Filme, seriale, actori, popcorn

Văzut sezonul 3 din Lost. Din păcate, serialul ăsta a luat-o pe un drum de unde nu cred că mai poate reveni raţional.
Prea multe fire narative, prea dezlânate, prea multă încâlceală doar de dragul încâlcelii. A dispărut şi suspansul din sezonul 1, când aveam de-a face cu un grup de oameni speriaţi vs. o junglă misterioasă; acum, e chiar ciudat să treacă un episod fără să descopere cineva un OZN/mamut/leac pentru boli incurabile. Şi sper sincer ca statuia cu patru degete şi gluma lui Julie cu extratereştrii să nu fie integrate în poveste mai târziu. :goofy:

No Country for Old Men (2007): Probabil sunt eu mai limitat, dar nu m-a dat pe spate. Nici filmul în sine, nici filozofelile cu datul cu banul and shit.

Stardust (2007): Încă un film din seria atât de la modă în ultimii ani „adaptăm/transpunem/reîncălzim/refacem”, de data asta unul bunicel. Plus că Yvaine m-a convins să cred în aură. :goofy:

Casablanca (1942): Rulz, and Bogart is my new role-model. :biggrin:

Şi un preview al unui film cu potenţial, dpmdv. 300-style, that is.
 
Catacombs. Joacă Pink şi o grămadă de români. Filmat în Paris + România, un fel de ceva între thriller şi horror, nu foarte prost construit, cu final neaşteptat şi care mi-a plăcut enorm; claustrofobii să nu se uite :wink:
Recomandat pentru o seară de relaxare, dacă vreţi să vedeţi un thriller fără să săriţi din pat.
Nota 6/10.

Boogeyman 2, tradus ca "Bau Bau 2" :biggrin:, un horror care urmăreşte oarecum linia clasică, reuşeşte să ţină spectatorii în suspans pe perioade destul de lungi, exploatează ideea de fobie destul de bine, nota pare un pic underrated pe IMDB, eu îi dau undeva între 7 şi 8, alunecând uşor spre 7.

The Pursuit of Happyness, un film excepţional, în care Will Smith arată că poate să joace şi un rol cât se poate de serios. Filmul e dramatic, reuşeşte să scoată în evidenţă forţa omului de a-şi căuta fericirea, fără să lase spectatorul să ghicească dacă această fericire este găsită în cele din urmă. Strongly recommended.
Nota: 9 cu felicitări!
Ah, era să uit: Based on a true story :wink:

Broken English: o tipă 20-something (din USA) care are numai ghinioane în dragoste ajunge să îşi găsească fericirea împreună cu un francez. Filmul e slăbuţ, cheesy, imită oarecum Bridget Jones movies fără să aducă mare lucru în plus. Actorii joacă destul de prost, scenele sunt "rupte" una de cealaltă, sunt momente în care cu greu înţelegi ce (şi de ce) se petrece, mă rog, merită un 5 cu indulgenţă pentru efort :wink:

Revăzut şi Nea Mărin Miliardar, excelent ca întotdeauna :smile:

Perfume, the story of a Murderer. L-am mai menţionat? N-am idee... Anyway, filmul nu trebuie vizionat de oameni cu stomacuri sensibile, asta e clar. În rest... un film excelent, bazat pe o carte excelentă. Short synopsis:
Perfume is set in the colourful backdrop of 18th century France centering on the life of an unfortunate boy, Jean Baptiste, born in the slums of a Paris fish market. Left for dead amongst rotting fish guts, he inhales the plethora of scents around him. He is rescued by some passers by and is subsequently placed in an orphanage. He is an odd child and a social outcast. Possibly as a result of his traumatic birth, he is blessed with outstanding olfactory senses: from early childhood he displays an uncanny ability for discerning the individual smells of everything around him. The twists and turns of his early life are one continuous tragic story. His quest is to learn the art of perfume making and, once taught, Jean Baptise desires to make the ultimate perfume. His skilfully crafted perfumes have the ability to provoke unexpected reactions in both the wearer and the recipient. During his apprenticeship, he discovers he has no personal smell and is initially devastated. On his journey to create olfactory perfection, he seeks alternative ingredients to his perfumes and, in doing so, leaves a grisly trail...
Merită văzut, recomand călduros!
Nota: 9/10, fiindcă în film apar şi scene complet ireale. Mă rog...

The Island: un SF superb, în care ultimii supravieţuitori ai unui război total (global) aşteaptă rezultatele zilnice ale unei loterii care să le confere privilegiul de a merge pe Insulă, ultimul loc de pe Pământ rămas neatins de contaminare... oare?
Îi acord 10 fără ezitare, chiar dacă o să ziceţi că sunt subiectiv. Na, asta-i nota mea :smile:
 
The Pursuit of Happyness, un film excepţional, în care Will Smith arată că poate să joace şi un rol cât se poate de serios. Filmul e dramatic, reuşeşte să scoată în evidenţă forţa omului de a-şi căuta fericirea, fără să lase spectatorul să ghicească dacă această fericire este găsită în cele din urmă. Strongly recommended.
Nota: 9 cu felicitări!
Eşti un romantic incurabil. Rar am văzut un sirop mai simplu şi mai hollywood-ian.

