Quake Live.
Quake Champions.
Counter strike global offensive. Acum free to play.
Edit: gameplay sau gunplay? Pentru că în general nu-s același lucru. Deși cele de mai sus imo sunt superlative dpdv al gunplay, că gameplay s-ar putea să nu îți placă.
PvE e cu boți, adică? Nu, prefer PvP.
Gameplay... și gunplay.
Dar corect asamblate.
Să mă justific: pe vremuri, când am jucat prima oară online, nu prea aveai de ales. Existau Counter Strike (CS), Quake și suita Wolfenstein. Quake-urile (și astea noi) mi se par prea hardcore și nu mă interesează, deși le-aș juca ocazional. RTCW cel original nu mi-a plăcut în mod special, dar cel gratuit și doar multiplayer, Wolf - ET, da. Am jucat ceva vreme și CS și m-am plictisit de el: hărți slabe, gameplay plicticos (plantezi/dezamorsezi bomba), mulți codați la vremea aceea. S-a transformat ulterior într-un joc doar de killăreală.
Așa am ajuns la Wolf - ET. Gameplayul e(ra) grozav: hărți multe (deh, oricine poate adăuga), SIMPLE, bine făcute, și mari, și mici, misiuni interesante și bine gândite, cu obiective. În plus, feedback-ul/feeling-ul armelor este excelent, n-am mai întâlnit așa ceva în alt fps. Păcat că grafica e de peste 15 ani vechime. Are clase bine delimitate: medici, soldați, mecanici etc. ce mai, un joc de echipă. Se poate juca hardcore, dar și stealth. Necesită și ceva inteligență, dar neapărat ca joc de echipă. Necazul e că în ultimii ani, se pare că poolimea peezdificată încearcă să-l trasnforme în CS, prin setările serverelor. Și așa s-a ajuns să fie doar un joc de killăreală pentru reputație, cu foarte puțini jucători care mai joacă la misiune/obiectiv.
Acum, din cele noi ce le-am instalat, Dirty bomb pare a se apropia de ET, dar nu prea mult.
Ironsight e un soi de CS, deci mă cam plictisește. Probabil va zbura de pe HDD.
Destiny 2, nu, free games only. Cumpărat am Battlefield 4, îl mai joc ocazional, dar e plin de cheateri.
EDIT: joc Metro Exodus
de vreo jumătate de oră. Adică, vreau să spun că am jucat vreo 2-3 minute: am împușcat vreo 2 monștri, am acordat un aparat de radio și m-am plimbat cu soția (din joc) printre ruine. Restul au fost cutscenes. Zicea cineva de Shadow of Tomb Raider că e plin de nu știu ce? Lol, e incomparabil mai fluid decât începutul lui Exodus. Să vedem ce s-o mai întâmpla.