Filme, seriale, actori, popcorn

Originally posted by andreea cerulean
...Cele mai imbecie filme mi se par cele cu masini. Fast and Furious, Torque, Taxi 2,3 si 4, Transporter 2.
Pai sint facute pentru noua generatie de pustani corditi, viitori angajati "de gasca" sub aripa unui manager atent cu cei care fumeaza si beau cafele.
 
SAS nu este extraordinar ca film de/cu/despre WW2. Cred ca unele din cele mai bune filme facut vreodata (in epoca moderna a cinema-ului) despre al doilea razboi sunt adunate in seria Band Of Brothers produsa de HBO. Regia, scenariul, actorii, efectele, machiajul, muzica, camera sunt toate impecabile in fiecare episod. Si in opinia mea isi merita pe deplina nota de 9.6 pe IMDB (personal am votat pentru 10). Nu departe de serialul asta stau Full metal Jacket si Saving private Ryan. Ca variatie pe tema, recomand No Man's land pentru ca pare prea real si prea apropiat sa nu fie luat in considerare.

In alta ordine de idei, am terminat de curand de vizionat Trinity Blood. Oameni si "vampiri" traind intr-o societate post-apocaliptica pe cale de a fi condusa spre obsetescu-i sfarsit de "Contra Mundi" si alte forte ale intunericului. Fanii genului vor aprecia povestea de inceput si modul in care se desfasoara actiunea mai departe.
 
The Matador
Un film pe care vroiam să-l vad de ceva timp, dar fără a avea mari aşteptări. Din fericire s-a dovedit că m-am înşelat, filmul fiind chiar excelent din cam toate punctele de vedere.
Scenariul sare repede în ochi, replicile fiind inteligente şi foarte potrivite, păstrând totuşi linia umorului negru excelent, care face deliciul filmului. Aspectele tehnice sunt şi ele decente şi la locul lor, dar fără a străluci în vreun fel. Sunt pur şi simplu acolo pentru a îşi face treaba şi a spune povestea, nu pentru a atrage atenţia şi a fi un scop în sine (vedeţi Domino).
Ceea ce face filmul să merite văzut este Pierce Brosnan, care deşi nu figurează pe lista mea de actori preferaţi, sau măcar deosebit de agreaţi, în filmul de faţă este pur şi simplu genial. Arată cum trebuie, se mişcă cum trebuie, vorbeşte cum trebuie şi este prefect credibil în rolul asasinului obosit şi plictisit, dar plin de carismă.

Din partea mea 8/10 şi un pupic ventuză pentru surpriza plăcută. :biggrin:
 
Good Night, And Good Luck.

Superb. Un film minimalist, fără a încerca a fi sentenţios, realizat în totală concordanţă cu timpul pe care îl recreează (America începutului deceniului 6, în plină isterie mccarthyistă) şi cu lumea jurnaliştilor de televiziune în perioada de pionierat a acestei profesii. Merită proiectat (şi eventual explicat) "vedetelor" de la televiziunile româneşti.

Eddie Izzard - Definite article.

Una dintre cele mai bune performanţe de stand-up comedy pe care am vazut-o până acum. Stilul e inimitabil, subiectele abordate variază dement. Şi se mai ţine şi pe tocuri :smile:
Luaţi-l şi râdeţi-vă.
 
Va dau trei incercari sa ghiciti ce film se pregateste in 2006, cu The Rock (ala din Scorpion King), in rolul personajului principal - the blonde-haired, muscle-bound doofus. Ati ghicit?
 
"A census taker once tried to test me. I ate his liver with some fava beans and a nice chianti."

Prin 1992, cu ceva vreme inainte ca panarama aia ieftina de Titanic sa impuste 11 oscaruri, un film mai asezat facea partie prin menajerie si devenea istorie (cu doar 5 premii si 2 nominalizari insa); un film care se adreseaza nevoilor noastre :dracu:, si care avea sa consacreze un caracter. Fanii Hannibal au recunoscut citatul si stiu ca e vorba de The Silence Of The Lambs(1992), no. 27 pe IMDB. Un fel de continuare a unui film mai vechi si mai putin cunoscut. Mai tarziu, Hannibal(2001) l-a transformat pe Lecter intr-o franciza, facand din nou istorie prin "the brain eating scene" (probabil Lecter ar fi fost frustrat sa stie ca filmul care avea sa-i expuna latura mai sofisticata a fost de fapt tintit spre publicul mai... larg). In sfarsit, in 2004 apare Red Dragon, o revenire la motivele din "Silence...", in care s-au inghesuit sa joace o sama de actori mai cunoscuti. Cam asta ar fi o descriere extrem de succinta a trilogiei Hannibal.

