Filme, seriale, actori, popcorn

Da` cine te-a lovit de-ai văzut The Patriot? :biggrin:

Mie mi se pare fix Braveheart dar nu cu scoțieni ci cu americani. E atât de boring că am adormit la jumătate.

Recent am (re)văzut How to Steal a Million (1966), vizionat prima oară când aveam vreo 7 ani. Eu reținusem doar faza cu bumerangul ca fiind extrem de amuzantă. Am descoperit un film excepțional, cu decoruri absolut superbe, actori extrem de talentați și o poveste pe măsură. A, da, și Audrey Hepburn :love:
 
Indagine su un cittadino al di sopra di ogni sospetto (1970) Regia: Elio Petri

Filmul incearca sa puna cateva intrebari:

Cine ne apara de cei care ne apara?

Cine-i verifica pe cei care ne verifica?

Cei care impun legea, sunt egali in fata legii cu cei carora le este impusa legea?

Un film de mare actualitate pentru Romania. Ma refer la cazul Voicu.

Din pacate, eu cred ca si cazul Voicu se va termina exact asa cum s-a terminat acest film.
 
Daca vrei sa afli finalul filmului va trebui sa-l vezi pentru ca eu nu ma prea pricep la spoilere. Scuze, nu te supara.

Daca vrei sa stii filmul asta a luat Oscar.
 
Daca vrei sa afli finalul filmului va trebui sa-l vezi pentru ca eu nu ma prea pricep la spoilere. Scuze, nu te supara.

Daca vrei sa stii filmul asta a luat Oscar.

Nu știu de când este chestia asta un etalon. Există 101 filme de Oscar care sunt proaste pur și simplu, dacă Academia l-a premiat nu înseamnă musai că-i și bun.

Și că tot vorbim de filme proaste, am văzut Avatar. Mulțumescu-ți, Doamne, că n-am dat 50 RON pe biletul de cinema, că ieșea road rage când se termina porcăria.

Trecând peste chestiile aberante gen
- "unobtanium" => fuck off, am brainfărtuit eu "pandorium" și tot sună mai interesant ca metal, dar deh, omul trebuie să-și "dea seama" că acel metal NU va fi obținibil de rasa umană în viitor, ergo este doct iuhu
- plot holes cât Golful Mexic
- efecte speciale făcute la repezeală => dar e 3D, frateee; a se nota vă rog că 99% din oamenii care l-au văzut 3D nu au observat cadrele banale peste care au fost suprapuse efectele speciale; dacă aveți sânge-n șosete, uitați-vă la el 2D apoi mai spuneți că v-o plăcut; o urechelniță supradimensionată în primele minute de film (era chiar așa greuuuu să deseneze unul altceva?); o lună a Pandorei suprapusă total amatoricește peste un apus de soare presupun de unde a fost filmat jegu... errr... capodopera; e.t.c.
- munții zburători => fuck me, nici măcar George Lucas n-are tupeul ăsta;
- chestiile alea pe care zboară mi s-a părut non-stop că au limba scoasă, ba pe stânga, ba pe dreapta. Nu-mi spuneți că trebuia să-l văd 3D, am ochii suficienți de buni și sursa filmului a fost mai mult decât decentă. Pur și simplu le-au vopsit prost.
- plot holes. De fapt... what plot? Pocahontas reloaded.
- morala "dacă îți iei cea mai cool mașină primești `napoi și admirația tribului, și gagica". Cea mai șmecheră și feroce pasăre de pradă de pe Pandora nu se uită în sus că un gândac albastru vrea s-o călărească. Yea, sure. Dar poate asta intră la plot holes.

În concluzie, vreau timpu-mi înapoi și pe James Cameron într-o Fecioară din Nurnberg. Ah, and my dead brain cellz plx.
 
Mie mi-a placut mult experienta, l-am vazut la Imax (desi am inteles ca se vede mai bine la 3D "normal"). Nu ma asteptam la vreo poveste originala, dar senzatia a facut cei 32 Lei dati pe bilet (nu 50, nu stiu unde ai vazut pretul asta...). Nu l-as vedea in ruptul capului altundeva in afara de cinematograf 3D: daca e vreun film care sa merite 3D, acela e Avatar.

Unobtainium:
Since the late 1950s,[1][2] aerospace engineers have used the term unobtainium when referring to unusual or costly materials, or when theoretically considering a material perfect for their needs in all respects, except that it does not exist. By the 1990s, the term was in wide use, even in formal engineering papers such as "Towards unobtainium [new composite materials for space applications]".[3] The word unobtainium may well have been coined in the aerospace industry to refer to materials capable of withstanding the extreme temperatures expected in reentry. Aerospace engineers are frequently tempted to design aircraft which require parts with strength or resilience beyond that of currently available materials.

