Filme, seriale, actori, popcorn

Filmul a fost la fel de "complex" ca o manea. :rolleyes:
... pentru tine, pentru altii. Pentru mine, pentru unii critici si alti cinefili Hollywood-ieni a fost altceva.

Daca tot nu-ti schimbi parerea, urmeaza sa ne duelam in sabii, florete, topoare.. La alegere. :biggrin:
 
Nu mă dau mare critic, imi place doar să ma uit la filme, insă cu mare părere de rău nu inteleg nici eu de ce a primit The Hurt Locker atătea premii. Comparativ cu Saving Private Ryan ( ca să rămânem in acelaşi registru) filmul chiar că a fost la fel de complex ca o manea. Mai aproape de zilele noastre, Taking Chance de o mie de ori mai vibrant si plin de simboluri n-a facut atâta vâlvă (deşi a luat totuşi un Glob).
 
Eu am cam terminat lista de filme americane bune. Avansez catre cinematografia japoneza si in special desenele animate. Asadar: Hayao Miyazaki.

(1984) Nausicaä of the Valley of the Wind
Desen animat pe teme ecologice. Actiunea se petrece intr-un univers alternativ (la fel ca toate desenele animate ale lui Miyazaki) unde oamenii au distrus natura prin razboaiele purtate intre ei, iar acum natura lupta impotriva oamenilor.
Foarte fain. Nota 10.

(1997) Princess Mononoke
Tot pe teme ecologice. Aici tema principala este poluarea naturii de catre industrie. Foarte asemanator cu desenul de mai sus. Universul (padurea, animalele, orasele) este mai apropiat de realitatea noastra.
Nota 9, ca preferam fantasticul extrem al primului film.

(2001) Spirited Away
Pe asta il stie toata lumea. Mi se pare ca am scris chiar un review pentru el acum catva timp.
Nota 9, pentru ca este greu de descifrat de catre europeni.

(2007) Hawl's Moving Castle
Bazat pe o carte, AFAIK. Universul este magic, la fel ca si in Spirited Away, dar nu scos din context, ci inserat intr-o realtate de genul secolului 19. Spre deosebire de Spirited Away, nu are legatura cu realitatea si este mai usor de inteles pentru noi, cei care nu cunoastem traditiile si mitologia japoneza. In rest totul se pastreaza: desene bogate in detalii, personaje ciudate, umor, etc.
Nota 9.5, pentru ca firul logic al evenimentelor se intrerupe la un moment dat (sau poate n-am inteles eu actiunea).
 
Miue mi-a placut filmul nu pentru ca ar avea vreo poveste geniala, ci pentru ca m-a facut sa ma simt acolo. In acelasi registru as incadra The Kingdom, Cloverfield.

Ultimul vazut este Where the Wild Things Are. Poate pentru ca nu m-am asteptat la mai mult decit un simplu film pentru copii, m-a impresionat. Nu auzisem anterior de povestea respectiva iar monstrii sint total diferiti de cum i-as fi desenat eu. :smile:
Cel mai interesant mi s-a parut faptul ca pustiul spune exact ce ar spune un copil, nu ceea ce crede un adult ca ar spune un copil.
 
M-am decis sa "vanez" filmele candidate la Oscar anul asta; am inceput acum cateva zile cu Up in the Air care ia un binemeritat 4/10 pentru ca a fost mai plictisitor decat orice film care au rulat la ora aia la TV. In seara asta am vazut The Hurt Locker care a fost destul de interesant, ceva momente tensionate, mult mai putine reprosuri dar cred ca nu inteleg eu ce-i cu Oscar asta ca eu credeam ca se da la filme de alt nivel... ma rog, 8/10 pentru ca-i inca proaspat in minte dar probabil 7/10 maine dimineata.
 
Rulz, dar complet nerealist, si aici nu ma refer la exoscheletul respectiv. Sa presupunem ca tu inventeazi o arma formidabila. Chiar crezi ca armata (sau orice alta organizatie a statului) vine si TI-O CERE?!?! :haha:
 
Uite ca se baga si Marius :biggrin:.
Pai tu ce-ai face mai in locul armatei? Ai ataca baza lui Stark? Un om care a inventat cea mai puternica arma de pe pamant sunt sigur ca e capabil sa inventeze si niste sisteme de securitate, eventual un sistem de distrugere in caz de "army trying to steal it".
 
Pentru ca-s bune. Si nu tre' sa vezi doar filme care-ti netezesc cu blandete creeru'. Nu aja?

Nu te-ai saturat de filme 'telectuale gen The Blind Side?

Mie-mi plac filmele care imi pun probleme. Imi plac filmele pe care trebuie sa le inteleg. M-am saturat de filme care ma fac sa ma simt dajtept, bun si drept.

Incearca sa te uiti macar la I giorni contati si vorbim dupa aia mai aplicat.
 
"Pentru că-s bune" e cât de subiectiv se poate, ca motiv :smile:
Eu am ajuns să cer de la filmografie doar entertainment, vreau să mă binedispună şi atât. Nu cer mult, nu aştept mult, nu mai am răbdare şi dispoziţie să văd altceva.
Fiecare cu preferinţele lui :smile:
 
Back
Top