Filme, seriale, actori, popcorn

Morgan Freeman a jucat cu Salma Hayek recent în filmu' ăla cu bărbatu' lu' Blake Lively. Ah, și a mai jucat acu 20+ ani și cu Gwyneth Paltrow. Sau la alta te refereai?
 
Bah, voi ati auzit de "blackface"? Asa se interpreta pe vremuri un rol de negru de catre un alb. Si, bineinteles, negrii s-au revoltat. Acum au ocazia s-o faca invers. "Whiteface". De ce n-o fac?
 
Eu mai zic o singura fraza: istoria a fost scrisa cum a fost, buna, rea. Acum degeaba ne ascundem in spatele "artei" (sau banilor, etc) si vrem sa o schimbam, nu merge asa. Sau cel putin nu in opinia mea.
 
1646053609481.png
 
Gents, ați văzut careva Coda?
Că luă Oscaru aseară și, nu știu cum se face, mie îmi scăpă printre degete, nu auzii de el pînă acum.
Culmea, nici cinefaga de nevastă-mea nu e la curent cu filmul ăsta.
Merită? Sau e tot vreo netflixuiala cum se poartă în ultima vreme?
 
Și-mi pare rău că Neo simplifică totul băgându-ne repede în găleata rasiștilor. Pentru mine, tot ce contează e dacă ceea ce văd este interpretat de creier drept ceva plauzibil/credibil cu așteptările poveștii, let's go along with the story. Dacă ceva e ostentativ de deranjant, nu pot fi acaparat de film ca să-l trăiesc pe măsură ce-l văd, ci îl simt artificial și nedigerabil. Și nu e doar legat de actori; cum ar fi să facă încă o versiune de Total Recall, dar de data asta imaginile cu peisajul marțian să nu fie portocalii, așa cum asociem toți, ci mov? Sau The Irishman să nu sugereze mafia italiană prin accent, ci să aibă toți un accent de redneck din Louisiana sau de imigrant mexican? Ai putea trece peste asta și să savurezi filmul ca un puzzle de multe detalii mărunte care se îmbină armonios, fără ca să simți disonanța acestui un aspect care nu se pupă cu restul?
Sunt convins că la un moment dat vei înțelege ce am scris :smile:

Că tot am 2 minute libere, întreabă-te la un moment dat de ce creierul interpretează ceva ca fiind plauzibil/credibil? Este ceva înnăscut al creierului dinainte de naștere, sau o atitudine dezvoltată în timp prin educație și expunerea la diverse trenduri și idei (nu întotdeauna minunate)? De ce găsești ostentativ de deranjant că Cleopatra nu era albă (pentru că într-adevăr cum am mai menționat, nu era)? Nu cumva din cauza interpretării lui Elizabeth Taylor din 1963 pe care în mod inconștient o iei ca pe un standard? Divaghezi cu versiunea de Total Recall, s-a demonstrat științific și avem poze de pe Marte că-i cu roș/portocaliu pe acolo. Iar accentul în mafia irlandeză este normal să fie irlandez, sunt lucruri total diferite.
 
Industria cinematografica infiintata de albi a adus imagine si sunet care vor fi multa vreme asociate cu ceva "neoriginal" deoarece ... alea erau timpurile. Rareori au existat exceptii.
In ziua de azi avem mai multe cunostiinte dar tot suntem influentati de istoria relativ recenta.
 
Sunt pe un grup de FB de home theater enthusiasts din ala grav si nu am prea vazand postat acolo altceva in afara de pestera fiecaruia sau intrebari. Ei bine, la filmul asta toata lumea posteaza. Vrea cineva copil mic cateva ore sa merg si eu la film? :biggrin:
 
Sunt pe un grup de FB de home theater enthusiasts din ala grav si nu am prea vazand postat acolo altceva in afara de pestera fiecaruia sau intrebari. Ei bine, la filmul asta toata lumea posteaza. Vrea cineva copil mic cateva ore sa merg si eu la film? :biggrin:
Mergi și tu după țigări ca un tată normal da' întoarce-te după film totuși :biggrin:
 
Am văzut câteva episoade din From, la recomandarea RLM, și mi-au plăcut.
E un mystery horror despre un grup de oameni care încearcă să se adapteze la viața într-un orășel care blochează pe oricine ajunge acolo și care în fiecare noapte e atacat de un fel de vampiri. Primele două episoade stabilesc foarte bine atmosfera și miza pentru restul sezonului, unele scene fiind foarte grafice.

Singura teamă pe care o am e să se transforme în Lost (pentru că sunt câteva persoane implicate în ambele) și să tot inventeze mistere fără să aibă în minte o finalitate, iar apoi să improvizeze răspunsuri.
 
De curiozitate, e cineva fan Witcher sau The Mandalorian?

Am ajuns sa le vad accidental cand eram in concediu si ma plictiseam: The Mandalorian e cam gogomanie pentru copii mici, iar Witcher are niste actori atat de nepotriviti incat devine neplacut. Tipele dragute din joc, Triss si Yennefer, inlocuite cu niste urate cu spume? Wtf?

Mai exista ceva SF decent? Star Trek Picard e asa si asa, alalalt era o balarie, The Expanse era OK pana pe la seria 4, dar sunt doar vreo 10 ore pe an de vazut.
 
  • Haha
Reactions: Neo
Ca idee, Picard mi se pare o mizerie oribilă. SF decent nu prea mai există, eu mă uit la Firefly, Star Trek TNG și Enterprise, Stargate SG-1, Atlantis, Battlestar Galactica, Scrubs, Mr. Robot, Smallville și alte d-astea prin rotație. Babylon 5 este o idee, nu l-am apucat la timpul lui și mi-e lene de el acum. Avenue 5 este fain pentru umorul de autobază, dar are un singur sezon.

Foundation este meh. Westworld a început bine apoi a luat-o razna bine de tot.

His Dark Materials este o serie interesantă, dar doar 2 sezoane. War of the Worlds (2019) iar e fain, din nou doar 2 sezoane.

Witcher și Mandalorian sunt faine, ești tu hater :biggrin:
 
Star Trek TNG vreau sa il vad, dar l-am gasit doar in rezolutii meh, restul le-am cam vazut, inclusiv Babylon 5. Ar mai fi Farscape si cateva Star Trek si Stargate pe care nu le-ai mentionat, le-am vazut pe toate de cel putin 2 ori.
 
Back
Top