Filme, seriale, actori, popcorn

Calitatea omului din spatele unui film? Ma faci sa rad... Adica daca, de exemplu, Uwe Boll este cel mai modest (ca vad ca pe asta pui destul de mare accent, din pacate) si "de calitate" om din industria cinematografica, obligat vei considera si filmele lui (mult) mai bune decat sunt cu adevarat sau decat le-ai considera daca ai crede ca el e o canalie? Cineva a zis ca "modestia e virtutea celor mediocri" si altcineva a zis ca "sa spui ca gusturile nu se discuta e cea mai patetica scuza". Give that a thought next time. :wink:
Tot btw: incep sa fiu si eu curios de niste recomandari de filme pe care ai dori sa ni le faci. Ce zici? Se poate? Dar sa fie de oameni de calitate, ok? :smile:

@pantera: Da, e drama, dar nu genul filmului, ci ceea ce se petrece in mintea aluia care a dat ca fraierul banii pe bilet sau pe DVD crezand ca Sir Anthony Hopkins nu ar juca in filme de duzina. :wink:
 
trikki, pe tonul ăsta... poate la grădi. Sau, dacă vrei, cu CrHomozom, că lui îi place. :wink:

Recunosc că nu mă pot compara cu tine, la multe. Probabil nici la filme. Probabil nici la Windows.

P.S. Probabil nu aş da bani nici pe un film de/cu tine. :tongue:
P.P.S. Btw, gusturile mele se suprapun destul de bine peste cele ale lui Bill. Şi ale lui Rabbit, uneori.
 
Windows? Nu prea vad corelatia... Poate mi-o arati tu. :wink:
De comparat, hmm, nimeni nu vroia sa se compare, dar a trece de la critici si cuvinte dure despre un regizor despre care nu se pare ca stii prea multe in afara de faptul ca "nu e un om de calitate" ( :rolleyes: ), la ironii de doi bani precum PS-ul de mai sus (se pare ca chiar daca recunosti ca sunt neinspirate, nu te poti opri din a le scrie) se traduce simplu: lipsa de argumente - asta ca sa nu lasi impresia ca ai scris niste tampenii cu cateva posturi mai sus, doar pentru a-ti da aere de non-conformist si de iubitor al necomercialului.
Alta treaba: nu prea-mi dau eu seama cum poti vedea tu vreun ton dintr-o discutie purtata in scris, fara semne de exclamare in cascada sau alte indicii spre un ton "de gradi". Poate imi explici si asta ca sa mai invat si eu cate ceva.
In final, vad ca tot eviti sa dai si tu un exemplu de film pe care-l consideri tu bun, de regizor adevarat, om bun, familist si de calitate. Gusturile lui Bill sau ale lui Rabbit nu ma intereseaza, dar ale tale da, ca sa vad si eu cu cine stau de vorba.
 
Pana acum tot nu m-ati convins ca va pricepeti la filme. Pana nu vad un film recomandat de voi si nu ma minunez cum de am putut trece cu vederea peste el, raman tot sceptic in privinta voastra. E foarte usor sa spui ca o persoana sau alta a recomandat filme "de duzina", "comerciale" sau mai stiu eu ce, dar intareste-ti afirmatia cu niste exemple concludente, ca altfel cum pot sa te cred? Poate ca toate filmele americane sunt de duzina. :tongue:

Nu e nici un fel de ironie, chiar vreau sa aud de niste filme de la voi.
 
E doar o întâmplare că marele film The Village are doar 6,6 pe IMDB, iar Signs 6,9? Stuart Little are 5,9. Probabil o grămadă de proşti care nu îşi dau seama de adevărata valoare a acestor filme.

The Sixth Sense are 8,2, cam cât valorează şi pe la mine. Dar e excepţia; e chiar singurul film al lui Shyamalan care m-a impresionat. Însă asta e şi meritul lui Osment.

Filmele lui Shyamalan nu mi-au plăcut cu mult înainte să aud de aerele lui (ceea ce a fost recent). Sunt sigur că Lady In The Water va fi un rateu de aceeaşi clasă ca cele din primul paragraf.

Omul are o nişă şi nişte fani. Dar e one-trick poney.
 
Imi racesc gura/tastatura degeaba. Pisoi, sa fii sanatos cu tot ce iei de bun de pe IMDb, ca viata merge inainte. Unele discutii/persoane chiar nu merita...
 
