Filme, seriale, actori, popcorn

Mirrors, un horror/thriller excelent, filmat în mare parte în România, în care apar actori români (şi care joacă foarte bine), well, trebuie să spun că după părerea mea e un film de nota 10. Un comentariu al filmului aici.
 
Saw V. Un film numai pentru fanii seriei. De vazut doar daca va aduceti aminte exact ce se intampla in primele 4. Povestea e superba, dar din pacate realizarea e tipica hollywood :frown:.
 
Un Saw cu poveste? Poate sunt eu nebun dar "povestea" nu a fost niciodata punctul central al filmelor din serie. Nici macar periferic, daca ma gandesc mai bine. E exact ca povestea din filmele porno. E acolo doar ca sa aiba un intro si un scenarist in generic :smile:.
Saw V e deosebit de celelalte 4?
 
E la fel ca celelalte 4. Daca nu ai vazut povestea din seria Saw te-ai uitat degeaba :biggrin:. Saw mi se pare fascinant tocmai prin poveste, lucru care il diferentiaza de filmele slabe cu sange si gore. Ba chiar are o poveste foarte complicat de inteles, cu interactiuni invers cronologice intre filme.

In mod cert daca nu ai vazut poveste din Saw, nu are rost sa te uiti la Saw V pentru ca nu ai sa intelegi nimic. Se leaga prea multe lucruri de filmele precedente.
 
Um, eu am văzut vreo 10 minute din Saw 1 şi vreo 10 din Saw 3. Nu mă dau înapoi de la filmele gore, dar poveste n-am remarcat. Enfin, gusturile nu se discută :smile:
 
Si din 10 minute de vizionare a unui film a carui poveste se vrea in mod deliberat confuza si twisted ti-ai format o parere? :rolleyes:.

Ce sa mai spun ca pana in ultimul minut din Saw (1) nu ai cum sa intelegi nimic de fapt. Atunci se intoarce cu totul situatia si se clarifica lucrurile.

/very late edit

Vazut si 28 Days Later. Mi s-a spus numai de bine despre el, si am fost un pic dezamagit. Filmul e bun, intr-adevar, nu se compara cu <your-average-horror-here> dar parca e cam amator facut. :smile:. De vazut. Anyway, pe mine m-a convins sa ma uit acuma la 28 Weeks Later :smile:.

/very very late edit

Vazut si 28 Weeks Later. Doar pentru fanii primei parti. De evitat. Idee buna, implementare proasta. Pur si simplu refuz sa cred ca armata poate avea in plan exterminarea a 50,000 de oameni sanatosi. E clar ca oamenii aia sunt doomed oricum, dar pur si simplu refuz sa cred ca armata trage in civili asa.

Nah, nu merge. Daca ai o masina care merge pe strada, e clar ca e plina cu oameni ok, deci de ce ar trage un elicopter dupa ea? Da cu rest. Pacat.

Great music though (in both movies).
 
Last edited:
Si din 10 minute de vizionare a unui film a carui poveste se vrea in mod deliberat confuza si twisted ti-ai format o parere? :rolleyes:.

Nah, ce să zic, îmi formez păreri repede, legate de filme cel puţin :smile:

Nah, nu merge. Daca ai o masina care merge pe strada, e clar ca e plina cu oameni ok, deci de ce ar trage un elicopter dupa ea? Da cu rest. Pacat.

Great music though (in both movies).

Păi cum să spun... e ca în Blindness. Oamenii o iau razna, se transformă în animale, nu îşi mai asumă nici un risc, miza e prea mare. Mi se pare ceva mai veridic decât acel ajutor "samariteanist" pe care îl promovează anumite producţii Hollywood-iene. Ca şansă să se întâmple, aleg mai repede "îi omor pe toţi ca să scap eu" decât "îi ajut pe toţi fiindcă aşa e etic".

În altă ordine de idei, am văzut Seven Pounds. Drama, drama, drama. Un om (Will Smith) chinuit de un lucru foarte grav pe care l-a comis în trecut alege să ajute 7 oameni pentru a-şi "răscumpăra" păcatul. Şi uite aşa, a reuşit încă o dată nenea ăsta de Will să-mi stoarcă o lacrimă. 9/10, cu felicitări. Ar fi fost 10, dacă nu începea aşa de leeeent...
 
Harry Potter: The Order of the Phoenix vazut pe HBO - daca primele 4 filme respectau cartile, fiind o excelenta ecranizare a acestora, filmul asta imi lasa un gust amar intre dinti, pentru ca sare peste multe aspecte importante ale cartii. (da, am citit toata seria si ma astept la o ecranizare buna dupa cartile astea).
Parerea mea este ca franciza Harry Potter o sa se duca in jos daca cine e responsabil de ea aduce regizori de teapa lui Uwe Boll. Pentru ca nu l-au putut folosi pe Bryan Singer (seria X-MEN, Superman Returns) sau pe Peter Jackson (LOTR, King Kong) se va reflecta in incasarile din toata lumea, care or sa fie cele mai mici dintre toate filmele seriei de pana acum.
 
Seven Pounds (2008) - M-a deprimat îngrozitor filmul, şi nu pentru că ar fi extraordinar de bun. Mi-a plăcut Will Smith, dar mă aşteptam la mai mult la cît de dubios începuse.

Defiance (2008) - Un lucru e sigur: lui Daniel Craig i se potriveşte mult mai bine rolul de pădurar beţiv (vorba vine) decît cel de Bond. Nu mi-au plăcut momentele hollywoodiene, dar, în rest, de văzut.

Blood Diamond (2006) - Bun. Mai naşpa cu DiCaprio, pe care nu prea îl prind rolurile de tough guy (nu că aş fi văzut mai mult de două filme cu el :goofy:). În schimb, Djimon Hounsou rules.
 
Am vazut si eu Seven Pounds aseara. Mi-a placut. E tocmai bun sa stoarca o lacrima domnisoarelor, mai ales spre final. :smile:
 
Realizezi că tocmai m-ai făcut domnişoară... mă rog, te iert :smile:
Recomand Slumdog Millionaire! Nu ştiu dacă merită în general nota aia uriaşă (8,7 pe IMDB), dar pentru cine a avut de a face cu cultura indiană, filmul e de 9 plus.
 
Ce mi-a placut la WALL-E?
1. Faptul ca filmul e indraznet (SF? Film mut in prima parte? Expresii faciale putine?).
2. Filmul se joaca cu tine: personajele au nume cu simboluri (Eve), sunt elemente simbolice si in film (floarea), reactiile personajelor sunt haioase;
3. Are si un pic de suspans, vrei sa stii cum vor evolua lucrurile, te identifici cu personajele;
4. Totul are o coerenta, e firesc si natural (partea a II-a are mici probleme, dar in rest e perfect).

Un film superb!
 
Bolt - loved it. E excelent. Go see it. Go see it now :smile:. Why are you still here reading this, I said go see it now :biggrin:.
 
The curious case of Benjamin Button nu e un film rău, dar scorul de pe IMDB e totuși prea mare. Defectul principal e că e groaznic de lung (2:43), iar mai puțin deranjant e că e absolut previzibil de la cap la coadă, în afară de Benjamin nu e nimic care să merite relatat într-un film.
 
Back
Top