Filme, seriale, actori, popcorn

N-am apucat să văd niciun episod din Expanse și Mandalorian pe-aici prin munți. Am avut chestii mai mișto de făcut. Am jucat Monopoly cu gagicile. :biggrin: N-a fost nimeni ca mine cu 4 gagici la munte. :hihi:
 
Ei, ajuns acasa, bagi a patra si recuperezi.

Intre timp eu am imprumutat de la bibiloteca Once upon a time, vazut impreuna cu jumatatea a buna.
Pe mine, fiind jumatatea a rea cel putin in materie de cinema, OUTH nu a reusit sa ma clatine in vreun fel, Tarantino, mdeh.
Jumatatea a buna, in schimb, super cunoscatoare de filme, actori, povesti, birfe, a avut reactii de entuziasm si incintare, tragind linia cu "Oau, ce film!".
Draguta cum e, a avut rabdare sa ii explice si profanului cum a adus Tarantino povestea din condei si a amestecat fictiunea cu realitatea astfel incit sa spuna o poveste frumoasa si nu oroarea care a fost de fapt.
Dresat fiind acum, tre' sa admit: "Dom'le, i-a iesit si de data asta!"
Apropo, ca va stiu gospodari: nu aveti vreun aruncator de flacari prin debara sau magazie?
 
Trimite-i respectele mele doamnei. Jos palaria. :notworthy:
Intr-adevar ca sa-l savurezi pe deplin ar trebui sa stii istoria acelor ani de la Hollywood. Nici eu nu-s mare cunoscator dar macar auzisem de Manson si Tate. :smile:
Dupa mine faza cu Bruce Lee ar trebui sa intre in antologia filmelor. :biggrin:
 
Star Wars e un univers falimentar, care are nevoie de idei noi și riscuri asumate. Disney e o megacorporație care de vreo 80 de ani reîmpachetează idei și le vinde pentru brand recognition. Rezultatul nu e greu de întrevăzut.

1917 (2019)
Despre doi infanteriști britanici din Primul Război Mondial care trebuie să transmită un ordin de retragere unui batalion avansat care e pe cale să fie măcelărit de nemți. E un film despre ororile războiului, presărat cu momente de umanitate, doar că dintr-o perspectivă mai intimă.
Actorii, decorurile, muzica și cinematografia sînt excelente. Acțiunea este sporadică și realistă. Scenele sînt înlănțuite ca o filmare continuă, astfel că dă senzația de progresie și imersiune. E plăcut să vezi cum poate să arate un film pus cap la cap de niște oameni care știu ce fac.

Ford v Ferrari (2019)
Despre eforturile lui Carroll Shelby și Ken Miles, contractați de Ford să proiecteze o mașină de curse care să detroneze Ferrari la Le Mans ‘66. Un film despre relații interumane, perseverență, încredere și dedicație. Matt Damon și Christian Bale foarte buni. E genul de film în care probabil ar fi mers un final mai hollywoodian, dar pe de altă parte apreciez că au redat evenimentele reale.

Joker (2019)
Nu am avut răbdare să-l văd pe tot, dar nu e nici pe departe această capodoperă cinematografică de Oscar - e un film plictisitor, mediocru și previzibil, deghizat în comentariu social ca să pară mai deștept decît audiența. E cel mai rău lucru din istoria lumii? Nu. E Joaquin Phoenix un actor foarte bun? Da. Deci meh.
 
Midway. Hollywood crap at his finest. :facepalm:
Poate doar citeva efecte speciale sa fi fost spectaculoase, in rest Pearl Harbor e capodopera pe linga asta.
 
Universul Star Wars e departe de a fi falimentar, doar daca s-ar face filme dupa romanele sale ar iesi inca 20 de filme. Apropo, romanele sunt foarte bune, antrenante, nu te plictisesti citindu-le. Ultimele filme sunt niste porcarii care urmaresc evolutia lui Skywalker, cartile urmaresc linia imperiului sub comanda lui Thrawn.

Aventurile cartilor sunt majoritatea din Razboiul Clonelor, iar ce e inainte de asta sunt doar in benzile desenate. Daca Disney vrea o serie money maker n-are decat sa-l lase pe Dave Filoni sa faca filme legate de acea perioada si ai 100% blockbuster. Oamenii se uita la Star Wars pentru batalii cu sabii laser, nu pentru filozofie de viata interstelara.
 
Mă refeream la limitările universului cinematic construit de trilogia originală și cunoscut de public, de care Disney nu se poate distanța pentru că acolo sînt banii.
Sînt convins că idei există, dar Disney nu va face altceva decît o variație de „fiu de țăran care simte Forța și își descoperă menirea de a ajuta rebelii să salveze galaxia de o forță malefică, ajutat de un mentor bătrîn și de un grup de prieteni reprezentativi socio-cultural, descoperind pe parcurs că de fapt nu e fiu de țăran, ci e cumva înrudit cu forța malefică”.
 
Midway. Hollywood crap at his finest. :facepalm:
Poate doar citeva efecte speciale sa fi fost spectaculoase, in rest Pearl Harbor e capodopera pe linga asta.

