Filme, seriale, actori, popcorn

Michael Clayton
SUA, 2007

George Clooney, intr-un cu totul alt gen de roldecat cel cu care eram obisnuiti, se ocupa cu indesatul gunoiului sub pres in mod discret. Cat se poate de discret.
Avocat la unul dintre cele mai mari cabinete de avocatura din New York, Michael Clayton aranjeaza discret si prin orice mijloace problemele suparatoare ale clientilor sai.
Ai lovit un om cu autoturismul din dotare si ai fugit de la locul accidentului sau ai facut alte magarii? Doar Michael Clayton te mai poate salva...
Pe biroul lui ajunge dosarul plin de dedesubturi al unei puternice companii agrochimice. Cand omul nostru descopera ca multinationala e in stare sa faca milioane de victime pentru a se imbogati, trebuie sa aleaga: va musamaliza (in schimbul unei mite babane) totul sau va face informatia publica, punandu-si viata in pericol?

Vezi trailer!

De urmarit pt deconectare. Mie mi-a placut. Daca IMDB zice: User Rating: 7.6/10, eu sunt mai indulgent si ofer 8/10.

In film apare ca actor si Sydney Pollack, iar regizor este Tony Gilroy cel cu seria Bourne.
 
Gone Baby Gone - rolul lui Morgan Freeman e superb, ca de obicei, cel al lui Casey Affleck (n-am mai auzit de el) absolut jenant, nu înţeleg cum a trecut de preselecţie.

Film hollywoodian tipic pentru 2007, probabil că trebuie să fii american get-beget şi să-ţi tresalte inima când auzi 2-3 de „fuck” în aceeaşi frază ca să înţelegi nota de 8.0/10. Anyway, destul de interesant cât să merite văzut o dată.
 
Ca paranteză, nu ştiu de ce simt eu în general repulsie pentru filmele care au nume în titlu... O fi ceva derivat de la greaţa faţă de cultul conducătorului? :smile:
 
Jumper. O idee oarecum interesant, realizare si acting execrabil. Stay away 4/10

The Mist. Lame acting, atmosfera buna. Final enervant (mai exact cliseul cu armata pacificatoare care salveaza lumea de carii). Pacat, se putea mai bine. 8/10

Azazel, wtf... 1? Inteleg ca nu ti-a placut, dar wtf... 1?!?!

Outpost. O idee nu tocmai noua, o atmosfera destul de bine facuta, regizarea scenelor de lupta excelenta, acting bun (mai ales ca-s doar no-nameri in el). Un film low-budget care nu arata a film low-budget. 7/10
 
The Mist. Lame acting, atmosfera buna. Final enervant (mai exact cliseul cu armata pacificatoare care salveaza lumea de carii). Pacat, se putea mai bine. 8/10

Azazel, daca dai nota 1 unui film care in mod clar nu este de 1, poate dai si niste explicatii. Nu de alta, dar de suflat mucii e simplu...

Am scris deja, poate ca merita 2, dar asteptam muuuuuult mai mult de la el dupa ce a primit 7.7 pe IMDB. Vroiam sa dau si explicatii dar e ca si cum as incerca sa explic de ce Eight Legged Freaks sux, desi e probabil peste imbecilitatea asta. Daca nu-i puneau deloc finalul, poate ca i-as fi dat un 4.

Spoiler:
Dupa ce tot filmul o mana de nebuni se lupta cu tentacule gigantice, muste imense si paianjeni toxici, actorul principal (sub Eric Roberts) ramane cu 4 gloante, fisu, o blonda si doi pensionari. Din priviri, se inteleg, se sacrifica el. Impusca blonda, pe fisu si cei doi mosi. Iese afara din masina si plange de parca si-a facut o vasectomie fara anestezie iar in secunda urmatoare apare armata americana salvatoare care cu niste aruncatoare de flacari indeparteaza ceata complet. Actorul pricipal isi continua plansetul feminin si ... The End.

