Filme, seriale, actori, popcorn

Mi-e greu sa fiu obiectiv, e un film bunicel care putea fi mult mai bun. Oricum probabil multi dintre ei nu ne pot deosebi pe noi, se compenseaza. :biggrin:
 
Originally posted by Ch3m1kal
***HUGE SPOILERS***
Ahem... nu prea se leaga deloc ce zici aici din moment ce in Serenity, mor Wash si Reverend Book, ambele personaje fiind in viata bine merci de-alungul seriei.
Mda, sursele se contrazic aparent; Serenity a fost remodelat pentru a fi atit pilot cit si continuare (dar tot ca "origine" in firul actiunii):
- He recently finished production for "Serenity," a movie continuation of the discontinued show, "Firefly." - sursa
- The two-hour episode "Serenity" was originally intended as the pilot for the show. The network (FOX) however, decided not to air it, citing that they wanted an episode with a more action-packed feel to it. With exactly one weekend to write a new pilot, executive producers Joss Whedon and Tim Minear wrote "The Train Job", which did appear as the first episode of the show. A slightly retooled version of "Serenity" was later showed as an 'origins' episode after Firefly had been canceled. - sursa
Explicatia e aici, pentru cei ce au vazut filmul: episodul pilot (format din doua parti), este un "Serenity" mai comercial.
P.S.:
Aici e o lista cu episoade, aici e... alta.
 
The 40 Year Old Virgin (2005) 5.5/10
O poveste care se vrea simpatică, dar cu poante de care probabil vor râde mai ales puberii. M-a indus în eroare scorul de pe IMDB, de am ajuns să-l închiriez. Eu am văzut doar vreo 50%, on and off, dar nu cred că am pierdut ceva. Doar timp.

The Ring Two (2005) 6/10
L-am văzut prea repede după prequel şi nu a mai avut acelaşi şarm. Era senzaţia de deja vu, de imitaţie. Dacă v-a plăcut primul, poate merită să îl vedeţi.

March Of The Penguins (2005) 8,5/10
Documentar, în stil Discovery, cu numeroase momente de cinematografie de 11/10, care îţi taie răsuflarea. Merită fiecare bănuţ dat pentru biletul de cinema (atât timp cât ştii la ce să te aştepţi). DVD-ul e şi el foarte bun, cu încă vreo două ore de film, despre cum a fost făcut filmul şi despre pinguini.
 
Last edited:
Final Fantasy 7: Superb. Nota 10. Asta în ciuda faptului că nu am văzut nici unul din celelalte 6 şi că am avut destule momente în care acţiunea mi s-a părut totalmente nenaturală.
Ce SFX, dom'le, ce SFX! Formidabil... Jos pălăria!
 
Nici nu exista celelalte 6. Numele vine de la jocul pe care il continua.
Inainte de el a fost doar un Final Fantasy - The Spirits Within dar nu-mi pare ca ar avea legatura cu vreun joc al seriei.

PS: Daca n-ai jucat FF 7-9 poate ar trebui sa incepi. :biggrin: Si jocurile au o mare doza de filmulete faine in ele.
 
Full metal jacket si Jarhead.
Vazand ambele filme in aceeasi zi, am avut senzatia de deja-vu in momentul in care l-am vazut pe al doilea (Full metal jacket). Aprecierea personala este ca primul merita o nota de 8, chiar daca e slab ca efecte speciale si cam tot ce se poate pune pe seama varstei. Jarhead primeste doar un 6,5. Nu impresioneaza la nici un capitol, dar are momente destul de bune.
Aeon Flux, un film de nota "fix" 1,5 din care un punct i-l aduce prezenta lui Charlize Theron si nu pentru interpretare, ci mai mult pentru ca arata bine in afis :tongue:. Not a good time to spend an evening... Poate doar daca nu mai ai absolut nimic bun de facut.
 
Atunci defineşte-mi comedia neagră, poate am eu altă percepţie asupra genului respectiv. N-am văzut în Filantropica decât dramă.
 
Tehnic asa functioneaza genul, situatiile si personajele sunt serioase, chiar triste uneori, dar intodeauna exista un "twist", lucrurile sunt privite printr-o perpectiva complet absurda, de cele mai multe ori folosind satira ca element umoristic.

De fapt asta e cea mai buna definitie: satira si absurd.

Sau poate o preferati pe cea de la Wikipedia:
Black comedy, also known as black humor, is a subgenre of comedy and satire where topics and events normally treated seriously – death, mass murder, sickness, madness, terror, drug abuse, rape, etc. – are treated in a humorous or satirical manner. Synonyms created to avoid possible racial overtones include dark humor, morbid humor, gallows humor and off-color humor (see also color metaphors for race.) A scene in Samuel Beckett's play Waiting for Godot demonstrates black comedy well: a man takes off his belt to hang himself, and his trousers fall down.

Mi-e greu sa dau o definitie mai buna de atat, dar pot sa recomand cateva filme care ar trebui sa ajute in intelegerea genului.

Incepem cu cele usoare: Fight Club, Pulp Fiction, The Last Supper, Monty Python (and the Holy Grail/the Life of Brian/the Meaning of Life) si continuam cu cele ceva mai grele : Dr. Strangelove, Brazil, Falling Down, The Big Lebowsky, Being John Malkovich, American Psycho si The Royal Tenenbaums.
Chiar si mai noul Jarhead ar intra in categoria comediilor negre ceva mai usoare.
Ce trebuie retinut e ca filmele astea nu sunt menite sa te faca sa razi in hohote ci cel mult sa smula un zambet amar.
Unele din ele contin si umor ceva mai conventional, dar chiar si acela e doar de suprafata.
Oricum e un gen ceva mai greu digerabil si nu toata lumea il apreciaza.

[OT]
S-ar supara cineva daca redenumim topicul asta in ceva de gen "Filme" sau "Discutii despre filme", sau mai bine facem un split ? Intreb pentru ca in ultima vreme s-au purtat ceva discutii aici care desi interesante sunt altceva decat "Ultimul film vazut".
 
Last edited:
BloodRayne Stay the fuck away !!! În afară de Kristanna Loke, care îşi arată sînii, filmul e o catastrofă totală. Dar pe de altă parte, poate merită doar pentru asta. :biggrin:
 
Ch3m1kal: când am citit prima oară script-ul de la Monty Python and the Holy Grail am râs în hohote ore întregi. Lucru destul de valabil şi pentru film(e), care în pura mea opinie sunt comedii şi nu altceva, umorul nu e în nici un caz doar la suprafaţă.
 
Originally posted by HabarNam
BloodRayne Stay the fuck away !!! În afară de Kristanna Loke, care îşi arată sînii, filmul e o catastrofă totală. Dar pe de altă parte, poate merită doar pentru asta. :biggrin:
Evident, e regizat de abominatia aia de Uwe Boll.
 
Back
Top