Filme, seriale, actori, popcorn

Eu l-am vazut pe site-ul arte cand a fost disponibil. Se pune?

Alexandru Solomon (realizatorul) a reusit sa-i faca sa spuna "tot", d.p.m.d.v.

As zice ca merita efortul de a fi vazut.
 
Daybreakers, impresii la cald: ideea e bună, dar scenariul e cam lungit. Ar merge pentru un episod din "La limita imposibilului" or something... Iar scenele de la final... geez, parcă vroiau toţi să termine odată. Yap, şi lungit şi fuşerit. Şi mai e ceva: acting-ul lipseşte, personajele nu au substanţă, actorii n-apucă să... joace.
I want Constantine 2!!!!1111 :nerabdator:
 
No offence, dar in afara faptului ca toti barbatii nu l-au suportat pe Caprio pentru ca era filmul prea lacrimogen, omul chiar stie sa joace. Nu de alta, macar statistic, la fiecare film al lui aud mereu replica de mai sus, de fiecare data in stilul "a jucat memorabil, in final stie si el sa joace".
 
Mie Shutter Island mi s-a părut un film cretin, fără supărare, cu Leo Di Caprio sau fără. Lent, previzibil şi tras de păr. Da, am scris previzibil. Am avut idee de 3-4 finaluri posibile de pe la jumătatea filmului, unul din ele s-a nimerit, dar să zicem că asta nu contează. Ce contează e că m-am plictisit de moarte tot filmul. AM rezistat până la final doar fiindcă l-au lăudad muuulţi. Eu n-am de ce să-l laud...
 
Why I hate 3-D Movies
3-D is a waste of a perfectly good dimension. Hollywood's current crazy stampede toward it is suicidal. It adds nothing essential to the moviegoing experience. For some, it is an annoying distraction. For others, it creates nausea and headaches. It is driven largely to sell expensive projection equipment and add a $5 to $7.50 surcharge on already expensive movie tickets. Its image is noticeably darker than standard 2-D. It is unsuitable for grown-up films of any seriousness. It limits the freedom of directors to make films as they choose. For moviegoers in the PG-13 and R ranges, it only rarely provides an experience worth paying a premium for.
[...] offering an experience that can't be had at home. With the advent of Blu-ray discs, HD cable, and home digital projectors, the gap between the theater and home experiences has been narrowed. 3-D widened it again. Now home 3-D TV sets may narrow that gap as well.
 
Deşi acum sunt intru totul de acord cu articolul, am sa-l salvez undeva şi am să-l recitesc peste 5 ani. Pentru că am senzaţia că in urmatorii ani o să asistăm la o lovitură de marketing gen filmele alb negru colorate peste noapte.
"Ei" oricum au doar de căştigat! Ce conteaza ca pe "noi' ne doare capul şi ni se pare prea scump şi de prost gust?

Apropos se poate salva asta in calendar? :smile:
 
Deşi acum sunt intru totul de acord cu articolul, am sa-l salvez undeva şi am să-l recitesc peste 5 ani. Pentru că am senzaţia că in urmatorii ani o să asistăm la o lovitură de marketing gen filmele alb negru colorate peste noapte.
Când te-ai uitat ultima oară la un film alb-negru? :tongue:
 
Anul asta am revazut Casablanca (1080p) si am lista lu' Schindler pe lista. Apropo, Sin City sau The Spirit (semi-color) se pune ? :biggrin:
 
Deşi primul meu impuls la intrebarea lui Pisoi a fost tot Casablanca (nu -mi explic de ce ), Gene Kelly mă face să vibrez intr-un mod inexplicabil, in completă contradicţie cu rezoluţia de 1,37:1.
 
