Filme, seriale, actori, popcorn

Imi pare rau, suport cu greu limba respectiva si de aceea prefer varianta in engleza.

Alte sugestii de filme bune aparute in ultimii 5 ani?
 
Does Up count? E din 2009, se încadrează în limita de 5 ani. :smile:

Are două litere și nu pot da search după el, posibil să se mai fi menționat.
 
Am vazut ieri Men in Black III la cinema. Filmul mi sa parut mai slab decat primele doua, poate pentru ca l-au transformat dintr-o comedie SF intr-unul tipic cu super-eroi americani. Actiunea nu mai e asa de "senzationala" si a pierdut mult si la capitolul umor.
 
Taken (2008) și The Grey (2011), ambele cu Liam Neeson, ambele bunicele, imo.

Primul e un action thriller despre un fost agent CIA a cărui fiică e răpită de un grup de traficanți de persoane. Filmul arată și ce se întîmplă cu fetele răpite, motiv pentru care ai o oarecare satisfacție văzîndu-l pe Liam Neeson călcînd pe cap (la propriu) pe oricine i se pune în față ca s-o găsească pe fiică-sa.
Al doilea e un survival thriller despre un grup de muncitori petroliști + una bucată vînător al căror avion se prăbușește undeva prin Alaska. E un fel de Pitch Black cu lupi.
 
Dacă ți-a plăcut Taken, vezi și Unknown. The Grey mi s-a părut o tâmpenie sinistră, n-are nimic din Pitch Black (gen Vin Diesel :biggrin:) sau din acțiune iar lupii ăia se comportă absolut deamboulea pentru *cough* lupi. Adică sunt mai plauzibili extratereștrii din Pitch Black decât lupii din The Grey.

Am fost la MiB III la cinema, a fost chiar fain imo, s-a râs/zâmbit, overall nice evening. Bitterness in this thread is overwhelming :frown:
 
Reviews preliminare la Prometheus

I didn't go in expecting Alien 0.5, I did go in expecting a reasonably well put together Si-Fi film that alluded to the future/past alien films. Except that they didn't even handle that properly and instead had to go for a full on OH LOOK IT'S THE ALIEN FROM THAT ALIEN FILM THAT YOU LIKED BEFORE RIDLEY SCOTT BECAME A LAZY BASTARD AND DEVELOPED A FEAR OF SUBTLETY.
To me, the film was deep in the way that severely mentally deficient people found Avatar deep.
Someone in the message boards said, in defense of Prometheus: "Thank God art is subjective!"
Well, you said it: ART is subjective, so this commercial, intentionally crowd-pleasing sh#t doesn't qualify.
I can't even begin to imagine what sort of mushroom-fueled hallucinogenic trip one must be on to call this "art". Why, cause it's computer generated images? So what? Only cause "Avatar" managed to be visually arresting doesn't make any 3D/CGI-fueled piece of cr#p an artistic accomplishment. "Hercules in New York" could be remade tomorrow, in 3D with CGI special effects, and it would still be a turd.

Doesn't sound good :mda:
 
Taken mi-a placut si mie mult, ce atatea "vai, sa nu cumva sa incalcam drepturile criminalilor", fara clisee de tipul "hai sa o lalai ca sa ma poata prinde si apoi sa evadez". Simplu si la obiect.
 
Sunteti oameni fara suflet, John Carter a fo' misto. Bine, eram fumat cand l-am vazut da era super tare cand sarea el si dadea cu brandu'.

MiB3 a fost acceptabil. Digerabil as putea spune. Vazubil chiar, mai vazubil ca Battleshit sau restul de mind-numbing gun-ho crap care a iesit de curand de pe portile holly-my-wood-ului.

Apropos de gun-ho crap, Act of Valor nu e unul din filmele alea. Indiferent ce spun haterii, pentru un pasionat de militaria, respectivul film e cat de real se poate. Merita vazut nu pentru poveste, nu pentru actori, nu pentru efecte, cat pentru felul in care se pot misca oamenii aia. O fi ea regie pe ici pe colo, dar in fazele de actiune, de pe aia se scurge in fiecare frame un aer de realism de nu-mi vine sa cred ca i-au lasat sa dea drumul la film asa.
 
Am scăpat oleacă la blu-ray și-am apucat să vizionez câte ceva, impresii după cum urmează.


Alien Anthology - este o colecție cu toate cele 4 filme (sau 2 filme și 2 catastrofe), impecabil prezentată și care utilizează la maxim tehnologia bluray. Astfel, toate discurile au câte 2 versiuni - Alien de exemplu are theatrical version 1979 și Director's Cut 2003, Aliens theatrical 1986 și ediția specială din 1991, Alien 3 theatrical version 1992 și ediția specială din 2003, Alien Ressurection 1997 theatrical version și 2003 special edition. Ce pot spune este că sunt extraordinare dpdv al calității imaginii și a sunetului, ca și calitate a filmelor... subiectiv nu suport să mă uit la ultimele două iar Ressurection este praf și pulbere.

Aliens VS Predator Collection - include AvP și AvP: Requiem - din nou calitate superbă și includ fiecare ediții digitale (câte un DVD cu fișierele necesare ce pot fi copiate pe Playstation 3, iPhone, Android, iPad, whatever, calitatea evident este mai redusă dar fullHD pe o tabletă/telefon nu se justifică încă. Kudos producătorilor, este o chestie care am întâlnit-o până acum la mai multe bluray-uri și care te scutesc să tot freci discul principal dacă vrei să revezi ceva scene/whatever. Requiem este infect, dar colecția era la același preț cu primul AvP singur, deci de ce nu.

