Filme, seriale, actori, popcorn

Eu aş vrea să văd ceva anime, dar nu se găsesc (oficial sau neoficial) prin ţara asta a noastră; în special seria Final Fantasy (nu este vorba de "The Spirits Within") şi Evangelion.
 
Ong-bak - un film cu un rating enorm de bun - 7.3! - faţă de ceea ce e în realitate. Un amestec de 'Sport sângeros' cu clişee din 7000 de filme de acţiune, nu cred că e o singură scenă din film care să nu fi fost copiată de undeva.
 
M-am uitat în Week-end la Atomik Circus. De două ori. Un film pe care ori îl iubeşti, ori îl urăşti. Un film ţăcănit, un amestec de horror&SF&comedy&Tarantino (nu, el nu apare, dar se simte influenţa lui). Ciudat. Aiurea. Fain!
Nota IMDB: 5.6, nota mea: 8.5, fiindcă musca de la final a fost chiar aiurea. Şi la ce naiba trebuia personajul să se plimbe atâta printre stânci???
 
Equilibrium un amalgam de „1984”, „Matrix” şi clişee de 2 bani. Am reuşit să-l văd pînă la sfirşit cu destulă greutate, iar nota de 7.7 de pe IMDB e prea mare. Eu zic cel mult 6 dar fiecare cu gusturile lui...
 
Ong-Bak a fost apreciat datorita durităţii, realismului şi spectaculozităţii seci a scenelor de luptă. E adevărat, restul e bălăreală ieftină iar acting-ul e chiar penibil.
 
Nid de guêpes este un film franţuzesc aşa cum ştiu ei mai bine să facă. În puţine cuvinte: este genul de film care te face să priveşti mai departe genericul de la final, în gol - poate şi din cauza erei mondenităţii atentatelor.
 
The Game. Filmul e ceva mai vechi, din 1997, dar are amprenta David Fincher, despre ale carui capodopere s-a mai discutat aici. Comedie, actiune, romance, una peste alta filmul te lasa cu intrebarea daca intr-adevar sintem chiar atit de previzibili in reactii si actiuni. Nota de pe IMDB e apropiata de cit i-as da si eu.
 
Stealth varianta 2005. Un film despre minunatiile ce vor sa vina in materie de tehnica de lupta pe cerul viitorului. Efecte speciale si sunet super, dar izbeste clasica lipsa de imaginatie americana cand vine vorba de poveste. Daca vreti ceva care sa va adoarma seara, asta o sa va ajute cu siguranta.

The Longest Yard e o comedie cu puscariasi si fotbal american. Si in opinia mea, una buna. A fost un film la care Dan (colegul de camera) a ras in gura mare (si lui nu prea ii plac astfel de comedii). Dialogurile sunt destul de inteligent construite, insa umorul de situatie este cel ce da sarea si piperul filmului astuia.

Battlestar Galactica s-a intors cu seria doi. Razboiul se muta pe Cobol si lipsita de conducerea lui Adama, flota este pe cale sa se destrame.
 
Sin City, filmul care îl caracterizează faptul că nu îmi doresc să se termine aşa de repede. Superb, sublim, trebuie văzut măcar de două ori căci nu avem revista de benzi desenate în faţă să poţi da înapoi. Ca să nu mai zic că e doldora de actori excelenţi şi actriţe trăznet.
 
Originally posted by hulubei
Sin City, filmul care îl caracterizează faptul că nu îmi doresc să se termine aşa de repede. Superb, sublim, trebuie văzut măcar de două ori căci nu avem revista de benzi desenate în faţă să poţi da înapoi. Ca să nu mai zic că e doldora de actori excelenţi şi actriţe trăznet.

Dar cu un scenariu mai mult decat gay.
A fost unul din filmele a caror realizare m-a lasat masca, in schimb la final am ramas cu intrebarea "Asa... si care-i faza cu Goldy?!"
 