Continuarile m-au calcat oarecum pe nervi, pentru ca dupa ce devorasem (tardiv, dar ce sa-i faci, in '92 aveam 9 ani) "Silence...". Hannibal imbatranise, Julianne Moore nu era la fel de hot ca tinerica Jodie Foster, si toata lumea zicea "citeste, citeste, lasa prostiile alea de filme". Poate ca daca Hopkins s-ar fi ocupat mai mult de Hannibal - decat sa joace in alde Mission Impossible sau Bad Company - n-ar fi fost atat de putin credibil in Red Dragon. La fel de dureros este ca al cincilea (daca numaram si Manhunter) film din seria Hannibal se pregateste pentru 2007, si the good doctor asa cum il stim noi nu va face nici macar un amarat de cameo. Nici nu stiu daca sa astept acest film sau nu. Pentru ca ma intreb cum poate un gigel oarecare sa-l joace pe Hannibal... "tisk tisk tisk... it won't do"...
 
Hitch este o comedie spumoasa, bine realizata, care m-a facut sa rad de multe ori prin umorul situatiilor si al limbajului. In plus, ideea filmului imi pare foarte actuala.
Nu pot sa nu ma abtin sa dau un citat din film: I haven't been ridden for more than a year! spune o doamna intr-o camera plina de lume. :biggrin:
Will Smith joaca excelent si face o buna pereche cu Eva Mendes si Kevin James 3rd.
Recomand filmul atunci cand vreti sa va relaxati in fata tv-ului / calculatorului la o comedie peste medie.
Ice Age 2: the Meltdown continua ideea aventurilor grupului de prieteni alesi de soarta sa fie impreuna. Umorul de limbaj este completat cu inca trei personaje, dintre care doua vorbesc mai rar, insa mimica lor efectiv te pune pe jos de ras. Uitati-va cu atentie spre finalul filmului si o sa vedeti ilustrarea perfecta a ceea ce spun.
Abordarea filmului asupra incalzirii globale (?) este una pertinenta stiintific, mai nou fiind demonstrat ca inundatiile violente si bruste provocate de acumularea unei cantitati imense de apa in spatele unui stavilar de gheata a dus la "remodelarea" peisajului in doar cateva ore.
 
Originally posted by xen_chris
Hitch este o comedie spumoasa, bine realizata, care m-a facut sa rad de multe ori prin umorul situatiilor si al limbajului. In plus, ideea filmului imi pare foarte actuala.
Incă un detaliu ... e de asemenea o comedie romantică, cu tot ceea ce presupune ... extra sugar & final tras de par.

Ice Age sunt super tari, am ras cu lacrimi la ambele, dar parca primul mi s-a parut mai reusit.
 
V For Vendetta. Un film pe care merita sa-l vezi. N-am mai vazut de mult un "action flick" cu asa replici si scenariu. Accentul englezesc e incantator, monologul lui V de la inceput e superb iar implicatiile psihologice il fac destul de actual. Pentru ca in esenta, V este un terorist. Unul stilat, care poate fi inteles prin prisma simpaiei pentru suferinta sa, un conte de Monte Cristo transpus intr-o Anglie imperialista a viitorului, dar pana la urma tot ce face el se inscrie in sfera terorismului politic. Iar daca monologurile intesite de aliteratii si plot twist-urile nu te lasa masca, raman intotdeauna efectele speciale si sunetul care sa te tina in fata ecranului. All in all, "A Bloody Masterpiece" cum zice unul pe imdb.
 
