Filme, seriale, actori, popcorn

Hellboy II: The Golden Army (2008) - Nici mai bun, nici mai slab ca primul. Efecte mişto. Care încearcă să mă convingă că filmul e de fapt o alegorie cum că oamenii sunt intoleranţi şi au făcut mai mult rău decît bine pe Pămînt ia ban permanent. :mda:
 
Filmul e de fapt o alegorie cum că oamenii sunt intoleranţi şi au făcut mai mult rău decât bine pe Pământ :smile:

Ontopic acum: Am fost curios cum se vede Independence Day în format HD. Am DVD-ul original, aşa că am luat de pe net versiunea HD. Surpriză: are 2h 24m, în loc de 2h 40m (versiunea mea DVD). Acuma, nelămurire: de ce au fost tăiate 16 minute din el? Există mai multe versiuni ale aceluiaşi film? Părţile tăiate nu sunt esenţiale pentru plot (filmul trăieşte bine mersi şi fără ele), dar odată ce le-ai văzut, filmul "mutilat" şi se pare mai slab.
 
Diferente de genul asta am vazut destul de des, in general intre versiunea data la cinema si cea de la TV. Mai rar pe PC/DVD. Nu le inteleg utilitatea totusi. La TV probabil ca trebuie sa se incadreze in grila, dar la DVD? Loc pe disc mai este.
 
Banuiesc ca ai auzit de "director's cut" etc ? Or fi alte considerente, dar in mod sigur tot in eficienta de un fel sau altul o dau.
 
Urăsc manipulările astea rudimentare de la cinematograf, TV sau chiar şi firmele de distribuţie DVD. De exemplu, boicotez din principiu orice film distribuit de Prooptiki România, pentru modul în care tranşează filmele ca să fie format 4:3 şi alte chestii. De regulă mă uit la DVD extras cu la fel de mult interes ca şi la filmul propriu-zis.

La TV sunt două chestii interesante. În primul rând, costul de licenţă pentru un film scade în timp de la lansarea unui film, aşa că e extrem de rar ca un film să apară pe cablu la mai puţin de 1-2 ani de la apariţia în cinematografe. Amintiţi-vă cât de târziu s-au difuzat Titanic şi trilogia Matrix, cât tam-tam s-a făcut pentru ele. HBO e un caz aparte, acolo plăteşti pentru filme. După 10 ani, un film sau un serial nu costă mai nimic, de-asta re-re-re-re-revedem pe ProTV toate expiratele anilor '80 şi '90.

A doua chestie la TV este obligativitatea de încadrare în nişte norme de parenting control; pentru violenţă şi limbaj, fie se difuzează filmul la ore târzii, fie se bagă în prime time şi scenele necorespunzătoare dispar ca prin minune. În această a doua variantă am văzut Basic Instinct pe cablu în SUA, şi am râs de m-am crăcănat când am văzut cum se sare de discret peste orice scenă care să facă măcar aluzie la ceva sexy :biggrin:

On-topic: am văzut azi Don't mess with the Zohan, şi m-am hlizit pe cinste. De obicei îl evit pe Adam Sandler cât pot, mi se pare un actor foarte limitat, plafonat în rolurile de nice guy şi fără abilitatea reală de a însufleţi un personaj. Eh, în filmul ăsta m-a surprins plăcut, dar cam degeaba că e o prostioară comică, nu un film cu greutate. Filmul nu e pentru oricine; trebuie o cunoaştere bunicică a unor stereotipuri americane pentru a savura glumele la adresa evreilor şi arabilor, de la humusul omniprezent la magazinul de electronice şi dezbaterile însufleţite privind echipele de baseball. Dar sunt destule scene pe care să le priceapă toată lumea.
 
Dacă vreţi film ciopîrţit, încercaţi varianta proteve de Frăţia Inelului, gîndită să se încadreze între reclame. :goofy: Frăţia Inelului care oricum era editat masiv de la peste trei ore jumate. I was like: but, but, but... aici se urcă Legolas pe troll! De ce mi-l arată pe hobbit-ul ăla al cărui nume nu-l reţin pentru că nu mă interesează? :biggrin:
 
stereotipuri americane
Probabil pentru ca nu au fost epuizate in zeci de alte filme pana acum. Cel putin pe tema asta. Dar mai mult de un ranjet si o hlizeala pe ici pe colo nu a stors :biggrin:. Poate te destinde un pic. Ocazional intinde coarda pre tare, adica trag de un banc pana iti pare rau ca ai ras initial la el :tongue:.
 
