Filme, seriale, actori, popcorn

Eu va recomand filmul Collateral. Este un film psihologic, dar are destula actiune. Parca nu merita toata reclama facuta, insa per total este un film bun. :wink:
 
The Chronicles of Riddick :capu:
Parca e si mai tras de par decat Pitch Black.
Helen of Troy :thumbs:
Ăsta e ceva mai interesant. Putin cam ciudat finalul, dar te poţi pune cu istoria?
 
Innocence, sau Ghost in the shell 2. Am ramas impresionat de realizarea acestui anime. Deşi ideea este cam ciudată, filmul este foarte reuşit, chiar mai bun decât prima parte.
 
Last edited:
Blind Horizon - thriller cu plusuri şi minusuri, final puţin imprevizibil, realizarea destul de slabă (multe scene trase de păr), subiectul simplu dar interesant. Merge în lipsă de altceva.
 
Van Helsing - Poveste clasica, spusa in alt fel. Multe scene trase de par, efecte bune, Hugh Jackman si-a jucat bine rolul, iar Kate Beckinsale rulzzz... Overall filmul este bun, merita vazut.
 
GITS 2: Innocence. În general nu agreez animele cu mult CGI, dar în Innocence îmi place grafica, detaliată şi îngrijită. Povestea are însă mici probleme. Trebuie să-l mai văd de câteva ori înaite să-l compar cu originalul.
 
The Good Thief - Un film mult peste medie. Iarăşi accentul m-a enervat la culme. Nu ştiu de ce rămăsesem cu impresia de pe imdb că filmul era în limba franceză.
 
Timequest - A story about a man who travels back in time to Fort Worth, Texas on Novemeber 22, 1963 and prevents the assassination of President John F. Kennedy. SF politic, dacă îi pot spune aşa. Unele chestii sunt hilare (Bill Clinton era scriitor, John Lennon trăia, de Beatles nu auzise nimeni) şi făcute parcă de dragul de a şoca. În rest, film mai mult decât ok.

Gods and Generals - "Gods and Generals" is a four hour epic prequel to "Gettysburg 1993" which covers the Civil War from first Manassas to Gettysburg. Cine se simte american mediocru e invitat să-l vadă.
 
Collateral - un Tom Cruise în rol negativ, însă un rol negativ puţin nuanţat. Nu ştiu dacă a fost din cauza filmului sau din alte motive, dar în sală nu a sunat nici un mobil, iar reacţiile de needucaţi cu care eram obişnuit la vizionările de la Multiplex din partea audienţei au lipsit şi ele.

Innocence (Ghost in the shell 2) - deşi mi-a luat aproape două ore să-l vizionez, m-a surprins în mod plăcut - cum a făcut-o de altfel şi Ghost in the shell la vremea lui. Cred că ar fi fost interesant să lase în urmă aparenţă cartoonish pentru 3D nu numai în scenele cu mişcare panoramică a camerei.

Ghost in the Shell 2 was so different that there could be no comparison. As opposed to an Action film with deep undercurrents, this is a philosophical film that occasionally had some action sequences.
 
The Terminal Hanks e... Hanks. Omul care spunea "my momma said life is like a box of chocolates" acum invata engleza pe masura ce filmul se dezvolta punand in scena un personaj delicios. Daca n-ar fi fost Hanks, nu as fi pastrat filmul pentru colectie, pentru ca nu sunt unul dintre cei care isi pune intrebarea "cum ar fi sa traiesti intr-un Mall" (sau intr-un aeroport). Si nici Zeta Jones nu mi-a placut in mod special, in rolul de stewardesa iradiata si afectata de magnetosfera, misunand pe scenariu ca o musculita betiva. Filmul are Hanks, si are jazz. Good enough for me. Dar 7/10-le de pe IMDB e suficient.

S-a vorbit mult despre I, Robot, si multe voci spun ca o ia spre Hollywood rau de tot, intorcandu-i spatele lui Asimov - simt nevoia sa ma alatur lor. Adica, sigur, o avem pe Susan Calvin (eroul clasic Asimovian, witty, cu un IQ bine peste medie, cu o logica demna de Sherlock Holmes, dar cu o problema fundamentala de personalitate), ii avem pe Nestori si avem faza cu robotul care se ascunde in multime (care e mult mai profunda in adevaratul I, Robot), o avem pe VIKI (Asimov a pornit cu Univac, calculatorul analogic din nuvelele timpurii, ajungand in sfarsit la puerilul Creier in "I, Robot", in tipizarea megacomputerului sapient), si avem savantul nebun (un arhetip preferat al claustrofilului Asimov, in care se regasea cu placere). Cu toate acestea, il avem pe Will Smith cu umorul lui de rahat, si avem aerul din "Minority Report" de really-hard-SF hollywoodian. Does not compute, nu ? Una e rolul foarte bun al lui Robin Williams in "Bicentennial Man" si una e black-captain-Planet Will Smith, care nu se regaseste in Asimov deloc. Asimov era dorky, Will Smith e prea jmecher cu motocicleta lui, cu manutza de zici ca e Jax din Mortal Kombat, si cu tupeul cu care se ia de roboti. In plus, "I, Robot" deviaza rau de la universul Asimov : robotii fara respect pentru Legi apar d-abia in povestile despre Solaria (vezi "The Naked Sun"), iar Legea Zero apare cam tot in acea zona. Adica cateva sute de ani mai tarziu. Filmul e anti-roboti, Asimov era definitely pro. Asimov a vazut altfel problemele de pionierat ale roboticii, si s-ar intoarce in mormant daca ar vedea cum au transformat-o pe Susan Calvin a lui din robopsiholog in robopsihopatolog. 5/10. Alea 1,9 puncte in plus de pe IMDB sunt de la fanii Will Smith.
 
Las' că-ţi trece. :biggrin:
Eu încerc să mă uit acum la AvP. Sper să rezist până la sfârşit.
 
Mulan II - Încă nu m-am hotărât dacă mi-a plăcut sau nu. Cert este că am simţit absenţa lui Eddie Murphy, cu toate că Mushu devine un personaj şi mai interesant decât în primul.
 
Back
Top