Filme, seriale, actori, popcorn

Originally posted by war4peace
Mie îmi arde buza după Final Destination 3...

Am vazut de curand FD3 si am ramas dezamagit. Rau de tot. Scenariul e lipsit de consistenta. Actorii nu prea au de-a face cu atmosfera filmului, glumitele sunt expirate iar coloana sonora n-are nici o legatura cu ce se intampla in film. Per total am ramas complet dezamagit. Mai dezamagit decat atunci cand am vazut urmarea la Blair Witch. In afara de sccenele cu mult sange si morti (care acum sunt aproape prea evidente) filmul nu a pastrat nimic din suspansul si fiorii pe care ti le dadeau 1 si 2.
 
Eu am fost prins intr-o serie de filme care ma faceau sa ridic din umeri si atat. De exemplu Syriana. Meh. Desi Clooney a luat un Oscar pentru el, mi s-a parut prea implicat, prea Michael Moore-esc. Prea mi se baga politica sub nas cu forta, si nu prea pot sa rontai popcorn linistit la asa ceva, basca sa-l recomand pe XF. Eu inteleg ca Clooney si Gibson vor sa-si confirme senioritatea atacand ca producatori teme filozofice politice si religioase, dar sa ma lase in durerea mea ca eu vreau filme bune, nu "statements".

Acestea fiind scrise, un film pe care nu-l vazusem si care mi s-a parut vazubil e Adaptation (2002). Inteleg ca e cu Nicholas Cage, care face rol dublu, stiu ca Cage sucks, si va trebui sa aveti un pic de rabdare, ca filmul e oarecum plictisitor dar interesant. Fara sa-l spoilez, comentariul unui tip de IMDB dupa ce s-a uitat a doua oara: "I get it now".
 
Nu pot să zic decât LoL :biggrin:
Face şi asta pe copilul răzvrătit, acum. A mers pentru alţi câţiva cântăreţi/actori. De ce nu ar merge şi pentru ea.
Cineva să mă ucidă cu tandreţe :tongue:
 
Da, e for real. Saturday Night Live e o emisiune de divertisment cu tradiţie a unuia din canalele mari americane, NBC. Clipul e chiar pe site-ul lor.
 
Elizabeth (1998)

Un film de 8.5/10, poate chiar mai mult din anumite pdv. Cate Blanchett face rolul vieţii (peste "Aviator", după părerea mea); mi-e clar de ce i s-a dat rolul lui Hepburn în "Aviator", sau rolul din LOTR. Are, cu adevărat, o ţinută regală şi un talent deosebit.
 
Domino(2005)

Tocmai m-am intors de la el şi sincer nu am fost prea impresionat. Scenariul e „all over the place”, se întâmplă o gramadă de lucuri, dar nici unul nu e foarte bine tratat, astfel încât la final rămâi şi te întrebi cine erau ăia şi de ce erau ei importanţi pentru film.

Nici actorii nu au făcut o treaba extraordinară, Keira Knightley e neconvingătoare, Mickey Rourke e mult prea stereotipic (la fel ca şi Lucy Liu) iar Cristopher Walken nu cred că apare pe ecran mai mult de 10 minute. Restul sunt aproape total neinteresanţi.

Singurele lucuri care merită ar fi muzica (cu condiţia să apreciaţi hip-hop-ul :biggrin:), regia* şi look-ul general al filmului.

*Este interesantă cam prima jumătate de oră, după care devine deja enervantă, schimările permanente de luminozitate şi replicile repetate prin intermediul pseudo-ecoului, fiind obositoare şi potenţial cauzatoare de crize epileptice. Scenele de acţiune sunt tratate şi ele cu aceeaşi atenţie, pentru a vă face o idee, închipuiţi-vă că urmăriţi o un accident de maşină cu rasturnări, flăcări şi tot ce mai trebuie dar văzut din torpedou.

Nota de pe IMDB e 5.8 momentan şi mi se pare potrivită.
 
Last edited:
Frequency a fost intr-adevar un film care merita pus intr-o colectie. E genul ala de SF fara societati ultra-tehnologizate sau scenarii apocaliptice, explozii si nave spatiale. Povestea filmului incearca sa-ti readuca speranta in capacitatea rasei umane de a intelege si accepta faptul ca fiecare actiune pe care oricare din indivizii ei constituenti o executa se rasfrange intr-un fel sau altul asupra urmasilor sai. Scenariul se desfasoara destul de bine si nu da prea multe hinturi cu privire la final. Ideea in sine e originala, dar filmul pare suprasaturat de clisee (pompierul curajos ce se sacrifica pentru altii, politistul fara frica, "the diabolical villain" si clasicul happy-end a la Hollywood).
 