Ma mai uit o data, ca n-am vazut niciun pasaroi. :biggrin: Oricum, desi are potential, cred ca mai bine faceau Max Payne 3...
 
Das Experiment - foarte interesant.

Pe scurt este vorba de experimentul in care un grup de subiecti sunt impartiti in gardieni si prizonieri. Pe parcurs, experimentul o ia usurel pe aratura, natura umana facandu-si inca o data datoria.
 
Pana ieri seara, lista filmelor pe care le recomandam eu altora spre vizionare era scurta. Era ceva de genul "filmul in general nu e o forma de exprimare care sa zic ca e prea grozava, dar daca ar fi sa iti recomand niste filme, astea ar fi". Ca sa va dau un context, eu acum ma uit doar la filme din IMDb top 250 (si Dark Knight a schimbat ceva in top :biggrin: ). Fac asta ca sa ma conving ca dupa ce vad cele 250 de filme pot sa nu mai vad nici un film. Ever. :tongue: "Dom'le, am vazut multe filme bune. Filmul in sine e o porcarie." (ideea mea)

Si astea erau filmele mele (ideea mea era perfect valabila, astea doar sunt mai bune ca filmele obisnuite). :biggrin: Lord of War (7.7 pe IMDb, Nicolas Cage, razboi, cruzime, cinism, inteligenta chiar), Private Parts (6.6, libertate de expresie, succes indiferent de greutati, umor), Scent of a woman (7.6, frumusetea vietii), La vita e bella (8.4, err, frumusetea vietii din nou; dar si o gentilete si un mod bland de a privi viata; un film frumos), Gattaca (7.7, iti poti invinge conditia; nu exista obstacole), A few good men (7.5 onoare mai presus de orice - acum nu pot sa zic ca imi place chiar atat de mult partea asta, dar e o scena memorabila cu John Nicholson si Tom Cruise), Sex and the City (7.3, serial - partea sociala, interactiunea, discutiile; riiight :biggrin: ).

Criteriul meu pentru filme? Nu ma impresioneaza in mod special nici efectele speciale din filme, nici jocul actorilor, uneori nici scenariul. Ideea in schimb vreau sa fie buna, si emotia transmisa sa fie puternica. E greu sa faci asta fara un joc al actorilor si scenariu, dar nu astea sunt esentiale.

Am dat lista de mai sus ca sa intelegeti un pic ce fel de filme "tipice" imi plac (sa imi faceti profilul :tongue: ). Recomandarea mea e alta.

Asa. Si a venit ziua de ieri. :biggrin: Un film la care am inceput sa ma uit recent, un film alb-negru din 1957. Un film de calitatea tehnologica a unor filme romanesti de peste 30 de ani, adica slaba. :tongue: Le Notti di Cabiria. Filmul asta mi-a cam distrus topul. Desigur, imi place filmul pentru emotii in primul rand. Altii zic ca actorii joaca bine. Eu zic ca e emotia. Am scris despre film pe blogul meu (in engleza, textul contine spoilers). Mi-e lene sa rescriu tot mesajul in romana, doar voiam sa va recomand un singur film. Lista de mai sus cade asa, departe, undeva pe locul VI (locurile II-V nu sunt ocupate). Pentru mine filmul ala e motiv sa te uiti la filme. :biggrin:

Asta e trailerul (mie nu-mi zice nimic de emotia filmului, poate doar ceva-ceva despre actorilor). Si asta e pagina IMDb (comentariile mi s-au parut Ok). Asta e mesajul in engleza scris aseara de mine pe blogul meu si asta e commentul meu in engleza pe IMDb de azi-dimineata (singurul meu comment, singurul meu vot al unui film).

Ca un paradox, in lista filmelor de mai sus e un singur film in Top 250, si ala tot italian: La vita e bella. Si amandoua filmele au luat Oscar pentru cel mai bun film strain.

Am scris mesajul asta ca am si io un film de recomandat. :tongue:
 
Am vazut aseara si Big Stan. O comedie bunicica. Uitandu-ma la el am realizat ca as fi apreciat mai mult Zohan daca aveam alta stare de spirit la acel moment :biggrin:. Au cam acelasi gen de umor, dar cel din Big Stan parca e mai pe gustul meu.
 
Back
Top