Filme, seriale, actori, popcorn

Un argument ca citesti doar posturile impare. :smile:
True, cand esenta posturilor tale se rezuma la apelative pline de frustrare, ca lalea sau constipat, tind sa nu-mi mai dau interesul sa le urmaresc firul ilogic... :wink:.
Si ca sa vezi treaba cu posturile astea impare, nici eu, nici Neo nu am pomenit ceva de IMAX. Nu am facut decat sa te informez ca exista bilete de 50lei, cu sau fara nachos, benzina, cauciucuri si revizie chiar daca tu nu ai de unde sa stii de ele. Si asta cam invalideaza folosirea termenului de "maxim" 32lei din posturile tale.
Din pacate nici macar pasajele in franceza nu mai pot sa te faca sa pari civilizat si cultivat in ochii mei asa ca "la mult bun simt" ca ai nevoie. Adicatelea de acum incolo o sa stric altcuiva somnul cu parerile mele anarhiste, tu ai disparut din organigrama :biggrin:. Probabil o sa dispari si din "organigrama" altora atat timp cat o sa crezi ca parerile tale trebuie sa fie impartasite de ceilalti si o sa raspunzi cu aceeasi delicatete ca acum in caz contrar.
[/quitting while I'm ahead]

Transporter 3
... Scene cu batai cam slabute, facute din zeci de cadre independente, unghiuri proaste, accente ciudate, peisaje "minunate" din Romania (printre altele TIR-uri americane cum nu vezi in Europa, cu numar de Germania pe o sosea romaneasca) si o faza (nu spui care, ca-i spoiler) care trebuie sa fie cel mai penibil exemplu de fizica SF pe care l-am vazut in ultima vreme. Mi-a placut mai mult cand conducea BMW-ul. Abia astept Transporter 4 :biggrin:.
 
Last edited:
Am pomenit eu de Imax. 50 Lei biletul este doar la 2D, VIP. Deci te plingi de costul biletului, dar vrei la VIP. :smile:

"Lalele"... Eu eram "zambila", in aceeasi metafora.
N-am facut pe nimeni constipat (situatia era ca o constipatie), desi vad ca tu chiar ai ceva probleme. Franceza era o adresare relax, nu ca sa-ti demonstrez tie ca sint civilizat. De ce as avea nevoie?
Am spus ca pentru, mine Avatar 3D a fost o experienta, n-am zis ca e cineva idiot daca nu i-a placut.

"Frustrari de-o viata"? Acum serios, ai fumat ceva?

Am vazut Law abiding Citizen. Citisem in Esquire interviul cu Gerard Butler si ma asteptam la un kick ass. Ei, bine, nu. Are tot felul de gauri si este ireal, chiar si pentru un action Hollywood-made. In principiu, un "oarecare" se supara pe sistem si il faulteaza. Ma rog, are dreptate s-o faca, doar ca toata continuarea e trasa rau de par.
Apropo, daca esti roman, aproape te pufneste risul cind vezi "injustitia" suferita de erou.
 
The Road.
Scenariu: post-apocaliptic.
Cauza dezastrului: necunoscută.
Subiect: Un tată şi fiul său se îndreaptă către ocean, încercând doar să ajungă vii acolo.
Un film foarte, foarte trist, ba mai mult, un film realist. Dacă s-ar întâmpla aşa ceva, aşa ar fi. (aproape) Nimic nu mi s-a părut exagerat, poate totuşi faptul că personajele principale erau prea... blânde. Ceea ce e interesant: descrierea sfârşitului lumii are loc în... 2 fraze scurte. Pentru acţiunea filmului nici nu contează de ce s-a sfârşit lumea, contează doar ce dracu facem după aia.
Film excelent. Eu îi dau 10/10. Recomand călduros.
 
Eu nu am inteles la Avatar de ce s-au bagat ca nebunii cu infanteria in costumele lor greoaie in jungla unde erau clar dezavantajati fara sa dea pe acolo inainte cu ceva covor de bombe sau macar cu ceva facut sa distruga vegetatia, asta presupunand ca nu aveau deja bombe tactice nucleare pentru orbital bombardment. Stiu, e o abordare foarte cinica dar personajele negative din film nu par sa aiba contrangeri morale.

