FPS-uri (single player campaign) ce merita jucate

Apropo de Far Cry 5... dupa 3 si 4 si flankerele alea (Primal, Red Dragon etc.) nu mai are niciun farmec, e chiar anost. I-am dat flit dupa foarte putin timp de jucat.
Acum joc primul meu Tomb Raider, asta ultimul si pare OK.
Ou sont les jeux d'antan?

Trimis de pe al meu Redmi Note 3 folosind Tapatalk
 
Acum joc primul meu Tomb Raider, asta ultimul si pare OK.
De-aia pare ok. Noua Lara deja începe să mă calce pe nervi cu apucăturile de 2018. În loc de o femeie călită, dură, inteligentă și efectiv sexy avem o adolescentă abia ieșită din pubertate, minionă-ish cu complexe de inferioritate, fizic de o bate vântul de pe stradă dacă n-are pistoalele la brâu și apropos de pistoale, acum trage cu arcul. USPSurile custom ale Larei sunt simbolul jocurilor Tomb Raider, wtf. Dar na, acum e arcul la modă.
 
Aham. Ăsta nu e ăla în care mergi în linie dreaptă din QTE în QTE? Că despre asta era seria: limitare și predictibilitate. Deci recomand Anniversary, Legend și Underworld celor care vor să își formeze o idee corectă despre ce a însemnat TR, dar nu tolerează grafica din '96.

Iar pentru bărbații adevărați - TR3 fără walkthrough; și cu grafica din '98. :gasp:
 
Mai enervant joc prin prisma QTE ca Ryse, son of Rome n-am întâlnit. Sau cum ruinezi ceva bun.
 
Sincer singurele jocuri care au QTE interesante mi s-au părut cele din seria God of War.
 
De-aia pare ok. Noua Lara deja începe să mă calce pe nervi cu apucăturile de 2018. În loc de o femeie călită, dură, inteligentă și efectiv sexy avem o adolescentă abia ieșită din pubertate, minionă-ish cu complexe de inferioritate, fizic de o bate vântul de pe stradă dacă n-are pistoalele la brâu și apropos de pistoale, acum trage cu arcul.
Joc în paralel TR - Legend, TR - Underworld, TR - GOTY și prea puțin ăsta ultimul cu Shadow of TR. Mi se pare mai reală Lara din GOTY decât cea din cele mai vechi. În cele vechi îmi dă senzația de Mario. :hihi: Și în FarCry3 era un puțoi care s-a transformat în Chuck Norris, de ce n-ar fi credibil că o pipiță e nițel mai emotivă? :wink:
Pistolul, pușca le primești un pic mai târziu. La 21% din joc deja le am, vorbesc de TR - GOTY.
Aham. Ăsta nu e ăla în care mergi în linie dreaptă din QTE în QTE?
Nu știu de Shadow of TR, că am jucat prea puțin, dar TR - GOTY (2013) mi se pare excelent.
Aaa, mint, am mai jucat unul de prin 2006/2007. :biggrin:
TR - Legend era, că mi-am amintit când l-am reînceput.
 

Attachments

  • trgoty1.jpg
    trgoty1.jpg
    141.6 KB · Views: 21
  • trgoty2.jpg
    trgoty2.jpg
    145.1 KB · Views: 22
  • trgoty3.jpg
    trgoty3.jpg
    158.8 KB · Views: 20
Șiiiiii... am trecut la Rise of Tomb Raider. Tomb Raider GOTY (2013) mi-a plăcut mult. Poate e cel mai bun joc pe care l-am jucat în ultima vreme.
Ăsta (RoTR) văd că are grafica și mai bună, e foarte bine optimizat, mișcările sunt cam aceleași cu TR-GOTY, deci rămâne de văzut dacă și povestea e OK. Nu știu cum de le-am ratat la vremea lor. Dar e mai bine mai târziu decât niciodată.
 

Attachments

  • RoTR.jpg
    RoTR.jpg
    172.1 KB · Views: 20
O stiu pe tipa din poza, facea reclama la chestia aia cu "sarit peste prapastie, coafura rezista".
 
