Filme, seriale, actori, popcorn

Sper sa fie Sabine Wren personajul surpriza si nu cel jucat de Rosario! :smile:
Ia ca-mi iau o bere si ma duc sa vad ep 5.
 
Că păpușile cu Superman, care is de fapt action figures. Nu, nu păpuși pt oameni mari, alea îs gonflabile:tongue:
 
Am sa mă uit și eu azi! Îmi place Guy "the germans", dar am mereu senzația că văd fix același film.Chiar sunt curios cum e asta.
 
Si!!!...avem si sezon 1 complet Picard!
Ca notă generală sunt incântat, le-am devorat pe nerăsuflate, nu știu cat o să-l mai țină balamalele pe Patrick Stewart sau chiar pe Jonahtan Frakes!
Doamne ce bătrân sunt!
Nu mi-a placut cum s-au scos pentru un nou sezon, complet lipsit de imaginatie dupa parerea mea, aducand absolut nimic nou!*
In fine, e clar ca cinematografia si scenaristica SF a ajuns la un punct in care au ramas fara prea multe optiuni, nu ma (mai) surprinde (din pacate) nimic!

* Imi aduce aminte de o alta nuvela SF in care se povestea de combinatiile finite totusi de note muzicale si cum omenirea ajunsese la un plictis total in materie de muzica. Asa si aici!

**Pentru cei care stateau cu o mare grija: tema LGBT a fost bifata cu mare simt artistic, inălțător aș spune, am fost chiar mișcat sufletește cum s-a marcat si asta pe check list! Că nu se putea altfel!
 
Pentru mine Picard a fost de 9/10 fara probleme. Mi-a placut faptul ca nu au mers iar pe tema veche, explorarea spatiului cu cea mai mare si mai tare nava din federatie. A fost un serial de aventuri in spatiu si din ce am vazut o sa continue sa fie asa, sezonul 2 e in lucru si sezonul 3 este in principiu aprobat si el, totul e sa-l tina pe Patrick Stewart balamalele - vad ca are artrita, plus se apropie de 80 de ani.
 
  • Like
Reactions: Neo
Pentru mine Picard a fost de 9/10 fara probleme. Mi-a placut faptul ca nu au mers iar pe tema veche, explorarea spatiului cu cea mai mare si mai tare nava din federatie. A fost un serial de aventuri in spatiu si din ce am vazut o sa continue sa fie asa, sezonul 2 e in lucru si sezonul 3 este in principiu aprobat si el, totul e sa-l tina pe Patrick Stewart balamalele - vad ca are artrita, plus se apropie de 80 de ani.
Pai credeam ca au rezolvat problema cu varsta lui in ultimu' episod. :biggrin:
 
PS. Nu m-a deranjat nici aparitia episodica a doamnei de mai jos. :biggrin:

MV5BMjA5Njg3NDkxNV5BMl5BanBnXkFtZTgwNDczMTgyODE@._V1_SY1000_SX750_AL_.jpg

Aiii, mi-am adus aminte de tanti asta cind am mai dat de-o poza de-a ei. :inlove:

ch.jpg


Ma duc sa curat legumele pentru salata boeuf. :capu:
 
Mda, vazui si eu picardul.
Cam subtirel si uneori neconvingator. Cam schematic si nefinisat. Ieftineala. Pe repede inainte.
Si, bonus, cu genericul ala standard, doar variatiune pe tema data, pe care l-am intilnit prima data la Westworld.
Parca au disparut de pe lume scenaristii cu har si parca regizorii nu mai stiu sa coaca o piine, ci doar chifle.
De necaz, am zis hai sa il incerc si pe Discovery. Vazui doar primul episod si senzatia e aceeasi, e facut de-a futu-i ma-sa.
Il duc pina la capat, dar nici mici asteptari nu mai am.
 
Mai trebuie sa tineti cont ca de regula primul sezon/ primul film dintr-o megalogie e de regula cam compromis, pana te baga in poveste, pana se asaza personajele pe traiectoria lor etc.
Nu sun de acord cu comparatia dintre Discovery si Picard, dupa mine Discovery e jucat prost, cu LGBT bagat grotesc pe gatul spectatorului, ca nuca in perete, umflata aia de Tilly cred ca e pe pile angajata acolo, pe cand in Picard n-am simtit ca ma zgarie pe creier un joc actoricesc de proasta calitate.
 
Revin cu Discovery ăla: am rezistat torturii cu stoicism pînă undeva prin sezonul 2, după care, profund motivat, i-am dat un winner în lung de linie de l-am scos în genunchi din teren.
O porcărie sinistră, dacă îmi dati voie să umblu cu eufemisme și să pun etichete blînde.
 
Travelers. Cam telenovelistic p'ici p'colo dar in rest a mers.
Tocma' ce l-am terminat ieri ca sa pot incepe cu Billions care si-a dat drumul la sezonul 5.
In paralel mai merg si cu Westworld si Killing Eve.

Aseara am vazut si Miami Bici. O porcarioara de comedie romaneasca cu fo' 2-3 faze/dialoguri care mi-au smuls un zimbet si cam atit. Tre' sa remarc totusi imaginea si sunetu' care in sfirsit arata ca pe la americani.
 
Sunt filme pe care, dacă le vezi, trebuie să justifici de ce te-ai uitat la un film cu o notă mică pe IMDb, foarte probabil o prostioară.

La mine explicația e că filmele de mai jos au avut o audiență foarte mare în România, eu fac marketing online și am nevoie să fiu la curent cu unele lucruri. Nu m-aș uita la un serial care nu îmi place doar pentru a fi la curent cu tendințele (nu am văzut Game of Thrones, 2011–2019, mi-ar lua prea mult), dar, în principiu, mă uit la unele lucruri populare, pentru a fi la curent.

