Filme, seriale, actori, popcorn

Am vizionat o multime de filme in ultimul timp, insa numai trei dintre acestea mi-au atras atentia in mod special.

1)Onk-Bak(2003) , un film care mi-a adus aminte de Bruce Lee. Am urmarit mai mult decat atent unele cascadorii, scheme si pur si simplu mi-a uns sufletul acest film (nu este ulei pentru mecanisme fine :smile: ).

2)Tai-toi(2003), o comedie extraordinara cu mari actori precum Gerard Depardieu si Jean Reno. Am ras si sunt sigur ca oricine va viziona acest film va face acelasi lucru. Il recomand cu caldura.

3)Gothika(2003). Numele celor doi actori de culoare Halle Berry si Robert Downey Jr. sunt cartea de vizita al acestui film. Este in acelasi timp horror, thriller si mystery. M-a dezamagit putin finalul pe care l-am prevazut.
 
Numele celor doi actori de culoare Halle Berry si Robert Downey Jr. sunt cartea de vizita al acestui film.
No offense, dar te-ai uitat la film cu ochelari de soare? Nu de alta, dar Robert e alb. :biggrin:
 
Numele filmului #2 este Tais Toi, eu am crezut initial ca este film asiatic dupa nume :smile:
Oricum un punct in plus pentru linkurile IMDB :smile:
 
Before Sunrise este un film de dragoste dupa care iti suni prietena si ii spui ca o iubesti sau... ca ti-a mancat viata si vrei sa pleci in lume sa-ti cauti adevarata iubire. Un film in care evident ca nu se intampla nimic (reteta folosita si la Lost in Translation) dar care este placut de vazut.

Looney Toons: Back in action m-a enervat. Seamana mult cu Who Framed Roger Rabbit la combinatia dintre oameni si desene animate, dar este departe de calitatea acestuia. Eu sunt mare amator de looney toons, dar acest film este doar pentru copii si are personaje penibile. In plus, vocile desenelor sunt total lipsite de carisma.
 
Amélie - o dulceaţă de film. Un Oscar ar fi fost extrem de binemeritat, dar şi nominalizarea la 5 categorii e mare lucru. 8,7/10 pe imdb.com spune tot.
 
Secondhand Lions - un film deosebit de plăcut, de văzut în familie. Poveste simpatică cu interpretări magistrale din partea celor 3 actori principali. Recomandat pentru a completa o seară liniştită.
 
Battlestar Galactica - Dragutel filmul, e vorba despre un razboi intre oameni si cyloni cu acting decent.

Mindhunters - O echipa de viitori profileri ai FBI-ului este adusa pe o insula pentru testul final, unde incep sa moara unul cate unul. Filmul este interesant, nu-ti dai seama din prima cine este criminalul si nici cum va muri urmatorul "candidat" :smile:

Lost in Space - Film prost, acting de telenovela, alieni nereusiti, poveste banala. Don't waste your time on it.
 
Am avut aseară de ales între Taking lives şi Twisted, filme care au cel puţin două lucruri în comun :biggrin:. L-am ales pe primul şi nu mi-a părut rău. Deşi filmul e destul de previzibil iar prima apariţie a Angelinei în film e un pic aiurea (m-a dus gândul la parodii), vizionarea a fost plăcută şi am avut parte şi de unele surprize. :wink:
 
Donnie Darko - Sincer nu cred ca pot descrie acest film mai frumos decat reuseste darren_anderson_uk (cel care are comentariul chiar pe pagina filmului), deoarece mintea mea inca se chinuie sa descifreze finalul...pe scurt, este un film care chiar merita vazut.
 
I, Robot - Din pacate doar titlul a fost luat din Asimov, dupa ce citesti cartea si afli ca in film joaca Will Smith iti dai repede seama ca ceva nu e in regula. Filmul merita totusi vazut, nu neaparat pentru efectele speciale dar este unul din putinele care ating subiectul fascinant al inteligentei artificiale.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind - Un film frumos, greu de descris in cuvinte. Nu-l pierdeti.
 
