Filme, seriale, actori, popcorn

The IT Crowd. Nu ştiu dacă o să vă placă, eu îl apreciez fiindcă:
1. Are umor britanic.
2. E despre IT.
2b. E despre IT Helpdesk
2c. E despre british IT Helpdesk :smile:
Şi mie mi-a plăcut. Păcat că a fost cam scurt (două sezoane, fiecare de vreo 6 episoade). Şi în unele situaţii am simţit lipsa subtitrării.
 
Şi scuze că n-am apucat episodul în care tatăl era prezentat ca jalnic :biggrin:
Dar cind a murit a doua sa sotie tare bun era la suflet si tare bine mai arata; de atunci incoace o tine intr-o betie etc. Nu e jalnic?

Deficienţe? Un pacient în ştop cardiac se resuscitează şi 2 ore, nu 5 minute, iar şocurile se încep de la 360 jouli, nu îi dai 240, 280, 300, 340, eventual îi faci şi o cafea şi abia apoi îi dai 360....
Eu vorbeam de deficiente de scenariu, tematica etc., nu medicale. Ca nu invat medicina din film.

Cum adică văd ce vreau? Sincer chiar am vrut ca acest serial să fie bun. Din păcate e doar o telenovelă cu alt setting, true, unul mai interesant.
[FLAME!] Tu nu vezi ce vrei? Vezi ce vrea altul? Fiecare isi face o parere dupa felul sau de a gindi, a se comporta, placeri etc.[/FLAME!] La subiect: si Stargate SG1 poate fi trecut la telenovela dupa criteriile astea. So... fiecare isi spune parerea. Cine citeste alege ce vrea.
Vizionare plăcută :smile:
Multam'. La fel si tie. :biggrin:
 
Era o gluma cu referire la meseria lui. Cred ca trebuia sa pun un smilie mai mare.:tongue:
:lol:
 
La subiect: si Stargate SG1 poate fi trecut la telenovela dupa criteriile astea. So...fiecare isi spune parerea. Cine citeste alege ce vrea.
Multam'. La fel si tie. :biggrin:
Stargate SG1 chiar este o telenovela. Telenovela SF in 10 serii si vreo 250 de episoade, e mai scurta decat "Tanar si nelinistit" dar tot o poveste spusa in de 10 ori mai mult timp decat e nevoie a fost.
 
Deci orice serial cu mai mult de 5 serii si citeva sute de episoade este o telenovela. Ca nu vad ce naiba ar putea "povesti" scenaristul in atitea episoade.
Important e sa placa celui care priveste serialul.
 
Stargate SG1 chiar este o telenovela. Telenovela SF in 10 serii si vreo 250 de episoade, e mai scurta decat "Tanar si nelinistit" dar tot o poveste spusa in de 10 ori mai mult timp decat e nevoie a fost.
Mie mi se pare ca s-au cam grabit cu povestea. :biggrin:
 
Deficienţe? Un pacient în stop cardiac se resuscitează şi 2 ore, nu 5 minute, iar şocurile se încep de la 360 jouli, nu îi dai 240, 280, 300, 340, eventual îi faci şi o cafea şi abia apoi îi dai 360....
În asistolie (care e varianta de stop cardiac din acel episod de Grey's, dacă nu mă înşeală memoria) nu se foloseşte defibrilatorul decât în filme.

Iar faza cu energiile crescânde se foloseşte pentru că aşa o ştie telespectatorul. Până în 2005, regula medicală era de 200-300-360 J, iar lumea s-a obişnuit cu asta din alde "E.R.". Acu' vino să le spui că s-a schimbat algoritmul de Advanced Cardiac Life Support al AHA şi se începe direct cu 360 J monofazic; scade dramatismul. :smile:
 
Vazut Hitman. Not as bad as I was expecting. Actually pretty OK. Poate pentru ca nu l-a regizat Uwe.

Anyway, acting OK, plot OK, actiune OK+.

Si Battlestar Razor. Personal mi-a placut destul de mult, dar eu sunt fan Battlestar si am auzit opinii conform carora "filmul asta e de rahat" pentru ca nu au priceput nimic din plotline. So don't if not a fan.
 
De la un film S.F. ma astept la multe efecte speciale. Exista asa ceva in Battlestar Razor sau nu? Ca prin reclame vad doar un scenariu static despre intrigi etc si nimic despre lupte intergalactice.
Ca serial de genul asta mi-a placut Babylon 5.
 
Daca vrei efecte speciale, uita-te la Firefly sau la AVPs (cand o iesi). Battelstar e mai mult static plot decat actiune si batai de nave.
 
În asistolie (care e varianta de stop cardiac din acel episod de Grey's, dacă nu mă înşeală memoria) nu se foloseşte defibrilatorul decât în filme.

Şi unde am spus eu că se foloseşte defibrilatorul în asistolie? :biggrin: Ăsta ar fi alt bug :goofy:

În E.R. de exemplu, nu am văzut defibrilator folosit decât în TV sau torsadă (da, acolo am avut răbdare să pun pauză să mă holbez cu zum :biggrin:).

M-ai făcut curios, scotocesc acu după sezonul 1 din Grey`s :goofy:

LE: mda, era în asistolă apoi când au adus padelele era în FV. Coerent grav. Word. :biggrin:
 
Nu am zis că ai zis. :smile:

Ci doar că bagă ei moronisme de dragul spectacolului. În unele cărţi/cursuri americane de medicină deja se precizează: nu faceţi ca la TV! :capu:
 
Sincer ştii ce mi se pare cel mai aiurea? În anumite cazuri dilemele prezentate sunt reale, frământările idem, problema este că este necesar şi mai mult dramatism. De ce? :confused:

Asta deja mi se pare nasol cu "nu faceţi ca la TV" :frown:
 
Dexter rules! :smile: Am incercat mai demult sa ma uit la el. Am vazut inceputul primului episod si am zis ca e cam spooky si nu prea mi-a placut. Acum vreo 2 saptamani ma plictiseam si cum nu aveam altceva de facut am zis sa-i mai dau o sansa, mai ales ca auzisem multe impresii favorabile. Super tare! Ultimele 3 episoade le-am asteptat cu nerabdare.

E un serial atipic. Sper sa se continue cu o noua serie.

Apropo de aberatiile/cliseele din filme: procedurile medicale si unui neprofesionist i se par ciudate uneori, dar cele mai mari dume sunt cele legate de IT sau explicatiiile ultra-tehnice. Se baga de obicei o insiruire de cuvinte pompoase, "geekish", se apasa cateva taste la nimereala si gata, mega-uber-hacker-ul a sparge orice retea existenta. Hollywood rules!
 
Asta cu uber-hecării şi alţii care prin muma interpolării reuşesc să obţină detalii la zum maxim dintr-o înregistrare video cu rezoluţie de 320x240 şi totul numai din taste e deja fumată dincolo de orice filtru/port-ţigaret. Te întrebi cât de cretini te cred producătorii :mad:
 
Back
Top