Filme, seriale, actori, popcorn

Sherlock Holmes.
Un film interesant dar s-a cam prea pus accentul pe scene de actiune. Ajuta totusi momentele planificare a actiunilor / deductiile lui Sherlock Holmes si dialogurile simpatice dintre el si Watson.
 
Caprica = :love:

Sherlock Holmes este un film excepțional în opinia mea, Guy Ritchie did it again. Foxter, fyi, Holmes era un bătăuș, un dezordonat și un împrăștiat, tocmai am cernut/citit Aventurile și Memoriile lui Sherlock Holmes și se desprind fix aceste caracteristici din ceea ce a scris A.C. Doyle acolo. Într-un singur moment o scrie efectiv, în rest.. se pot deduce :biggrin:

P.S.: poți fi un om genial chiar dacă ești extrem de dezordonat. Nu veți putea să mă convingeți contrariul :biggrin:
 
Caprica e bun pentru că e singurul serial SF al momentului (Stargate Universe e doar de umplut timpul). Ultimele 5 minute nu prea m-am prins cum s-a întâmplat și de ce :frown:
 
Ăăă spoilers ahead. Adică ce-am înțeles eu :biggrin:

Fiica programatorului genial care a inventat cylons (sau mă rog, conștiința ei) a trecut în acel model de cylon. De unde se presupune (adică privitorul presupune) că s-a împrăștiat self-awareness-ul modelelor "tinichea" de cylon și ideile - dacă ții minte, în unul din episoade cylonii sunt caracterizați ca fiind "ca niște copilași" dpdv moral. Genul de copil care rupe un picior unui gândac pentru a vedea dacă mai trăiește, rinse and repeat. Cum? A transferat-o ta-su. Eroarea care a fost dată acolo a provocat coruperea unor date, dar nu coruperea întregii personalități a entității virtuale respective. Se poate ca și de aici să reiasă tulburările de personalitate ale cylonilor, cine știe.
 
E mai complicat decât atât, compară cu Cylons din Galactica și vezi că diferența e enormă. Ăia din Galactica nu sunt copii ale celui de aici, ăsta e foarte deștept, cam ca ăia umani. Asta nu se leagă, nu mai e nici un spoiler ci teaser :smile:
 
Nói albínói (2003)

Regia: Dagur Kári

Acest film prezinta un tanar de 17 ani care nu prea se adapteaza nici la scoala (este exmatriculat) si nici in societate. Un film intresant pe care-l recomand.

O País de São Saruê (1971)

Regia: Vladimir Carvalho

Documentar care vorbeste despre viata grea a oamenilor dintr-un stat din NE-ul Braziliei. Acest film a fost interzis in Brazilia de catre junta militara aflata la putere in acea perioada.

Naked in Ashes (2005)

Regia: Paula Fouce

Acest documentar ne prezinta viata unor yoghini din India. Se incearca si prezentarea mai in ansamblu a fenomenului yoghin. Interesant.
 
Mon Oncle (1958) Regia: Jacques Tati

O comedie superba.

In acest film lumea plina de minuni tehnologice a lui Charles Arpel este daramata de cumnatul sau. Acesta, prin felul sau de a fi, mareste entropia in prea perfecta si monotona viata a lui Charles Arpel pana cand reuseste sa-l schimbe si sa-i aduca zambetul pe buze in finalul filmului.

Scena picnicului ca si cea in care Monsieur Hulot (cumnatul aiurit) supravegheaza o masina care face furtunuri sunt de coma.

Acest film este recomandat numai persoanelor care-si doresc o comedie la care sa rada.

Warning: Acest film cauzeaza dureri de burta din cauza rasului. Va uitati la el pe riscul vostru.

Night on Earth (1991) Regia: Jim Jarmusch

Acest film prezinta povestile a cinci taximetristi in cinci orase diferite ale lumii.

Prin fiecare poveste se incearca prezentarea unui aspect definitoriu al fiecarui oras.

Foarte interesant.
 
Foarte inteligenta chiar.