Am văzut Troia duminica asta. După câte păreri am citit despre filmul ăsta, nu reţinusem că are coloana sonoră aşa de slabă. Se repetau secvenţe enervant de mult. Povestea a fost mai închegată în Helen of Troy, iar Elena mai frumoasă. Regizorul nu a reuşit să scoată în evidenţă clar ce îi motiva pe regii combatanţi şi nici să mă facă să vreau să vad mai mult. Acum văd ce a mai regizat; Perfect Storm... nici ăla nu mi-a plăcut. O fi de la mine.
De văzut dacă n-ai ce face altceva.
Văzut şi Twisted (menţionat de mine mai sus). Penibilitate de film. Un disconfort total. Dacă nu ploua cu găleata afară nici nu-l urmăream până la sfârşit. Genul de film poliţist confuz, făcut fără vreun scop anume, fără vreun mesaj clar, măcar difuz şi lui Ashley nu-i stă bine în rol deloc. Mai bine comedii romantice. :smile:
 
Fahrenheit 9/11 - un documentar despre administraţia Bush, o suită de imagini văzute de majoritatea la televizor dar puse într-o noua lumină decât cea cu care ne-am obişnuit. Şochează prin naturaleţea cu care prezintă faptele de parcă ar vorbi despre un faraon îngropat acum mii de ani şi nu despre un preşedinte ce se pregăteşte să candideze din nou.
 
Mindhunters - slăbuţ faţă de ceea ce anunţă titlul, scenariu clasic, puzzle de idei.

The Usual Suspects - un film revăzut care cu siguranţă intră în top 10 personal; firul povestirii este aparent banal ... până la sfârşit. :biggrin:

I, Robot - ideea filmului am înţeles că este împrumutată de la o carte a lui Isaac Asimov pe care nu am citit-o; efectele speciale şi atmosfera salvează slaba prestaţie a actorilor.

Troy - nu cunosc prea bine istoria faptelor ceea ce a rezultat într-o atmosferă uşor vagă din punct de vedere epic; tensiune, actori consacraţi şi mai toate ingredientele pentru un film bun; mi se pare totuşi că au încercat să înghesuie prea multe în 2 ore şi jumătate de film.

Hellboy - film de sâmbătă seară.
 
Girl With A Pearl Earring. Deocamdată am văzut doar prima jumătate, dar filmul mi se pare superb. Este filmat atât de static, de paşnic, încât o grămadă de momente arată ca nişte picturi flamande. Deocamdată îmi place mult.

Later edit: Am văzut şi restul filmului. Este un film pe care îl recomand oamenilor liniştiţi, celor cărora le place să stea să admire un tablou. Este un film frumos, deosebit ca mod de filmare şi regie, dar cu un scenariu plictisitor. Va declanşa două feluri de reacţii: de admiraţie sau de plictis extrem. 3 nominalizări la Oscar.
 
Ultimul Samurai - 9/10

Un film excelent, despre onoare şi spiritul de sacrificiu. Acţiunea se petrece în secolul 19, una dintre perioadele reformării Japoniei. Subiectul principal este înlăturarea samurailor, tragedie care a avut loc în Ţara Soarelui în acea perioadă, deoarece cultura acestora şi stilul lor de viaţă nu erau privite cu ochi buni de Occident, în special de către americani care nu vedeau mare diferenţă între samurai şi indienii pe care tocmai îi exterminaseră din ţara lor. I-aş fi dat 10/10 dar nu-mi place Tom Cruise, chiar dacă şi-a jucat foarte bine rolul.
 
Alien vs Predator :biggrin:. Cred ca nu e nevoie de explicatii despre ce se petrece in film. Fanii oricarei serii vor fi multumiti. SFX misto, poveste rezonabila si previzibila (citiva oameni prinsi intre cele doua specii, ghici care e timpul mediu de supravietuire :biggrin:) si apare si Lance Henriksen pentru 10 minute :smile:. Anyway, filmul se pare ca e si trailerul de la partea a 2-a.
 
Back
Top