Filme, seriale, actori, popcorn

Sincer, pe mine Matrix m-a pus mult mai mult pe gânduri. V mi s-a părut genul de film făcut pentru creierul cu SpeedStep: poţi să foloseşti doar 20% din el şi tot vei înţelege filmul.

Adevărat că am văzut filmul în urmă cu vreo o lună, deci vorbesc din amintiri. Însă, dacă seria Matrix e genul de film care nu m-a plictisit la revizionare, nici nu mă gândesc să revăd V.

Acesta e unul din rarele momente când părerea majorităţii IMDB şi a mea diverg. Probabil pentru că m-am dus la acel film ca la pomul lăudat; mă aşteptam la mai mult. Ca nivel de tragere de păr, mi-a adus aminte de Aeon Flux.
 
Aeon Flux sux. Din fericire, există Charlize Theron :biggrin:
E un film de gen "Matrix" cu buget mai mare puţin decât ExistenZ, dar oricum... bun pentru relaxare.
 
Nu ştiu cum sunteţi voi, dar eu tind să nu mai am răbdare la „filme bune pentru relaxare şi atât”. Indiferent de Charlize Theron (pe care o asociez, involuntar, cu imaginea din Monster, indiferent în ce rol aş vedea-o).
 
Eu am, dacă ştiu dinainte la ce să mă aştept. Adică dacă nu mi-e prezentat ca "pomul lăudat".

Există momente când sunt prea obosit ca să urmăresc un film complicat şi vreau doar ceva "de spălat pe creier". Evident, nu aş da banii pe asemenea filme la cinema, dar la tarif de închiriere sunt OK.
 
Animusic - o animaţie digitală 3D foarte "catchy", ce îmbină într-un mod destul de interesant (şi relaxant :tongue:) idei creative atât la nivel muzical, cât şi tehnologic.

Eu am revăzut-o chiar de mai multe ori, pentru a prinde cât mai multe detalii pe care nu le-aş fi putut observa doar dintr-o primă vizionare. Şi aş îndrăzni chiar să o recomand oricui nu a văzut-o deja, cred că merită din plin o jumătate de oră acordată. :smile:
 
The Lake House (2006) - 7/10, cu indulgenţă. O poveste frumoasă, romantică, de văzut cu jumătatea, cu Keanu Reeves şi Sandra Bullock. Două persoane aflate la 2 ani distanţă în timp comunică prin intermediul unei cutii poştale. Remake după un film coreean. Scenariu tras de păr, sirop marca Bullock. Film de dragoste.
 
X-Men: The Last Stand (2006) - 6-7/10. Pare să fie ultimul episod al seriei. Cam trist. Efectele speciale obişnuite ale seriei X, care merită preţul biletului de cinema. Nimic deosebit de bun sau de prost, în rest.
 
Din 13 octombrie va fi difuzat în cinematografele din România filmul Hîrtia va fi albastră, regizat de Radu Muntean şi câştigător al titlului de "Cel mai bun film" în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional de Film Eurasia (Antalya, 16-23 septembrie 2006).

Sursa de inspiratie a filmului este unul din cele mai mediatizate accidente tragice petrecute in timpul revolutiei romane din 1989, in care doua echipaje blindate ale ministerului de interne venite sa apere o unitate militara, au fost macelarite dintr-o confuzie. [...]

"Hirtia va fi albastra" nu ofera insa o perspectiva istorica de tip History Channel, ci isi propune sa restituie emotia acelor zile din perspectiva actorilor marunti ai evenimentelor.
Mai multe detalii la Hirtiavafialbastra.ro.
 
OT: Am cunoscut persoana care a condus una din cele două echipe de blindate. Care din ele, vă las pe voi să ghiciţi. Din păcate, nu vreau să mă exprim asupra persoanei în cauză (dacă interesa pe cineva).
 
Originally posted by Rabbit
Indiferent de Charlize Theron (pe care o asociez, involuntar, cu imaginea din Monster, indiferent în ce rol aş vedea-o).
Exact din acest motiv nu am vizionat si nu o sa vizionez niciodata filmul Monster.
 
Sphere (1998) - 5/10. Cel mai cretin SF pe care l-am văzut în ultimii ani. Film comercial de toată jena, absolut idiot. Dacă vreţi să simţiţi (la modul picăturii chinezeşti) cum pierdeţi 2:14 ore, vizionaţi-l. Dat fiind că îl închiriasem de pe guba.com (doar cu 1$/zi, folks, calitate superbă), nici nu am putut să îi cresc viteza de vizionare în WMP, măcar la un 1,4x.
 
