Filme, seriale, actori, popcorn

War of the Worlds. Mi-a depasit asteptarile. Ma asteptam la ceva gen independence day cu cliseele celebre cu sacrificiul, virus in mothership si alte chestii ieftine. Bineinteles ca Spielberg nu s-a dezmintit si m-a tinut cu sufletul la gura pana la sfarsit. 10/10 pentru idee, 11/10 pentru realizare si punere pe sticla a ideii, 10/10 efectele speciale.
 
Bineinteles ca Spielberg nu s-a dezmintit si m-a tinut cu sufletul la gura pana la sfarsit. 10/10 pentru idee...
Sorcerer, vezi că se răsuceşte în mormînt necunoscutul H.G. Wells. :smile:
 
Stai linistit ca am vazut si 'originalul' din 53, tot bazat pe opera lui Wells. Nu sufera comparatie, vezi acel 11 dat lui Spielberg. Bineinteles ca 10le pentru idee ii apartine lui Wells.
 
Originally posted by SorCerer
War of the Worlds. Mi-a depasit asteptarile. Ma asteptam la ceva gen independence day cu cliseele celebre cu sacrificiul, virus in mothership si alte chestii ieftine. Bineinteles ca Spielberg nu s-a dezmintit si m-a tinut cu sufletul la gura pana la sfarsit. 10/10 pentru idee, 11/10 pentru realizare si punere pe sticla a ideii, 10/10 efectele speciale.

Nu-mi vine sa cred, esti singura persoana pana acum careia chiar i-a placut filmul asta. Se pare ca asteptarile tale sunt putin cam mici.
Daca mai introduceau si "clisee celebre", atunci chiar ca l-ar fi linsat lumea pe Spilberg pentru banii de bilet.
10/10 pentru idee, da, ai dreptate, insa 10 ii apartine lui Wells si numai lui, care a reusit in 1989 sa creeze o astfel de poveste.
11/10 pentru realizare si punere pe sticla, sa fim seriosi, filmul din 1953 este o mult mai buna realizare, din toate punctele de vedere.
10/10 efecte speciale, in sfarsit, ajungem si la faimoasele efecte speciale, ma bucur ca nu ti-ai dat cu firma-n cap pana la sfarsit, aici iti dau partial dreptate desi era loc de mai mult si mai bine.
Si ca sa inchei, priveste si parerea unui imdbist:
"I found the movie as the tripods. High on the legs for special effects, but poor on the ground as far as reality is concerned. "
 
[ot] lasa-ma sa ghicesc, ai ceva impotriva americanilor, nu?[/ot]

[BIG SPOILERS]



Consider ca iti trebuie un minim de cultura SFista ca sa poti aprecia filmul asta. De asemenea daca te duci la film cu gandul sa vezi chestii verzi si lipicioase care omoara oameni mai bine te-ai uita pe Cartoon Network.

Newsflash - filmul NU este despre extraterestri ! Filmul reda dintr-o perspectiva geniala reactiile unui om simplu, american de origine, care se **** pe el de frica si care mai are pe cap un kid rebel si o pustoaica de 9 ani care tipa si se sperie din orice.

Filmul nu incearca sa arate ce tari sunt alienii si ce fraieri suntem noi, ci cat de puerili suntem noi cu toate razboaiele & shit si cat de repede poate disparea totul fara ca noi sa putem face nimic.

Filmul nu e despre efectele speciale, acestea sunt atat de bine realizate si folosite cu bun simt incat nu deranjaza dar creeaza o ambianta de panica.

In fine ... daca tu n-ai inteles nimic din filmul asta atunci lasa-i macar pe altii sa-si dea cu firmele in cap si sa se bucure de un SF de calitate.
 
Uat ever, cum zici tu, ultimul film vazut de mine:

EdTV

Later edit: O comedie draguta, un mod placut de a petrece 2 ore. :biggrin:
 
Daca tot l-ai vazut de ce nu ne spui impresia ta despre el ?

