Filme, seriale, actori, popcorn

Eu n-am fost atras de nici un film din seria Batman. Mi se par toate nişte tâmpenii. Bine că aparţin unei minorităţi (bine pentru ei, ovcorz.)
 
Vazui si eu aseara Betmen partea tz-shpe, a.k.a. Darc Cnait - m-a surprins in mod placut, ma asteptam sa fie mult mai prost. Nota de pe IMDb este mult exagerata, insa nu este nicidecum un film mediocru precum altele din serie, exceleaza prin jocul actorilor (RIP Heath Ledger) si are o poveste un pic mai inchegata....
 
Battlestar Galactica e probabil cea mai tare chestie din istoria televiziunii. :goofy: M-am convins că merită urmărit încă de la primul episod, 33, deşi la vremea respectivă nu înţelesesem mai nimic din el. Pare să aibă tot ceea ce lipseşte (dpmdv) la SGA (nici nu ştiu de ce fac comparaţia asta, BSG fiind cam la fel de SF pe cît e documentar din cauza camerei hand-held): ton întunecat, imprevizibilitate, continuitate, personaje multidimensionale, viciate (că e băutură, că e egoism extrem, că e altceva), efecte excelente, coloană sonoră... deosebită, etc. Episoadele mai slabe şi clişeele flagrante se pot număra pe degete. (Spun flagrante pentru că nu ştiu cine are pretenţia să vadă în 2008 ceva ce nu s-a făcut pînă acum.) Încă un plus pentru felul în care reuşeşte să capteze atenţia cu fiecare final de sezon (deşi m-au cam speriat cu sezonul 3, cînd am văzut ce-au făcut cu un anume personaj blond - şi nu mă refer la tipa care vorbeşte doar cu dinţii strînşi :goofy:; probabil dacă o lăsau aşa, pierdeau juma' de audienţă). Acuma singura parte naşpa e că 4.11 apare în 2009. :biggrin:

Definitely de văzut, dar nu ca SF pentru că veţi fi dezamăgiţi. 9.5/10.
 
Hard Candy. Thriller interesant, actrita din rolul principal a mai avut un rol misto in Juno, alt film care merita vizionat.
Vazut Hard Candy aseara. Placut, te tine incordat pe tot parcursul si surprinde cu fiecare faza. La final m-a dezamagit putin (devenit mult prea neverosimil), dar in rest fu foarte ... visceral. La un mom dat mi s-a facut rau fizic, ghiciti la ce moment :biggrin: (nu, nu are nimic de gore sau in genu asta, e totul psihologic).
 
Ca un oarecare fan Adam Sandler (e mult spun fan, dar actorul mi-e atât de familiar încât mi-e drag să-l văd în diverse roluri), am văzut în ultimele zile I Now Pronounce You Chuck & Larry - comedie mediocră, merită un 6/10 cu indulgenţă, şi You Don't Mess with the Zohan, care este de un ":biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin:" extrem. Mă rog, pentru amatorii de comedii realmente stupide; i-am dat 9/10.

În altă ordine de idei, puteţi să-mi spuneţi cum vreţi, dar am savurat telenovela soap-operistă Only Love, difuzată de curând pe Hallmark. Savurat, de asemenea, şi rolul Marisei Tomei (Anger Management, Happy Accidents etc) - prezenţă deosebit de plăcută în orice film. Din păcate, nu există în versiune DVD şi nicidecum disponibilă pe undeva în format digital. E semnată de Erich Segal, acelaşi care a scris Love Story; chiar şi povestea seamănă destul de mult, însă este substanţial mai complexă. În fine, e bun de văzut într-o seară cu partenera sau în singurătate de către cei heartbroken. :rolleyes:
 
În Sleepwalking am remarcat-o pe Charlize Theron, primul rol în care o văd după grotescul Monster. E o dramă „realistă”, tipic americană, presărată cu mici elemente care au picat ca nuca-n perete. Per total, merită un vag 7/10, cu toate că finalul a fost dezamăgitor, cu o pseudo-morală pe care presupun că trebuia să fiu fermier texan îndobitocit şi votant al lui Bush ca să o gust (nocountryforoldmen-ish :biggrin:).

Am urmărit apoi, cu ochii terifiaţi de somn, Felon. Rar mi-a fost să văd un film mai deprimant, care uneori simţeam că-mi provoacă un soi de rău fizic. Asta nu-i scade cu nimic din valoare, i-aş da un 8.5/10 dacă IMDb ar permite voturile fracţionare. Inspirat clar din The Shawshank Redemption, doar că nu se apropie de valoarea inestimabilă a acestuia din urmă. La modul în care s-a desfăşurat, mă aşteptam la un filnal cât se poate de diferit (mai mult nu zic, că o dau în spoilere).
 