Daca-ti place vezi ca Tati a mai facut un film in care joaca rolul lui Monsieur Hulot. Se numeste Trafic. Inca nu l-am vazut. Il vad maine seara cu nevasta-mea ca si ei i-a placut Mon Oncle.
 
Am vazut in cele din urma Trafic (1971) Regia: Jacques Tati.

Bun. Am ras destul de bine.

In esenta este vorba despre Monsieur Hulot (jucat chiar de Jacques Tati) care trebuie sa duca un camion care transporta o masina care trebuie sa ajunga la o expozitie internationala auto. Pe drum are parte de toate necazuri care le poate avea o masina.

Scuze pentru potopul de "care"-uri.

Ningen no jôken (1959 si 1961) Regia: Masaki Kobayashi

Este vorba despre trei filme cu o durata totala de ~10h.

Aceste filme arata cum trece prin razboi un tip: incepe ca responsabil de lagar de munca cu vreo 500-600 de prizonieri chinezi in subordine. Continua ca soldat pe linia frontului si in ultima parte devine si el prizonier sub administratie sovietica.

Nu este un film de razboi decat in masura in care razboiul este background-ul. Pe alocuri filosofic, are si scene cu mult simbolism. Nici un moment nu este un film de actiune.

Un film foarte frumos.

Kuroi ame (1989) Regia: Shohei Imamura

Acest film descrie succesiunea disperare, speranta si iar disperare a supravietuitorilor bombei atomice lansate la Hiroshima. Incet incet supravietuitorii mor unul cate unul ca urmare a efectelor radiatiilor.

Mie mi-a placut.
 
Bamako (2006) Regia: Abderrahmane Sissako

Filmul prezinta un proces simbolic in care partile sunt BM, FMI si alte organisme internationale de "ajutorare" si tarile africane de partea cealalta. Sunt aduse in atentie multe lucruri destul de adevarate.

Cel mai mult m-a impresionat lamentatia taranului, absolut impresionant. Combinatia dintre figura sa si expresivitatea vocii facea inutila intelegerea cuvintelor sale. Inflexiunile vocii sale vorbeau de la sine despre durerea sa.
 
Warning, minor spoilers ahead. Very minor.

Acum am ajuns si eu acasa de la Avatar IMAX si intradevar, diferenta fata de 3D e ca de la cer la pamant. Senzatia de imersie (imersiune? ah screw it) este excelenta, prietena mea s-a speriat de vreo doua ori, cand avea impresia ca o loveste ceva din ecran :tongue:. Diferenta nu este numai in numarul de obiecte care par ca ies din ecran, care oricum sunt mult mai multe, dar mai ales in "adancimea" imersiei, senzatia ca sunt la cateva zeci de centimetri in fata ta, sau la un metru, este foarte frecventa. Ca procentaj sa spun ca un 30% din tot filmul am avut senzatie buna de imersie, doar la scenele exterioare nu prea era, dar nu vedeam dublu ca burebista ci normal. O problema enervanta a fost subtitrarea desteptilor astora de romani, care era perfect 2D, iar daca te uitai la ea te cam dureau ochii (subtitrarea se vedea cu ochelari cum se vede un film 3D fara...). Eu am ignorat-o total pentru ca stau excelent cu engleza, dar prietena a avut un oarecare discomfort.
Povestea are intradevar mici gauri (dar mici) si nu este absolut revolutionara, dar pe mine m-a lovit din toate directiile (explic imediat) si imi este absolut imposibil sa zic ceva negativ despre el.
In primul rand eu sunt fanboy mecha si army stuff (ships), iar tot ce a tinut de roboti si nave de lupta a fost exact cum era in creierasul meu, deci nota 10. Nu va asteptati la diversitate à la star wars, dar nota 10 :smile:.
In al doilea rand sunt nature fanboy, iar toata chestia cu comuniunea cu natura/planeta/etc. a fost iarasi excelent facuta si spre suprinderea mea chiar foarte plauzibila, deci nota 10 si aici.
In al treilea rand impactul IMAX-ului (fiind prima oara cand vad un film IMAX) a guvernat peste tot ce era pozitiv in film si facut totul sa para si mai "awesome", a amplificat orice.