Si 1 e prea mult...
 
Well, privesti filmul din perspectiva gresita. The Mist nu este un film cu monstri cu zece picioare si tentacule, ci un film cu monstri umani. Dihaniile sunt doar un pretext, doar factorul suplimentar care dezlantuie criza.
Finalul a fost modificat fata de carte pentru a fi mai cinematografic. Nu este un final prost, ci doar diferit fata de carte. Scena finala cu soldatii este cheesy, dar este o problema de realizare, nu de conceptie. Conteaza sentimentul cu care trebuie sa te lase: disperarea.

Oricum, 1? Sa fim seriosi. Daca ai chef sa-i dai 1, feel free, it's a fuckin' free country. Dar nu te astepta sa-ti mai ia cineva notele in serios pe viitor.
 
Well, privesti filmul din perspectiva gresita. The Mist nu este un film cu monstri cu zece picioare si tentacule, ci un film cu monstri umani. Dihaniile sunt doar un pretext, doar factorul suplimentar care dezlantuie criza.
Finalul a fost modificat fata de carte pentru a fi mai cinematografic. Nu este un final prost, ci doar diferit fata de carte. Scena finala cu soldatii este cheesy, dar este o problema de realizare, nu de conceptie. Conteaza sentimentul cu care trebuie sa te lase: disperarea.
Daca perspectiva e cea vazuta de tine atunci i-as da o nota si mai mica. Imi plac filmele care pun intrebari tabu (privind religia, politica, etc) dar asta mi se pare un film facut de scientologi (lucru foarte posibil) pentru a discredita credinta in divinitate pe ideea ca daca exista un nebun care crede in ea atunci e o nebunie sa crezi in ea. Ok, ataca religia, credinta in zeu unic, dar nu cu argumente de doi centi ("Stoning people who piss you off is perfectly OK. They do it in the Bible, don't they?", "As a species, we're fundamentally insane. Put more than two of us in a room, we pick sides and start dreaming up reasons to kill one another. Why do you think we invented politics and religion?").

Daca te pasioneaza genul, in extrema cealalta (Soarele e pe cer, deci Dumnezeu exista!!!!!) e alta mizerie cinematografica, What the #$*! Do We (K)now!? (2004) care are si ea fanaticii ei.

Oricum, 1? Sa fim seriosi. Daca ai chef sa-i dai 1, feel free, it's a fuckin' free country. Dar nu te astepta sa-ti mai ia cineva notele in serios pe viitor.
As putea spune acelasi lucru despre 8-ul tau.
 
Well, eu nu aş da nota 1 decât unui film pe care nu rezist să-l văd până la capăt. Dacă rezist înseamnă că e ceva care m-a ţinut pe scaun, deci filmul nu merită nota minimă. Iar dacă nu-l văd până la capăt, există posibilitatea ca partea nevăzută să-mi schimbe impresia de nulitate. Aşadar, nota 1 acordată unui film (în accepţiunea că orice urmă de valoare îi ridică nota măcar cu o zecime de punct) e un nonsens. q.e.d. :tongue:
 
La mine e chiar mai rau, daca rezist pana la final inseamna ca e macar de nota 5 sau, mai rar, sunt atat de plictisit ca nici nu imi pasa la ce ma uit. :biggrin:

Dar sa revenim on-topic...

Nomad este un film de la care nu asteptam mare lucru, credeam ca e vorba de inca un film "istoric" folosit ca pretext pentru o serie de cafteli ieftine, trase la indigo, sa sature americanul plictisit intr-o duminica seara. Surpriza, filmul e chiar bine legat, cu o poveste spusa cum trebuie si un acting excelent. Un aer proaspat o reprezinta bataliile epice, care sunt facute cu figuranti, multi, nu cu 300 de oameni trasi cu copy/paste pe calculator pana se umple ecranul. Pentru mai multe detalii... uitati-va la film. :biggrin:

Nota ? Sa zicem un 8/10 destul de subiectiv, adica binisor mai mult decat nota de pe IMDB.
 
