Filme, seriale, actori, popcorn

Tocmai am vazut George Carlin: You Are All Diseased - ii dau un 9.5/10 Unul din cele mai tari show-uri de stand-up comedy pe care le-am vazut pana acum. Nu i-am dat 10 pentru ca nu reusesc sa ma decid daca e la fel de bun ca Life is worth losing. Nu are rost sa descriu prozaic ce anume imi place la George Carlin, postez doar ca sa impulsionez cat mai multa lume sa il vada. Omul e o legenda a comediei, are la activ 13 spectacole HBO Specials (de exemplu Chris Rock are numai 4). E pe locul 2 in topul 100 greatest stand-ups of all time facut de Comedy Central, iar pe locul 1 e Richard Pryor, care din pacate a murit acum o luna. Deci se poate spune ca e best stand-up comedian alive.
 
Sideways (2004) - La început ţi se pare film de duzină, low-budget. La sfârşit îi dai 9/10 şi nu te miri că doi dintre actori au fost nominalizaţi la Oscar, alături de film şi regie, iar scenariul chiar l-a câştigat. Plus ceva Golden Globes pe acolo.
Mr. and Mrs. Smith (2005) - 5/10, cu maaaare indulgenţă. Un film de duzină, cu actori de duzină. Încep să am dubii serioase că domnul Pitt are ceva între urechi.
The Ring (2002) - Un thriller reuşit. Merită văzut. 8/10
The Interpreter (2005) - Bunicel, dar nimic ieşit din comun. Sean Penn e foarte convingător, ca de obicei. 7/10
 
Last edited:
Underworld (2003) - nu mă aşteptam la prea mult de la un film cu vampiri şi vârcolaci şi tocmai de aceea aşteptările mi-au fost puţin depăşite. Se vede că nu e film low-budget şi că cei care l-au creat/jucat au avut ceva în cap. 6.5/10. Probabil că primea mai mult dacă nu existau referirile penibile la Transilvania & co (ex. Alexander Corvinus Hungarian :biggrin:).
 
Am revăzut alaltăieri Undead (2003), un film australian cu o poveste excelentă pe hârtie, dar cu un montaj care în câteva momente m-a făcut să-mi fie ruşine.
Ideea pe care e construit filmul e excelentă, jocul actorilor mi s-a părut (contrar altor păreri) genial, dar unele efecte speciale sunt de-a dreptul hilare.
Pe scurt, un horror-zombie cu puternice trimiteri către filmele de gen ale anilor '50-'60. Nota personală: 8. Nota IMDB: 5,6.
 
Am văzut acum câteva luni un film care nu ştiu cum se numeşte, dacă puteţi să mă ajutaţi cu un nume aş fi recunpscător.

Filmul este despre o tânără franţuzoaică (actriţă necunoscută) ce lucrează într-o firmă japoneză, la un moment dat se cam ceartă cu şefa directă şi următoarele luni verifică chitanţe şi deconturi, deşi nu se pricepe deloc la asta. După ce expiră anul de contract (avea contract pe un an prelungibil) nu mai prelungeşte contractul şi pleacă, şocând pe toată lumea (care se aştepta să îl prelungească).
 
Nu neapărat. Un film englezesc are un stil aparte pe când un film american este ca un banc cu blonde.
 
Americanii prind mai greu subtilitatile... Totusi, este greu sa nu apreciezi un astfel de film (Jocuri, poturi si focuri de arma).
 
Serenity e un film excelent, daca nu ti-a placut probabil nu apreciezi genul, ceea ce e ok, dar comparatia cu Lock, stock & two smoking barrels mi se pare nepotrivita.
Oricum e recomandat sa vezi si seria Firefly din care face parte filmul Serenity.

Tin sa spun ca aseara am fost sa vad Jarhead si am plecat de la el cu o impresie foarte buna.
Sam Mendes, a carui munca nu prea o agreez, a facut de data asta o treaba excelenta filmul avand ceva mai buna regie si cinematografie pe care am vazut-o de foarte mult timp.
E posibil ca impresia asta sa fie datorata si faptului ca a imprumutat destule elemente din stilul lui Kubrik si din filmul sau Full Metal Jacket, dar nu m-a deranjat nici o clipa pt. ca e clar ca totusi se vrea un tribut si o recunoastere a operei lui Kubrik, nicidecum nefiind vorba de plagiat.
Nu va plictisesc cu detalii, dar filmul are actori buni, scenariu bun, dupa cum am zis mai sus cinematografie si regie buna, soundtrack bun si e unul din filmele pe care nu ar trebui sa le ratati anul asta.