Mai jos, impresiile mele despre 5Gang: Un Altfel de Craciun (2019) și despre Miami Bici (2020).

Scriu despre ambele, pentru că e o oarecare legătură între cele două filme.

Am văzut întâi 5Gang: Un Altfel de Craciun (2019):

  • Nu m-am conectat cu personajele, nu m-am pus în pielea lor, nu am trăit experiențele lor.
  • Scenariul a fost foarte slab.
  • Dialoguri necredibile. Auzeai ce spunea un personaj, și părea complet deplasată afirmația, în afara contextului.
  • Imaginea și sunetul OK.
  • Nu foarte amuzant, dar destul. A mers.
  • M-am simțit bine la film, dar nu mi-a dat mari emoții. OKish.
  • Un film cam slab.
  • Nota 7 din 10 (i-aș da 6, dar nici chiar așa). Luați nota ca un fel de "una din cele mai mici note care se pot da". Nu dau note mai mici ca 6, dar ce e sub 8 e un film slab, nu l-aș mai vedea odată, și în general e cam timp irosit.
  • Dacă te uiți pe nota de pe IMDb (1.6 din 10, cu aproape 2.000 de voturi), consideri că e un film foarte slab. Dacă te uiți la - "Încasări record pentru filmul „5GANG: Un altfel de Crăciun“. A înregistrat cel mai mare succes de box office al unui film românesc din ultimii 30 de ani", poți să îi dai o șansă.
  • De asemenea, am auzit de unii protagoniști ai filmului. Nu m-aș uita la ei pe YouTube, în multe episoade, dar dacă se rezumă totul la un film de o oră și jumătate, și consider că acolo au dat tot ce au putut mai bun din ei, le dau o șansă. Nu m-am uitat aproape deloc la 5Gang. Dar la un film de 90 de minute pot să mă uit, ca să înțeleg mai bine fenomenul.
Imediat după (în interval de 48 de ore ambele filme) m-am uitat la Miami Bici (2020):

  • Totul e atipic în film, exagerat. Decoruri exagerate, obiceiuri exagerate, costume exagerate, replici exagerate, umor exagerat. La început, m-a deranjat asta, nu e credibil, dar după un timp m-a amuzat.
  • Am intrat rapid în pielea personajelor. M-am simțit bine cu ele. Nu toate, dar am intrat în atmosferă, m-a captivat.
  • Unele lucruri pe care le spun personajele sunt absout prostești, dar dacă reușești să te detașezi de asta, ți se pot părea amuzante.
  • În a doua parte a filmului am râs copios, cum n-am mai râs de mult. Nu mă uit la multe comedii, mă aștept să fie filme slăbuțe, și umorul din unele din ele nu mi se pare suficient de bun. Dar la filmul ăsta am râs. Nu detaliez tipul umorului, ca să nu stric farmecul filmului, dar n-am mai râs de mult ca în filmul ăsta.
  • Scenariul a fost slăbut, nu cine știe ce, dar, totuși, captivant. Voiai să vezi ce urmează.
  • Mi-au placut decorurile.
  • Muzica - OKish.
  • Replicile erau uneori atât de barbare, încât îmi e greu să evaluez cum au jucat actorii. Foarte primitiv, totul. Altfel, am intrat în atmosferă, cred că au jucat bine.
  • Mi-a plăcut mult în film paradoxul, A vs. B, contradicția. Foarte tare asta.
  • Dacă apreciați parodiile, și umorul mai din topor, s-ar putea să vă placă filmul ăsta. Ezit între nota 9 și 10 pentru film, îi dau 10 că m-a distrat pe cinste, și ăsta e rolul unei comedii. I-aș da 9 că are niște scăpări mari pe multe planuri, doar vă zic că m-a distrat și pot trece peste.
  • Unele chestii din film au fost educative și noi.
  • Nu luați recomandarea mea ca pe "Trebuie văzut acest film". La comedii gusturile sunt foarte diferite, Andrei Pleșu poate fi foarte amuzant pentru unii, iar pentru alții un alt tip de umor. Nu am o recomandare generală, dar mie mi-a plăcut mult.
 
Last edited:
Sunt filme pe care, dacă le vezi, trebuie să justifici de ce te-ai uitat la un film cu o notă mică pe IMDb, foarte probabil o prostioară.
Trebuie să justifici cui? Dacă ție însuși, nu cred că faci un lucru bun. Există probleme mari în viață și nu are rost să-ți dai palme că te-ai uitat la Predator 3. Te-ai bucurat? Ai făcut mișto tot filmul de el? Nu contează.

Ca idee, sunt filme de care nu mă ating pentru că nu-mi pot justifica timpul investit, dar câteodată mă uit la jeguri cu nota 3 pe IMDB și nu-mi fac sânge rău :smile: Trebuie uneori să-ți pui creierul pe off și să bagi o găleată de popcorn și 1-2-3 beri și gata :smile:
 
De acord, patesc si eu treaba asta. Uneori vrei doar un film sa-ti speli creierul, mai ales dupa stresul suplimentar din ultimul timp. Asa am ajuns sa nu ma uit la Interstellar sau ala cu Sandra Bullock in spatiu, desi in general imi plac SF-urile si sunt sigur ca sunt filme excelente, doar ca fix palierul de SF pe care intra ele ma face sa cred ca o sa simt ca mi-am pierdut timpul.
 
Back
Top