Filme, seriale, actori, popcorn

Cowboys & Aliens (2011)
Cu Daniel Craig în rolul pentru care a fost făcut (văcar) și Harrison Ford. Arată foarte bine vizual, atît ca locații de filmare, cît și ca efecte, și e filmat competent. În schimb nu mi-a plăcut deloc editarea: cînd ai scene de acțiune în paralel trebuie editări mai rapide, nu poți să alternezi scenele la 5 minute, pentru că se pierde toată ideea de simultaneitate. Exemplu de „așa da” în ale editării e Inception. Totodată, mi s-a părut că Ford are un character arc mai solid decît Craig, ceea ce e cam dubios.

Dpdv al marketingului sînt foarte curios cum de n-au pus-o pe Olivia Wilde pe poster. Eu ca producător hollywoodian rupt de realitate aș găsi posterul ăla mult prea ghei.

Per total nu recomand.
 
Crimson Tide (1995)
Cu Gene Hackman și Denzel Washington, despre o revoltă pe un submarin nuclear american ca urmare a unui ordin incomplet de utilizare a armamentului nuclear. Filmul pune accentul pe tensiune și conflictul dintre personaje, foarte eficiente de altfel, mai ales în scenele de luptă cu submarinul rusesc, pierderea propulsiei, etc. Coloana sonoră e foarte bună (Hans Zimmer). Recomand.

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)
Știu de filmul ăsta de prin 2003, dar abia acum m-am hotărît să-l văd. Despre patru tipi care sînt șmenăriți la un joc de cărți și ajung să datoreze 1/2 mil. de lire unui interlop. Filmul are mai multe fire narative care se intersectează periodic și se leagă frumos la final. De asemenea recomand.

Chocolate (2008)
Film tailandez de arte marțiale. Per total cam stîngaci, dar cu scene de luptă spectaculoase și bine coregrafiate și filmate. Personajele sînt cam de desene animate, dar rolul lor e doar să pregătească even more fight scenes. Which is fine by me. Tipa din rolul principal (Yanin Mitananda) e practicantă de taekwondo, deci lipsește elementul de penibilitate din filmele occidentale cînd vezi că actorul nu știe de ce capăt se ține sabia. Recomand doar dacă vă pasionează genul sau vreți să vedeți bătăi bine făcute.
 
Isi mai trage o palma. :biggrin:

Si eu abia in primavara asta am vazut filmele lui Guy Ritchie, aproape pe toate, intr-o saptamana-doua. Inca un facepalm. :goofy:
 
Revin cu o recomandare pentru serialul The Newsroom (2012, Aaron Sorkin's), al cărui prim sezon s-a încheiat recent: dialog și personaje extraordinare (Jeff Daniels și Emily Mortimer ftw :biggrin:), acțiune antrenantă și centrată pe probleme actuale din massmedia, iar fiecare episod are ca subiect un eveniment recent care-i dă o notă în plus de realism (e.g. scurgerea de petrol din Golful Mexicului din 2010 sau moartea lui Osama bin Laden) deși acestea oferă doar nota de fundal.

Partea cea mai frumoasă mi s-a părut fix începutul, cu un speech care se poate aplica lejer situației din majoritatea țărilor, nu doar U.S.A. și oricât de idealizat ajunge să fie serialul pe parcurs, mai că te face să crezi că poate chiar să existe un asemenea post TV. :smile:


În altă ordine de idei, au reînceput sau sunt pe cale să reînceapă diverse sezoane pentru Sons of Anarchy, Haven, Downton Abbey și Fringe, to name a few, pe care le recomand de asemenea.
 
Am vazut aproape tot Sons of Anarchy si nu l-as recomanda mai departe, e despre o gasca de fatalai care teoretic sunt motociclisti satanisti suparati si periculosi. Come on, poate unii reeducati la scoala de duminica.
 
Downtown Abbey?! Doar dacă mai aveți - pardon de expresie - maxim un coi, și ăla pe cale să moară... :frown:
Este un serial regizat de un leșinat (sau leșinată, nu m-am obosit să ma interesez) de regalist, în care oamenii de rînd ar trebui să fie fericiți că lucrează pentru niște bogătași retardați. Primul episod chiar promitea, dar ulterior s-au îndreptat spre dezastru. Personajele sînt unilaterale: ăia răi sînt răi, ăia buni sînt buni, și totul este forțat pe un făgaș simplist, vecin cu idioțenia. Explicațiile pentru diversele probleme sînt puerile iar complexitatea poveștii este identică cu a unui puzzle de 3x3 piese.
Dacă vreți ceva de genul, mai bine vedeți, nu știu, Dallas? Sau The Young & The Restless... A, sau unul care chiar seamănă: Moștenirea Familiei Guldenburg.

