Frigider/ combina frigorifica de care?

radul

Membru Senior
Cred ca nu avem topic de frigidere, asa ca voila!
Am o combina frigorifica Whirpool care a inceput sa se dezintegreze. Nu mai tin minte cand am cumparat-o, dar cred ca are in jur de 10 ani.
Experienta a fost ok, fara mari reprosuri pe partea de racire si consum, insa materiarlele din care a fost facut au fost aproape infecte. Plastic de proasta calitate, margini taioase, curatarea ei temeinica a fost intotdeuna un chin. Acum cateva zile au cedat balamalele de la usa frigiderului si piese de schimb nu se mai gasesc nici sa dau cu tunul. Sertarele de la congelator sunt aproape istorie, iar chederele magnetice nu-si mai fac treaba.

In consecinta caut frigider + congelator noi combinate sau separat, frost sau no frost, buget extensibil si orice sugestie sau experienta cu un brand sau altul este mai mult decat binevenita.

N-as lua LG, Samsung, Daewoo nu stiu de ce, dar parca n-as lua ...
N-as lua Arctic, Beko, Candy - or fi frumoase si ieftine insa imi dau impresia de chinezism de bazar mai ales la capitolul plasticarie. La urma urmei mai mult de 10 ani nu cred ca tine niciun brand actual, dar nici n-as vrea sa raman cu un maner in mana dupa 3 ani.

Ma tenteaza no frost - n-am avut, n-am folosit niciodata si parca ar fi util sa nu mai am gheata prin congelator.
2 compresoare?
Electrovalva? -ce e aia?

Cerinte? Cat mai mare, (dar nu side by side) consum mic, OS prietenos! :smile:

Multumesc anticipat!
 
Eu sunt fan Gorenje si am avut destule prin casa ca sa am motive sa fiu inca fan.

Am si eu si ai mei frigider Gorenje, al meu are vreo 16 ani si merge impecabil; singurele reparatii au fost inlocuirea unor accesorii prin interior sparte de idioti, gen suportul de oua, cel de sticle de pe usa sau un raft din sticla. Al alor mei are doar vreo 12 ani si nu a avut absolut nimic schimbat. Piese pentru Gorenje se gasesc usor in Bucuresti, e un centru de service la care ce nu e pe stoc vine in cateva zile.

Daca vorbesc de aparate vechi de 12-16 ani cu piese pe care scrie "Made in Germany" am si noutati: am luat o masina de spalat acum cateva luni (dupa cea veche a fost maltratata timp de 15 ani de menajere maniace si alte personaje dubioase, gen rupt usa de incarcare de cel putin 5 ori si rupt paletii la pompa de evacuare cu diverse piese metalice bagate in cuva), iar diferenta tehnologica se vede, nu au stat degeaba 15 ani: silentioasa de poti sa dormi langa ea, chiar si la stoarcere. Asa ca prefer in continuare marca asta.
 
Eu am un Hotpoint Ariston de aproape doi ani si pana acum sunt foarte multumit. In afara de sters rafturile pe ici pe colo nu m-am atins de el. Bineinteles, nu am de unde sa stiu cat de fiabila este, dar presupun ca o sa aflu :smile:

Pros:
- clasa energetica A+, full no frost, display simplu + control buttons fara a fi prea hi-tech (n-are touchscreen sau twitter :biggrin:) dimensiuni decente (aici tu stii ce cauti). Pe site vad ca scrie "Display Full Touch", dar nu are asa ceva. Asa arata panoul de control
- are functii de vacanta, energy saving, racit o sticla rapid, racit totul rapid, etc.
- culoare si design foarte placute. Nu am sters niciodata exteriorul (doar praful de pe suprafata orizontala de sus) si arata ca in prima zi, dar pe de alta parte nu stiu cat de rezistenta este vopseaua la zgaritat. Daca esti fan magneti de frigider iti asumi riscul, presupun :smile:
- compartimentat bine, zic eu. Sertar de legume maricel, sertar special pentru alimente perisabile gen carne, peste, etc., unde spun ei ca temperatura e mai scazuta
- destul de silentios

Cons
- garantie doar 2 ani. Pe vremea cand l-am cumparat as fi vrut sa iau ceva cu garantie mai serioasa, dar depasea bugetul.

Din cate stiu eu frigiderele cu doua compresoare consuma mai mult curent, dar frigiderul si congelatorul pot fi oprite separat. Conform calculelor mele nu a meritat diferenta de pret. Ideea este ca daca nu folosesti congelatorul si doar il pornesti din cand in cand s-ar putea sa merite, dar daca il tii pornit tot timpul sigur nu. Eu cel putin asa tin minte ca am citit pe vremea cand am cumparat frigiderul.
 
Ahh multumesc! Am fost azi sa casc gura si doar ochiometric mi-au atras atentia niste modele Ariston, Electrolux si Gorenje . Surprinzator si Samsung a bifat la cateva capitole -de ex 10 ani garantie la compresor + ergonomie interioara .