Anyway, e interesant că toata cele 4 filme care te-au entuziasmat pe tine în postul anterior mi s-au părut de duzină. Nimic personal în asta (de gustibus...), doar e curios.
 
Mă rog, de-aia e thread-ul ăsta aici, ca să ne dăm cu părerea :smile:
Oricum, ieri seară m-am uitat din nou la Men In Black (1), m-am distrat ca de obicei.
...Cred că am capacitatea asta de a privi un film ca pe un film, nu ca pe ceva ce trebuie să respecte 100% nişte cerinţe impuse :smile:
 
Mda, am aflat de pe alt forum. Dar e destul de naşpa când trebuie să aflu chestii film-related din interviurile date de regizor or shit like that. :goofy:

Adică teh alpha male a ştiut ce manechin să mute, a ştiut să construiască capcana şi să ascundă laţul, dar la sfârşit nu putea să spargă uşile alea cu un scaun. Yawn.

Faza cu Frank: da, ai dreptate. Ştiu că corbul mânca dintr-un cadavru atârnat or something. Chiar am văzut 28 Days Later de două ori. Ăla nu m-a dezgustat, dar la sequel n-am putut să rezist.

Poate esti doar mult prea pragmatic, eu unul n-am citit pe vreun forum asta, doar am intuit. N-am avut rabdarea sa si caut :tongue:

Si s-ar putea ca faza cu spartul usilor cu capul/corpul sa fie doar un fel de alegorie - man has uber tech tools and stuffs, "monster" has only the body as a tool. Nujt, aici poate aberez eu :biggrin:

28 Days Later l-am vazut la cinematograf, unde am fost cu inca 1 coleg si 1 colega de facultate, entuziasmati ca poate vedem un alt fel de Resident Evil. Sincer povestea e ok, interesanta, ridica semne de intrebare. Dar la final eram toti 3 atat de oripilati si scarbiti si speriati ca era sa vomitam instant cand ne-a latrat un caine la iesirea din cinema. Asta dupa ce era sa facem infarct :biggrin:

Mult prea multa violenta, uneori complet gratuita. Mi se pare unul dintre cele mai aiurea filme din ultimii ani. Da, are atmosfera, da, faci pe tine si pe cel de langa tine de frica, umbli 4 zile cu lumina aprinsa noaptea prin casa, dar sincer parca e prea de tot...

Sequel-ul e si mai si.

Acu` ori imbatranesc eu... ori nu stiu.

Dar, totusi, am putut urmari AvP Requiem. Fara niciun stress. Este clar ca il voi vedea in cinematograf si voi cumpara si DVDul cand va aparea.

Este chintesenta seriilor Aliens si Predator.


Atentie, urmeaza spoilere!
Practic oamenii care sunt prinsi intre Aliens si Predator fac ceea ce orice om normal la cap ar presupune ca fac. Adica mor pe capete. Nu mai este Omul erou care e pretenar la toarta cu Predatoru` si impreuna sparg mufe de Aliens. Nooo, omul este mediu de cultura pentru Aliens (adica fix ceea ce era predestinat sa fie), Predatorul vaneaza Aliens si oameni deopotriva, desi Alienii au clar prioritate cand are si oameni in vizor (sincer nu-mi pot inchipui motive :biggrin:), iar Alienii... fac exact ce stiu ei mai bine - se inmultesc si pun in primejdie Pamantul de a deveni colonie de chestii cu cap lung, 2 guri si coada. In the meanwhile, mai si omoara din oameni (probabil nepotriviti pt culturi). Finalul surprinde, deoarece este cam 80% superb si 20% hollywood. Nu au putut rezista :mad:
 
Si s-ar putea ca faza cu spartul usilor cu capul/corpul sa fie doar un fel de alegorie - man has uber tech tools and stuffs, "monster" has only the body as a tool. Nujt, aici poate aberez eu :biggrin:
Eu, mai carcotas, ma intrebam cum naiba de nu i se sparge capul. Sau evoluasera sa adune tot calciul si masa osoata in craniu? :biggrin: Asta pe langa toate celelalte detalii stupide ca energia electrica nelimitata la 3 ani dupa..., masina lustruita de la inceputul filmului, etc.
 
