Filme, seriale, actori, popcorn

Văzut Moon. Merită vizionat o dată. Zic o dată, pentru că scenariul e responsabil de nota aia de pe IMDB şi după ce ştii povestea nu mai are farmec.
După ce-ai văzut filmul lui Kubrik nu poţi să nu te-ntrebi dacă vocea domoală a lui Kevin Spacey nu ascunde ceva. Nu, nu e spoiler. Nici faptul că aş recomanda atenţie la ultimele cadre nu e spoiler.
 
Babylon 5
Stiam mai de mult despre existenta acestui serial dar nu l-am vazut pana acum fiindca nu ma asteptam sa fie atat de bun.
Ma asteptam la ceva in genul Deep Space 9. Gresit! N-are nimic in comun.
Ma asteptam ca intrigile sa se limiteze la doar cateva personaje principale. Gresit! Intrigile sunt la scara galactica; planete, specii si grupuri de interese diverse participa la actiune; toate simultan.
Ma asteptam ca fiecare episod sa se termine cum a inceput; nimic sa nu se schimbe si episoadele sa nu aiba legatura intre ele. Gresit! Nimic nu ramane la fel; o situatie relativ stabila si pan-galactica se rastoarna in cap chiar in mijlocul unui sezon; dinamica situatiilor este extraordinara; uneori imi venea sa zic "Hooo! Slow down, ca nu mai pot tine pasul cu ce se intampla.".
Ma asteptam ca timpul sa curga lent: un episod = o zi. Gresit! In anumite episoade este urmarita actiunea chiar si pe cateva luni, si nu in salturi mari.
Ma asteptam sa intalnesc personaje-arhetip buni si rai si cu ideologii bine separate. Gresit! Totul este complex, adaptat situatiei si dinamic, dar nu la modul extrem precum in Farscape unde 3 randuri de bad-guys devin good-guys.

Am ramas impresionat in mod special de ep. 4x22 care urmareste istoria ranger-ilor si a Aliantei pe cateva mii de ani. Oau! :smile:

Cred ca producatorii au avut niste consultanti extrem de buni in domeniul psihologiei si sociologiei. Sa construiesti evenimente la o asemenea scara mi se pare extrem de greu.
 
Babylon 5
Stiam mai de mult despre existenta acestui serial dar nu l-am vazut pana acum fiindca nu ma asteptam sa fie atat de bun.
Ma asteptam la ceva in genul Deep Space 9. Gresit! N-are nimic in comun.
Mă bucur că ți-a plăcut și mă bucur că există măcar o persoană care să confirme, chiar și indirect, că DS 9 e cam slab :smile:
 
Sunt curios cum este Paranormal Activity ca din trailer nu-mi pare extrem de scarry asa cum mentioneaza toti care l-au vazut (inclusiv oameni in toata firea care nu au dormit noaptea cu frica de BauBau).
 
Nu inteleg nici Avatar de ce este fantastic. Adica inteleg ca e colorat frumos si ca arata ca un fel de Star Wars + Unreal Tournament :smile: dar... poate imi scapa mie povestea sau ceva sau doar am devenit ciufut la filme.
 
Milarepa - film care incearca sa povesteasca viata marelui yoghin/mistic/poet Milarepa. Din pacate filmul nu reuseste sa-si atinga scopul, terminandu-se prea repede si descriind doar anii in care s-a format acesta. Oricum merita vazut.

Superbul peisaj himalayan mi-a amintit de Samsara.

Azi am reusit sa vad primele patru filme din seria Female Prisoner Scorpion - este vorba despre o femeie tradata de catre primul ei iubit, un politist corupt si care in incercarea de a se razbuna pe acesta devine o criminala periculoasa. O serie de filme asa, un pic mai feministe, insa care reusesc sa transmita si ceva mesaje daca faci abstractie de violenta.
 
Am vazut aseara pe TVR piesa de teatru Tache, Ianke şi Cadâr - In memoriam Gheorghe Dinică. Distributia a fost una de exceptie, Radu Beligan, Gheorghe Dinică, Marin Moraru, Valentin Uritescu, Monica Davidescu, Mihai Călin, Silvia Năstase. Nu-i pot acorda decat nota 10/10 pentru ca intradevar este o piesa de nota maxima, cu un Radu Beligan absolut genial - nu ca ceilalti ar fi fost mai prejos dar el a avut rolul evreului morocanos...

Scuze pentru semi-offtopic, nu-i exact film dar l-am vazut la tv ca pe un film, motiv pentru care nu-l puteam incadra la teatru.
 
Aseara a fost difuzat Top Gear - S14E01, mai exact episodul filmat in Romania. Episodul poate fi vizionat aici, iar pe torrente se gaseste si in format HD. Parerile despre modul in care au prezentat Romania sunt impartite: s-au putut vedea de la Mamaia, casa poporului si Transfagarasan pana la caini maidanezi, gropi si tigani. Cu alte cuvinte, Romania asa cum este ea...

P.S. ATENTIE!!! Versiunea SD care se gaseste pe torrente nu este completa - lipsesc ~ 2 min din filmarea de pe transfagarasan. Pentru filmul complet cautati versiunea HD.
 
Last edited:
Back
Top