Filme, seriale, actori, popcorn

Da, un film care mi-a plăcut mult atunci când l-am văzut. Încă unul din categoria celor la care rămân mut şi pe parcursul genericului de final fără suflare.
 
Originally posted by bogdan192
Nu stiu daca s-a scris inca despre Requiem for a dream dar cred ca merita mentionat.
Este despre ce poate face dependenta (de droguri, de atentie, de o persoana iubita... samd) dintr-un om.
Cred că e mai mult un experiment de regie, o aventură în lumea psihicului uman dominat de droguri, maximul care se poate obţine dintr-un film care vrea să reproducă visele şi starea de „high” a unui om, combinată cu ironizarea într-o maniera grotească a prostiei societăţii (a se vedea show-ul la care se uita bătrâna, motivele practic inexistente de a-şi dori să slăbească, anturajul ei, naivitatea cu care s-a încrezut în pilule etc).

Oricum, un film pe care nu vreau să-l revăd, e genul care mă indispune.
 
Erik the Viking.
Nu imi explic de ce are o nota atat de mica; filmul face parte din acel club select alaturi de A Fish Called Wanda si The Life of Brian.

Pe de alta parte cand a aparut acest film, Monty Python erau foarte cunoscuti incat audienta sa nu mai fie atat de surprinsa de "inca" un film semnat de ei. (doar 2 membri au jucat in acest film, Terry Jones a carui creatie Brazil mi-a socat copilaria si John Cleese)

Vizionare placuta, celor care reusesc sa faca rost de el. :smile:

PS: Mi-a luat 6 saptamani sa fac rost de el.
 
Stewie Griffin: The Untold Story! - un film realizat prin unirea a 3 episoade. Nu comentez in legatura cu rating-ul sau (desi e cam mare) dar acest film va fi cu siguranta iubit si peste 15-20 ani.

Chris Griffin: Mom! Look at me!
[jumps in pool]
Chris Griffin: How was that?
Lois Griffin: Your third somersault was a little sloppy but what do I know, huh? It's been so long since i qualified for the Olympics.
Chris Griffin: You were in the Olympics?
Lois Griffin: No, I got pregnant with Meg and couldn't go. Now I'm Pro Choice.


Stealth - film de actiune cu avionase, vazut, enervat pe baza conceptului UCAV (Unmanned Aerial Combat Vehicle) aplicat cam aiurea in film dar enervat si pe baza unor manevre din film care nici cu tractiune vectorizata nu s-ar fi putut realiza.
A incercat sa fie un nou Top Gun; bine ca nu a reusit.
 
Insula, un film care promitea destul de mult, dar care pe mine m-a dezamagit un pic, mai ales prin ultima parte a filmului si "salvarea lumii".
 
Mar adentro.
Un film inspirat dintr-un caz real. Oscar in 2005 pentru Cel mai bun film strain. Cazul lui Ramon Sampedro, paraplegic, care considera ca viata pe care o duce nu are nici un sens si decide sa ii puna capat.
Padre Francisco: Freedom without a life is not freedom.
Ramón Sampedro: A life without freedom is not a life.
Un caz controversat la timpul sau, un film extrem de bine facut, cu o atentie deosebita la capitolul imagine, ajutat si de un joc actoricesc deosebit.
In concluzie, comentariul unui utilizator imdb, cred ca este suficient:
Films like Mar Adentro remind you what movie-making is (or should be) about.
8,5/10
 
Minority Report se înscrie pentru mine în seria „mişto, păcat că e făcut la Hollywood”. Idee foarte interesantă, Tom Cruise şi Max von Sydow în rolurile principale, al doilea cu un joc de excepţie, primul cu unul ok, dar care nu mă poate impresiona şi nu-l poate exclude de pe lista actorilor super-overrated.

E genul de film captivant, care te face să uiţi de ce se petrece în jurul tău şi să intri 100% în atmosfera lui. Asta dacă ai starea de dispoziţie necesară. Eu am avut-o, drept urmare după vizionarea lui i-am acordat fără prea multă analiză un 9. Acum i-aş da 7-8, nu e film de excepţie, nu e nici măcar un film bun, e unul foarte, foarte interesant (hint: Steven Spielberg). Cel puţin dacă eşti interesat (nu neapărat fan) al filmelor SF care conţin altceva decât lupte dintre americani şi alieni. Aşadar, cine nu l-a văzut ar fi bine să pună cât mai repede mâna pe el.
 
