Filme, seriale, actori, popcorn

Terminator Salvation.

Un fel de Resident Evil cu roboţi* şi fără Milla Jovovich. Yawn.

Mă uimeşte talentul unora de a face cele mai proaste alegeri posibile.

*) Teoretic, că practic am văzut mai mulţi terminatori în Ed, Edd n Eddy. :goofy:
 
M-am uitat la Punisher, ambele. Poate că primul are story şi un actor care tinde la locul lăsat de Lambert. Dar adrenalină mai multă mi-a dat cel de-al doilea. E mai simplu, replici proaste găseşti în ambele... în fine. In my book e acceptabil. PROST e ăsta.
 
Terminator Salvation. A inceput bine si s-a terminat cum nu se putea mai prost, adica dupa ce ca devine o totala drama mai lasa si totul in coada de peste si neterminat. Nu am prins efectiv care e salvarea din film din moment ce oamenii vor lupta in continuare pentru salvarea lui (in T21 din sezonul 4?). Yuk!
 
Spoilere şi bugspoilere mai jos!

Transformers: Revenge of the Fallen, pe care, din motive greu de înţeles, îl aşteptasem cu nerăbdare, e de-a dreptul dezamăgitor. Primul film din serie a fost un action/SF reuşit, dpmdv, şi cu siguranţă mult mai închegat decît ăsta.

RotF este probabil filmul cu cele mai tari efecte speciale pe metru pătrat văzut de mine pînă acum. Scenele de luptă sînt spectaculoase, iar interacţiunea cu mediul înconjurător este cît se poate de realistă. Din păcate, asta e cam tot ce pot să zic de bine despre un film regizat de General Motors.

Aici nu vorbim doar despre reclamă nesimţită la ultimele modele de supermaşini, ci de un scenariu conceput în aşa fel încît să includă tot parcul auto al sponsorilor. Altfel nu îmi explic numărul exagerat de mare de personaje secundare, care apar în cîte o scenă, după care dispar fără urmă (vezi Sideways, "camuflat" vezi, doamne în Audi R8, Sideswipe - Chevrolet Corvette, Arcee - Ducati 848 şi încă două motociclete, Gemenii - nişte Chevrolet-uri micuţe, Jolt - dă-o dracu'!, tot Chevrolet, Ironhide - ceva GM) şi montajul incredibil de prost. Toate personajele importante din primul film, inclusiv Optimus, Ironhide şi Lennox, au primit aici roluri minore în favoarea a cît mai multe maşinuţe.

Subplot idiot cu viaţa la colegiu. Subplot idiot cu părinţii lui Sam. Bucată muuult prea lungă despre nimic în mijlocul filmului, care ar fi trebuit să explice, cică, origini, simboluri, motive şi alte prostii. Film per total muuult prea lung pentru ce vrea să fie - ca o melodie punk de noo minute.

N-am înţeles de ce reapare robotul-eliciopter care fusese distrus în primul film. L-au reconstruit? Cum? Ziceau că, fără Cub, rasa lor e pe sfîrşite. S-au răzgîndit? Atunci care mai e the fucking point al primului film? Şi de ce nu l-au reconstruit şi pe Optimus la fel? N-aveau inbusuri de 5?

Tot legat de inconsecvenţă: în primul film, Megatron e un fel de sperietoare pe care Optimus o atacă doar din lipsă de alternative. Aici, şterge Optimus pe jos cu Megatron + încă doi fraieri ca la K-1.

Mă opresc aici că începe lumea să adoarmă. În concluzie: se putea mai mult dacă gîndeau filmul ca pe un film, nu ca pe o reclamă cu poveste pretenţioasă.
 
Man, pe radioul online nemtesc pe care il ascult - nu stiu germana - zice cam asa: Transformers .... director Michael Bay ....im kino .....
Deci e belea. :biggrin:
 
Chiar ieri am văzut şi eu Watchmen. Mi-a plăcut, în sfârşit un film cu supereroi în care negrul şi albul nu există, doar diferite nuanţe de gri. Are câteva momente prea siropoase sau prea evidente, dar în ansamblu merită văzut. Intră în top 3-ul meu al filmelor cu supereroi, pe locul 2 (pe primul e The Incredibles, pe al treilea e prima jumătate din Hancock).
 
The Treasure of the Sierra Madre (1948): Doi tipi faliţi şi un prospector bătrîn pleacă în căutare de aur prin Mexicul începutului de secol XX.

Filmul începe mai greoi, dar devine de-a dreptul captivant după ce apar conflictele între personaje.

12 Angry Men (1957): Doişpe juraţi încearcă să se convingă reciproc de (ne)vinovăţia unui puşti acuzat de crimă, într-un caz ce se dovedeşte a fi mai complicat decît părea iniţial.

