Filme, seriale, actori, popcorn

Am vazut doar scene din varianta noua si mi s-a parut un remake de dragul imaginilor mai colorate si masculinitatii reactualizate (vezi evolutia lui 007). Oricare din ele merita probabil vazut, doar ca eu prefer teatrul, prin urmare n-o sa ma deranjez sa il iau daca nu promite cineva pe biletul lui la CERF ca filmul nu-i facut de dragul macelului.
 
OK, ma predau. Nu-i rau "300", dar tot "300 Spartans" il recomand. Oricum, in ultima vreme am chef sa fiu copil, asa ca am inceput sa ma uit la "Highlander" (serialul) si sa nu ma gandesc, pe cat posibil, la ce parere as avea in momente de luciditate despre cativa insi ce refuza sa moara si isi flutura sabiile unul la celalalt, ca sa-si taie imprejur capul. Un serial de o naivitate aproape irezistibila. Pentru cei care nu apreciaza decorul, ci doar mesajul, recomand Dogville.
 
Văzut The Fountain astăzi. Per total nu mi-a părut rău că mi-am pierdut timpul cu el, chiar dacă e confuz. Discuţia despre eternal life e optimistă :biggrin:
 
walking^human, incearca sa dai si un link la IMDb (sau un alt site pe care sa fie o scurta prezentare a filmului) pentru a evita potentiale confuzii.
 
Personal, nu mă interesează o părere exprimată în trei cuvinte. Pentru asta, prefer să consult voturile exprimate pe IMDb, care reprezintă părerea a mii sau zeci de mii de oameni, care, mai mult, e exprimată cu virgulă, nu printr-un sec OK/not_OK.
 
Pai da, ca lu rabbit ii place sa ii dea cu virgula. Asa e el, mai special.

Pathfinder e o combinatie nefericita intre Winnetou si Eric cel Rosu plasata in America Centrala prin epoca pre-Columb. Povestea e jenanta, un pusti de-al vikingilor (care nu se stie cum naiba au ajuns sa jefuiasca America centrala) e crescut de o indianca si ajunge sa se razboiasca cu alt trib de vikingi pentru a razbuna uciderea in masa a indienilor de catre invadatori. Bineinteles ca nu lipseste o intriga amoroasa intre individ si o Pocahontas ceva mai putin fotogenica. Actingul e mizerabil, scenele de actiune sunt filmate de undeva de la rasul ierbii cu o camera de telefon sau intr-un mod in care reusesti sa nu intelegi nimic, efectele speciale lipsesc cu desavarsire si muzica nu impresioneaza. Mai bine va duceti la 300 ca cel putin acolo bataile sunt filmate ca lumea si coloana sonora e superba.

Si acum pentru a doua dejectie cinematografica care mi-a rapit 40 de minute din viata (mai mult nu am rezistat): Shooter (sau Lunetistul cum e tradus pe la noi).
Cand vad un tip pe un afis, cu o atitudine hotarata, mergand apasat si tinand in mana o pusca cu luneta, imi spun "hei, chestia asta s-ar putea sa fie misto". N-a fost sa fie, inca un film care proslaveste the american hero, care se lupta cu sistemul inticalosit pentru a isi face justitie de unul singur. Scenariul oarecum inteligent la inceput (fost US marksman e chemat sa dejoace o posibila tentativa de asasinat a presedintelui, dar se trezeste ca e inscenat pentru respectiva tentativa atunci cand ea se intampla), se dezvolta pe parcurs intr-un vis urat care atenteaza la capacitatile spectatorului de a nu injura si a-si cere banii inapoi. Idila romantica nu lipseste din ghiveciul asta de film, atunci cand presupusul atentator la viata presedintelui se intalneste cu iubita fostului sau partener (mort datorita faptului ca domnul marksman e incapabil sa loveasca o tinta de 2X2 metri de la 30 de metri distanta) si dragostea se infiripa intre ei, dar vezi-doamne onoarea nu ne permite. Ma rog... Dialogurile fluctueaza de la neinteresant la pueril, trecand uneori prin "lasa-ma vere" si "sa mori tu!", iar actingul actorului principal e demn de o zmeura. Toate chestiile astea sunt oarecum compensate de scenele de bataie, unde efectele speciale si props-urile sunt intr-adevar interesante.
Per total, mai bine va uitati la 300.
 
Hot Fuzz - Umor negru, acţiune, britt scenery. Poliţistul anului în Londra, cu o listă de arestări de 4 ori mai mare decât a oricărui alt poliţist din oraş, e trimis de colegii care se simţeau ameninţaţi în mediocritatea lor să facă dreptate într-un mic orăşel, sub forma unei promovări la rangul de sergent. Bineînţeles că Standford, unde nu se mai înregistrase o crimă în 20 de ani, îi dă ceva bătăi de cap eroului nostru, şi asta nu din cauza lipsei de acţiune. :biggrin: Merită văzut.
 
Yup, cum zice si el, foarte misto Hot Fuzz. M-a facut curios si in privinta "Shaun of the dead". Am inteles ca e cel putin la fel de bun filmul, fiind opera acelorasi doi indivizi. :smile:
 
Sen to Chihiro no kamikakushi a.k.a. Spirited Away (2001) - o animaţie frumoasă ca idee şi impresionantă ca realizare grafică, şi asta la modul că erau pur şi simplu momente când aş fi vrut să am scene din film pictate pe pereţii din casă. Nu ştiu cum de am descoperit-o abia acum.

Das Leben der Anderen a.k.a. The Lives of Others (2006) - aici mi-a plăcut povestea: o Republică Democrată Germană dezolantă, cu viaţa şi arta "modelate" după voinţa unor lideri de stat siniştri, toate acestea prezentate mai mult sau mai puţin prin prisma unui agent Stasi care începe să-şi dea seama de ororile sistemului căruia îi era loial.
 
Da, din păcate mai sunt destui care n-au auzit de Miyazaki şi Ghibli Studios. Gabriela, următorul pe listă, Hauru no Ugoku Shiro - Howl's Moving Castle. Pe urmă, astea. Iar după asta, o să aştepţi ca şi noi lansarea lui Ponyo.
 
De Studio Ghibli ştiu, în special datorită animaţiei Grave of the Fireflies, în regia lui Takahata. Dar de Miyazaki nu m-am interesat în mod deosebit, singurul film regizat la el pe care îl mai văzusem fiind Princess Mononoke (aici recunosc că a contribuit puţin şi faptul că Neil Gaiman s-a ocupat de adaptarea pentru limba engleză).

Oricum, mulţumesc pentru recomandări, voi ţine mai mult ca sigur cont de ele. :smile:
 
English dubs? Depinde de gusturi. După ce am văzut Howl's în japoneză, nu m-a impresionat versiunea engleză, cu tot cu Billy Crystal, Christian Bale and co.
 
Back
Top