Jerry Maguire este filmul care mai să mă facă să-mi dea lacrimile în repetate rânduri. Am vrut să-l văd datorită melodiei lui Bruce Springsteen - Secret Garden (varianta cu pasaje din film). Nu este pierdere de timp :wink:

The Grudge este filmul care mi-a sculat părul pe spate şi nu era decât ora 14:00 ziua. M-am simţit bine să-l văd din pat şi cu toate membrele în câmpul vizibil :biggrin:
 
Kung Fu Hustle: o combinaţie de Matrix cu Asterix şi Obelix. Comic, foarte comic, ceva neaşteptat şi amuzant, diferit cu mult de cloaca comică americană. În rest nu-i cine ştie ce, iar efectele speciale pot dezamăgi până şi pe cei care le adoră cât mai trase de păr. Merită văzut!
 
Arlington Road, un film conspirativ despre conspiraţiile teroriste adică multă conspiraţie, sau asta este o conspiraţie, ăăăă, DA! Interesant şi destul de activ spre final, te ţine bine în priză, deşi începutul este cam dubios şi te poate determina să renunţi la el.
 
Hold the phone... cica se produce un film dupa celebrul (?) roman al lui Dan Brown... ala... Codul lui Da Vinci. Din cauza ca Codul a fost asa de admirat si de citit in diverse ipostaze (stiti voi, in tramvai, pe veceu, la birou, la zoo), filmul - care va iesi prin 2006 - va avea o distributie de seama: Tom Hanks, Audrey Tatou in rolul damoisellei Sophie, chiar si Jean Reno (ala din Ronin) plus un albinos in rolul lui Silas albinosul.

O sa vedeti, o sa fie misto filmul, poate o sa replice cumva damful ala infect si enervant de "haute-couture" pe care l-a avut cartea, impletit cu stilul ala plat si politienesc de a scrie, gen Frederick Forsyth.
 
Acum cateva zile am vazut Green Street Hooligans. Nice acting Mr. Frodo Baggins. Filmul e inspirat din povestile cu hooliganii englezi pe care le stie toata lumea. Elementul de noutate il aduce ex-studentul american ce reuseste sa se integreze in lumea "firms"-urilor.

Gratie multumita si alte chestii de genul lui Ve am reusit sa vad si saptamana asta 4 episoade din Tripping the Rift seria 2. Grafica mai buna dar mai putin umor. Erau mai nostimi inainte... sau poate ma asteptam eu mai mult de la ei. Oricum, merita vazut pentru balansul sanilor lui Six.
 
Tocmai am vazut si eu filmul de mai sus pe care l-am savurat din plin, mai putin finalul cu cantecul noaptea pe strada de care m-as fi putut lipsi. Totusi trebuie sa precizez ca tocmai felul de a juca a lui Elijah Wood a fost unul dintre punctele slabe, as opposed to Charlie Hunnam as Pete Dunham. :wink:
 
Interesant de vazut este "Crash" in varianta 2004. L-am urmarit cu rasuflarea taiata pana la capat si pot spune (in opinia mea umila) ca este un film cu adevarat imprevizibil.
Un alt film vazut recent a fost "Shutter", catalogat drept horror. L-am admirat pentru aceeasi imprevizibilitate si pentru cele cateva faze neasteptate care mi-au dat sperieti. Daca suportati limba tailandeza, recomand cu caldura.
 
The Last Temptation of Christ - film care a stârnit numeroase controverse la vremea sa. Uitându-mă la film tot aşteptam să văd imagini clasice din peliculele ce tratează viaţa lui Isus însă de fiecare dată am fost "dezamăgit". Prestaţiile actorilor nu sunt strălucite iar filmul nu m-a impresionat. E interesant totuşi senzaţia pe care o ai când te aştepţi la ceva şi următoarea imagine te contrazice categoric. :wink:
 
L-am văzut acum mulţi ani. E un film care te pune pe gânduri prin însăşi ideea că Biblia ar putea fi altfel. Că ai fost îndoctrinat cu privire la ea, iar realitatea ar putea fi alta, iar filmul îţi prezintă o alternativă. Una dintre multele posibile.
 
Hooligans, un film tipic englezesc, foarte interesant, vi-l recomand.

Corectat de moderator.
 
Back
Top