Parere personala: The Village si Signs nu sunt filme de duzina, se incearca intr-adevar ceva original si frumos, dar realizarea lasa totusi de dorit. Ambele filme m-au plictisit foarte tare, iar Signs mi s-a parut mai curand o comedie decat un film serios. Stuart Little e chiar distractiv, daca nu te astepti de la el sa fie o capodopera :biggrin:. De fapt aici cred ca si apare problema la filmele mai sus mentionate: The Village si Signs se vor filme "grele", au talente de mari capodopere, dar esueaza lamentabil, pe cand filme ca Stuart Little care stau in banca lor si nu vor sa para a fi altceva decat sunt isi iau exact laudele pe care le merita.

In alta ordine de idei:
Mission Impossible 3: "Plot"-ul de pe IMDB este total exagerat, chestia cu ascunsul identitatii nu exista, e o scena de 2 minute plina de "dramatism" si "actiune". Filmul este destul de slab, desi vizionabil in lipsa de filme bune de actiune. In opinia mea nu-si merita 6.8-ul, dar ma rog... asta e opinia mea :smile:.

V for Vendetta mi s-a parut excelent din multe puncte de vedere si il recomand cu multa caldura.
 
Pai MI3 inca mai traieste in clasamente de pe urma hype-ului de la box-office. Hence the IMDB rating. In vreo cateva luni o sa scada pe la 5.8-6, cred eu. Iar V chiar merita o nota peste 7, macar pentru dialoguri si regie.

Si pentru ca lumea a inceput discutia despre "filme bune". In categoria asta la mine se incadreaza orice film care reuseste sa ma invete ceva nou. O idee, o emotie, o perspectiva noua asupra lumii, orice lucru pe care nu l-am vazut pana atunci si care merita sa-l integrez in colectia mea de "stuff i've seen or heard about". Filme precum Crash, Stay, Trainspotting, Saving Private Ryan, Igby goes down, American Beauty, Leon, Liberty stands still, The Terminator II -Judgement day, Mean Machine sau Fight Club.
 
Originally posted by trikki
Imi racesc gura/tastatura degeaba. Pisoi, sa fii sanatos cu tot ce iei de bun de pe IMDb, ca viata merge inainte. Unele discutii/persoane chiar nu merita...
Nu iau totul bun dar, întâmplător, părerea mea coincide cu a lor. În general, mă orientez mai mult după Netflix şi părerile criticului meu preferat.

Dacă vrei discuţii despre filme cu persoane de la care să poţi învăţa ceva, caută-l pe Quark. Eu am văzut cam 800 filme la viaţa mea, dar nu mă pretind erudit.

În altă ordine de idei, nici eu nu mă aştept ca MI3 să stea mult peste 6, odată ce iese pe DVD şi e de închiriat. Până acum a cam fost votat de fani. Sau poate e atât de bun... (încă nu l-am văzut)
 
Ce incerci sa dovedesti?

Originally posted by Pisoi
E doar o întâmplare că marele film The Village are doar 6,6 pe IMDB, iar Signs 6,9? Stuart Little are 5,9. Probabil o grămadă de proşti care nu îşi dau seama de adevărata valoare a acestor filme.

"Marele film the Village"?! Daca vrei sa te dai mare critic, nu asta e calea. Incepe prin a ne recomanda si noua niste filme pentru ca a critica nu este deloc greu. Si eu pot sa iau de pe imdb niste pareri si sa ma dau mare critic. Adevarata ta valoare o sa se observe atunci cand ne vei recomanda la randul tau ceva. Pana atunci astea sunt vorbe goale care nu au nici o valoare in ochii mei si a nimanui de pe xf. Eu nu am tinut cont de parerea celor de pe imdb cand am recomandat "The Village", daca tu vrei sa te lasi influentat de ei, asta e treaba ta! Mie mi se pare ca te cam dai prieten cu toata lumea, iti ceri scuze pentru nu-stiu-ce treburi pe care le-ai spus, dar continui sa bati acelasi drum. Daca tu vrei sa castigi respectul cuiva, sa stii ca exista cai mult mai usoare decat certurile inutile pe care incerci sa le cauti (si nu ma refer numai la thread-ul asta!). Eu nu am scris recomandarile pe care le-am scris ca sa fiu luat la misto de tine. Le-am scris pur si simplu pentru ca filmele respective mi-au placut si mi s-au parut a fi destul de bune. Si, spre deosebire de tine, eu cel putin incerc sa fiu original in comentarii si imi spun parerea mea in legatura cu filmele pe care le-am vazut. Nu mai bate aluzii la adresa nimanui ca nu de-aia postam aici.

