Forțarea actualizării de Android la HTC M8?

Success! HTC One M8 upgradat de la 4.4.2 la Google Play Edition (6.0)!

Din link în link am ajuns la acest thread, care descrie operațiunile corecte (de exemplu începe cu fastboot oem rebootRUU) și are și o gârlă de fișiere de folosit.

#1: Am verificat că telefonul are S-off (era deja), bootloaderul unlocked (gratis prin HTCdev.com), CID (Carrier ID) 11111111 sau GOOGL001.

#2: M-am hotărât că vreau Android 6.0 Marshmallow, build MRA58K.H15, și am descărcat fișierele aferente.

#3: Am aplicat întâi pachetul de actualizări de firmware, varianta cu splash screen animat Google deja încorporat: M8_GPe_Firmware_6.0_MRA58K.H15_5.07.1700.15_w-googlesplashscreen_0p6bimg.zip

#4: Am aplicat apoi un alt pachet de actualizări de firmware un pic mai nou: M8_GPe_Radio_H15_0p6bimg.zip

#5: Am pus RUU-ul GPe: RUU_HTC_One_M8_GPe_Marshmallow-6.0_MRA58K.H15_5.07.1700.15_0p6bdiag.zip

#6: Am intrat în Recovery, de unde am făcut un factory reset, apoi i-am dat restart și l-am lăsat în pace câteva minute.

Wizardul a funcționat impecabil, a găsit WiFi, totul pare să funcționeze (mă rog, mai puțin telefonia, că nu i-am pus încă SIM). Nu e rootat, ca să meargă actualizările OTA. Spațiul ocupat e mai puțin de 900MB din 12GB utilizabili în memoria internă. Am configurat microSDXC-ul de 64GB ca extensie a memoriei interne, le vede în continuare ca unități separate de stocare dar ce-mi pasă. E foarte curat, spartan de-a dreptul (de exemplu în meniul de Power n-are decât opțiunea de oprire, nu și restart/mod avion sau altceva; Hangouts este și aplicația pentru SMS; aplicația de cameră foto e minimalistă; și altele), dar probabil pot instala alte aplicații din Play Store. Boot-up e de 16 secunde.

Acuma sunt curios la al doilea telefon cum ar fi să pun ultimul HTC Sense pe el. Are CID 11111111, e S-Off și unlocked, RUU updater-ul oficial a găsit că-i poate face update de la 4.x la 6.x, dar i-a dat cu virgulă undeva pe parcurs și s-a oprit. (Posibil să fie de la CID? Pare să aibă totuși o imagine oficială acum, cu Android 5.)

Îmi place curățenia și rapiditatea GPE; pe de altă parte, e cam prea „tăios”. Mă gândesc ce va face mama, de câte ori se va enerva cu Google Now pornit accidental, sau Hangouts care va avea mai multe opțiuni decât e obișnuită pentru o aplicație SMS. Mai experimentăm, acum că i-am dat de cap (oarecum) :biggrin:

Mulțumesc foarte mult pentru îndrumări și încurajări!

PS: Recovery-ul stock a fost instalat ca parte din RUU. Nu i-am pus TWRP; în TWRP pot intra la nevoie prin fastboot USB și încărcând imaginea de pe PC.
 
Felicitări, ota updates merg fără root, dar nu-ți mai bate capul, nu mai apar pentru GPE. Google now se poate dezactiva.
Pentru sms vezi ca are google vreo 2-3 aplicații, hangouts e cea mai nefericită alegere :biggrin:. Încearcă messenger.
 
Ah în cazul ăsta îl rootez de-i merg fulgii. Ai mei nu folosesc Hangouts, nici jocuri, nici Drive/Spreadsheets sau alte aplicații din universul Google, pe care le pot astfel elimina din telefon (sau măcar din zona sistem, le convertesc în user apps). Sau pun aplicația de cameră foto a HTC și o elimin pe cea făcută de Google.

Al doilea avantaj la root e că pot minimiza spațiul irosit de aplicațiile sistem actualizate; o dată ele sunt în system cu versiunea din fabrică, și apoi sunt și în userdata cu versiunea mai nouă de pe Play. O dată la câteva luni pot insera versiunea actualizată în zona system. 20 mega aici, 60 mega acolo, se adună.

Voi mai încerca și DEX2OAT, posibil și câteva launchere diferite. Soția deja a făcut ochii mari când a văzut cum mișcă telefonul - ea are tot un HTC M8 actualizat OTA până la Marshmallow, nemodificat. Încă :biggrin:
 
Bun. Încearcă Arrow launcher, e foarte light. Poti seta wallpaper nou zilnic si multe altele. Sau google wallpaper.
Pe mine ma cam enervează sense 7, sense 8 e chiar ok.
 
Când telefonul va fi folosit de cineva care trebuie să-și pună mereu ochelarii pentru a citi un text mai mic de 6-8 milimetri, wallpaperul e mult mai puțin important decât posibilitatea de a face fontul mai mare, iconițe mai mari și altele. Nova Launcher a fost un bun început, dar mai încerc. Plus rezistența la schimbare, oricât de mică ar fi. „Mi s-a mutat butonul, eram obișnuit cu el în stânga, acum e în dreapta, mută-l la loc”. :biggrin:

Între timp am pus și TWRP mai vechi care merge în recovery, alea mai noi și recomandate nu fac nimic. Prin TWRP am pus ultimul SuperSU stabil, și DEX2OAT ca să miște mai rapid. Urmează să încep să bag aplicații, începând cu Link2SD cu care convertesc aplicații sistem în aplicații user sau integrez update-uri în sistem (asta necesita root), și mai departe cu aplicația de cameră foto a HTC-ului, poate și galeria foto mai bună decât Google Photos.
 
