Fumatul și alte vicii

Citation needed. Preferabil comparativ cu alcoolul şi sexul. Sau, că tot veni vorba, aş fi curios de statistici comparate: accidente auto provocate de ţigări versus accidente aviatice provocate de factori umani (piloţi, controlori neatenţi, de-astea).

Intreaba orice pompier cate probleme cauzate de tigari aprinse a avut. Accident nu inseamna "tamponare auto", ci si un incendiu neintentionat.

La cate avioane zboara si cate masini circula pe sosele sansele de a muri in accident aviatic sunt mult mai mici decat in unul auto, iar cele de a muri de cancer sunt mai mari decat cele doua la un loc. Chiar vrei cifre concrete? Google e mare (as in: "Allah e mare").
 
O fi Google mare, dar tu ai venit cu ideea, caută tu şi arată-mi că ai dreptate.
Articol legat de byproducts provenite din ţigareta electronică.
Articol publicat de National Institute of Health.
Methods and materials: Four different high nicotine e-liquids were vaporized in two sets of experiments by generic 2-piece e-cigarettes to collect emissions and assess indoor air concentrations of common tobacco smoke by products. Tobacco cigarette smoke tests were conducted for comparison. Results: Comparisons of pollutant concentrations were made between e-cigarette vapor and tobacco smoke samples. Pollutants included VOCs, carbonyls, PAHs, nicotine, TSNAs, and glycols. From these results, risk analyses were conducted based on dilution into a 40 m(3) room and standard toxicological data. Non-cancer risk analysis revealed "No Significant Risk" of harm to human health for vapor samples from e-liquids (A-D). In contrast, for tobacco smoke most findings markedly exceeded risk limits indicating a condition of "Significant Risk" of harm to human health. With regard to cancer risk analysis, no vapor sample from e-liquids A-D exceeded the risk limit for either children or adults. The tobacco smoke sample approached the risk limits for adult exposure.

IVAQS Project - Abstract.

Mai multe studii prezentate pe Wikipedia.
 
Bre, suntem atât de puțini pe aici... Chiar merită să vă certați pe cioace?
 
war, orice ai spune dependenta de nicotina nu e tot aia cu dependenta de aer (21% oxigen, mai precis). Stiu pentru ca am avut-o si eu aproape 10 ani si m-am lasat de mai mult de 10. Da, daca vrei sa iti demonstrezi punctul de vedere poti sa vii si cu citate din Biblie sau cu studii garantate de NHS, tot dependenta e ca si aia de heroina, cafea sau alcool. Vrei sau nu, tot un junkie esti, doar ca esti accesorizat high-tech si "foarte sanatos".

Bre, suntem atât de puțini pe aici... Chiar merită să vă certați pe cioace?
Nu. Dar nici nu e un motiv sa trecem peste unele lucruri.
 
Așa ești practic dependent și de mâncare, recunosc faptul că sunt un sarmale-junkie și sunt în sevraj major de vreun an+.

Trebuie să recunoști la un moment dat că tot ce este bun este ilegal, imoral sau îngrașă :biggrin: și că suma tuturor viciilor într-o persoană este egală. Nu înseamnă automat că un om care nu fumează, nu bea, nu fute, nu se dă cu parapanta, nu pilotează avioane, nu bea cafea/suc/cola, nu bea ceai (yey, teofilina din ceai e cam același lucru cu cofeina din cafea, ce surpriză, englezii îs ăi mai mari junkie în frunte cu rejina, mnu?) și nu încalcă limita de viteză niciodată este de fapt un criminal în serie, dar înseamnă că este un om foarte foarte foarte foarte ciudat :smile:
 
Bre, suntem atât de puțini pe aici... Chiar merită să vă certați pe cioace?
Măi, ai dreptate, dar trolii mă calcă pe nervi. Chiar şi ăia inteligenţi, care tună împotriva nicotinei, dar bagă cafele ca eroii. Sau nu.

Repet, n-am nimic împotriva unui post constructiv, amuzant sau care aduce ceva informaţie. Dar trolling jegos gen "băi dependentule" nu e un fel de mâncare pe care să-l înghit.
 
[*]Facil de fumat. Duci la gură, ţii apăsat butonul, fumezi.


Asta e constructiva? Amuzanta? Aduce ceva informatie?


[*]Se uită lumea ciudat la mine pe stradă, şi am încercat faza într-un magazin, era un paznic pe-acolo, se uită la mine, vrea să zică ceva, închide gura şi se face că nu mă vede.

Ce e aici? Jena? Disconfort? Satisfactie? Limitare? Beneficiu?


[*]Adio brichete, scrumiere, scrum, găuri în haine, mobilă arsă...

Unde asezi tigara dupa ce ai tras un fum ?
O asezi pe biroul pe care (poate-l) folosesc si eu ?
O lasi pe masa pe care mananac, dupa ce ai plimbat-o toata ziua prin gura?
Cand vii la mine in vizita, cum faci? O bagi in buzunar dupa fiecare fum tras in buzunar ?


Nu sunt nici agresiv si nici nu musc si nici nu dau lectii de viata!
Nu ma intereseaza daca esti curvar si bei pana te scapi pe tine, e treaba ta ce faci, insa ca sa-l citez pe Bill din alt thread in care se vorbea despre despre Ballmer,
împachetarea rahatului în staniol auriu
in orice situatie, mi se pare exagerata si de prost gust.