WotW mi s-a părut destul de prost. Ceva nu mi-a plăcut le el (şi a trecut la categoria: mai are mult până se termină?), poate mă aşteptam la altceva confruntându-mă cu personalitatea personajului principal, sau poate mi s-au părut prea aberante clişeele.
La SinCity în schimb este poate şi o manie proprie, genul de film special. Aşa cum taică-miu adoră genul western. Acţiunea, punerea în temă, scenariul, regia, actorii, vocea, culoarea, banda desenată, toate mi-au plăcut, ceva aparte despre care nu prea pot comenta fără să bloghez aici ore în şir.
Se poate să nu fie filmul perfect adepţilor lui Quentin Tarantino ce a fost invitat special la regie (eu unul nu agreez genul lui de filme), dar în acelaşi timp nu este filmul pe care să-l vezi doar o singură dată ca să-l înţelegi, mai ales dacă nu eşti deloc obişnuit cu genul (aviz amatorilor).

P.S. Nu este filmul pentru fanii seriei Batman de cinema, ci pentru fanii seriei de desene animate Batman :wink:.
P.P.S. Trebuie să admitem că sunt multe lucruri extreme, unii rămân îndrăgostiţi pe vecie din primul moment şi alţii sunt scârbiţi pe vecie din primul moment.
 
Ceea ce doream eu să sugerez este faptul că adaptările după diverse opere scrise nu vor fi prea diferite de acestea.
 
Originally posted by HabarNam
Nu ştiu de ce, dar sunt sigur că eşti exact genul care a fost dezamăgit de finalul "War of the worlds"
Bun, si de ce n-ar trebui sa fiu dezamagit de finalul de la "War of the Worlds"?
 
@HabarNam, ia nu mai fi tu asa de sigur in ce priveste felul in care sunt. Lord of the Rings a fost un film care mi-a placut. S-a bazat pe o carte si "a pus-o in scena" in mod agreabil, fiind un film de referinta atunci cand vrei sa te referi la Fantasy.

Ca sa fiu mai clar ce voiam sa spun in legatura cu Sin City:
O fi el bazat pe benzi desenate, dar scenariul filmului prezinta aiurea niste lucruri si lasa o senzatie de gayness in toata treaba.

In cazul lui Marv care o razbuna pe Goldy, de exemplu, mesajul asa cum a fost intentionat, urmarind benzile desenate, era acela ca o bruta capata un sentiment de noblete si o razbuna pe singura fiinta care il iubise.

In film in schimb parca e vorba de-o c.rvulitza care intra-n pat cu unu mai solid, pe care il intalneste prima data, fac ei ce fac acolo si o impusca unii. Nu prea vad unde era iubirea pe care i-o daruise, nu vad unde e trecutul peste faptul ca ala era o bruta care incasa in nestire serii de bate in figura fara sa se sinchiseasca.

De aici inversunarea cu care Marv ii vaneaza pe asasini te lasa cu vesinca intrebare "Bine ma... da' de ce?", care face destule secvente sa para penibile.

Acum e mai clar ?
 
Pentru că locuieşti în ţara unde dacă ar fi populată de români ar fi trebuit să te bucuri că americanii şi-au luat-o pe coajă!
 
*Ultimul film pe care l-am vazut s-a intitulat "The legend of 1900". Tema filmului e una exceptionala, se prezinta destinul unui om inzestrat cu talent muzical (era pianist), dar care, datorita destinului, era condamnat sa traiasca imobilizat intr-un singur loc, pe un vas de croaziera. De ce? O sa aflati vizionand filmul. Scenariul este foarte bine gandit, exista un personaj central care povesteste in mare parte la persoana a III-a intreaga poveste a filmului, si asta, din puctul meu de vedere da o nota de autenticitate intregii actiuni. Finalul e unul teribil, nu e un film cu happy end, ba din contra; totusi miza acestui film e una care te pune pe ganduri, scenariul incearca sa te faca sa te apleci mai bine asupra unor detalii ale lumii in care traiesti, si sa sa faca sa-ti dai seama ca exista si alte realitati (sau ca ceea ce numim noi ca fiind 'realul', poate nu se face pe sine ci este perceput de fiecare dintre noi). Durata filmului e de aproximativ 2 ore si 10 minute.

*din pacate nu am putut sa scriu cu diacritice (eroare in sistemul de operare), asa cum am facut-o in toate posturile mele de pe acest forum.
Numai bine !
 
Back
Top