Filme, seriale, actori, popcorn

Și a treia, n-auzi? Dacă au putut câștiga un vagon de bani din Twilight, de ce nu și din asta? :biggrin:

Tocmai am văzut Looper (2012). Joseph Gordon-Levitt arată cam dubios cu masca aia sau ce i-au făcut pentru ca mutra lui de copil să pară mai matură și mai apropiată de a lui Bruce Willis, ei interpretând aceeași persoană cu o diferență de 30 de ani între. Destul de interesant ca abordare și fără aberații științifice prea evidente în legătură cu axa timpului.
 
Eu am văzut Skyfall. What has been seen cannot be unseen. James Bond este 1) prost 2) emotionally challenged 3) abstinent 4) gadgetless. Serios, probabil cel mai prost film cu 007 din ultimii ani.
 
Cred ca o sa-mi trag si eu astea ultimele 3 filme cu Bond, din ce tot citesc pe aici si prin alte parti s-ar putea sa-mi placa. :biggrin: Cele cu Brosnan mi s-au parut niste mizerii sinistre, nu am reusit sa urmaresc pana la capat nici unul, nici cand erau la televizor deci nu ma costa efort de a le trage de "pe net" si a cauta subtitrari.
 
The Bourne Legacy (2012)
Mi s-a parut slabut, singurul lucru care m-a surprins a fost finalul, care a venit parca la jumatatea filmului.
Edward Norton joaca perfect, insa Bourne movie fara Matt Damon e ca sifonul fara apa.
 
Nu vă mai agăţaţi de actoru' X fin'că a fost primu'. Slăbiciunea asta a publicului îi face să ceară bani nesimţiţi şi să joace prost. Fuck them all.
Rant over.
 
Am văzut Skyfall (2012) și Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011). Ăsta din urmă a fost o surpriză plăcută nesperată. Nu văzusem nici un film din serie pînă acum, prin urmare mă așteptam la Tom Cruise as Tom Cruise in the Tom Cruise Show, și nu e deloc așa. E o scenă care mi s-a părut reprezentativă în sensul ăsta, cînd personajul lui Tom Cruise escaladează Burj Khalifa și încearcă să sară printr-o fereastră pendulînd pe o frînghie, dar nu nimerește și se lovește de pervaz, fiind salvat de ceilalți membri ai echipei. (Puteau foarte bine să-l facă să cadă peste tipă și să aibă „un moment”, dar n-au făcut asta.) Practic așa e tot filmul: o serie de planuri complexe eșuate, ceea ce mi s-a părut o abordare interesantă. Și mi-a plăcut și să văd actori alergînd pe bune ca și cum s-ar grăbi undeva as opposed to jogging tipic de film. Bineînțeles, să nu ne lăsăm duși de val: Ghost Protocol e ceea ce e - un film de acțiune bine făcut, nu The Usual Suspects. With that in mind, foarte recomand.

Skyfall e bun, dar mă așteptam să fie bun, deci piss off. :biggrin:

PS: Christoph Waltz taking all your Oscars - you mad? :dracu:
 
Din toata seria, filmele cu Daniel Craig au reusit performanta sa fie din ce in ce mai proaste. Nici mie nu mi-a placut.
 
De-aia îmi place mie de Neo lately, că bagă nişte postări foarte comprehensive şi argumentate. Se vede că e fericit şi-o duce bine :tongue:
 
Meh, oricum e un domeniu prea subiectiv ca să poți să convingi pe cineva cu argumente, așa cum n-o să mă convingi nici să-mi placă jazzul. Poate exceptînd cazurile exagerat de proaste sau proaste dpdv tehnic, gen The Black Ninja sau The Phantom Menace :goofy:, unde se poate demonstra obiectiv că sug.
 
Din categoria "weird stuff", m-am uitat la Black Mirror - o dramă psihologică / sci-fi de 3 episoade pe sezon, fiecare cu un subiect separat, vag similar ca stil cu Twilight Zone (dark, punishing, makes you wonder etc). Tema comună e societatea și defectele ei dar reflectată la un nivel personal, fie într-un caz plauzibil din prezent, fie într-un mediu futuristic. Mesajul transmis per total e ceva de genul "look how fucked up humankind is".

Următorul pe listă e American Horror Story.
 
Am vazut in seara asta 'Pozitia copilului'. Nu stiu de ce ma tot las pacalit sa merg cu amicii la filme romanesti. Si dupa ce am vazut 'Despre oameni si melci' am zis la fel: NU ma mai duc la cinema la filme romanesti.

Cateva impresii despre film:
- trebuiau sa ii dea cameramanului ceva de baut inainte de a se apuca de filmat, ii tremura mana ca la bolnavii de Parkinson. Unei persoane cu care am fost i s-a facut rau de la miscare.
- subtitrarile semnate de veverita_bc sunt sublime pe langa subtirarea in engleza a acestui film: fraze traduse aiurea, expresii care nu au noima in engleza, topica frazei e aiurea. M-am trezit razand din cauza subtirarii facute cu picioarele, desi faza din film nu era deloc amuzanta.
- m-a enervat la culme abuzul de limbaj licentios: numarul de plui/pidze in raport cu replicile decente ar face-o pe Irina Nistor sa zica numai 'la naiba!'.

Spoilere:

- e un film despre nimic: Barbu (baiatul) e un fatalau care la 30+ de ani nu reuseste sa se rupa de mama care incearca sa-i controleze viata; ma-sa e proasta, isterica si nu isi recunoaste defectele orice s-ar intampla; Relu, taica-su, e barbatul blazat, sufocat de nevasta si satul de gura ei.
- mama era designer si arhitect, dar locuinta in care sta e amenajata tipic: calcar pe pereti, mobila din bucati, dar conduce un X5, bineinteles diesel, sa consume putin. Si bea 'Contro' (Cointreau).
- intamplarea nefericita (un accident auto cu victima un copil) se trateaza romaneste: cu pile si interventii, cand nu e cazul - dosarul s-ar fi rezolvat in cel mai rau caz cu NUP, pentru ca soferul nu era baut, despagubirile erau platite de RCA, masina reparata pe Casco.


Mental note to myself: nu ma mai duc la cinema la filme romanesti!
 
Back
Top