Eu de exemplu am vazut recent toate cele 25 de capitole din Star Wars: Clone Wars, serialul de animatie; mi s-a parut foarte bun, explica unele lucruri care se petrec intre Episode 2 si Episode 3, arata cum Yoda si Mace Windu se bat cu armate intregi, arata comando-urile de clone in actiune...
 
Si inca cateva spoilers la War of the Worlds: cred ca este limpede pentru toti cei care au vizionat filmul ca s-a incercat punerea accentului pe latura umana a lucrurilor. Pana la un punct (regasirea fiului viu si nevatamat) totul a fost chiar ok, insa momentul de care aminteam anterior a cam stricat tot ceea ce s-a reusit pana atunci. Si in plus, un final ceva mai elaborat nu ar fi stricat.

Nota mea: 6/10.

Nu am citit cartea.
 
Ideile din Fight Club şi Vanilla Sky sunt excelente, actingul este bun, din păcate finalele sunt dubioase, parcă au ajuns la final şi nu ştiau cum să-l încheie. Cred că cel mai bine lăsau finalul fără explicaţie, ca un roman bun (de care nu citesc eu), dar s-au chinuit să dea o explicaţie, uneori cretină, alteori dubioasă, şi prea precipitată. Cel mai bine dădeau câteva idei celor care erau atenţi la film în timpul vizionării şi la final se încheia brusc!
Un film care a fost la fel de bun, cam pe acelaşi principiu al filmelor de care se tot discută pe acest topic (şi la care se poate adăuga cu uşurinţă The Hours), dar cu un final parcă mai bun (deşi poate prea pueril şi de data asta prin romantism), cu un acting excelent din partea lui Jim Carrey: Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

Şi ca să revenim şi la WoW şi la subiectul lăudat aici de voi, încercaţi un alt filmu cu, cred eu, un acting mai bun din partea unui actor mult mai bun decât romanticul cu plete în vânt: The Terminal.
 
Un film în aceeaşi idee, probabil părintele celor de generaţie nouă (Fight Club, The Machinist, Vanilla Sky, Session 9) este Jacob's Ladder. Fiind mai vechi, din 1990, stilul e puţin ciudat faţă de filmele moderne, dar merită văzut.
 
Ultimul film vazut e Razboiul lumilor cu Tom Cruise in rol principal :smile: un film misto,merita vazut!

ModEdit: De reţinut: numele actorilor se scriu cu literă iniţială mare.
 
Nu stiu daca s-a scris inca despre Requiem for a dream dar cred ca merita mentionat.
Filmul a fost facut prin 2000, dar eu nu l-am vazut decat acum cateva zile, la indemnul unui prieten.
Este despre ce poate face dependenta (de droguri, de atentie, de o persoana iubita... samd) dintr-un om.
In film joaca (acceptabil de bine) Ellen Burstyn (The Five people you meet in Heaven) si Jennifer Connelly (A beautiful mind, The house of sand and fog), iar filmul are o nota de 8.5 pe IMDB.
 
Ultimele 2 Filme Vazute sunt :
- Ingerii Apocalipsei 2 (2005)
- War Of the Worlds ( nu se vedea "prea bine dar ..." )
 
Nu se vede prea bine? Ai văzut varianta piratată prost, filmată în cinema, sau cum?

Oricum, nu te-a întrebat nimeni care sunt ultimele filme văzute, ci ai fost invitat la o discuţie pe tema lor.
 
Cam puţin spus despre filmul care a avut cea mai mare audienţă în Japonia, înainte de apariţia Titanicului :smile:. Desenează frumos Miyazaki, nu?

PS: repetă după mine: a-ni-me
 
Cu adevarat putin spus, pe scurt filmul este magnific; dar filmul nu e la fel de usor de gasit ca war of the worlds si tare nu as vrea sa termin banda acelora care il apreciaza si il au ca share.

I am a good guy . :smile:
 
Back
Top