Vazut si eu Avatar in varianta Blu-Ray de la mama lor. Ce sa spun, mie oricum imi placeau filmele SF si fantasy asa ca stiam ca-mi va place indiferent cum e realizat; in plus am crezut ca sunt suficient de familiarizat cu ce inseamna CGI pentru a nu mai fi surprins de "grafica" vreunui film. Ma bucur ca m-am inselat, intradevar este peste asteptari, inca am in minte zburatoare si chestii care mai de care mai aliene desi filmul s-a terminat de mai bine de o ora. Deci 10/10 fara ezitare, singura problema ar fi ca stacheta a fost ridicata obscen de mult iar publicul va fi mai greu de multumit de acum incolo... inclusiv eu, desi o sa ma uit in continuare si la filme fantasy de televiziune. :smile:
 
Solomon Kane (2010) - sau Van Helsing meets The Lord of the Rings meets Supernatural. Oricum, e win. În primul rînd, pentru că e cu James Purefoy (Marc Antoniu din Roma, pentru cunoscători), în al doilea rînd, pentru decorurile de senzaţie - păduri, mînăstiri izolate, sate medievale, pustiuri îngheţate, castele bîntuite, şi ploaie/zăpadă/noroaie omniprezente, şi, în al treilea rînd, pentru acţiune fără momente sforăitoare, cu discursuri vitejeşti şi alte d-astea.

Foarte de văzut.
 
Solomon Kane (2010) - sau Van Helsing meets The Lord of the Rings meets Supernatural. Oricum, e win. În primul rînd, pentru că e cu James Purefoy (Marc Antoniu din Roma, pentru cunoscători), în al doilea rînd, pentru decorurile de senzaţie - păduri, mînăstiri izolate, sate medievale, pustiuri îngheţate, castele bîntuite, şi ploaie/zăpadă/noroaie omniprezente, şi, în al treilea rînd, pentru acţiune fără momente sforăitoare, cu discursuri vitejeşti şi alte d-astea.

Foarte de văzut.
Of, nu stiu cum sa ma exprim ca sa nu sufere unii, dar filmul asta sux rau. De ce? Pentru ca promite atit de multe, incit dezamagirea ultimei treimi a filmului vine ca o barda neascutita, mînuită de un călău insistent. E un mix aiurea, un fel de mincare chinezeasca facuta la fast-food, ceva ce pare foarte cool dar care nu ezita sa atinga toate cliseele posibile. Si toate astea intr-o graba si inconsistenta inexplicabila (poate cu exceptia bugetului, dar si aici am ceva de comentat). Pur si simplu, parca vor sa atinga toate punctele unei povesti doar ca sa se stie c-au facut asta:
"Incepem misto, cu wow-factor. Apoi avem de ucis pe x, y si z, check. Apoi w trebuie sa se razbune, check. Apoi sa si-o ia in barba, check. Ok, hai sa mergem la masa".

O alta caracterizare personala ar fi: multe momente sforaitoare, a doua jumatate geme de "io, de fapt, sint tare da' ma dau mic ca sa impresionez, da' nu ma suparati ca va sparg, desi, teoretic, n-as avea cum", atmosfera de Van Helsing cu Highlander. Discursuri vitejesti nu exista pentru simplul motiv ca eroul e singur. Dar il tenteaza, asta e clar. :biggrin: Comparatia cu LOTR este o "elucubratie", ca sa-l citez pe Neo si sa ma spal pe miini. :smile:
 
Văzut şi eu Legion. Bă, naşpa film. Nota de 5.0 pe IMDB e umflată rău.
Pe scurt (poate spoilers, da' nu-mi pasă) cică Doamne-Doamne s-a supărat pe oameni (fiindcă poate) şi trimite un fel de apocalipsă peste ei. Un înger begs o differ şi zice el că un bebeluş încă nenăscut de pe la Cuca Măcăii este cheia care va "neface" Apocalipsa aia. Urmează neşte împuşcături, neşte bla-bla, alte împuşcături, o urmărire cu maşina, un alt îngerete carele era fixat pe îndeplinirea poruncilor Ălui de Sus, în final totul se termină cu bine, minus neşte miliarde de oameni căsăpiţi (pagube colaterale, acolo). De evitat.
Virtuality - Nu'ş ce dracu le-o fi plăcut oamenilor la filmul ăsta; mie mi s-a părut ca episodul 1 dintr-un serial, adică totul e OK, interesant, mişto, şi brusc se termină filmul. Nici măcar nu am avut impresia aia de "urmează un sequel", pur şi simplu se opreşte exact când acţiunea tinde să devină interesantă. Holy WTF, ceva de genul.
 
Aceeasi parere am avut-o si eu dupa Virtuality, anul trecut cand l-am vazut; stiam ca ar fi trebuit sa fie pilot pentru un serial, nu mai stiu ce s-a intamplat...
 
Back
Top