Concluzii tranzitorii :smile::

No Frost sunt mai mici si mai ingramadite la interior cel putin la partea de congelator.
Ca si dimensiuni mi-au placut doar cele clasice, cu gheata (banuiesc ca ansamblul no frost ocupa mult spatiu)
Pe NO NO list am trecut pe cele cu doar un singur sertar mare de legume, vreau neparat 2 sertare de legume.
Tot NO NO sunt cele cu dozator de apa rece la exterior.
Mi-am facut o idee despre volum, vreau ceva cu congelator semnificativ > 95 de litri.
Nu vreau cu congelatorul plasat in partea de sus.

Mi-au placut Gorenje, decente si mai ales destul de ieftine in comparatie cu celelalte.
Nu mi-au placut (surprinzator) Bosch urile - sertare mici la congelator, ingramadite, parca facute doar ca sa fie acolo... Probabil ca nici nu am nimerit vreun model deosebit, n-am aut rabdare si am fost doar intr-un un magazin Altex si raionul dedicat din Carrefour.

Multumesc mult pentru raspunsuri, citesc seara asta cat pot din link urile de mai sus si sper sa trag o concluzie.
 
Arctic erau destul de bune acum vreo 5 ani, nu cred că s-a schimbat ceva între timp. Or fi ieftine, dar sunt și relativ decente (nu mediocre).
 
Are frate-meu Arctic si nu mai tin minte ce i s-a stricat, dar a fost complicat cu reparatia pentru ca astia au reteaua proprie de service si numai acolo gasesti piese, ceea ce la alte marci nu prea se intampla la electrocasnice.
 
Si pe topicul de pe softpedia, indicat mai sus de Olivian, se plange foarte multa lume de Arctic, asa ca nu ma bag.
 
Eu nu trag nici o concluzie despre calitatea produselor pentru ca un frigider si un congelator nu au relevanta. Doar spun doar ca e mai complicat cu reparatiile.
 
Si pe topicul de pe softpedia, indicat mai sus de Olivian, se plange foarte multa lume de Arctic, asa ca nu ma bag.

Deci nici Beko. O decizie inteleapta. Ce conteaza la un frigider e fix compresorul. E Toshiba / Hitachi? Scrie Made in Japan pe el? E ok. Da, stiu, am ramas cu 100 de ani in urma... :biggrin:

PS: conteaza si cum ti-l transporta aia, conteaza si sa-l lasi in pozitie cateva ore inainte sa-l bagi in priza (sa se depuna uleiul pe fundul baii). Chestii d'astea.
 
Stai linistit ca in Japonia nu se mai fabrica decat chestiile care pot aduce profit la costurile lor de productie; compresoarele din frigiderele pentru lumea a patra nu intra in aceasta categorie.
 
o combina Beko DEN477MWD http://www.biasicom.ro/frigider-bek...mania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link de 350 litri frigider + 90 litri congelator , 2 compresoare, are si dozator pe usa de la congelator, ai si setari multiple digitale pe usa congelatorului .Am asa ceva din 2007, super multumit de el

sau mai poti lua http://www.neuron.md/combina-frigorifica-snaige-rf310-1803aa-[645,70217].aspx Snaige au parintii mei de prin 2003 si inca merge
Si gorenje e bun http://www.marketonline.ro/combine-...daptcool-multiflow-coolnfresh-crispzone-negru
 
Si pe topicul de pe softpedia, indicat mai sus de Olivian, se plange foarte multa lume de Arctic, asa ca nu ma bag.

Mda, clar Softpedia este un lot semnificativ statistic :smile:

Mă rog, depinde și cât ești dispus să investești, până la urmă este doar un frigider...
 
Nu ma atrage deloc ideea de a ma plimba prin serviceuri cu el, la urma urmei de aceea ma si agit pe aici. Daca ar fi ceva pe care poti sa-l cari in buzunar si daca nu ar fi un lucru esential pentru calitatea vietii unei familii (in cazul meu 4 persoane ) probabil ca as cumpara cate un Arctic in fiecare an.

Softpedia nu e statistic seminificativ, nici xf-ul, iar faptul ca tu ai zis ca Arctic sunt decente e chiar egal cu zero, luand-o statistic si comparativ cu Softpedia sau alte forumuri.

Multumesc pentru sugestie, am apreciat faptul ca ai vrut sa ma ajuti, dar am hotarat ca nu iau Arctic sau Beko, in ciuda faptului ca softpedia e nerelevant statistic.
 
Nu mi-o lua în nume de rău, dar este doar un frigider. Da, știu, este esențial să poată băga familia în el 3/4 de porc și vreo 5 găini.

Și în cel mai rău caz este irelevant, nu nerelevant.