Mie mi s-a parut ca nici efectele, nici atmosfera de romantism cavaleresco-punk si nici povestea nu dau o capodopera in ansamblu. Luate separat sint interesante, dar impreuna nu se leaga atit cit s-ar fi putut.
Un film cu iz de pamflet si miros de "o-chestie-rea-care-conduce-oamenii-in-viitor-fara-ca-ei-sa-isi-dea-seama", clar a la Matrix. Sau Batman.
 
Parerea mea e ca fara Natalie Portman, Hugo Weaving si John Hurt filmul ar fi fost de duzina. Actorii au fost bine alesi, a iesit un film de nota 8.5 in loc de 6. :smile:

Hugo va avea un rol asigurat in viitoarele filme ale fratilor Wachowski. :biggrin:
 
Yours, Mine and Ours, o comedie aşa cum îmi doream de foarte mult timp să văd. Am râs pe rupte, m-am distrat şi încă îmi doresc să revăd acest film nu doar pentru a arăta secvenţe simpatice prietenilor. Nu glume porcoase, nu glume scârboase (a existat una minoră). Filmul care-ţi provoacă o stare bună cu glume de situaţii de moment. Idee relativ ingenioasă, actori buni, ce să mai, un film care nu merită ratat.

P.S. Mi-a adus aminte de comediile care mă făceau să râd cu gura până la urechi în copilărie. Şi nu am zis nici că e puţin romantic şi doar puţin tras de păr.
 
Ocean's 11 este un film care nu mai are nevoie de prezentare, fiind cotat in my A-classe. Ei bine, si continuarea sa, Ocean's 12, este un film de nota 10, care se ridica la inaltimea asteptarilor cinefililor care au apreciat prima parte. Iar aproape de finalul filmului situatia a devenit hilara prin ironia sa superfina la adresa Juliei Roberts. (asta ca sa dezvalui putin din magia filmului). Iar prezenta Catherinei Zeta-Jones nu poate aduce decat si mai multa viata si lumina personajelor filmului. Si intrucat e in lucru si Ocean's 13, sper sa avem parte de o serie cu o viata lunga.
 
Acum ceva zile am reusit, dupa mai bine de 3 ore, sa vizionez un film excelent, regizat excelent, jucat excelent. Am putut observa o atentie deosebita la detalii, chiar si la cele mai mici. Atat de bine facut incat mi-a redat pofta de a vedea filme nu doar cu o idee buna ci si excelent executate. O adevarata opera de arta acest Casino.
Ieri am mai reusit sa vad un film care nu credeam sa fie cu adevarat atat de bun. Moartea domnului Lazarescu m-a socat profund tot printr-o atentie deosebita la detalii. Inca ma mai intreb daca pe bune a existat acel accident la Saftica, inca nu pot realiza daca actorul chiar avea macar unele boli sau daca avea 62 de ani sau nu. E genul de film pe care simti cu adevarat ca-l traiesti, te scoli dimineata si ai efectiv senzatia ca acum cateva zile chiar ai fost prin spitale. Atentie deosebita, monstruoasa chiar. Daca mai vreti intrebari? Da, oare unii actori nu cumva chiar erau medici pe bune care au jucat in film? Macar cei care carau oamenii de pe targi. Adica ce e adevarat si ce e fabulatie. Si in mod clar a socat intreaga lume care se uita de zor la ER si alte seriale cretine.
Finalul deschis, efectiv nu stii daca si-a mai revenit sau a murit. Ma face sa fiu mandru ca sunt roman si ca ne putem mandri cu filme, pentru ca nu este singurul film excelent care te face sa-ti schimbi mentalitatea pentru totdeauna.

Abia astept sa mai vad astfel de filme care sa ma determine sa le comentez si sa postez pe aici.
 
In legatura cu Moartea domnului Lazarescu. As vrea sa stiu daca poate careva din voi (personal sau prin cunostinte) sa imi comunice adresa de mail a regizorului Cristi Puiu. Mentionez ca nu va servi niciunui scop marsav. Detalii pe privat pentru aia interesati/e.
 
Cars - 9.5/10 - unele faze m-au impresionat profund, la altele m-am cutremurat de râs - vezi scena cu Guido şi al său pitstop din cursa finală. Genial.
 
Back
Top