Eu am copil mic, sunt stresat, am necazuri, muncesc peste masura de mult, insa hopaaa ... cu tigara electronica nu mai dau foc la mobila, iar asta ma face fericit. Adio brichete!
 
Eu zi sa lasati nevestele sa faca o pauza si mergeti la curve. Garantat nu faceti cancer. :biggrin:
 
Si daca e nevoie, parafrazez si eu un clasic in viata: toate nevestele sa apeleze la mine!!! :biggrin:

O prietena a sora-mii fuma tigara electronica pentru a se putea lasa mai usor de fumat. Si intr-adevar, din cand in cand scotea tigara din buzunar, facea puf-puf si o punea la loc. Putea face asta si in tren, in lift, in avion, fara sa simta ca intra in fibrilatie pana pune iar tigara in gura. Iesea doar abur, mirosea a caramel, si ajunsese la cea mai mica concentratie de nicotina - mai avea doar dependenta de gest de eliminat. Fata de cat fuma anterior, a fost o imbunatatire fantastica, chiar daca uneori era neasteptat pentru noi sa o vedem ca o scoate iar pentru un fum in cele mai neobisnuite locuri. *shrug* mie-mi pasa doar ca nu mai fumam pasiv langa ea.
 
Asta e constructiva? Amuzanta? Aduce ceva informatie?
Da, tovarăşe, aduce. Uite că eu sunt mai prost şi credeam că procesul e automat, fără apăsare pe buton.



Ce e aici? Jena? Disconfort? Satisfactie? Limitare? Beneficiu?
E lipsa ta de inteligenţă. Că dacă nu erai orbit de o agresivitate pe care eu n-o pricep, te ducea capul să te gândeşti că ţigara electronică e ceva nou (cel puţin în RO) şi că oamenii nu ştiu cum să reacţioneze. Ca să priceapă şi mintiuca ta, e o constatare. E un fapt.



Unde asezi tigara dupa ce ai tras un fum ?
O asezi pe biroul pe care (poate-l) folosesc si eu ?
Spre deosebire de locurile în care munceşti tu, aici nu e un birou la şapte oameni; eu nu îmi împart locul de muncă cu nimeni.

O lasi pe masa pe care mananac, dupa ce ai plimbat-o toata ziua prin gura?
Nu, dragul meu, am un pouch foarte frumos în care stă. Apoi, se vede că n-ai văzut în viaţa ta ţigaretă electronică, dar de măcinat din gură macini. FYI, muştiucul nu atinge masa.

Cand vii la mine in vizita, cum faci? O bagi in buzunar dupa fiecare fum tras in buzunar ?
Firstly, eu n-aş veni la tine în vizită. Apoi, da, uimitor, o ţin în pouch şi ăla în buzunar. Minune mare, maică.


Nu ma intereseaza daca esti curvar si bei pana te scapi pe tine, e treaba ta ce faci
No shit. Ce căutai să măcăni pe un topic informativ? Tocmai, că te-ai gândit tu cumva că e treaba ta.

Eu am copil mic, sunt stresat, am necazuri, muncesc peste masura de mult, insa hopaaa ... cu tigara electronica nu mai dau foc la mobila, iar asta ma face fericit. Adio brichete!
Dacă atâta ai priceput... Oh well. Fiecare se izbeşte de o limită superioară în viaţă, nu? Vorba ceea: asta avem, cu asta defilăm.
 
Eu zi sa lasati nevestele sa faca o pauza si mergeti la curve. Garantat nu faceti cancer. :biggrin:

Eu zic să te lași de astfel de texte. Eventual găsește-ți pe cineva. Este trist rău să citesc așa ceva pe XF.

@war4peace - radul este un om relativ inteligent, dar nu-i poți cere mai mult decât poate. Nici măcar să stea departe de topicul ăsta, am impresia că se sufocă de furie că alții fumează :lol:
 
Jihadul nu are nevoie decat de un pretext, o impartire in 2 tabere si apoi datul la gioale incepe. Vezi, Marius, ce ai facut? Ai zis ca fumatul e un viciu, acum razboiul va dura 100 de ani, nepotii participantilor curenti inca isi vor mai taia gaturile prin tufisuri fara sa stie de la ce a inceput.
 
Interesting debate. :film:
PS: ca un fumator de cel putin un pachet de tigari pe zi, pot spune ca extrem de important in procesul de abandonare a fumatului a fost eliminarea cafelei, mai ales traditionala cafea de dimineata care isi cerea dreptul de cel putin 5 tigari.
 
War, cunosc foarte multi fumatori. Multi dintre acestia s-au lasat. Cam 60% dintre ei au incercat cu ajutorul tigaretei electronice, iar in final s-au bagat p***ciorul in ea, au fumat d-alea normale, apoi s-au lasat pe bune, fara sa mai puna tigara in gura. Sunt foarte putini cei care au rezistat cu tigareta electronica mai mult de... 2 luni, indiferent ca au vrut sa se lase, sau sa cheltuiasca mai putin.
 
Back
Top