Referitor la IMAX, a avut cineva dureri de cap dupa ce a purtat ochelarii aia ciudati ? Stiu ca ochelarii Nvidia cam dadeau dureri de cap dupa un timp de folosire indelungat.
 
A patit-o a mea prietena, dupa ~45 de minute am plecat din sala ca i se facuse destul de rau din cauza ochelarilor...
 
Normal ca o tii pe-a ta, ai vazut filmul pe un LCD de calculator, nu?

Nu, l-am văzut pe telefon.

Din păcate, și zic din păcate pentru că puteam folosi televizorul la altceva, l-am văzut pe 107cm diagonală de LCD. Evită să-mi mai explici că de fapt efectele 3D rulz, pentru că eu am spus că filmul sux. Efectele speciale sunt făinuțe, dar atât. Filmul este prost, punct :biggrin:

Ce este aberant este că încerci să mă convingi că este un film bun pe principiul "3D is cul" și "Avatar is 3D" => "Avatar is cul". Din păcate, numai "cul" este (no pun intended pentru vorbitorii de franceză), pentru că bun nu este, și nici Chuck Norris în persoană nu mă poate convinge de asta. Este Pocahontas rescris pentru 3D, cu maimuțoi albaștri care vorbesc jamaicănește dar se comportă ca amerindienii :biggrin:

Tot un film prost cu multe efecte (bune) ramane.
QFT.

În altă ordine de idei, m-am apucat să revăd MacGyver, o serie care nu încetează să mă uimească prin plauzibilitate. Relaxant, ceva acțiune, jerry-rigging, într-un cuvânt fun. O serie fără moarte imo :smile:
 
Problema cu filmele 3D e că se fac mai 3D decât "normal", ca să accentueze efectul, şi că unii au probleme cu ochii fără să ştie. La un film te concentrezi mai mult decât normal. Creierul compensează pentru multe chestii, şi poţi să nu-ţi dai seama că ai probleme. La un film 2D, unde ambii ochi văd cam acelaşi lucru, unul din ochi (posibil cel cu "probleme") poate să stea liniştit, vin date de la celălalt. La unul 3D fiecare ochi are date complet separate, şi sunt un pic forţaţi să lucreze amândoi. Adaugi asta la faptul că imaginea pare reală dar e pre-focalizată pentru tine, şi dacă focalizezi în altă parte nu se întâmplă nimic, şi iese o reţetă numa' bună de dureri de cap.

În plus, filmele 3D par să fie filmate cu cu totul alte obiective decât cele 2D, reducându-se mult DOF-ul pentru accentuarea efectului.
 
A patit-o a mea prietena, dupa ~45 de minute am plecat din sala ca i se facuse destul de rau din cauza ochelarilor...

A patit-o si prietena mea, DAR, din observatiile mele e vina dobitocilor care au facut subtitrarea. Sub-ul era 2D, filmul 3D, daca incercai sa citesti subtitrarea te lua cu dureri de cap, am experimentat in timp ce ma uitam la film. A mea totusi a rezistat tot filmul.
 
Da, la IMAX dacă încercam să urmăresc subtitrarea, chiar şi puţin, apărea durerea de cap..
Şi Avatar IMAX rulează fin.
 
Ca să dau și eu cu... părerea:

1. Când am auzit de Avatar, mi-am zis "alt bullshit megalomaniacal marca Cameron".
2. Apoi am citit despre Avatar în revista Wired, despre cum s-au chinuit să replice mimica actorilor etc. și mi-am zis "alt desen animat".
3. Apoi am auzit de toată isteria cu 3D, că nu merită văzut în 2D, bla-bla-bla, și că sparge piața la încasări (de nominalizările la Oscar să nu mai vorbim) și mi-am zis "alt bullshit comercial marca Hollywood".
4. Apoi, fiind în vacanță și neavând ceva mai bun de făcut într-o zi ploioasă, am văzut filmul în 3D într-un cinematograf excelent (nu IMAX, care e un rahat comercial unde nu cred că mai calc). Și mi-am zis "shock and awe!". Și nu sunt genul care cade pe spate de la orice film, după peste 1600 văzute la viața mea. A fost un "life-changing event". Nu cred că mi-a mai plăcut cinematografia unui film atât de mult de la LOTR încoace. Breathtaking! Cu toate imperfecțiunile sale, e un film deosebit prin faptul că e diferit.

