Filme, seriale, actori, popcorn

The Sinner. Un serial slow paced in care ti se da cu lingurita cite ceva in fiecare episod dar una peste alta mi-a placut. Incep acu' sezonul 2 sa vad daca-mi place la fel ca primul.

Ah, a inceput si sezonul 6 din Ray Donovan. A inceput binisor. :smile:
 
Ești darnic. :smile:
Nu văd niște clasice d'ale lui Nicholson, De Niro, Pacino, Hopkins, Spacey da' te iert că ești mai tinerel probabil. :tongue:
 
Îmi plac de nota 10:
Scent of a Woman (1992)
A Few Good Men (1992)

și unele din filmele lui Hopkins mi-au plăcut, dar nu de 10.
Sunt multe filme care sunt clasice și pe mine nu m-au impresionat :smile:
 
Last edited:
Dubioasă grav lista aia, Interstellar nu este un film de 10 nici să-l bați cu basca udă. Coloana sonoră este super majestuoasă, dar ieși din cinematograf cu tinitus și dacă-l vezi acasă trebuie să te joci cu volumul constant. Vocile sunt șoptite, muzica are volumul pe care-l percepi dacă ești legat de un motor de SR71 Blackbird și în general povestea se bate-n paradoxuri oribile. Științific este destul de corect, realizarea grafică a unei găuri negre este de neegalat (și corectă din câte știm momentan despre ele), zborul în afara planetei este relativ ok descris, la fel și anomaliile temporale (din nou, după câtă fizică știm momentan, care nu-i prea multă), nu există sunet în spațiu (ÎN SFÂRȘIT!), una peste alta este un film căruia îi dai 10 dacă nu ai citit prea mult SF și îți plac salturile de imaginație făcute pe final (eu nu-s deloc fan).

Îmi place SFul, dar să încerci SF realist este ceva foarte greu. I-aș da un 9 pentru efort și realizare, dar nu 10. Poate pentru că nu s-a realizat încă un SF de 10. Sau pentru că mi-a dat probleme de auz după ce l-am văzut în cinematograf, insistând să-mi violeze timpanele cu acordurile lui Hans Zimmer și mixajul extrem de prost. Serios, dacă-l filmezi pe om de i se văd porii, de ce plm nu poți să dai un normalize la mixaj? Toți actorii vorbesc pentru ei înșiși, este un film imposibil de văzut fără subtitrare dacă vrei să mai ai vecini calmi.

Similar este și Arrival, care este interesant dacă n-ai văzut Contact, altfel este aproximativ aceeași Mărie cu altă pălărie.
 
Mulțumesc de feed-back.

Aici e lista cu toate cele ~1.000 de filme cărora le-am dat note, dar la mine ce e sub 10 e relativ irelevant.
https://www.imdb.com/user/ur1983738...esc&ratingFilter=0&mode=detail&lastPosition=0

În scala 1-5:
Nota 7 și mai jos = 1/2
Nota 8 = 3
Nota 9 = 4
Nota 10 = 5.

În general, evit să dau note sub 7, chiar dacă filmul nu mi-a plăcut deloc. Sunt conștient că e un efort în spatele unui film, și că înțelegerea unui film e limitată, nu doar dacă l-ai văzut o dată sau de mai multe ori, ci mai ales de abilitatea mea, ca om care a văzut un număr nu foarte mare de filme, care a citit nu foarte multe cărți, și care a trecut prin nu foarte multe experiențe de viață marcante.

Am dat nota 7 în special ca o notiță pentru eul din viitor să nu mai revăd acel film.

Legat de Interstellar, din cei 1.2M de oameni care i-au dat note pe IMDb, o treime i-au dat 10/10.
https://www.imdb.com/title/tt0816692/ratings?ref_=tt_ov_rt

Sunt ferm convins însă că am dat note foarte nepotrivite pentru alte filme, dar e lista *mea*, atâta tot.
 
Nu ți-a dat nimeni în cap, stai calm. Aia cu "nu dau nici unui film sub 7" este probabil motivul pentru care avem filmele care le avem de la DC :biggrin:

Am dat un link mai sus. Discută fix despre cum poți foarte bine să mergi pe criterii obiective atunci când analizezi un film și nu afectează cu nimic ideea că ți-a plăcut ție filmul (asta din urmă fiind o părere subiectivă). DPDV obiectiv, Interstellar dă cu stângu-n dreptul, pentru că la final creează un paradox temporal. De aceea regizorii/scriitorii evită timpul și călătoriile în timp în general - vezi aici o analiză foarte simpatică, este și scurtă, are doar 16 minute :biggrin: - iar Nolan a încercat să păstreze prăjitura și să o și mănânce - facem SF (ok), realist (oook) și cu călătorii în timp! Prea multă ambiție - de aceea, finalul, chiar dacă mi-a stors lacrimi de crocodil la un moment dat, este unul care putea fi mult mai bun.

Subiectiv am descris de ce nu mi-a plăcut, sunt convins că nu toată lumea care scrie pe IMDB a avut ocazia să fie surzit de coloana sonoră din cinematograf IMAX și sunt la fel de convins că nu majoritatea vocală a internetului este cea care și contează de fapt. Dacă ne-am lua după reviews majoritare, Fortnite e ăl mai jmecher joc din lume și EA îs cei mai cei și Star Wars VII/VIII/Solo sunt cele mai tari filme din lume.

Analiză obiectivă poate face oricine cu surse și un schelet de cunoștințe care nu-s foarte greu de obținut. Mă refer la filme, nu la audit financiar sau altele similare care includ cunoștințe SAP :biggrin:
 
Am încercat să revăd The Last Jedi.

Este literalmente imposibil de văzut, nu mai suport toate inconsecvențele convenabile, povestea nu curge ci este foarte clar dirijată. Bleah.

Pun A New Hope Silverscreen Edition să-mi clătesc retinele și neuronii.
 
Nici n-am spus că ar fi ceva în neregulă. Mă bucur doar că Solo a fost major box office flop, poate următorul Star Wars este decent :biggrin:
 
The House That Jack Built. Lars von Trier. Ori iti place ori nu-ti place regizorul asta.
Tot ce pot sa zic e ca Matt Dillon a facut rolul carierei sale zic io. In rest e un film ciudat, filmat cu camera din mina si cu un final cam neasteptat ca sa zic asa.
Desi e trecuta pe generic Uma Thurman "joaca" cam 10 minute si asta e.
Nu pot zice ca mi-a placut dar nici displacut. Dupa cum am zis, Matt Dillon m-a surprins.

Mile 22. Mark Wahlberg intr-un film cinstit de actiune. Fara intrebari existentiale, doar actiune. E la limita dintre filmele de categorie A si B dar merge cu o bere/popcorn in fata.

Peppermint. :capu:

Mr. Nobody. Inca ma doare capu' dar overall mi-a placut.
 
Back
Top