Hmmm, doar în unele cutscenes o mai vezi așa curată. :biggrin: În rest e murdară toată. O fi având ceva sporuri: pericol, toxicitate etc... :hihi:
 
De-aia pare ok. Noua Lara deja începe să mă calce pe nervi cu apucăturile de 2018.
Aham. Ăsta nu e ăla în care mergi în linie dreaptă din QTE în QTE? Că despre asta era seria: limitare și predictibilitate. Deci recomand Anniversary, Legend și Underworld celor care vor să își formeze o idee corectă despre ce a însemnat TR
Domnilor, trebuie să vă contrazic. Am mai explicat ceva mai sus că această "nouă" Lara mie personal mi se pare mai umană, mai complexă. Poate pentru că și posibilitățile de exprimare ale producătorilor jocurilor sunt mai diverse acum și le fructifică la maximum și ostentativ. :biggrin: Prefer o Lara de-asta "nouă" decât una gen Super Mario ca în vechile jocuri. Cât despre gameplay, nu văd că s-ar fi deteriorat, ci că s-a remodelat. Și pe mine mă cam agasează cutscenes, dar fac parte din logica acelorași producători, care așa au gândit filmul jocului.
Ca să-mi fac o idee despre acele Lara mai vechi, chiar am jucat Underworld (sunt pe la 75%). Legend am jucat acum o vreme și pot să zic că n-am fost impresionat deloc la reluarea jocului acum (vreo 10%), motiv pentru care i-am zis "Flit". În schimb, cum ziceam, mi-au plăcut antepenultimul (cred, TR-GOTY) și ultimele două (Rise of TR și Shadow of TR). Ba chiar utimul e și mai drăguț. După un început ce te poate face să-i dai uninstal, jocul devine un adevărat Tomb Raider. Grafica e excepțională, jocul e excelent optimizat (ca și ultimele două), iar puzzles sunt mișto foc. Aaa, și mai remarc campaniile foarte lungi (și bine făcute, cum spuneam), nu scurte ca la ultimele apariții de jocuri single player.
Eu le recomand. Ciudat, nu m-am plictisit încă de serie, fiindcă poveștile sunt foarte bine ticluite. Nu ca la FarCry x ; de la nr. 4 m-am acrit de genul acela de joc.
 
Nu e bai, ideea este că personalitatea Larei din noile TR mie mi se pare jenantă. Nu este aventuriera puternică și independentă din celelalte, este o mimoză plângăreață care geme la fiecare pas. Dar pe de altă parte eu nu sunt de acord cu multe, gen Denuvo, noua direcție de câțiva ani încoace a jocurilor în general șamd :biggrin:

Apropos, dacă vrei jocuri frumoase, recomand cu mâna pe inimă Ori and the Blind Forest. Este o capodoperă și este un joc extrem de greu prin prisma faptului că este un platformer metroidvania, dar sincer muzica, atmosfera și povestea sunt de nota 20. Asta ca exemplu de ce-mi place mult de tot, să nu zici că-s hater :smile:

Din aceeași venă, poți încerca următoarele:
  • Limbo;
  • Dust An Elysian Tail;
  • Seasons after Fall;
  • Bastion;
  • Transistor.
Dacă vrei musai FPS, A Story about my Uncle este absolut genial. Alien: Isolation. SOMA.


Dacă nu ai chef de butoneală ci doar de clickuri, Out There: Omega Edition este o capodoperă. Sunless Sea. Wasteland 2.
 
SOMA ăla l-am încercat și l-am zburat. nu e genul meu. Survival horror nu-s pe placul meu. Aceeași treabă cu Resident Evil Biohazard. Vax!
Ori and... e cu desene animate. Nu, mersi. Mai sap eu și o să găsesc ce-mi place. :wink: Apropo, am dat o căutare după review-uri pozitive cu note mari pe Steam sau alte platforme de-astea. Multe jocuri cunoscute și jucate, dar și o groază de porcării. Îmi vine în minte acum Shadow Warrior 2...
 
Last edited:
Back
Top