Asta pe langa toate celelalte detalii stupide ca energia electrica nelimitata la 3 ani dupa..., masina lustruita de la inceputul filmului, etc.
Se vad niste generatoare pe undeva la un mom dat, mie mi s-a parut oerecum evident ca masina o sutise dintr-un car dealearship de pe undeva (suf cat sa nu-mi creeze pitici pe creier). Chestia cu mutatiile alea care ii faceau supra-tari fizic asa de repede e ciudata indeed, dar pt mine unul o poveste mai are si elemente de poveste pe care le iei ca atare etc.
 
Eu pot să înţeleg că sunt rezistenţi fizic. Nu pricep însă de ce prima dată sunt capabili să pună la cale o răpire şi a doua oară nu ştiu să deschidă o uşă.

Am văzut şi eu AVPR; m-a plictisit. N-are nici cine ştie ce poveste, nici acţiune, nici suspans, nici efecte CG uau, nici scene de luptă out of this world, nici horror. Are târâtoare, o tipă despuiată şi clişee pe care le-am văzut cu toţii şi în seria Alien şi în Predator.
 
4 luni 3 saptamani si 2 zile - Realizare oribila, sunet mono, decalat, nefiltrat si uneori aiurea amplificat, parca tras cu un reportofon ieftin, actori fara dictie, scene de umplutura din plin doar sa iasa ora de film, plin de erori de scenariu, pare tras cu un handycam fara trepied de la cap la coada. Doar "Legaturi bolnavicioase" il intrece, acolo si subiectul filmului e de tot ... rasul. 2/10.
 
Eu ma astept la o explicatie cat de voalata vor ei cand e vorba de chestii anormale in filme. La orice situatie iesita din comun. Altfel, imagineaza-ti ca te uiti la un film in care eroul, de cate ori e incoltit apasa pe un buton si se teleporteaza in safe-house, dar nu iti spune nimeni cum, ce, etc.
Mi-aduc aminte de Star Trek. Aia explicau orice, chiar daca explicatiile pareau ridicole in contextul realitatii noastre, nu si a lor.

Sa imi explice cum un virus asemanator turbarii le-a facut dejtele destul de puternice sa se catere pe ziduri asa si fruntea destul de groasa cat sa sparga geamul anti-something :smile:.
 
Sa imi eplice cum un virus asemanator turbarii le-a facut dejtele destul de puternice sa se catere pe ziduri asa si fruntea destul de groasa cat sa sparga geamul anti-something :smile:.

Ask Neo :goofy:

Azazel, d'accord. Ca şi Moartea domnului Lăzărescu. Filmele astea sunt pentru străini, nu pentru noi, deci stai relaxed, nişte regizori oportunişti s-au prins că pot avea succes cu astfel de producţii şi i-au dat bătaie.
 
"Moartea domnului Lăzărescu" l-am iertat pentru subiect si niste regie. Dar realizarea la fel de proasta. Astia din cinematografia romaneasca chiar nu au bani de un miniDV? Pentru ei stereo inseamna un microfon infipt in parchet si unul in lustra cu ventilator? Si ne mai miram de ce ne cred occidentalii mancatori de lebede.
 
Daca tot veni vorba de Moore atunci un film ce trebuie vazut este Canadian Bacon. Pe cat de vesel pe atat de adevarat in ce priveste canadienii si americanii, aceeasi oameni primitori si calmi pe de o parte si pe de alta speriatii, patriotarzii si semidoctii, practic americanii verzi increzatori in presedintii lor.
...

Văzut şi subsemnatul Canadian Bacon. Mi s-a părut destul de inegal, pe alocuri mi-a adus aminte de Mel Brooks iar în alte părţi destul de căznit. Mai hazoase au fost "clin d'oeil" din fundal (vezi, de exemplu, faza cu "Trophy Room" când Stuart Smiley merge cu Gus pe holul CIA, sau ce scrie pe diferitele pancarte care apar prin cadru). Nu i-aş da nici 5,6 / 10 ca pe imdb dar nici mai mult de 8.
 
Bringing Out The Dead, 1999. De Martin Scorsese, cu Nicholas Cage, Tom Goodman, Marc Anthony... need I say more?
Filmul "loveşte". Cam asta pot spune despre el... :smile:
Nota 8, putea fi mai bun, dar şi mult mai slab...
 
Din nou Dune? Nu învaţă lumea că e muuuult mai greu să adaptezi cartea asta la film decât, să zicem, Lord of the Rings? Dacă nu au un buget imens, actori foarte bine aleşi şi mai mult de 4 ore în versiunea finală o să fie un film pentru cei ce au citit cartea. Cărora le place cartea mai mult, oricum.
 
Eu, sincer să fiu, tot aşteptam un remake, pe de o parte pentru că celelalte două adaptări nu mi s-au deloc demne de ce înseamnă cartea, iar, pe de altă parte, pentru că universul Dune e o mină de aur pe care cineva trebuia s-o redescopere până la urma.
L-aş fi văzut insă pe Peter Jackson regizor, şi-aşa are experienţă cu filmele de 4+ ore. :tongue:
 
Back
Top