Predator Collection - include toate 3 filmele (Predator, Predator 2, Predators) și sincer nu prea justifică trecerea pe bluray decât în cazul utimului, dar asta poate fi o părere subiectivă. La Predator 2 efectele speciale sunt cam rofl la anumite secvențe și sincer arata mai impresionant pe VHS.

Blade Runner - "the final cut" - nu am cuvinte, superb și conține niște extras foarte interesante (making of, etc), care, din păcate sunt SD quality (DVD, deh).

Sin City - 2 disc edition - include theatrical și recut extended versions - ce mi se pare fascinant este că acest film chiar a fost făcut pentru bluray - imaginea și sunetul sunt superbe, iar comentariile (opționale) sunt cireașa de pe tort. Nu mai spun de Kill 'em good, interactive comic book, making of, the cars of Sin City, Props of Sin City, costumes of Sin City. Este nevoie de un player bazat pentru asta, pentru că se pare că nu toate playerele pot accesa toate opțiunile. Nu am testat încă pe PS3, dar sunt 99% convins că este ok.

In Time (2011) - în primul rând vine cu "triple play", include 1 bluray și un DVD, cel din urmă având pe el și o versiune digitală (PS3/iStuffs/Android/etc), ceea ce la prețul de 4 lire smth mi se pare chiar ok. Apoi... despre film. Am fost reticent în a-l viziona probabil din cauza cast-ului aberant (lolTimberlake), dar am fost foarte plăcut surprins. Este un film foarte alert și intens, practic mereu se întâmplă ceva, nu există acele momente de introspecție care nu au ce căuta într-un film de acțiune, personajele nu sunt chiar foarte bine conturate din cauza asta - nu te poți atașa de ele așa cum se întâmplă de exemplu în Sin City, dar chiar îți este indiferent la un moment dat dacă X moare. Overall, 7/10, atmosfera este oarecum credibilă, efectele speciale sunt "meh", acțiunea face cam totul, finalul este "yeah, ok, let's go get icecream now" dpdv al spectatorului.

Iron Sky (2012)
- din nou bluray + dvd în carcasă, cel din urmă conține digital copy. Filmul ăsta mi se pare superb pentru "straight to video" launch (a fost lansat direct pe toate tipurile de suport fizic pe-aici, eu mă așteptam să apară întâi la cinema și apoi prin toamnă pe BR/DVD), râzi cu lacrimi majoritatea filmului dar comedia nu este de genul "Scary Movie", ci mai mult ironie fină cu multe multe multe referințe foarte amuzante - sign out Y! messenger ding la încheierea unei convorbiri printr-o interfață 3D de 2 metri înălțime este... priceless în context. La final devine mult prea serios pentru binele lui, dar mesajul transmis rămâne. 9/10, efecte speciale superbe pentru bugetul lui și personaje foarte bine conturate, totul pe o coloană sonoră excelentă.
 
Wrath of the Titans (2012)

Sînt încă uimit cum pot unii să facă filme atît de plate și nememorabile pornind de la materiale atît de bogate și grandioase cum e mitologia greacă. Sau războaie intergalactice. Sau extratereștri cu superputeri. Sau ființe supranaturale în Evul Mediu.

Wrath of the Titans e un haos narativ, cu scenariu prost și dialog penibil. Te-ai aștepta măcar ca scenele de acțiune să fie bune, dar nu sînt, pentru că majoritatea regizorilor actuali habar n-au cum se filmează așa ceva (John Carter are aceeași problemă, ca să iau un exemplu recent), le editează excesiv și le filmează cu cameră hand-held, că așa au văzut ei în Black Hawk Down, fără să înțeleagă de ce a făcut Ridley Scott asta. Imaginați-vă cum ar fi arătat bătaia de la metrou din The Matrix dacă, în loc de imagine panoramică, ar fi alternat close-up-uri cu Neo și Smith, ca și cum, cînd doi idioți zboară unul spre altul să-și spargă capetele, pe mine m-ar interesa să le văd expresia feței.

Wrath of the Titans are în jur de 10 secunde de acțiune filmată cum trebuie, cînd Zeus și Hades dau de pămînt cu niște monștri. În rest, scenele de acțiune sînt așa: close-up pe fața lui Perseu, acum pe Andromeda, acum pe mîna lui Perseu încleștată pe suliță, acum pe soldați, acum iar pe Perseu încruntat, etc. E de nivelul Duck Dodgers, doar că se ia în serios.

Inițial se face multă vîlvă despre cît de greu e să ajungi în Hades, care apare ca un fel de labirint, și te-ai aștepta ca la asta să contribuie personajul numit inteligent Navigatorul și harta lui cea jmekeră. Dar nu, are Perseu niște halucinații și, deodată, io-te ușa! Pe urmă, în ultimele două minute din film, Perseu se gîndește să se combine cu Andromeda, așa din senin, motivația - din cîte îmi dau seama - fiind că el e hetero, iar ea e femeie.

Efectele sînt decente.

Mai prost decît Clash of the Titans. Evitați. Sau, dacă vreți să vedeți un film prost bun despre mitologia greacă, vedeți-l p-ăsta.
 
Back
Top