Probabil nu e o coincidență că anul acesta a început să plouă cu filme 3D (că nu mai dă lumea 10$ pe un bilet de cinema când poate lua BluRay-ul cu 20) și cu televizoare 3D în același timp, dar cui îi pasă?!

Scurt și la obiect: Avatar în 3D nu e un film care merită văzut. E un film care trebuie văzut.
 
OK, eu nu l-am văzut. Ce se întâmplă?O să mă calce tramvaiul în staţia de metrou?
Părerea mea de spectator interesat (de discuţie, nu film) e că dacă tot a pornit trend-ul ăsta cu 3D, 3D, or să apară şi filme 3D cu acţiune, efecte ŞI story faine. Nu cred că pierd nimic în mod special dacă mai aştept un an-doi. Nu mă grăbeşte nime' :smile:
Pisoi, sunt curios, şi nu ironic sau să întreb la panaramă: ce anume e "life-changing" la Avatar? Ce te-ai hotărât să faci diferit de ce făceai până acuma?
 
BTW, recomandati-mi si mie niste cinematografe 2D si 3D unde sa nu ma jupoaie la pret si nici clientii nu scuipa seminte.
 
Scala/Patria pe Magheru, daca iti place senzatia de cinematograf vechi, renovat ultima oara inainte de '89. Cam 10 lei/bilet, 2D only.
CinemaPro pentru 2D/3D cu ochelari. Destul de putini coca.

Animale gasesti in rest peste tot, mai ales la cinematografele trendy.
 
Poate ca suntem mai impresionabili, dar si eu am trecut prin aceiasi pasi ca Pisoi. Nu pot sa explic 100% de ce mi-a placut avatar atat de tare, dar sunt sigur ca IMAX-ul a avut o buna parte din vina.
 
Si viata ta cum s-a schimbat? Pe Pisoi nu-l intreb ca iar ma face troll. :biggrin:

Dupa cum zice si Pisoi, filmul per total e deosebit. In sensul bun, prin efectele speciale. Dar parca de la deosebit la "life changing" mi se pare un salt urias. Mie pana acum nici un film nu mi-a schimbat viata, cel mult mi-a facut ziua mai frumoasa. :smile: Nu ma port altfel pentru ca am vazut un film sau altul. Si eu sunt sincer curios ce inseamna pentru fiecare o experienta care iti scihmba viata. Pana acum aveam o definitie complet diferita de ce se sugereaza aici. Ma gandeam la o casatorie, un copil, un accident, o boala, etc. Chestii cu o implicare mai personala decat un film fantezie, adica nu un documentar cu fapte reale.

Doar pentru ca este deosebit nu l-as incadra la categoria "trebuie vazut" ci la "merita vazut". Tocmai pentru ca apar si vor aparea atatea filme 3D. Un film care trebuie vazut ar trebui sa fie ala care te impresioneaza indiferent cand il vezi, ar trebui sa isi pastreze statutul de "must see" si peste x ani, ori asta e deosebit prin faptul ca e "the first of many". Pe de alta parte poate e ceva in neregula cu mine cand spun ca un film (nu neaparat asta) nu mi-a schimbat viata.

