Forțarea actualizării de Android la HTC M8?

Bun, deci la acest moment am două telefoane second hand ieftine, luate la risc. Pe ambele am putut pune în cele din urmă Android 6 oficial, cu update OTA, apoi TWRP ultima versiune (3.0) pentru recovery mai puternic.

Însă unul din telefoane pare a avea un defect - nu îi funcționează senzorii de lumină (reglare automată a luminozității ecranului), de proximitate (nu oprește ecranul și touchscreen-ul când îl duci la ureche, deci atingi cu fața ecranul și dai diverse comenzi) și giroscopul/busola (nu sesizează rotirea în portrait/landscape, orientarea pe Maps e înțepenită, nu se poate calibra poziția orizontală).

Am cam eliminat un defect software/firmware la atâtea versiuni încercate și putând să compar că merg pe un telefon dar nu și pe celălalt. În plus, revenind la stock ROM de la HTC, acesta are o aplicație de testare hardware a senzorilor prin formarea la telefon a codului *#*#3424#*#* . Și asta îmi arată clar că senzorii nu merg.

Deci, urmează să caut și să comand la frații chinezi placa și cablul care ar trebui să conțină toți acești senzori și butoanele de power/volume. Din fericire, placa de bază e separată, însă tot va fi o operațiune chinuită; modelul ăsta de HTC a primit cel mai prost scor de serviceability.
 
Back
Top