Originally posted by SCViper
De fapt aici cred ca si apare problema la filmele mai sus mentionate: The Village si Signs se vor filme "grele", au talente de mari capodopere, dar esueaza lamentabil

Ce te face sa crezi ca The Village se "vrea" film greu? Eu l-am luat exact asa cum a fost. Si mi s-a parut un film deosebit macar ca atmosfera si ca idee. Cel putin atata lucru trebuie sa-i dam.

In legatura cu "Signs" iti impartasesc parerea. Este un film exagerat din foarte multe privinte. (parerea mea!)
 
pantera, nu o lua personal, că nu am nimic cu părerile tale. E dreptul tău să ai alte păreri/gusturi. Nu te-am criticat pe tine; am criticat filmele.

Îmi pare sincer rău dacă te-am ofensat. Chiar apreciez că ai postat atât de lung, cu link-uri etc. Am tot respectul faţă de efortul tău.
 
A vazut cineva filmul asta? Nu prea a fost mediatizat, practic eu nu am auzit de el. L-am daramat din greseala de pe un raft din Diverta :smile:D) si mi s-a parut interesant rezumatul de pe spatele carcasei. L-am vazut. Concluzii: film bun, actori buni, buget nu foarte mare. Filmul este o adevarata lectie de istorie a medicinei moderne, iti ofera avantajul ca dupa aprox. 110 minute pierdute in fata televizorului, poate ai aflat ceva nou, cunosti ceva in plus.

PS: nu ma pricep la compuneri frumoase si nici la posturi convingatoare, tot ce-am vrut sa spun mai sus este ca filmul merita vazut!
 
The Butterfly Effect 2 (2006), o continuare lamentabilă a primei variante dacă e să comentez dpdv critic, dar merge ca film de relaxare. Dacă primul m-a făcut să-mi pun câteva întrebări, de data asta singura întrebare a fost când se termină. Cum, mai puţin conta.
 
The Killing Fields

Cam vechisor (1984), dar merita.

Ame agaru

Imi cer scuze ca dau link-uri in special catre filme asiatice dar acestea mi se par foarte frumoase. In plus m-am saturat de galetile de sange hollywoodian, scenele de sex facute doar pentru a se vinde filmul.
 
Pulp Fiction (1994) - 8-8,5/10. Probabil când a fost turnat merita mai mult, dar azi mi se pare uşor lent şi prea lung. Din păcate, nu am avut acces la DVD până acum. Merită văzut, când aveţi 150 minute să i le dedicaţi. Un film inteligent şi relaxant.

Shichinin No Samurai - Seven Samurai (1954). Peste 9/10. Alt film lung. L-am văzut a treia oară în viaţă şi încă îmi place. Nici nu simţi că e alb-negru sau că are jumătate de secol. Evergreen.

P.S. Btw, Lucky Number Slevin (2006) mi se pare o imitaţie nereuşită de Tarantino, cu multe nume mari şi atât. 7/10, cu îngăduinţă, din partea mea.
 
Originally posted by whiskas
Boston Legal. Nu poate fi descris în cuvinte.
De acord. E o dulceaţă de comedie despre avocaţi, de nivelul unei Ally McBeal, dar în alt stil.

Singura problemă e că deja se prelungeşte cam mult şi nu mai are farmecul de la început. În traducere, dacă vă uitaţi la primul sezon, poate şi al doilea, aţi văzut totul.
Originally posted by Black Mamba
Parerea mea e ca fara Natalie Portman, Hugo Weaving si John Hurt filmul [V for Vendetta] ar fi fost de duzina. Actorii au fost bine alesi, a iesit un film de nota 8.5 in loc de 6. :smile:
Perfect de acord, mai puţin cu nota. La mine, e mai aproape de 7. Povestea mi s-a părut foarte trasă de păr. E un film bun pentru când te plictiseşti.
 
Originally posted by Pisoi
Povestea mi s-a părut foarte trasă de păr.
Mi se pare ca povestea este gandit sa fie trasa de par. Adica o poveste realista chiar strica tot farmecul. Gandeste-te la unele scrieri ale lui Caragiale (examplu random), unde unele detalii sunt exagerate ca sa se sublinieze ceva. Si V a reusit foarte bine sa evidentieze cateva aspecte din planul politic.
 
Back
Top