestia cu fumatul in localuri, in cazul meu tigara electronica face o diferenta. Acum, iarna, cand nu mai poti sta la o terasa, iar prin toate barurile nu se mai fumeaza, stau si vapez foarte linistit si ma amuz cand vad grupuletele de fumatori iesind afara in frig in fata localului la o tigara :smile: .
 
Știi în aeroporturi cum sunt amenajate niște „borcane” unde se duc fumătorii? :smile: Așa am văzut unul din termopane în Music Club, doar că fumul era atât de dens încât vedeai doar o ceață albă, nu și oamenii dinăuntru. Iar din când în când apărea din neant câte un cap ce se apropia de geam ca să vadă ce se mai întâmplă afară :biggrin:
 
Back
Top