Ca ultima precizare : CinemaPRO rulz :smile:
 
Ch3m1kal, aia e opinia ta, no offence.
Poate daca-l vezi ca o continuare a Firefly e OK, dar cum nu am vazut Firefly pot zice ca de sine statator filmul e prost, prin de clisee si cu CGI-uri infecte.
 
Serenity nu are cum sa fie continuare, pentru simplul fapt ca "Licuriciul" este (era) un serial, in timp ce primul a fost facut ca si episod pilot. Adica pentru Firefly.
 
Ch3m1kal, PigBrother a exprimat exact ce am simtit si eu in timpul filmului. In special cand vine vorba de clisee. Astea ma deranjeaza cel mai tare.
Iar cand am facut comparatia, nu era vorba de gen, ci pur si simplu de calitatea actiunii, de interpretare, de feeling-ul general.
Nu pot sa spun ca apreciez genul, dar asta nu inseamna ca imi formez o parere gresita despre un film numai pentru ca apartine unui anumit gen.
Oricum, ce am spus eu pana acum este parerea mea despre acest film.

Memoirs of a Geisha, un film cel putin interesant si un mod destul de placut sa petreci 2 ore si 25 de minute :smile:.

Citind comentariile de pe IMDb, se pare ca nu reflecta cultura japoneza si ca unele scene sunt "almost obscenely kitschy". Asta nu il face mai putin interesant pentru o persoana care nu cauta numai realismul in film, ci se uita si dupa alte calitati.
 
Plus că, se pare, americanii se plâng de accentul "thick" al actorilor străini puşi să vorbească engleza în film. Aştept să apară pe DVD.
 
Originally posted by bausto
Citind comentariile de pe IMDb, se pare ca nu reflecta cultura japoneza si ca unele scene sunt "almost obscenely kitschy".
Oricat imi place de Zhang Ziyi, e insultator sa incerci sa treci actori chinezi ca personaje japoneze; mai rau, ca personaje si repere traditionale japoneze. Evident numai americanii puteau scoate asa ceva, ei stiu ca marea majoritate a publicului nu stie sa faca diferenta sau pur si simplu nu da importanta. Dar inchipuie-ti ca ar face un film despre Mihai Viteazu, jucat de Jet Li.
 
Originally posted by Xllerator
Serenity nu are cum sa fie continuare, pentru simplul fapt ca "Licuriciul" este (era) un serial, in timp ce primul a fost facut ca si episod pilot. Adica pentru Firefly.

***HUGE SPOILERS***

Ahem... nu prea se leaga deloc ce zici aici din moment ce in Serenity, mor Wash si Reverend Book, ambele personaje fiind in viata bine merci de-alungul seriei.

***END SPOILERS***

Despre partea cu cliseele, tind sa fiu partial de accord, desi multe din ele au fost lasate mai mult pt. efect comic, dar mai ales v-as atrage atentia la majoritate filmelor din ultima perioada, care abuna de clisee, scenarii de 2 lei, personaje unidimensionale si in comparatie cu care Serenity este clar mai bun.
M-as referi aici in special la Episode III care desi mi-a placut pt. ca sunt un mare fan al seriei Star Wars este clar inferior fata de Serenity (mai putin la capitolul CGI evident) si la War of the Worlds, care desi un film excelent, cu un regizor pe masura si pe care am fost si l-am vazut la cinema, nu a fost la fel de entertaining.

Ma rog, cand vine despre muzica, filme, carti, samd e aproape imposibil sa emiti o parere complet obiectiva din moment ce e vorba despre chestii facute sa-ti placa (sau nu) deci e posibil ca eu sa aberez violent si voi sa aveti dreptate... important e ca mie mi-a placut. :smile:
 
takeda, presupunand ca ai putea sa ignori detaliile astea (recunosc, destul de importante) crezi ca e un film de apreciat? Nu am destula experienta incat sa deosebesc un japonez de un chinez :smile:.
L.E. Acum ca deja am vazut filmul fara sa observ acest "mic" detaliu, nu mai pot sa imi schimb parerea despre el, pentru ca inca ma gandesc la story-line, la interpretare (care nu e deloc slaba)...
 
Back
Top