Nici un interes, just a very satisfied customer, după ce am plătit 3-5$ pe movielink.com pentru calitate mai proastă şi player proprietar. Şi când Netflix-ul mă costă minim 1,5$/DVD (deci prefer să vizionez de pe guba, dacă e disponibil acolo filmul).
 
Originally posted by Pisoi
Sphere (1998) - 5/10. Cel mai cretin SF pe care l-am văzut în ultimii ani. Film comercial de toată jena, absolut idiot.
I beg to differ. Poate tu te asteptai la ceva de genul Abyss imbracat in haine noi. Mie mi se pare ca atmosfera filmului e destul de bine creata. Si scenariul nu e deloc happy-end-ish asa cum ar fi la un "film comercial". Iar ideea din spatele lui e destul de interesanta... tu ce ai face daca ai putea sa-ti indeplinesti cele mai ascunse dorinte? Crichton poate s-a inselat cand a dat cu presupusul ca "you deepest fantasies" sunt de fapt cele mai negre temeri, dar mie mi-a dat oricum de gandit si nu ma face deloc sa-l consider idiot sau cretin. Pana la urma asta trebuie sa faca un SF: sa te puna pe ganduri. Acting-ul poate nu se ridica la cele mai inalte standarde imaginabile (nu-l au pe Sean Connery si Anthony Hopkins in roluri principale) dar cred ca e de iertat oarecum daca consideram atmosfera de ansamblu a filmului ca punct de referinta. De aici pana la "Film comercial de toată jena" e mare drum. Poate ca sunt unii care nu i-au inteles scenariul, altii care nu sunt de acord cu finalul sau considera ca au fost folosite prea multe efecte speciale, dar uita-te la Independence Day. Ala e film comercial. Deloc de toata jena, dar foarte comercial.
Daca vrei un "film comercial de toata jena", cauta Terminator 3.
 
Înainte de a-mi posta părerea, mi-am pus soţia să se uite. Nu e o fire filozofică, dar are un bun-simţ înnăscut şi e extrem de echilibrată. Impresia ei a fost că filmul e pierdere de vreme şi că finalul e lame.

Evident, oricine poate fi de altă părere. You are more than welcome to do it; tot respectul.

Btw, The Abyss a fost un film frumos.
 
Last edited:
Originally posted by hulubei
... Un film de acţiune bun mă ţine constant atent la acţiunea filmului şi nu mă lasă să mă plictisesc şi să mă uit la ceas...
De acord cu definitia lui hulubei.
In aceeasi ordine de idei am fost total dezmagit de The Sentinel - vezi trailer.
Michael Douglas, Kim Basinger, Kiefer Sutherland... dar ce folos! :rolleyes:
 
Superman returns este un film marca Bryan Singer. Deja sunt fan al regizorului, pentru felul in care a realizat seria Xmen. O imbinare mai mult decat reusita intre efectele speciale si povestea oarecum clasica a lui Superman / Clark Kent care o iubeste si este iubit de Lois Lane. Plus ca noul Lex Luthor este magistral in interpretarea lui Kevin Spacey.
Evident, sa nu credeti ca nu s-au facut compromisuri la legile fizicii pentru o mai buna auzire a personajelor. Aici ma refer la usa deschisa a unui avion cand nu huruie aerul deloc, desi este in plin zbor avionul. Nu mai zic ca efectul de suctiune datorat diferentei de presiune dintre interiorul si exteriorul avionului nu este deloc prezent, dar ... astea sa ii fie minusurile.

Final destination 3 continua ideea din precedentele filme. Daca primul film avea originalitate, acesta nu este decat o alta marie cu aceeasi palarie. In acest mod, poate sa apara si FD 47, ca tot despre acelasi lucru este vorba: un el sau o ea are o premonitie referitor la moartea proprie si a colegilor/ prietenilor, le spune celor din jur ce a vazut ca se intampla, o parte din ei sunt salvati - si urmeaza sa moara mai apoi intr-o ordine logica si previzibila - iar restul crapa conform "profetiei".

PS: daca iar am dat prea multe detalii si nu mai aveti dorinta sa vizionati filmul.
 
Back
Top