Unobtainium is also used, in an ironic sense, for materials that are practical and really exist, but are difficult to get.
 
Da, sigur, toți albăstreii și toți oamenii erau sarcastici. Probabil.

Mi se pare o mare elucubrație să spui că "merită 3D". Lord of the Rings nu ar merita 3D? The Matrix nu ar merita 3D? Shutter Island nu ar merita 3D? The Dark Knight nu ar merita 3D? Star Wars nu ar merita 3D? Aș putea să-ți înșir 1001 filme care ar merita 3D înaintea Avatar, cu storylines originale și acțiune bine închegată și perfect regizate. Practic tu îmi spui că Avatar nu a fost cine-știe-ce film, dar a meritat 3D și trebuie văzut doar în 3D pentru că (probabil) te simți zburând cu ăia pe păsăroii copiați după un set de pterodactili subnutriți?

Pretențiile populației au scăzut imens. Eu la un film vreau să nu fie imbecil regizat, ceea ce a fost fix impresia mea despre Avatar. Hell... 2012 este un film mai bun imo, deși m-am uitat cu un ochi la el și cu un ochi în monitor, unde îmi terminam niște fișiere de redactat.

Avatar ar fi fost super ok ca film animat (au avut 15 actori maxim care apar <10% din film), released direct to dvd. Dar deh, pipăl.

Și da, era 50 RON biletul, că iei și-o mână de nachos, ceva popcorn, un suc... Are 3 ore filmul... totuși.
 
Nu albastreii, ci scenaristul, regizorul.

M-ai inteles gresit. Niciunul din filmele enumerate de tine nu au fost bazate pe niste actori virtuali si nici n-au avut atit de mult 3D (as in computer generated). Bineinteles ca ar fi fost toate niste experiente memorabile, dar eu cred ca Avatar este, momentan, mai potrivit. Si ma refer la tehnica, nu la scenariu & shit.
"Pasaroii" din Avatar? Argumentele tale scirtiie atit de mult incit trebuie sa te convingi singur ca a fost o porcarie ca sa pari erudit? Pot s-o dau si eu cu pacalicii din LOTR, urechile fluturatoare al lui DK sau retarzii din Star Wars, da' mi-e jena. Star Wars nu e genul meu, dar e o serie tare.
Btw, Shutter Island in 3D ar fi fost un pacat. :tongue:

Normal ca o tii pe-a ta, ai vazut filmul pe un LCD de calculator, nu?

De fapt, biletul era 100 RON, ca nachos si sucul sint mai scumpe de 18 lei, plus benzina, plus iesitul in oras dupa (se pune tot la banii de bilet, ca-ti ineci amarul), plus uleiul masinii, plus uzura pneurilor, a vopselei si a psihicului.
Biletul era maxim 32 lei (Imax), dar tu tine-o pe-a ta.
 
Paranoicul din mine imi zice ca tot tam-tamul asta are o logica bine definita si un scop pe masura. Nu vedeti cum a inflorit brusc tehnologia 3D? Nu asteptam noi VR peste tot? Si totul pe baza nevoii noastre inconstiente de libertate. In plus Avatar iti induce o dorinta intensa de a fi "acolo", amplificata mult de efectele 3D. Probabil de asta e atat de laudat. Dar, ca si in film, unii poate vor dori sa se intoarca inapoi la lumea initiala, la urma urmei totul e bine si frumos, dar cu ce te stergi la fund... :smile:. Restul efectelor si actiunea in sine nici nu prea conteaza, sunt de decor oricum. Iar ca sa para si film au mai bagat la interval dragostea si happy-end-ul...
 
trebuie sa te convingi singur ca a fost o porcarie ca sa pari erudit?
Si mie mi s-a parut o porcarie la fel de mare. Apreciez efectele speciale dar asta este tot filmul. Un show de efecte speciale cu o poveste cam jalnica, tocmai buna de ignorat. Acum depinde ce apreciaza fiecare. Te uiti la un film pentru poveste, actiune, incarcatura emotionala, te uiti pentru ca iti place un actor sau altul, te uiti pentru ca iti plac efectele speciale, etc. Dar un film poate sa fie bun doar pe baza povestii in timp ce doar pe baza efectelor nu prea. Tot un film prost cu multe efecte (bune) ramane.

Eu vreau sa vad un film pentru in primul rand pentru actiune. Efectele speciale sunt doar un bonus. Asa ca pentru mine Avatar a fost timp pierdut, ca multe alte filme. Nimeni, nicaieri, nu face referire la actiune cand isi povesteste experienta Avatar. Aproape nimeni nu ar vrea sa il vada 2D - inca o dovada ca 3D-ul e punctul de interes, nu actiunea filmului. Foarte multi nici macar nu au retinut ce s-a intamplat exact. Doar nu te-ai dus sa vezi niste maimutoi albastri si o poveste rasuflata de ani de zile (Pocahontas sau Dansand cu lupii).
 