Felon vazut si io da' am uitat sa pontez aici. Film super, chiar aveam nevoie de un asa film.
De acord cu ce zici de final, acolo i-am blestemat si eu pe scenaristii americani. :mad2:
 
M-am uitat si eu la Felon. Simplu, bine facut, to the point (desi, intr-adevar, nu tinteste la profunzimea/subtilitatea Redemptionului).
 
Destul de interesant Sleuth (2007).
Cu Michael Caine si Jude Law in distributie, se pare ca ar merita vazuta si varianta din 1972 in care Michael Caine joaca rolul (Milo) pe care il preia Jude Law in 2007. :smile:
 
Am început să apelez la filme de duzină, ceea ce nu prea-mi place, tre' să schimb foaia. Ultimele văzute sunt Trapped, un film mult prea clasic cu răpire de copii şi happy-end american, urmat de Where the Truth Lies, o poveste încâlcită, din care m-am prins despre ce e vorba pe la jumătate, dar spre final a devenit interesant; mi-am încheiat noaptea cu Sea of Love, un clasic din 1989 cu Al Pacino, film pe alocuri amuzant, dar care nu m-a izbit prin acea sclipire pe care o aştept de la orice film cu adevărat bun.
 
A fost sau n-a fost - un film destul de trist care m-a impresionat foarte mult.

PS: In legatura cu subiectul filmului, la mine, in Bacau, una dintre cele mai credibile institutii romanesti (adica Armata Romana) se ocupa cu trasul in luna, cu tunul, in timpul revolutiei. Nu glumesc. Mda.
 
You Don't Mess with the Zohan... Tocmai bun in caz ca esti prins in lift peste weekend si nu ai altceva mai bun de facut.
Hancock a fost destul de distractiv, dar actiunea s-a consumat cam rapid. Parca mai era loc de ceva acolo. Cam acelasi lucru pot sa il spun si despre Felon. Dupa recenziile de aici ma asteptam la ceva care sa se apropie mai mult de Inchisoarea Ingerilor. Iar finalul strica si mai rau impresia. Este totusi un film care merita vazut.
 
M-am apucat de Lost; Sunt la 2pisodul 30 şi parcă din seria a doua o dau în bălării, acţiunea e din ce în ce mai aiurea... Adică (spoilers, în caz că mai contează) Boone moare când pică 10 metri cu o epavă de avion într-o râpă, dar ditamai Boeing-ul (sau ce drac o fi fost) pică de la 10 Km altitudine şi scapă f'o 100 de oameni? Oh, come on! :smile:
Mă rog, mai sunt multe neportiviri; gagica aia blondă dă să nască de vreo 10 episoade, naşte un copil de 3 luni cel puţin (l-o fi ţinut înăuntru, habar n-am), şi pe lângă asta rătăceşte prin junglă vreo 2 săptămâni şi nu-şi aduce aminte nimic, dar la final e în regulă. În junglă hainele putrezesc în 2-3 săptămâni, dar naufragiaţii ăştia sunt mereu proaspeţi şi cu o căruţă de ţoale ca lumea la dispoziţie. Nice. Etc., etc.
 
Primul sezon e bun; al doilea e ok; de la al treilea, doar fanii Tînăr şi neliniştit pot continua să se uite cu aceeaşi convingere. O să vezi că hainele şi gagica aia blondă sunt nimic pe lîngă ce urmează. Ca aberaţii, vreau să zic. Probabil Frank Herbert îşi dă şuturi că nu s-a gîndit la aşa ceva... :goofy:
 
Yeah well, Lost şi Prison Break îndoaie limitele posibilului tot mai mult pe măsură ce evoluează, aşa că am ajuns să mă uit la ele doar ca entertainment. Recomand să faci la fel. Dacă primul sezon din fiecare mă ţinea cu sufletul la gură până la episodul următor, deja în sezonul patru sunt în bălării. La Lost, de exemplu, s-a dus naibii toată consecvenţa şi închegarea; nu mai sunt mistere, nu mai apare secvenţa de numere cu noi semnificaţii, nu mai explorează insula... Bleh.

Star Trek TNG l-am văzut mai mult sau mai puţin consecvent când îl dădea Mironov la televizor. De-atunci am văzut seria Enterprise, care a stabilit o fundaţie bună. Însă Deep Space 9 şi Voyager le-am tot amânat, din varii motive. Eh, acum m-am apucat de DS9, şi mai am un episod până la terminarea primului sezon. E atât de telenovelă încât pot face altceva în timp ce-l ascult. Oricum mă enervez să mă şi uit la el, că sunetul e decalat faţă de imagine :biggrin: Dar... o să trec prin el în acest stil ca să pot face măcar „aha, mbene” la sfârşit şi să refolosesc cei 300 GB.
 
Cred ca am vazut tot Star Trek. In afara de DS9 mi-au placut toate. Si le-am vazut la TV, deci am facut ceva sacrificii ca sa fiu pe faza si sa nu le ratez :biggrin:.
La Lost si Prison Break am rezisstat doar cate un sezon si 2-3 episoade din al doilea.
 
Back
Top