Filme, seriale, actori, popcorn

Absolut de acord. Producţie HBO - asta spune totul, de multe ori. Nota e peste 8/10.
Little boxes on the hillside,
Little boxes made of ticky tacky,
Little boxes on the hillside,
Little boxes all the same.
There's a green one and a pink one
And a blue one and a yellow one,
And they're all made out of ticky tacky
And they all look just the same.

And the people in the houses
All went to the university,
Where they were put in boxes
And they came out all the same,
And there's doctors and lawyers,
And business executives,
And they're all made out of ticky tacky
And they all look just the same.

And they all play on the golf course
And drink their martinis dry,
And they all have pretty children
And the children go to school,
And the children go to summer camp
And then to the university,
Where they are put in boxes
And they come out all the same.

And the boys go into business
And marry and raise a family
In boxes made of ticky tacky
And they all look just the same.
There's a green one and a pink one
And a blue one and a yellow one,
And they're all made out of ticky tacky
And they all look just the same.
 

Attachments

  • littleboxes.jpg
    littleboxes.jpg
    99.6 KB · Views: 484
Ice Age: The Meltdown - o dulceaţă de comedie, 90 minute de fun pentru vorbitorii de engleză. 8-9/10. Mi-a plăcut mult mai mult decât primul episod. Story-ul e slăbuţ, dar dialogurile sunt distractive, iar animaţia superbă.
 
Little Children (2006), o dramă cu tente de "voyeurism" în viaţa unor persoane mai mult sau mai puţin obişnuite şi încercările unora dintre ele de a-şi depăşi propriile condiţii.

Deşi temele pe care le abordează sunt simpluţe şi aparent ordinare - probleme conjugale, bârfe la colţ de stradă, traume şi tot felul de frustrări - imho, filmul reuşeşte să sfideze puţin nişte preconcepţii adânc înrădăcinate în societatea umană (a se vedea şi spiritul de turmă mult prea pregnant la nivel de cartier, bloc etc). Poate că nu cu aceeaşi abilitate ca şi Closer, dar cu siguranţă în domenii mai variate.
 
Am trait din plin era (Heroes of) Might and Magic. M-am uitat cu placere la Lord of the Rings, si am ramas impresionat de lumea Elder Scrolls construita de baietii de la Bethesda. Dar vine un moment cand enough is enough, cand mai trebuie sa lasam mitologia nordica sa se odihneasca, ca altfel devine stupid, iar Eragon a ignorat cu nonsalanta acest moment.

Povestea acestui film incepe probabil cu cativa ani inainte, cand un nene s-a uitat la The Return of the King si si-a zis - ca si noi astilalti - ba nene ia stai un pic, ce hal de film e ala in care dragonii sunt cannon fodder iar hobitii zburda liberi si traiesc pana la sfarsit. Asa ca i-a basit o idee, ce-ar fi sa facem un film cu dragoni. Dupa ce s-a lamurit pesemne ca ultimul astfel de film a luat o tranta buna, i-a bubuit din nou toba - ce-ar fi sa facem un film cu dragoni undeva in the kingdom of Narnia. Nu chiar Narnia, ca ne dau aia in judecata de nu mai avem doua monede sa punem una peste alta, asa ca toata actiunea o sa se petreaca in lumea mitologica a <insert name here>.

In acest taram fantastic, oniric chiar - dar fara pic de originalitate - candva taranii de rand erau protejati de niste calareti de dragoni. Intriga este ca bineinteles aceste vremuri au trecut de mult, zdrobite de un individ mare si rau, care a vrut el tot (si care are un secund care seamana suspect de mult, iar pana la limita procesului, cu minionul Grima Wormtongue din Return of the King, tipul cu fata alba jucat de Brad Dourif - a.k.a. de noi, fanii tleilaxu, drept Piter de Vries). Dar - evident - exista inca speranta, in mainile unui taran inimos, care va reinvia vremurile trecute, prin onestitatea si inimosenia lui, bla bla, bla bla...

Dupa o ora si ceva de clisee, fraze motivationale rasuflate, momente de suspans expirate, minionul moare (ca nu putea fi omorat decat daca era strapuns in inima cu un par de carborundum in lumina lunii albastre de 13 aprilie, pe directia est-sud-est, deci a durat ceva), si povestea noastra ramane cam in coada de peste, semn ca va urma o continuare. La care nu vom merge, ca o viata ne da Al-de-Sus, si nu trebuie s-o pierdem cu astfel de knockoffs. Acest film a incercat sa porneasca o noua saga fantastica intr-un moment complet nepotrivit, cu un staff de mana a doua si cu o distributie lipsita de motivatie (la naiba, vocea dragonului - Rachel Weisz - a fost mai sexy decat eroina principala), asa ca eu cred ca 5.2/10, cu cat e cotat acum pe IMDB, e arhisuficient.
 