Mda, am văzut în cele din urmă şi Final Destination 3. Slab spre foarte slab, filmul nu mi-a plăcut nici pe departe cât celelalte două. Un story diluat, joc slab rău al actorilor, faze trase de păr şi un final complet de cacao. Nota personală: 3,5.
 
House of flying daggers
Nu se incadreaza in filmele clasice cu lupte chinezesti din doua motive: plot-ul (si implicit finalul) si coloana sonora. Dupa ce am vazut acest film m-a apucat dorinta sa ascult mai mult muzica chinezeasca. O consider superba.
Inceputul filmului este clasic, insa felul cum se termina este totalmente modern.
De la mine are un 8.5.
 
Si daca si vorbim de filme jalnice si stupide: Transporter 2, Charlie's Angels.
Kill Bill are o incadrare cu totul speciala, este un film scarbos si idiot pentru intelectuali care cred ca e o parodie de bun gust foarte cool.
 
Kill Bill, la fel ca toate filmele lui Tarantino este adresat cinefililor, înglobând o gramadă de genuri, stiluri regizoriale şi referiri la cultura populară, astfel încât poate fi ceva mai greu digerabil pentru privitorul cazual, care s-ar putea să nu prindă unele din elementele mai subtile.
 
Last edited:
Cum ar fi minunatul efect produs de sângele care tâşneşte ca dintr-o fântână arteziană? Şi dacă dacă tot vorbim de „fili”, atunci de ce nu mă anunţă la începutul filmului că sunt prea prost pentru a-i prinde „unele din elementele mai subtile”? Sau, dacă tot ne dăm rotunzi cu minunata noastră artă post-modernă / ermetică / inseraţi un epitet snobofil preferat aici (şi nu mă refer la tine, Ch3m1kal ), de ce nu se dă şi un test de inteligenţă şi, preferabil, de ce nu se controlează un atestat al înaltei educaţii obţinute în artă, pentru a nu păta aceste minunate opere de artă cu neghiobiile noastre de profani?

Revin la vorba mamei: „poate că sunt eu prea prost să pricep arta asta nouă”.
 
Kill Bill (Vol. 1) a fost conceput ca o parodie/tribut la adresa filmelor chinezeşti „cu bătaie”, de aici izvorând sângele total ridicol, aspectul foarte ieftin al anumitor decoruri sau unele replici „cheesy”. Kitsch-ul a fost perfect intenţionat şi dozat cu foarte mare atenţie.
Scenele neîntreupte de câteva minute, sau tributul excelent adus teatrului de umbre (aici a fost inclus un alt element simpatic şi anume folosirea unui cascador care e evident mult mai mare decat Uma Thurman), se pare că nu le-aţi observat.

Volumul 2 a fost mai aproape de stilul consacrat Tarantino, dar a inclus totuşi scena de antrenament cu Pai Mei, în cel mai pur stil ale filmelor de la Hong Kong.

Repet, anumite filme se adresează anumitor categorii de oameni şi e normal ca unii din cei aflaţi în afara acestor categorii să nu le aprecieze. De exemplu eu recunosc acum şi aici ca nu mi-a placut „The Godfather”, pe care l-am găsit plictisitor până la lacrimi, dar nu aş putea spune vreodată ca e un film prost.
 
De acord cu tine in ceea ce priveste Godfather.
Dar Kill Bill a fost durere, nu parodie. Parerea mea.
Reservoir Dogs a fost film.
Final Dest 1 si 2 mi-au placut, Sean William Scott e unul dintre cei mai tari actori. Ati vazut Evolution cu Agentul Mulder si cu Stiffler :smile: ?
Pantera roz cu Steve Martin si Jean Renault :smile: a fost un alt film stupid dar pentru o zi ploioasa...
In categoria SF stupid: Aeon Flux.
War of The worlds mie mi-a placut, mi s-a parut unul dintre putinele filme in care Tom Cruise poti zice ca este actor, tot cu el si Last Samurai a fost ok.
War Lords cu Nicholas Cage a fost un film bun. Con Air cu Nicholas Cage a fost o porcarie.
Cele mai imbecie filme mi se par cele cu masini. Fast and Furious, Torque, Taxi 2,3 si 4, Transporter 2.
 
E si o chestie de gusturi...
Mi-au placut Taxi 1,2,3 (pentru cascadoriile cu masini). In schimb 4 nu mi-a placut. Si la filmele cu James Bond (ultimele din serie) m-am uitat tot pentru efecte si cascadorii, pentru ca restul e destul de slab.
Pantera Roz - no. Desenele animate cu respectivul personaj erau ok cand aveam 8 ani. Acum glumele mi se par stupide. Dupa 5 minute in care am vazut 3/4 din film, am renuntat.

Ieri am vazut Little Manhattan - o comedie usoara, buna de pierdut 100 de minute, daca n-ai altceva mai bun de facut.
Inca mai caut un film de care sa spun ca imi place...:frown:
 
Back
Top