Dude, Midway a fost ok, actorii cam anosti si actiunea pe fast forward pentru a acoperi o perioada mai lunga, cateva clisee si "eroisme", insa fara a devia prea mult de la realitate. Nimeni nu s-a indragostit, nimeni nici macar nu s-a pupat, nimeni nu a cantat si au fost multe explozii, chiar a fost ok.
 
Midway este un Indianapolis Men of Courage fără Nicholas Cage (deci automat 50% mai puțin cool) și fără rechini (automat 38% mai puțin cool). Mi s-a părut oribil după primele 10 minute când încearcă o brumă de world building dar apoi se duce naibii de tot. Cam ca Japonia în WW2.
 
Văzut primul episod din Picard, plăcut, aștept să văd cum se dezvolta seria.
Data un pic cam grăsuț, Picard mai puțin dărâmat față de cum mă așteptam, cam eye candy pe alocuri, dar promite!
 
Despre filmul "1917" (2019)
Ca o concluzie, e unul din cele mai bune filme pe care le-am văzut, de pus în top.
Diferite idei, dezlânate:

  • Nemții aveau tranșeele mai organizate, mai curate. În multe filme inamicul e portretizat foarte negativ, e cel rău. Aici, în afară de un neamț care inițial agreează să tacă, apoi dă unul din eroii principali de gol, nemții sunt OK.
  • Muzica mi-a adus aminte de Mad Max: Fury Road (2015).
  • Filmul are multe scene de suspans, ajutate mult de muzică. Mi-a adus aminte tot de filmul de mai sus - Mad Max.
  • Ca scenariu, l-aș asemăna cu Saving Private Ryan (1998).
  • Ca emoție produsă, îl asemăn cu Braveheart (1995), scena de final, cu alergatul pe un câmp când începe bătălia mi-a ridicat părul în cap.
  • Efecte vizuale și cinematografie? Impresionante!
  • Uneori, filmul e nerealist. Explodează o mină? Nu pățești nimic. Trage cineva în tine? Leșini, dar după un timp ai puterea să alergi. Un inamic, la un moment dat, fuge în linie dreaptă după un personaj principal, dar nu îl vede când acesta se ascunde, deși era suficientă lumină. Adică eu fug după tine, la 20 de metri în față, tu de ascunzi, și eu nu văd asta.
  • Schimbi de replici: " - Why do you care? / - Why do you not?". " - De ce îți pasă? - De ce ție nu îți pasă?". Mi-a plăcut.
  • E o avertizare la un moment dat: "I don't like this place" / "Nu-mi place locul ăsta". Știi că urmează ceva după asta.
  • Despre oameni morți: "It doesn't do you well to dwell on it." / "Nu îți face bine să te tot gândești la asta".
  • Filmul te lasă cu sentimente plăcute deși e film de război.
  • E un film despre curaj, în primul rând.
  • E o scenă în care un personaj stă lângă o cișmea de apă și, totuși, nu bea. Te face să te gândești.
  • Paradox: copiii și războiul.
  • În film sunt uneori puse lucruri în antiteză.
  • La un moment dat, un personaj stă și are câteva momente cu un bebeluș, în timp ce timpul îl presa, și asta după ce anterior era foarte grăbit să împingă un camion. E o lipsă de consistență care e cam non-sens.
  • Foarte mișcător, deși neplăcut - să te cațeri pe cadavre umflate de apă. Să vezi și să atingi șobolani.
  • Mișcător, și plăcut: flori de cireși. Peisaje în natură.
 
Fauda. Pentru fanii Homeland. Daca pot suporta un film non-american despre conflicul isreliano-palestinian.

Am vazut si eu chiar pe nerasuflate Fauda, recomand!
Sezonul 2 e mai bun decat primul, actori buni, foarte realist, banuiesc ca au filmat in satele arabe din ISR - foarte realist, izmene puse la uscat, masini vechi, ce era la noi prin 90 (Opel Rekord), ruine, praf, catacombe, oameni care incearca sa-si duca viata intr-o regiune extrem de complicata.
Serialul e vorbit in araba si ebraica, actorii niste cvasinecunoscuti, dar cu multe clase peste cunoscutii de la Hollywood.

In Israel a aparut deja si sezonul 3, urmeaza prin martie sper si la noi. Asta + ultimul sezon de Homeland care sta sa apara (de ce oare nu s-au oprit???), avem treaba!
 
Uncut Gems. Galagios film. O gramada de vorbaraie care se intinde pe doua ore juma'. Adam Sandler prins undeva intre risu'-plinsu'. Doar daca va plictisiti tare si n-aveti altceva de vazut.

Ford vs. Ferrari. Frumoasa recreere a vremurilor de atunci. Christian Bale impecabil ca de obicei, chiar si Matt Damon intra bine. Un pic de americanism p'ici p'colo dar pe ansamblu e de vazut.

The Two Popes. O interpretare artistica a unui fapt real. Ambii joaca bine, film OK.

Danger Close. Un film australian despre Vietnam. Surprinzator de bine facut, fara nimic in exces. Dar nici nu e de talia Apocalipse Now sau Full Metal Jacket de exemplu.

The Good Liar. Un film in stil englezesc. Doi actori care-si fac cinste meseriei. Plot cu twist-uri. Doi mosnegi care au fost pe gustul altui mosneag (io).
 
Back
Top