Originally posted by Pisoi
Filmele lui Shyamalan nu mi-au plăcut cu mult înainte să aud de aerele lui (ceea ce a fost recent). Sunt sigur că Lady In The Water va fi un rateu de aceeaşi clasă ca cele din primul paragraf.

Omul are o nişă şi nişte fani. Dar e one-trick poney.
Gura păcătosului...

Am văzut aseară filmul, mai precis primele 30 minute, după care am avut cel mai bestial somn din ultimele zile. De bun ce era. A rămas să sufere soţia, care mi-a confirmat că nu a mai văzut de mult o asemenea tâmpenie. Asta în aceeaşi zi când am avut neinspiraţia să încerc A Scanner Darkly (fără să ştiu dinainte că e animaţie, bleah).
 
Aşa îmi trebuie dacă nu ascult de ăi mai mari ca mine.

Am fost şi eu la Eragon. Nu m-am dus cu aşteptări prea mari, dar orişicât, am fost atras de numele de pe afiş (Jeremy Irons şi John Malkovich fiind actori care chiar îmi plac). La final, după cum spunea prietena mea, a fost o comedie drăguţă, dar nu a avut prea mult de-a face cu fantasy-ul. Dialogul s-a îndreptat vertiginos spre penibil, şi mi s-a părut că şi Jeremy Irons era uşor jenat de replicile pe care trebuia să le rostească.

În concluzie, un Star Wars: A New Hope îmbrăcat în alte haine. Chiar mă aşteptam la un moment dat să apară Chewbacca de pe undeva.
 
...in general nu cedez la insistentele domnului Be, insa atunci cand a inceput sa faca streaking prin Politehnica cu o pancarta pe care scria "Trinity Blood - The Vampires Win" agatata de gat, I took a hint si m-am uitat si eu, desi nu gust animele prea des.

Astazi am mai incercat cateva episoade din Trinity Blood (2005), ca tot frecam menta de revelion. Intriga din spatele animelui nu este extraordinara, insa merita pomenita: dupa ce omenirea se face praf in urma unor erori regretabile (numite poetic Armageddon), fostii colonisti de pe Marte se intorc pe Pamant infectati cu virusul din Blade, care transforma oameni in bampiri. Dupa ce fac terci o parte din ramasitele vechii populatii indigene, poposesc in zona Europei Orientale si intemeiaza un Imperiu al bampirilor, care intra intr-un soi de razboi rece cu Vaticanul, care ramasese - culmea - reprezentantul umanitatii.

Problema e ca virusul ala fusese construit de catre o specie de alieni pentru a hrani un virus mai meserias, o nanomasina care transforma oamenii in bampiri mai meseriasi - faimosii "Krusnik". And it's all downhill from here, la prima vedere, Trinity Blood e un anime despre bampiri meseriasi care halesc bampiri obisnuiti care halesc oameni.

La a doua vedere, Trinity Blood e un anime bun, care atinge un echilibru intre manga violent si manga infantil. Se chinuie sa descrie o lume complexa, in care bampirii nu sunt chiar atat de negri, si nici oamenii atat de nevinovati si in care eroii mai si mor. Chiar daca referintele la mitologia crestina sunt cam corny, notam coloana sonora excelenta, si calitatea de exceptie a animatiei (decoruri superbe, constructii baroc si exterioare colorate, costumatii inspirate, atentie la detaliu, cu insertii 3D asemanatoare cu cele folosite de Disney la Treasure Planet - desi se face vinovat de eternul pacat anime - muulte cadre lungi si panorame, ca sa scadem numarul scenelor si costul animatiei), tragem linie si consideram ca chiar daca e anime, macar si-au dat silinta, nu l-au varat pe cablu imediat cum l-au primit la post-productie din India, deci ar merita un 7/10. Daca vreti sa vedeti un anime cu stil, incercati-l cu incredere.

LE: Fac o precizare, ca sa nu fiti derutati de review-urile de pe IMDB, Trinity Blood NU se axeaza pe lupta oamenilor impotriva vampirilor, si vampirii NU sunt undead...
 