Am vrut să glumesc lejer și să evidențiez faptul că nu prea pricep de ce lumea se agită endlessly pentru electrocasnice care oricum nu mai sunt ca pe vremuri și oricum țin maxim 5 ani. Iar softpedia este un loc oribil, unde cred c-am văzut maximum de model "valea plângerii". Dacă cineva nu se plânge pe-acolo, înseamnă că-i bolnav sau ceva-i în neregulă. Și holy shit, frigiderul este o chestie esențială. Da, este, dar nu trebuie să sari la gâtul oamenilor când îți recomandă ceva. Cât mai locuiam în România aveam toate electrocasnicele de la Arctic (mașină de spălat, frigider, parcă și aspirator), nimic n-a dat niciun semn de oboseală timp de 8 ani de zile, n-oi fi eu semnificativ statistic dar îmi dau seama când un lucru este lucrat decent. Depinde și cum ai grijă de ele.

Mă rog.
 
Am avut/am 3 electrocasnice mari de la Beko.
Masina de spalat a rezistat vreo 3 ani dupa care a inceput sa urle ca toti dracii, sa lase urme de detergent/balsam pe haine. Inca functioneaza in schimb, cu toate problemele. Deci presupun ca macar poate fi considerata fiabila.
Aragazul a fost o porcarie sinistra: in primii 2 ani s-au rupt toate butoanele, cuptorul avea doua setari: prea incins si adancurile iadului. L-am dus la tara unde bunica-mea, dupa 2 saptamani de utilizare, s-a intors la cuptorul/plita cu lemne.
Frigiderul a functionat impecabil timp de vreo 3 ani. Singurul lucru stricat a fost cutiuta aia de facut gheata care s-a rupt, probabil din cauza frigului din congelator. Dupa acei 3 ani minunati a urmat calea masinii de spalat si a devenit galagios. No Frost, pare-se, e zgomotos.
Revenind la subiect: chiar sunt curios de avantajele No Frost-ului. Cum ziceam mai sus, zice lumea ca cele "clasice" sunt mai silentioase. Iar zgomotul redus (am ramas cu sechele) e unul dintre criteriile in alegerea viitorului frigider (pe langa volum, pret si ergonomie - ha, ergonomie la frigidere).
A, da, ca sa inteleaga si Neo de ce am scris: Beko=Arctic.
 
... Da, este, dar nu trebuie să sari la gâtul oamenilor când îți recomandă ceva. Cât mai locuiam în România aveam toate electrocasnicele de la Arctic (mașină de spălat, frigider, parcă și aspirator), nimic n-a dat niciun semn de oboseală timp de 8 ani de zile, n-oi fi eu semnificativ statistic dar îmi dau seama când un lucru este lucrat decent. Depinde și cum ai grijă de ele.

Mă rog.



Asa este, ai dreptate, cu exceptia faptului ca nu vad unde am sarit la gatul cuiva, cred ca azi ai ceva probleme la cap (gluma lejera), daca intrepretezi textul meu de mai sus ca fiind agresiv.
Acum ce sa zic, pentru mine chiar este esential frigiderul, nu cred ca are rost sa luam si asta in discutie, as putea explica de ce este esential, insa e irelevant :wink:!
Deci Arctic/Beko nu, in ciuda experientei tale pozitve de +8 ani de functionare neobosita si in ciuda decentei cu care sunt lucrate.
 
ariston e cel mai prost. Am avt o centrala la un ap ... mi-a tras teapa vanzatorul ap ... facea apa calda in calorifere 120 grd si nu se mai oprea din crescut.Centrala mereu intra in avarie !!! .Deja incepea sa se desfaca tevile de CU cositorite in ultima camera si sa curga apa calda de la calorifere :haha: Sunat la servisu lor si adus un om. S-a uitat ala tablou, mi-a facut devizu mare cu ce trebe reparat si i-am zis pass. Nici acte de la centrala sau gaze nu-mi lasase vechiul propietar (se dadea mare patron de firma, ca avusese el sediu firma bla bla ...)aviz celor care isi ia apartament casa/vila sa verifice totul inainte sa semneze contractul si sa dea banul.
Am schimbat marca de centrala, pus un saunier duval isofast la vremea aia 2008 si nu ma mai doare capul

acolo nebunul pe softpedia e unul _iulius :lol:

Te inseli in privinta Beko si nici n-o sa incerc sa te conving. Atat pot sa zic ca am TV Beko color 60 canale din 1992 si acuma merge. Frigiderul iar depinde ... daca ai luat ceva ieftin, sa nu te astepti sa te tina !!! Am dat 20 mil in 2007 si merge si acu. Am pus in postul anterior link-ul de la frigiderul care il am si sunt supermultumit. Mai multumit sunt ca nu s-a devalorizat si pretul a ramas constant.
Mai au ai mei un aragaz Beko luat in 2003, si acuma e functional ... iarasi luat unul calumea nu ieftin

In schimb de gorenje la masini de spalat, iarasi e tzeapa. De 2 ori am fost la service. Odata in garantie ca nu facea stoarcerea(motorul nu intra in turatie mare ptr functia aia si au decis sa schimbe motoru pe garantie ... asteptat si rezolvat) si odata postgarantie (baga mai putina apa decat normal in cuva)
 
Back
Top