Spre exemplu pentru mine un film care merita cu adevarat sa fie vazut este Once upon a time in America. Si o sa il recomand si peste ani buni. Desi in 25 de ani de cand a aparut s-au turnat filme cu gangsteri cu gramada asta tot are ceva deosebit, ceva ce nu evolueaza natural odata cu tehnica. Ori mie mi se pare ca Avatar straluceste intr-un domeniu in care peste un an sau doi o sa para invechit si atunci unicul lui merit va fi ca a fost primul, cel ce a lansat o moda. Cred ca sunt destule filme care prin efectele lor speciale au devenit fenomen la vremea lor. Faptul ca astazi putini se mai uita la ele e doar un argument care sa ma sprijine. Cine se mai uita la Godzilla? Sau la alte filme ale genului care faceau furori si lansau mode acum 30-40-50 de ani? Acum te uiti la ele si pentru ca povestea nu merita atentie ti se par niste filme ordinare, efectele nemaifiind atat de "speciale".
Dar la alte filme de referinta, gen Hitchcock (fara cine stie ce efecte speciale) inca se mai uita lumea.

Star Wars si Star Trek au schimbat viata multora. Dovada fan cluburile din toata lumea si milioanele de fani astazi, la 40-50 de ani de cand au aparut prima data.

Multi oameni au fost, cu ocazia vizionarii Avatar, pentru prima data la 3D sau, mai ales, la IMAX. Bag mana-n foc ca daca asteptau jumatate de an si se duceau la ultima aparitie in domeniu ar fi fost acelasi life changing event.

Pentru mine Avatar e un fel de "one hit wonder" din lumea muzicala. Da lumea pe spate si o impresioneaza astazi, maine captusesc recycle bin-ul pentru ca a aparut Avatar II si are niste efecte de-ti lacrimeaza ochii. Poate si o farama de poveste. :smile:

™Nea' Ion.

P.S. Apropo Pisoi, 3D mi se pare ca era o miscare naturala si un val pe care a urcat Avatar, nu pe care l-a creat. S-au impins unul pe altul. Asta a fost momentul potrivit in care producatorii erau pregatiti cu partea tehnica (pregatire care nu se face de azi pe maine ci in ani de zile) si consumatorii erau cu apetitul deschis pentru ceva nou. Acum 5 ani nu s-ar fi lansat nici o moda indiferent cat te-ar fi lasat efectele cu gura cascata. Daca nu era Avatar era altul. Bulgarele tot in partea aia se rostogolea.

In continuare notele mele personale sunt de 10+ pentru tehnica (la nivelul zilelor noastre), si-a meritat miliardele din incasari dar o nota submediocra pentru film daca dai ochelarii jos. Eu inca pot sa trag o linie unde se termina filmul si unde incep experientele conexe, cum ar fi ce se vede prin ochelarii speciali. Probabil ca in cativa ani vor fi suficient de impletite cat sa nu le mai pot separa.
 
Mi se pare ca se tot face o confuzie nasoala (vezi inflamarile anterioare): discutia se presupune ca este despre experienta Avatar 3D, filmul in sine nu e prea original - desi nu mi se pare prost decit daca te astepti la o capodopera (and I didn't). In schimb, sa vad Avatar 3D chiar a fost life changing. Eu voi refuza sa mai vad filme de acest gen (actiune, SF etc.) altfel decit la un cinema (3D). Deci, pentru ele, goodbye home LCD and plasma.

Stii, cind iti place un film pentru el, ca film, stai si-l analizezi. Te pot marca ideile, scenariul, performantele actorilor, dar totul e majoritar conștient si cognitiv (nu, nu incerc sa impresionez). Ca sa apreciezi filmul trebuie sa "procesezi". Apoi, poti scoate un "ce tare!" sau un "rahat, sint niste prosti", totul e foarte subiectiv.
Insa Avatar 3D, backed de o poveste neoriginala dar frumoasa, plus efecte, iti ofera thrills mai ales la nivel senzorial, foarte basic. Ori asta te atinge indiferent daca esti un geniu, un cunoscator hîrșîit, un neofit, un emo sau o zambilă. E un fel de Disneyland, te distreaza indiferent de virsta si stofă.
 
...sau ca maneaua, atinge partea aia primitivă, făcută să se excite, nu să gândească :tongue:
Poi asta am ajuns, fraţilor, vegetale de entertain-uit?
Thrills la nivel senzorial îţi oferă şi prafurile etnobotanice, ce naiba, putem mai mult, zic eu...
 
Back
Top