Filme, seriale, actori, popcorn

Am dat search dar nu am gasit nimic despre Vengeance Unlimited tradus la noi ca Razbunare fara limite.

Michael Madsen e magistral in rolul unui cinic cu intentii bune a carui deviza e "un scop bun scuza orice mijloace". A fost difuzat la noi acum ceva timp dar si acum l-as urmari cu placere.

E posibil ca succesul serialului sa se bazeze pe faptul ca in inima oricarui om cinstit ce a fost nedreptatit arde o dorinta de razbunare pe care nu o poate indeplini dar tot imi place serialul. Il recomand calduros !
 
Cet obscur objet du désir (1977) - tipic francez, final şocant, ceva elemente de comedie neagră, nu mi-e prea clar dacă mi-a plăcut cu adevărat au ba (poate şi din cauza personajelor care mi-au displăcut ca eroi, deşi nu am ce critica la nivelul rolurilor), dar merită atenţia.

The Wizard of Oz (1939) - no comment, e incompatibil cu noţiunile mi-a plăcut/nu mi-a plăcut, dar, personal, a must have. :smile:
 
Blood Diamond e un film in care Leo DiCaprio arata ca totusi poate juca. Plot-ul filmului se invarte in jurul unui diamant imens si roz pe care toata lumea vrea sa-l gaseasca din diverse motive. Decorul e africa de vest (Sierra-Leone mai precis), iar timeline-ul e pus in timpul rascoalelor de prin 1990 cand toata tara innebunise si capeteniile locale impuscau pe toti cei pe care nu-i puteau folosi ca sclavi in minele de diamante. Filmul are de toate: violenta fizica (blood and gore included), verbala (in cantitati moderate), poveste de amor (Jennifer Connelly+Leo = iubire la distanta), actiune, suspans, muzica placuta si actori talentati (sau care cel putin nu isi recita replicile de pe prompter). Daca Syriana incerca sa se dea drept o lectie moralizatoare (fara cine stie ce succes), pe mine filmul asta m-a convins sa ma gandesc de doua ori inainte sa ma uit dupa cercei cu diamant pentru prietena. Per total, de vazut si eventual pastrat.

Miller's Crossing m-a impresionat in special datorita lui Gabriel Byrne care joaca rolul unui gangster versat. In film, majoritatea replicilor sale sunt spuse pe un ton calm si blazat, "with a straight face". Ce mi-a mai placut la film a fost si plot-ul, care e destul de gros sa nu ma faca sa ghicesc finalul pe la jumatatea filmului. Tag-line-ul de pe IMDB "Up is down, black is white, and nothing is what it seems." se potriveste de minune cu ce se intampla in film.

The Good shepherd e povestea formarii CIA spusa din perspectiva lui Edward Wilson (aka "Mother"). Nu spun decat ca Rober De Niro e regizor (si actor intr-un rol secundar), iar in film mai joaca Matt Damon (in rolulul lui Wilson), Angelina Jolie si Alec Baldwin. Filmul primeste o nota destul de mica (7) probabil datorita celor care l-au vazut si n-au inteles mare lucru din plot-ul sau.
 
Hair (1979) - Musical semnat Milos Forman. La mine e undeva pe la 9+/10, e unul din musical-urile mele preferate. Multă muzică bună, acţiune care curge, mesaj pacifist, evergreen.
 
hallowed are...

GateWorld zice ca se pregatesc doua filme StarGate pentru "fall 2007": Stargate: The Ark of Truth si Stargate: Continuum, ambele avand ca personaje principale SG-1, primul dintre ele fiind o incheiere story-arc-ului cu Ori din Seasons 9-10.

Pentru fanii Atlantis, cum ala nu se termina inca, nu exista proiectii pentru film deocamdata :wink:
 
minor spoilers ahead

Ca sa-l citez pe un tip intitulat "mooch beamen" din United States, care a scris un review pe IMDB: "Hannibal Rising was good if you are in the mood for an action flick. However, if you are wanting a huge plot twist and a big shocking end then you will be sadly disappointed." /Me nu era in the mood for an action flick, ca daca era ma uitam la ceva gen Crank - ca tot ma bate lumea la cap sa-l vad. Si I "wasn't wanting" nici macar un huge plot twist, ca altfel ma uitam la un B-movie despre CIA cu mr. Alfredo James (care vad ca o sa joace intr-un film despre Dali anul asta). Io voiam Hannibal.

Chiar daca ma asteptam ca Hannibal Rising sa nu fie la nivelul "Silence...", nu ma asteptam sa fie atat de superficial. In primul rand Hannibal in rolul de kendoka e un afront adus genului. Astia chiar vor sa ma convinga ca bisturiul ala insidios din Hannibal e o evolutie a katanei, de cand era el mare ninja in tinerete?! Apoi, masca pe care o purta cu mandrie in "Silence..." ca sa nu manance fetzele asistentelor, aparuse acolo din cauza ca ii placea sa poarte masti medievale de samurai?! Nu in ultimul rand, where the fuck is Hannibal in filmul asta, unde e psihiatrul genial, ca n-am vazut decat cateva replici rasuflate, si un carnat care da bine din sabie, pe care Hannibal l-ar fi halit fara remuscari daca ar fi avut ocazia.

