Filme, seriale, actori, popcorn

Discutia era despre filme si influenta curentului woke, tu ai deschis subiectul inteligentei emotionale. Asta e legatura.

Iar daca te ia sila sa citesti orice e impotriva curentului woke inseamna ca iti place sa traiesti intr-o bula in care toti sunt de acord cu tine, ca argumente pro nu pari sa ai. intre timp avem parte de niste mizerii de filme facute de Hollywood la norma (https://nationalinterest.org/blog/reboot/yes-hollywood-has-created-diversity-quotas-oscars-168782), traiasca cincinalul in 4 ani.
Interesant, dacă tu nu vezi cum încerci să ghidezi discuția înspre ce vrei tu eu mă retrag. Și tu poți dezbate cu burebista cât de rahat este lumea în care trăim astâzi, pentru că atunci când negrii erau arși pe rug și homosexualii omorâți cu pietre era glorios.
 
Last edited:
Nu cumva topicul asta era despre filme si seriale? Popcorn fiind mancat in legatura cu filmele, nu trebuie sa fie cu oameni.
 
Recomand cu trei mâini Three Body (2023) - mi se pare unul dintre cele mai mișto seriale SF din ultimii ani, este la ani lumină de Foundation de exemplu deși materialul sursă este mult mai ok (Asimov a scris în limba lui maternă și materialul nici nu a fost tradus dintr-o limbă incredibil de greoaie și scris super alambicat to begin with). Este unul dintre acele seriale făcute super competent după carte și pacing-ul este chiar ok și pasionații cărților spun că poți să vezi aceeași poveste și să nu citești cărțile. Până acum confirm, este incredibil de accurate și fain, dar mă întreb dacă cineva nu a citit cărțile cum l-ar digera.

30 de episoade care acoperă primul sezon și prima carte - afaik sunt gratuite.
 
Nu pot să dau edit dar am uitat să dau link la playlist-ul cu cele 30 de episoade în 4k (au și subtitrări în engleză): link.
 
In schimb, parerea mea e sa nu va incurcati cu Dead for a Dollar (2022).
Lasind deoparte faptul ca povestea e lejer rasuflata, nea regizorul ala a ales sa o imparta in scene mici-mici-mici, numai bune de digerat de tiktokers. Mie, om obisnuit cu fasolea-cu-ciolan iar nu cu saorma-cu-de-toate, modul asta de a face un film mi-a pus nervii pe moate si mi-a intins degetul tremurind spre butonul de "off". Cu greu mi-am stapinit un spasm final.
Partea misto in toata chinuiala asta e jocul lui Christoph Waltz. Willem Dafoe ar fi putut mai mult, dar poate ca nici nu l-au ajutat scenariul si regia.
 
Recomand cu trei mâini Three Body (2023) - mi se pare unul dintre cele mai mișto seriale SF din ultimii ani,
Pare interesant, dar in primele 4 episoade inca nu se intampla nimic. E realizat bine, jucat bine, dar inca nu are subiect si predicat, probabil vor urma, ii mai dau o sansa de 2-3 episoade. Partea de cinematografie imi aminteste de Star Trek Picard, e bine filmat, bine montat, artsy pe alocuri, chiar daca actiunea taraganeaza.
 
Operation Fortune: Ruse de Guerre

Guy Ritchie plus Jason Statham si alte moace cunoscute. Din pacate nu mai e ca pe vremuri, e o chestie usurica de vazut cind mori de plictiseala ca n-ai ce face altceva.

Ca idee, sotiei ii plac filmele de actiune cu Jason dar dupa fo' juma' de ora a adormit. Si nu era decit 9 seara lol. :biggrin:
 
AdrianB1 Dacă ai fi citit cărțile ți-ar fi fost ceva mai ușor cred.
Astea 30 de episoade sunt doar primul volum. Mai sunt încă două volume.

Mie mi se pare că serialul ăsta nu poate fi făcut decât de chinezi, altfel n-are cum să surprindă ce-i în cărți.
Până acu' eu sunt impresionat cum urmează cartea. Și-i sunt recunoscător sufletului nobil care s-a încumetat să-l traducă în română.

E în lucru și varianta Netflix. De-abia aștept LGBTQPLM, chinezu' negru și restul de porcării "artistice" caracteristice Netflix™.:angel:
 
Mi-au plăcut două filme văzute recent:
#1
Everything Everywhere All at Once (2022) - IMDb https://www.imdb.com/title/tt6710474/

#2
The Fabelmans (2022) - IMDb https://www.imdb.com/title/tt14208870/

În plus, ar mai fi și un film ceva mai din urmă:
#3
Mrs. Harris Goes to Paris (2022) - IMDb https://www.imdb.com/title/tt5151570/

Despre #1 și #2 - vizual, auditiv, joc actori - toate foarte bune.

#1 mi-a dat niște idei, m-a făcut să mă gândesc la lucruri.

#2 mi s-a părut că a avut un scenariu relativ banal, dar pe care regizorul a reușit să îl facă să strălucească.

#3 m-a impresionat prin scenele lacrimogene, uneori barbar de lacrimogene.
 
De Fabelmans se zice că e semi-autobiografic pentru Spielberg. Nu l-am văzut.


Mrs. Harris e sirop lacrimogen, IMO.

Și, deși mi-a plăcut, Everything Everywhere All At Once nu a meritat majoritatea Oscarurilor decât pentru affirmative action. De exemplu, Blanchett e fenomenală în Tár.
 
Cu acest site puteți vedea când apare un film într-o țară pe platformele de streaming: Sisu streaming: unde puteți urmări filme online?

Mi-a plăcut filmul Sisu (2022).

Mi-a adus aminte de Quentin Tarantino (după violență), în special de Inglourious Basterds (2009).

M-a mai făcut să mă gândesc la Mad Max: Fury Road (2015) și The Harder They Fall (2021), tot pentru scenele de acțiune.

De asemenea, ca în Seria Bourne (2002-2012), în general eroul scapă de probleme nu prin forța brută sau dexteritate, ci folosindu-și creativitatea.

Are suspans, nu trăiești tot timpul cu ideea "hai să vedem cum o să învingă și de data asta".

Opinia mea e că merită o notă mult mai mare decât 6.9 pe IMDb, cu doar 34.000 de voturi.
 
Io tocmai am început Wednesday. Îmi dă așa niște flashback-uri din cărțile Harry Potter, dar e amuzant.
 
Back
Top