Last edited by a moderator:
Profitand de mini-vacanta de Revelion, ieri am vazut Eragon. Citisem deja cartea, iar impresiile voastre m-au facut sa nu am asteptari prea mari. In ansamblu filmul a fost ok, dar prea scurt. Povestea a fost comprimanta foarte mult pentru a se incadra in 105 minute si au fost omise unele aspecte care mi s-au parut interesante. Nu cred ca o sa mai vad si continuarea cand o sa apara, dar o sa cumpar cel de-al doilea volum al cartii - Eldest.
 
Am văzut şi eu, cu doar patru ani întârziere: :goofy:

Kill Bill: Vol. 1 -- 8/10, un fel de take it or leave it, ori ţi se pare o porcărie, ori un film foarte bun. Nu am apreciat nivelul de gore, motiv pentru care nu ia 8.2.
Kill Bill: Vol. 2 -- 8.7/10, mi s-a părut mai bun decât primul, minus gore, rezultă .7 în plus la notă. :goofy:
The Last Samurai -- 8.5/10, poate i-aş fi dat mai mult dacă ar fi avut un final demn de restul filmului. :mda:
 
Si eu am profitat de zilele libere de sarbatori si am vazut toate seriile serialului "The Apprentice". Absolut superb. Atat dpdv al chestiilor practice, cat si al analizei psihologice. Unul dintre cele mai bune reality showuri, imho, evident inlaturand tot showul de rigoare.
 
Smoke and mirrors, marca Trump şi Mark Burnett. Păcat că te-ai lăsat prins în capcană. Adică e bun de spălat pe creier, când vrei să te relaxezi, dar e departe de a fi superb. Superb e să îl asculţi pe Warren Buffett, nu pe (D)DT.

Ca orice reality show, are un talent deosebit de a atrage rataţi (de data asta cu CV-uri bombastice, dar skill-uri neimpresionante). Show-ul fiind de fapt despre egoul lui Trump, rataţii se întrec la lins fundul maimuţoiului.

Mai multe nu spun, decât că am un dispreţ major faţă de individ.
 
De fapt mini-recenzia lui Pisoi trebuia să înceapă cu concluzia, pentru a te scuti de câteva rânduri pline de invective.
Da, este un show de televiziune (care ca orice business trebuie să aibă profit) şi unele eliminări se bazează pe market reasearch.
Da, este construit în jurul unui personaj controversat, căruia îi place să se audă vorbind.
Da, poate constitui o activitate relaxantă între cârnaţi şi sarmale.
Nu, nu vei putea echivala vizionarea celor 6 serii din Apprentice cu un MBA.
 
Pache, evident ca nu. Nici n-am spus asta.
Pisoi, am spus ca "exceptand showul de rigoare". Adica tot "shamefull promotingul" pe care il face DT. Insa, dpdv psihologic, m-a atras mai mult decat BB, sau alte reality showuri de acelasi gen.
 
Am văzut şi eu o bucată scurtă aseară, mi s-a părut neverosimil. Tipii din show erau incredibil de slabi pentru ceea ce m-aş fi aşteptat de la ei.

Problema mea e că totuşi corespund realităţii, de ceva mai mult de un an lucrez cu un grup de oameni implicaţi în recruiting prin toate ţările Europei şi toţi sunt dezamăgiţi de cei ce vin la interviuri. Majoritatea de genul la ce am văzut aseară: slabe calităţi organizatorice (aka project management), individualişti şi egoişti, reacţii negative când au performanţe slabe, incapabili de a lua decizii rapide şi clare etc.

Asta înseamnă că educaţia lor sau sistemul de educaţie în general are probleme - nu cele vechi şi cunoscute, că totuşi se mai formau şi oameni buni, ci scade constant.
 
Originally posted by Pache
De fapt mini-recenzia lui Pisoi trebuia să înceapă cu concluzia, pentru a te scuti de câteva rânduri pline de invective.
Dacă vrei invective adevărate, citeşte declaraţiile lui "The Donald" cu privire la Rosie O'Donnell. Just Google News it.

Ceea ce arată că nici MBA-ul nici milioanele de dolari nu vor face un "domn" dintr-un "oier".
 
Clar! Maestrul Yoda din Star Wars (căruia îi aparţine construcţia sintactică, ruşinică vouă!) e gelos pe hulubei de moare. :tongue:
 
Bă, dacă nimeni n-a scris nimic, nu-nseamnă că nimeni nu s-a prins că formularea îi Yoda-style. :tongue:
 
Sper sa nu fiu banat/linsat, dar mie filmele SW nu mi-au spus nimic, doar jocurile KotOR au fost interesante. :tongue:
 
Back
Top