And don't start me on Fringe.
 
Păi ce așteptări ai? :biggrin: Nu e departe de o telenovelă, în fond. Doar că are alte merite, e un "tablou" al perioadei respective, cu decoruri și costume frumoase, cu aristocrați vs. clasele inferioare și isteria cu plecatul în America, dar și câte un actor pe ici pe colo care face toți banii. Similar și cu Sons of Anarchy. Nu intră chiar în toate stereotipurile ălea imo, mai curând ilustrează că e mai mult în spatele "motocicliștilor sataniști" decât concluziile deduse ca urmare a stereotipurilor.

How about Boss? A început sezonul al doilea de curând. Deocamdată mi se pare cel puțin la fel de remarcabil ca primul sezon.

Then again. Nu știu ce vreți voi de la seriale. N-or fi toate de nota 10 incontestabil, să gâdile intelectul și să te lase cu gura căscată wondering about the meaning of life, the universe and everything. :angel:
 
Nu știu ce vreți voi de la seriale. N-or fi toate de nota 10 incontestabil, să gâdile intelectul și să te lase cu gura căscată wondering about the meaning of life, the universe and everything. :angel:
Cand apare unul la fel de bun ca Babylon 5 sau Firefly, sa ma anuntati si pe mine.

BTW, mi se pare ca am vazut la un televizor o copie nereusita dupa Firefly? Sau poate Firefly era o copie reusita dupa serialul ala? Stie cineva cum il cheama?
 
1. Firefly nu e copie dupa un alt serial.
2. Nici o copie de Firefly nu poate fi reusita (that's a religious belief, you cannot change my mind :tongue:)
3. Si eu stau la coada dupa ceva la fel de bun ca Firefly, Battlestar Galactica sau eventual Babylon 5. Chiar si un Star Trek: Voyager ar fi bun.
 
Mi se par super enervante serialele de genul, au o premisă super interesantă, dar din păcate tocmai din cauza asta o pot lungi la nesfârșit. Apoi televiziunea dă cancel la show și ajungem în situații gen Caprica sau SGU, de bagă 12310390 m^3 informație în ultimele 3 episoade și ai impresia că te umfli cu tort cu căpșuni și ciocolată în 3 zile după ce-ai linchit o supă chioară un an. Ceea ce duce clar la greață :biggrin:
 
Am văzut primul episod din Revolution. Nu pot să zic nimic deocamdată :smile:: premisa e interesantă, să vedem cum continuă.

De fapt sunt doua episoade iesite deja.
Ideea e interesata, dar nu pot trece peste cateva chestii:
- nu gasesc o explicatie stiintifica care sa explice motivul pentru care nu exista electricitate (nici macar intr-o cusca Faraday?!?!)
- nu inteleg de ce nu exista motoate cu abur sau motoare diesel de generatie mai veche care nu necesita energie electrica pentru a functiona.
 
Au furat niste m*isti toti electronii. Serios? Lumea se duce pe plua ca s-a stricat RENELU? Vere, cunosc oameni care au lumina doar la bec, si aia cand nu-s stricate cablurile, care traiesc bine mersi. Pe vremea lu Ceasca aveam curent doar ziua luni la rand. La tara aprindeam televizorul si becul doar inainte sa ne culcam. Las-o jos ca macane grav de tot...

Vrei sa-mi spui ca toti rednecks-ii aia care au stockpiled arme si alimente pentru sfarsitul lumii or sa crape toti brusc asa, doar pentru ca nu mai au cu ce sa-si alimenteze hipsterii Ifoanele?
 
Eh, subiect de speriat americanii, că au fobia asta cu curentul electric și apa și pâinea... De câte ori se anunță vreo vijelie, ăștia golesc rafturile magazinelor de 1) baterii pentru lanterne, uneori și generatoare pe benzină, 2) apă îmbuteliată, și 3) pâine. Dar să nu uităm că asta-i națiunea care ar fi iremediabil blocată dacă s-ar opri scările rulante, semafoarele și cutiile de viteze automate.
 
Back
Top