Puterfixer, ai tai sunt chiar power useri de le trebuie root? Sau ai prea mult timp liber? :biggrin:
Lasa-l cu rom GPE curat, pune Messenger-ul pentru mesaje si scapi de batai de cap.
 
Styr din moment ce unii au pus apk-urile astea pe net pentru a fi instalate pe GPe, mă cam aștept că vor funcționa fără Sense :smile:

IceCub la HTC-ul ăsta, se pare că singura modificare necesară pentru root e să instalez SuperSU. De root am eu nevoie pentru a scoate aplicații pe care ai mei nu le folosesc, fiindcă își bagă nasul în diverse :smile: și mă trezesc cu „am deschis ceva, m-a întrebat ceva ce n-am înțeles, i-am zis yes și acum aplicația de SMS-uri arată altfel”. SuperSU poate fi și scos după aceea :smile:
 
apk-ul il poti lua si de pe play store, da` asta nu insemna ca o sa si mearga sau poate mearge doar partial, fara toate feature-urile. S-ar putea sa aiba nevoie de librari care nu sunt in gpe, doar in sense release. Bine, se pot lua si librariile dintr-un sense rom si sa faci un zip pentru twrp.

Anyhow, incearca, nu dureaza mult. :biggrin:
 
Păi imaginea GPe conține un pachet Service Pack HTC, care tocmai s-a actualizat de pe Play Store cu ultima versiune. Pare a fi un base pack de biblioteci (com.htc.sense.hsp-1/base.apk, 10,62MB). Aplicația de cameră foto pe care vreau să o instalez este o versiune mai veche, de dinainte ca HTC să înceapă să o simplifice. Mai exista preinstalată și o aplicație de editare foto făcută de HTC, HMS_Gallery - nu apare în lista de aplicații, dar cred că merge ca plugin pentru aplicația de galerie.

Ia să vedem ce aplicații am putut îngheța cu root:
  • Android Pay, 16,13MB
  • Cărți Google Play, 16,43MB
  • Jocuri Google Play, 20,12MB
  • Google Japanese input 15,10MB, Coreean input 8,27MB, Hindi 12,15MB, Pinyin 10,87MB
  • HTC Dot View că n-am carcasă de-aia cu găurele, 17,21MB
115 MB dintr-un foc, 15% din tot spațiul ocupat. Și ar mai fi nefolosite și Google Drive (20,54MB), Google Photos (36,96MB), Google Hangouts (37,72MB), Google Music Play (27,46MB) - încă 121 MB. Având root, le pot îndepărta complet din sistem, nu doar îngheța.
 
Când stocarea internă utilizabilă de aplicații e de doar 12GB și userii sunt niște maniaci ai whatsapp-ului, ajungi să te uiți și la cache-ul browserului.
 
Am luat ieri două HTC One M8 second hand. Fizic se prezintă în stare foarte bună, dar unul e cu Android 4.4 și celălalt cu Android 5. Niciunul nu găsește prin aplicația HTC de actualizare ultimul ROM oficial cu Android 6. S-a mai distrat cineva cu asta, sau mă duc la vreun service?

Pe net, HTC a publicat oficial doar pentru telefoanele din US pachetul de actualizare pentru instalare offline. Caut versiunea internațională.
Am pățit asta cu un Note 4 luat SH. Meh.
 
Neo, nu a primit actualizările oficiale pentru că ori avea custom ROM, ori că avea bootloader-ul unlocked, nu pentru că e HTC.
 
Neo, nu a primit actualizările oficiale pentru că ori avea custom ROM, ori că avea bootloader-ul unlocked, nu pentru că e HTC.

Yep, am meu este Samsung :smile:

Ideea este că uneori chiar nu știu de ce se întâmplă, astea sunt singurele motive?
 
Last edited by a moderator:
Fmm de GPe, știați că are partiția system de doar 1GB, de parcă ar fi un Sony Xperia Arc de acum mulți ani? S-a umplut, cu toate aplicațiile alea implicite date afară. În flash-ul intern sunt 47 de partiții; există vreun tool care să pornească în recovery și să mă lase să mut/redimensionez partiții? Vreau doar să o micșorez pe cea cu userdata și să o măresc pe cea system. N-ar trebui să conteze, fiindcă alte actualizări OTA (sub formă de imagine de partiție) nu mai vin. HTC Sense are partiția sistem de peste 2GB. Halp?
 
Nu înțeleg cum ai umplut partitia de system. Bootanimation are câțiva mega buni și o poți șterge, ringtones, libs de la aplicațiile eliminate.

De repartitionare nu am mai auzit de ceva ani, știu că la un desire am reușit să îi modific partition layout-ul și să îi montez system-ul pe un card.

Dacă stau bine să mă gândesc în recovery poți să te legi cu o consola de adb și cu busybox și fdisk poți să repartitionezi.
 
Last edited:
Back
Top