Azazel, whatever. Credeam ca aici voi fi scutit de comentarii CG style. Aparent insa nu este asa.

Nightwatch si Daywatch, o pereche (care cica ar trebui sa fie de fapt trilogie, si se pare ca va fi) de filme ciudate. Lupta dintre bine si rau reloaded, dar fara porcarii comerciale. Este un film Made in CCCP si se vede.
Probleme majore sunt doar numarul mare de personaje, care te zapacesc si te fac sa injuri printre dinti cand faci, dupa 15 minute, legatura dintre doua evenimente care s-au intamplat acum 30, si unele decizii care nu sunt explicate prea bine. Abia cand am descoperit ca de fapt Nightwatch ar fi trebuit sa aiba 4 ore, dar a fost ciopartit la 2, am inteles si de ce. Shit happens.
Mai departe, atmosfera ruseasca la kilogram, metafore pe care ar cam trebui sa ti le explice cineva, ca sa nu mori prost si asa mai departe. Partea a doua are si niste scene CGI excelente, iar vreo 2 actori sunt chiar remarcabili.
 
Aşadar, nota 1 acordată unui film (în accepţiunea că orice urmă de valoare îi ridică nota măcar cu o zecime de punct) e un nonsens. q.e.d. :tongue:
Exact ca in scoala generala, nota 1 e rezervata pentru "trisat". Cand se folosesc de cinematografie pentru a ascunde reclama, propaganda sau predica religioasa. Pentru ca ala nu e film ci manipulare. Filmele le notez de la 3 la 10. Nota 2 e iarasi rezervata pentru manipulari (gen "National Treasure") care au si cat de cat valoare cinematografica.

Filmelor pe care nu rezist sa le vad, nu le dau nota, neputand fi obiectiv. E posibil sa dau un 3 unui film cu final extraordinar, final care-l ridica la minim 7-8. Imi asum riscul dar nu vreau ca si altii sa piarda ocazia de a-l vedea datorita notarii mele subiective.

Pe cand The Mist intra in categoria "atat de prost, incat devii curios daca e posibil sa devina si mai prost de atat" cu o glazura serioasa predica (anti) religioasa.

Azazel, whatever. Credeam ca aici voi fi scutit de comentarii CG style. Aparent insa nu este asa.
That was lame.
 
Restul e tacere - mers la film fara prea mari asteptari, avand in vedere ca este film romanesc, dupa marea dezamagire care s-a numit "4 luni, 3 saptamani si 2 zile". Am descoperit insa un film cu adancime, atent realizat (se vede pe ce s-a cheltuit bugetul), cu personaje interesante si cu o poveste ce te face sa ramai in scaun. Nota: 8/10 - un film excelent, il recomand, mi-as dori sa vad mult mai des asemenea filme, facute la noi in tara.
 
Ar trebui sa-mi misc fizicul sa-l vad si eu, ca de mizeriile "curve, politicieni, comunism, saracie, hoti", calul de bataie al mesterilor cu pretentii de regizori, mi s-a luat.
 
Restul e tacere - mers la film fara prea mari asteptari, avand in vedere ca este film romanesc, dupa marea dezamagire care s-a numit "4 luni, 3 saptamani si 2 zile". Am descoperit insa un film cu adancime, atent realizat (se vede pe ce s-a cheltuit bugetul), cu personaje interesante si cu o poveste ce te face sa ramai in scaun.
Confirm. Nu e perfect dar e mult peste ce s-a facut in ultimii 18 ani in Romania. 8/10.
 
Pe mine tocmai povestea (care mi se pare cam banală), rezumată prin diverse descrieri, m-a determinat să nu-l văd (încă). Deşi de la autorul Filantropicii nu mă pot aştepta decât de lucruri bune.
 
Back
Top