Point is, Hannibal Rising se vrea un fel de Hannibal gaiden, dar imi vine greu sa identific filmul asta cu celelalte trei, chiar facand (cu greu) abstractie de faptul ca lipseste Hopkins, deci as zice ca merita 5/10, pe care l-au dat oamenii. Imi pare rau, la ce nervi am avut n-am avut timp sa observ nici macar coloana sonora, care pe alocuri semana cu cea din Hannibal (Hans Zimmer). Si stiti ce e trist? Hannibal Rising e singurul film din seria Hannibal (inclusiv Manhunter) al carui scenariu a fost scris de autorul cartilor, Thomas Harris. Daca a fost atat de indepartat de trilogie, atat de plat, si atat de kill bill, ma intreb daca chiar merita sa citesc cartile.

Salvarea unei seri thriller facute praf a venit din partea Antikörper, un film cu un psihopat genial neamtz, care e deslusit in vreme ce era la parnaie de echipa formata din Polizist Schmitz si Polizist Wagner. In cuvintele lui Hannibal, "I will not belabour the obvious parallel", cu toate astea filmul are un pic de originalitate, merita vazut, si merita - zic eu - un 7/10 cinstit, muncit. Atat de cinstit ca pe undeva pe-acolo exista si un rei (scurta plecaciune din cap) in directia personajului Hannibal, pe care veti avea placerea s-o descoperiti.
 
Last edited by a moderator:
Eu m-am apucat de (re)vizionat Pinky and The Brain. Unul dintre ultimele seriale Warner Bros. cu adevarat reusite... mi-e dor de Bugs Bunny. :biggrin:
Si ca recomandare, Deja Vu. Denzel Washington in rolul lui Denzel Washington. Acelasi rol pe care il joaca de ceva timp incoace, dar o face bine. Filmul e bine realizat si cu ceva idei despre "time travel" destul de interesante. Floricele®.
 
The Fountain. Film regizat de Darren Aronofsky, tipu' care a reusit sa faca cel mai deprimant si tulburator film vazut de mine, Requiem for a dream.
Eniuei, filmul e superb; cadre pur si simplu frumoase, efecte speciale foarte reusite (nu s-a folosit deloc CGI, cica au preferat nu stiu ce efecte chimice), muzica foarte misto, imersiva (marca aceluiasi tip care a produs muzica si pentru Requiem, Clint Mansell) iar povestea este pe cat de ciudata pe atat de frumoasa.
Nu e un film foarte usor de inteles, eu inca sunt destul de confuz, dar e de vazut.
 
Trebuia să-mi aminteşti :mda:

The Pursuit of Happyness.

+: Will Smith; situaţii din viaţă care te pot lovi pe neaşteptate; la un moment dat râdeam cu lacrimi ("om cu ghinion ca ăsta nu am văzut", "ce se mai poate întâmpla?", etc) :biggrin:
-: fuga; omul ăsta aleargă filmul ăsta ca la maraton, cam 75% din film fuge după ceva. Face să-şi merite pe deplin "pursuit" din titlu. În rest final fad, as always la filmele de gen personaj-principal-ghinionist-care-ajunge-ultra-bogat-and-gets-the-girl-in-the-end.

Dar totuşi un film light, destul de uşor de digerat :smile:

P.S.: Hitch chiar a fost mişto, ce nu ţi-a plăcut? :biggrin:
 
Mi s-a părut rupt pe alocuri, plus că mă aşteptam la mai multă comedie şi mai puţină romantică. Are şi unele faze mişto, dar atât. :goofy:

And the guy-that-gets-the-girl-in-the-end routine is getting reeealy old.
 
The Shield - Un serial de care am aflat într-o duminică seara la Pro Cinema. Primul serial pe care mă apuc să îl văd la modul hardcore (sezonul 1 şi 2 week-end-ul ăsta). Nu mai e nevoie să spun că îmi place destul de mult. Poliţişti care încalcă regulile pentru a menţine ordine într-un cartier din L.A., convieţuind în aceeaşi secţie cu detectivi care ţin la procedură, cu problemele de conştiinţă de rigoare etc.
O scurtă privire pe episodul pilot (unul dintre cele două variante existente) vă poate elucida dacă merită atenţia voastră. :smile:
 
Am vazut si eu o parte din serial dar m-am plictisit repede. Am apreciat jocul lui Michael Chiklis, rolul i se potriveste ca o manusa. Sunt curios daca vei rezista mai mult ca mine (eu nu am terminat primul sezon) dar probabil conteaza foarte mult cat de mult te atrage genul politist...
 
Back
Top