Cam multa constipare.
Nu vad unde am zis ca a avut un scenariu-capodopera. Iar daca nu-l vezi in 3D, s-a dus mare parte din experienta.
IMO, 3D + Avatar = love.
 
Cam multa constipare.
Dragut... Nu poate altcineva sa-si exprime parerea fara sa apara cate unu' cu "sarcasmul".
Iar daca nu-l vezi in 3D, s-a dus mare parte din experienta.
Adica, vorba constipatului, e doar o colectie de efecte 3D cu niste replici in fundal. Ceea ce e ok atat timp cat poti sa apreciezi spectacolul numai pentru asta. Dar poate altii nu pot sa aprecieze un film doar pentru maimutoii colorati si efectele 3D. Si asta nu inseamna ca sunt constipati sau figuranti care vor sa para eruditi.

Incearca sa accepti ca exista si alte pareri, diferite de ale tale, fara sa te pishi pe ele sau pe cei care le emit. :wink:
 
Fade in...

Act 1
Mda, Neo se supără pe Avatar, da' măcar bine că nu a cheltuit 50 RON, cît insistă kă kostă biletul... A, și că l-ar ucide pe regizor.
Eu zic că mi-a plăcut experiența Avatar 3D. Mare greșeală...

Laleaua no.1 revine și zice că elucubrez, că filmul e cam pentru retarzi, și-mi dă ca exemplu de capodoperă un action cu un papițoi îmbracat în liliac. Io-i repet că mi-a plăcut experiența Avatar 3D și că nu trebuie să se agite.

Act 2
Then laleaua no.2 e la unison cu colega de strat, treabă care, mie, zambilicii, mi se pare cam constipată, probabil datorită expunerii și timing-ului. Reiterez părerea și arunc și eu un ghimpe, poate-poate or înțelege.
Prompt, laleaua no.2 strikes back opărită, că sînt sarcastic (cine, io??? :smile: ) și că ce, n-are voie să-și expună parerea? Da' alții au voie?

Act 3
Predau microfonul, probabil pînă vine Fixer cu pesticidul.
 
Then laleaua no.2...
Da mah, bine, micule dictator :smile:. Elucubratie, constipare, lalea, pseudo-eruditi... Trebuie neaparat sa-ti impui parerea in fata plebei folosind tot felul de "dragalasenii". Tu poti sa intervii intr-o discutie si sa spui cuiva cum tu nu esti de acord cu el dar e blasfemie ca ala sau altul sa-ti zica tie asta. Pentru ca... De-acum incolo eu si Neo o sa te intrebam pe tine intai ce-ti place apoi o sa aplaudam pe forum, poate-poate nu cadem in dizgratie.

Acum revenind de la frustrari la filme si ca tot vorbeam de supraestimare, am vazut si eu Sherlock Holmes. Ma asteptam la mult mai mult de la film dupa cate am citit despre el. E cam dezlanat, desi are ceva momente de actiune sunt cam lalaite. Ii lipseste sarea si piperul. Suficient de mult cat sa nu pot sa ma uit pana la sfarsit. Probabil o sa revin candva sa ma uit la ultimele 40+ minute. Pe IMDb e cam overrated.

P.S. Biletele VIP costa intre 50 si 70lei. Ai si gustari, suc, un fotoliu foarte confortabil si daca vrei cu adevarat sa te bucuri de un film ai garantia ca nu stai langa cine stie ce cocalar care se uda tot la fiecare efect special al filmului si insista sa anunte pe toti de asta, cat se poate de zgomotos.
 
Pentru un film amărât nici nu mă descalț, darămite să dau cep la sticla cu pesticid din ăla bun :tongue:

Dacă tot vorbim de SF-uri, un film simpatic mi s-a părut Sky Captain and the World of Tomorrow :smile: Jude Law, Gwyneth Paltrow și Angelina Jolie cu un iz de mijlocul secolului trecut și Frankenstein meets Superman.
 
Da mah, bine, micule dictator :smile:
Un moment, "oprimatule": "elucubratie" e folosit de colegu', c'est pas moi. Un argument ca citesti doar posturile impare. :smile:
Imax nu are VIP.

Am vazut Public Enemies si m-a impresionat prin simplitate. Adica pina si imaginea mi s-a parut aproape neprocesata in anumite momente. Stiti, genul ala de camera de televiziune unde luminile sint mai brute, miscarea e mai naturala.
Si filmul in sine e mai brut(al), dar nu sare gardul prea departe. Nu te astepti, dar nici nu poti spune "oh, filmul asta nu-i american".
 
Back
Top