99% din acţiune se desfăşoară într-o singură cameră.

Lee J. Cobb rules! Filmul rules!

Memento (2000): Un tip încearcă să-l găsească pe cel care i-a ucis soţia. Neinteresant? Tipul suferă de amnezie anterogradă, şi se foloseşte de poze şi notiţe pentru a şti ce face.

Firul narativ e destul de interesant, şi cu twist. :kul:

Tropic Thunder (2008): Comedie despre un grup de actori cu toane care vor să facă un film despre războiul din Vietnam, şi care sînt lăsaţi în junglă pentru a-şi interpreta rolurile cît mai realist.

Downey, Jr. rules! Cruise rules! Stiller nu suge ca de obicei.

Crank: High Voltage (2009): Film de acţiune pe bune, cap-coadă, fără discursuri despre pinguini, crize de conştiinţă şi alte prostii.
 
Comentariu la comentariul tău:
1. Nu am văzut filmul, dar cartea e de nota 10.
2. Excelent film! Cine nu suportă alb-negru, există şi un remake foarte bun din 1997.
3. Mi s-a părut o porcărie. Prea preţios, overlycomplicated, film de dragul artei. Poate să pară ciudat, dar mult mai entertaining e Ghajini, remake indian :smile:
 
Taxi Driver (1976): Înţeleg că filmul ăsta e capodoperă sau ceva. Mie singurul lucru care mi-a plăcut a fost De Niro. În rest, mi s-a părut muuult prea lent (la unele dialoguri scrijeleam scaunul în aşteptarea replicii) şi destul de vag legat ca poveste. Iar saxofonul ăla m-a zgîriat îngrozitor pe creier.

Long Weekend (2008): Sună a horror cu adolescenţi, dar nu e. Nici una, nici alta. Destul de entertaining, dar cu un subiect de clasa a II-a, şi insuficient dezvoltat, pe deasupra.

G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009): Neaşteptat de bun. N-are nici CGI belea, nici actori de top şi nici poveste interesantă, dar nici nu se ia prea în serios ca alţii, şi e mindless fun de la un cap la altul.
 
G. I. Joe: The Rise of Cobra

G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009): Neaşteptat de bun. N-are nici CGI belea, nici actori de top şi nici poveste interesantă, dar nici nu se ia prea în serios ca alţii, şi e mindless fun de la un cap la altul.

Pă bune? E cam scump biletul la cinematograf în weekend, da' mindless fun e chiar ceea ce am nevoie. :smile:

P. S. CG sux? :rolleyes:
 
Ma uit acum la Star Trek - The Next Generation.

Cand eram mic imi placea serialul. Acum vad o gramada de contradictii si probleme de logica: apa generata in holodeck care persista in afara lui, principiul generarii spontane la care s-a renuntat de secole, tehnologie extra-avansata dar incapabila de operatii extrem de simple...

Ce rau e cand stiu prea multe! Nici sa ma bucur de un film nu mai pot.
 
Aşa am păţit şi eu cu Stargate Atlantis. Fortunately, reuşesc uşor să cobor la loc sprânceana ridicată :smile:

Same here. :tongue:

In asteptarea lui Stargate Universe (2 Octombrie 2009) am inceput sa revad aleatoriu episoade din SG1 & Atlantis. Am ramas surprins de faptul la fiecare episod descopar glume subtile sau "greseli tehnice" care mi-au scapat la prima vizionare.
Ideea este sa ignori "piticul" din creier care sesizeaza toate aceste greseli si sa te bucuri de film. :biggrin:

Banuiesc ca mare parte din aceste greseli tehnice/tehnologice s-ar putea evita daca scenaristii ar tine o evidenta mai stricta a detaliilor de acest fel din serialele SF, de exemplu: distantele din spatiu raportate la viteze, etc.
 
Banlieue 13 (2004).
Film în stilul Crank, adică scurt şi la obiect. 'T is the year 2010. Banlieue 13 e un cartier rău famat al Parisului, pe care autorităţile l-au izolat cu un gard de restul oraşului pentru a-l putea ţine sub control. Intră în scenă o bombă, o gaşcă de mafioţi de mîna a doua, un poliţist undercover, un localnic şi o sor'sa răpită. Localnicul e David Belle, deci aşteptaţi-vă la multe scene de parkour. Enjoy!

Wanted (2008).
Mă aşteptam la ceva gen The Fugitive, cu spioni, FBI, crime, agenţi corupţi, the works. Şi - ce să vezi? - e despre un clan centenar de asasini cu puteri supranaturale, care de fapt nu e ce pare. :smile: Plăcut.
 
Back
Top