Filme, seriale, actori, popcorn

A murit Minghella. :frown:

LONDON (AP) — Oscar-winning director Anthony Minghella, who turned such literary works as "The English Patient," "The Talented Mr. Ripley" and "Cold Mountain" into acclaimed movies, died Tuesday of a hemorrhage following surgery. He was 54.

Minghella's publicist, Jonathan Rutter, said the filmmaker died at London's Charing Cross Hospital. He said Minghella was operated on last week for a growth in his neck, "and the operation seemed to have gone well. At 5 a.m. today he had a fatal hemorrhage."
 
Torchwood, derivat dintr-un SF excelent (Doctor Who), nu are nici umorul din acesta şi nici credibilitate măcar apropiată de Star Trek: din păcate e cel mai slab SF din ultima vreme, întrece chiar şi Battlestar Galactica.

În timp ce Doctor Who e distractiv şi are un farmec aparte (diferit, dar îmi aminteşte de Firefly), chiar dacă unele aspecte sunt un pic trase de păr (suficient de rar ca să nu strice prea mult), Battlestar Galactica are un realism aparte (navetele spaţiale chiar folosesc jeturi reactive vizibile pentru direcţie şi au inerţie), dar un scenariu deseori enervant (parcă e o lume de idioţi şi pămpălăi), Torchwood până acum nu are nimic interesant, doar minusuri destule. Şi în mod ciudat are o a doua serie care încă se difuzează.
 
Last edited:
Ce-mi place centrul de închirieri DVD din piaţă - 4 DVD-uri la preţ de 3 :smile:

The Brave One, cu Jodie Foster. Reflectă bine şocul şi curajul unei femei de a încerca să facă faţă nevoii de refulare după ce a fost victima unei agresiuni soră cu moartea. E un rol interesant, de obicei tipic masculin, dar în care se poate regăsi în mod excepţional şi o femeie. Jodie interpretează foarte bine rolul de first-time vigilante, deopotrivă cu Terrence Howard în rol secundar ca detectiv în New York. Nu are acelaşi thrill din Flightplan; nota de 7 de pe IMDB e potrivită.

The Kingdom, cu Jamie Foxx şi, într-un rol destul de secundar, Jennifer Garner. Pe baza unui nou tip de atentat terorist din Arabia Saudită se construieşte o mică lecţie de istorie a relaţiilor între vest şi lumea arabă, în particular între SUA şi Arabia Saudită. Scene de acţiune bunicele, povestea e directă şi fără multe twists, dar încărcătura emoţională a conflictului dintre două culturi e bine reliefată, culminând cu concluzia din final. Putea fi un 7,5 pe IMDB.
 
Ba este un timp pierdut. Pseudo-documentarul ala este aberant de prost. Nu exista demonstratii, nu exista citate relevante, nu exista surse cu autoritate, nu exista nimic. Doar afirmatii fara suport.
Multumesc, d-alea pot sa fac singur.
 
Ba este un timp pierdut. Pseudo-documentarul ala este aberant de prost. Nu exista demonstratii, nu exista citate relevante, nu exista surse cu autoritate, nu exista nimic. Doar afirmatii fara suport.
Multumesc, d-alea pot sa fac singur.

Asta e de pus in rama. Deci daca nu e PDF pe guv.ro sau whitehouse.gov, nu merita luat in seama, nu? :bravo:

Pentru cei interesati de subiect si nelimitati in aiwaisme, mosotisme & shit ("USA rulz, as vrea si eu sa fac foamea ca saracii de acolo, hihihi"), filmul ar merita o paralela cu BNR-ul nostru care din "organ central al administratiei de stat" ajunge "instituţie publică independentă" in urma unor modificari succesive:

Banca Nationala a R.S.R., organ central al administratiei de stat si unica banca de emisie a tarii, asigura infaptuirea politicii partidului si statului in domeniul monetar si al creditului. (DECRET nr.504 din 16 decembrie 1970)

Banca Nationala a Romaniei este organ al statului si are personalitate juridica. (LEGE nr.34 din 29 martie 1991)

(1) Banca Naţională a României este banca centrală a statului român, având personalitate juridică. (LEGE nr.101 din 26 mai 1998)

Banca Naţională a României (BNR) este banca centrală a României, având personalitate juridică. Aceasta este o instituţie publică independentă, cu sediul central în municipiul Bucureşti şi poate avea sucursale şi agenţii atât în municipiul Bucureşti, cât şi în alte localităţi din ţară. (LEGEA nr.312 din 28 iunie 2004)
 
Argumentation, u're doing wrong.

Intre "PDF pe guv.ro sau whitehouse.gov" si argumentarea unor afirmatii senzational(ist)e este o mica diferenta. Incearca sa o vezi.
 
Eu tocmai am urmarit un alt documentar: The Money Masters. Pe IMDB nu l-am gasit ca sa va pot da un link.
Documentarul asta, desi face multe afirmatii "din burta", m-a facut sa inteleg mai multe lucruri decat toata Economia din clasa a 10-a.
 
Back
Top