Filme, seriale, actori, popcorn

Deci Marvel este Sci-fi la fel cum Star Trek este Sci-fi. Spuchi bre, tu ai idee ce înseamnă science-fiction? Pentru că din ce scrii aici pare-se habar nu ai.

Nu am văzut Mortal Engines, dar am văzut (și citit) suficient SF încât să-ți pot spune că da, Marvel este SF în anumite storylines, deși uneori este mai mult fiction decât science, dar Star Trek a fost întotdeauna SF. Soft SF, dar tot SF.

Diferențele între hard și soft SF aici. Ce este SF aici.
 
Pai cetateanul acela imbracat in fier si care trage cu rachete e clar stiinta, la fel ca atunci cand capitanul Kirk trage cu torpilele fotonice spre reactorul de dilitiu al unei nave klingoniene.
S-ar putea ca peste 2-300 de ani sa existe torpile fotonice, reactor de dilitiu, klingonieni sau o combinatie din astea, dar un cetatean imbracat in fier nu prea are sanse sa apara, vremea lor a trecut acum vreo 500 de ani si impingeau lancile, nu trageau cu ele. Costum mai realist cu rachete parca au martienii in The Expanse si filmul ala e in general mult mai realist, la ani lumina, decat orice scamatorie Marvel.
 
Exoskeleton, nu armura medievala. Parca ala din Marvel se credea cruciat, dar nu sunt in tema cu detaliile, nu suport sa ma uit la asa ceva, mi se acreste karma.
 
13487
 
Am mai bagat aseara doua episoade ca am zis ca poate-s prost si nu inteleg ceva.
Ramin la concluzia ca-s prost.

Dar da, roscata si blonda au facut chinul mai digerabil ca sa zic asa. :biggrin:
 
Nightflyers este o mizerie clasificată cyberpunk. Este ca și cum insulți pe cineva cu "boule" și jignești bovinele.
 
M-a lovit o dorinta ciudata de a viziona o chestie noua, fara happy end. Ceva gen The Day the Fish Came Out, sau On the Beach... Recomandari? :smile:
 
Stiu multe genuri, nu stiu exact care-ti plac. La gramada:

Amour 2012
Brazil
Carrie 1 & 2
Dandelion 2004
Dolls 2002
Donnie Darko
Eye of the Beholder
Falling Down 1993
The Human Stain 2003
A Moment to Remember
Natural City
Never Let Me Go
The Notebook
One Flew Over the Cuckoo's Nest
A Perfect World 1993
Snow Walker
Threads 1984
A Walk to Remember
We Need to Talk about Kevin
Wind River
You Are Alone 2005
 
Back
Top