Ca o concluzie: daca nu ati vazut pana acum un film IMAX, mergeti neaparat sa vedeti Avatar. Neaparat IMAX, nu 3D. E un film absolut excelent (parerea mea), nu e cel mai bun al tuturor timpurilor, dar realizarea superba, ideile noi si chiar si povestea il fac sa isi merite locul in top 250. Dupa aia bagati un review aici, ca sa nu fiu singurul care-l ridica in semi-slavi :biggrin:.
 
Awsome, legendary, excelent, etc. E un film ce trebuie vazut, la IMAX neaparat. Intr-adevar, the military tech stuff si rahaturile cu natura sunt misto. Povestea in schimb e o tampenie, pe care insa o poti ignora usor.:smile:
Am totusi cateva nedumeriri: cum faceau astia legatura intre "sofer" si avatar? telepatic, unde radio, antene gsm? :biggrin: si de unde venea apa care alimenta cascadele alea din muntii zburatori?
 
Bluetooth pe OBEX. Da un BT ramped up cu multe emitatoare peste tot. Sau via sateliti. Iti dai seama ca era ceva lag, da nu suficient sa le afecteze FPS-urile.
Condensare/precipitatii?

Problema mea de natura etica e urmatoarea: la un moment dat, cand nenea ologu' se conecteaza prima data la avatar isi descopera coada. Si tanti cercetatoarea ii zice "Dont play with that. You'll go blind". Deci coada era un fel de penis. Problema rezida aici: aia isi leaga coada de copaci, de animale si pasari, deci practic si-o baga-n mama natura. Ce zoofili. In concluzie Avatar e furry porn.
 
Deci coada era un fel de penis.

Erm, no. Aia era o gluma. They had some real genitals under their loincloths :tongue:.

Intrebarea cu apa de pe muntii zburatori mi-am pus-o si eu, dar wth, fuck it, I just enjoyed the view. Hai sa dam vina pe o condensare fantastica.
 
Sau capilaritate. Se mai întâmplă, iar la munții din poveste or fi foarte, foarte predispuși la acest fenomen.
 
Problema mea de natura etica e urmatoarea: la un moment dat, cand nenea ologu' se conecteaza prima data la avatar isi descopera coada. Si tanti cercetatoarea ii zice "Dont play with that. You'll go blind". Deci coada era un fel de penis. Problema rezida aici: aia isi leaga coada de copaci, de animale si pasari, deci practic si-o baga-n mama natura. Ce zoofili. In concluzie Avatar e furry porn.

Indeed it is! :biggrin:
Check this out: Sex Pandorian :biggrin:
 
Există 2 feluri de filme, filme care se vor a fi artistice și care trebuie apreciate dpdv. artistic, gen Breaking the Waves, Dancer in the Dark sau Polițist, Adjectiv și mai sunt și filme pentru amuzament, gen LOTR sau Star Trek sau tot ce scoate Hollywood.

Astea sunt 2 tipuri de produse și nu se pot compara. Filmele din a 2a categorie nu sunt neaparat proaste, spre exemplu consider LOTR ca fiind o capodoperă a cinematografiei, deși dpdv. artistic totdeauna o să apreciez mai mult un film gen Dogville (prima categorie).

Dacă la prima categorie, pentru a fi un film bun contează cam aceleași lucruri care contează la o pictură pentru a fi o pictură bună sau la o poezie pentru a fi o poezie bună, la filmele din a 2a categorie contează de obicei cu totul altceva. Nu se poate critica Avatar pentru că îi lipsesc elemente caracteristice filmelor din prima categorie la fel cum nu se poate critica mișcarea Dogme 95 pentru că nu are efecte speciale (am ceva cu Lars von Trier astăzi, da :biggrin:).

Legat de Avatar, nu am văzut și nu cred că voi vedea pentru că m-ar plictisi teribil, dar James Cameron e un geniu ca regizor :biggrin:. (de filme din a 2a categorie, evident).
 
Back
Top