Filme, seriale, actori, popcorn

Am văzut ieri la cinema Avatar. Bineînţeles, 3D. Cred că e ultimul film la care mă duc să-l văd 3D, efectele nu-s chiar de dat pe spate, am remarcat într-adevăr în vreo 2 locuri şi încă o dată la o reclamă...în rest chiar nu m-a încălzit deloc.
În fine, filmul e bun şi merită văzut, poate puţin cam prea lung pentru gustul meu. A reuşit să mă ţină treaz două ore jumate cât a durat. :biggrin:
 
Am mai întâlnit şi pe alţii care pur şi simplu nu văd corect 3D.

Cam lung filmul, probabil toată lumea a ţinut cu dinţii de efectele pe care le-a făcut el, aşa că nu le-au tăiat :smile:. Şi asta simplificând unele chestii la maxim [spoilers] (eroul trebe să prindă zburătoarea portocalie să fie king of the hill, ce n-au reuşit decât vreo 4 în istoria cunoscută, gata, în 30 de secunde a prins zburătoarea portocalie, din prima, no problem there, după ce 2 săptămâni învăţase să călărească). Sau "ăsta nu-i de-al nostru, trebuie omorât" "ce eşti, bă, ţărane?" "războinic!" "nu-l mai omorâm, îl ţinem şi-i dăm în grija fiicei tribului". Yeah, right.
 
Da, e adevărată chestia cu "nu percepe 3D". Mi s-a mai întâmplat şi mie când am fost la un filmuleţ 3D în Costineşti unde n-am prea prins nimic senzaţional în afară de jeturile de aer din scaun sau chestia aia care mă gâdila la picioare, însă aici cred că n-am ratat vreo fază. Din câte am văzut cel mai bine sunt percepute obiectele mici care vin spre tine, acolo e senzaţia maximă, în rest cele mai mari care trec prin faţa ta nu prea m-au încântat. Probabil depinde şi de percepţia fiecăruia. Mai pui la socoteală şi ecranul imens din Iulius unde trebuia să-ţi mişti şi capul dintr-o parte în alta ca să nu ratezi ceva...

Oricum, filmul nu-i chiar perfect, dacă e să analizezi fiecare fază. De exemplu n-am înţeles ce era cu cercetătoarea aia, ei căutau pe cineva care să reuşească să intre între băştinaşi iar aia era acolo ca la ea acasă. Faza cu zburătoarea aia roşie era o banalitate...it never looks up. :biggrin:
 
Niste colegi au vazut avatarul asta la IMAX si cica ar fi cel mai tare film facut vreodata, lucru care m-a socat nitel mai ales ca-i stiu mari devoratori de filme deci nu se lasa impresionati prea usor. In fine, eu am vazut vreo 50-60 de filme in toamna asta, de cand mi-am luat teveul de 106 cm, dar nu reusesc sa-mi rup o ora sa scriu despre ele. :frown:
 
Ori sunt eu batut in cap ori imi lipseste povestea din spatele Avatarului care parca e un deathmatch de Unreal Tournament.
 
Păi ideea e că dacă nu te aştepţi la cine ştie ce poveste, efectele (nu numai 3D, chiar şi 2D) sunt foarte faine :biggrin:. Doar că dacă-l vedeam acasă pe PC probabil nu rezistam până la capăt.
 
Până la urmă la IMAX Avatar e dublat de mioritici sau are subtitrare? Cel mai tare film făcut vreodată nu ar trebui să fie dublat, d-aia întreb :biggrin:
 
Are subtitrare. Dublarea n-are farmec dacă nu e făcută de Irina Margarina Nistor. :biggrin:
 
Cu 3D-ul care nu e 3D mi s-a intamplat si mie.
Am schimbat ochelarii si a fost 3D.
Noroc ca mai vazusem un 3D inainte si stiam la ce sa ma astept.

A vazut cineva Avatar si IMAX si 3D? Este diferenta mare? Eu am vazut 3D (nu mai erau locuri la IMAX) si ma bate gandul sa ma duc si la IMAX.
 
Nu râdeți, pls, nu am mai văzut un film la cinema de la Pacientul Englez încoace (și am rămas cu sechele), care e pe scurt diferența între IMAX și 3D?
 
Nu râdeți, pls, nu am mai văzut un film la cinema de la Pacientul Englez încoace (și am rămas cu sechele), care e pe scurt diferența între IMAX și 3D?
Rezolutia si marimea ecranului. Pelicula de Imax are o rezolutie(?) mai mare iar ecranul, cel putin asta de la noi, are vreo 25 de metri inaltime si 37 latime.
Mai nou exista si proiectoare digitale Imax (tot asta de la noi cica ar fi digital), desi din cate am citit nu prea exista suport Imax digital.
Am fost acum cateva zile AFI si am vazut o porcarie de film 3D Imax, ala cu dinozaurii. Imagine tremurata, pete pe pelicula, calitate jalnica, mi s-a facut si rau la un moment dat. M-a impresionat in schimb trailer-ul de la Avatar. Calitate excelenta, senzatie de imersiune puternica, chiar e un fel de spectacol vizual. Din pacate mi s-a parut si putin prea intens, obositor chiar. Nu stiu daca as rezista sa vad integral filmul.

Movie review :biggrin:
(500) Days of Summer
Un fel de comedie romantica. Chiar antiromantica. Un fel de film indie. Un fel de poveste altfel. Un fel de dialoguri inteligente si personaje interesante. Un fel de mi-a placut.
 
La ce anume trebuie sa ne asteptam? Nici eu n-am vazut pina acum un film 3D si cica saptamina viitoare este programat unul de catre prieteni.

Pai ideea este ca imaginile nu mai sunt lipite de panza.
Le vezi undeva in aer intre panza si tine.
Chiar si subtitrarea este undeva in aer.
Bine nu toate scenele sunt 3D iar din cele care sunt 3D nu toate sunt asa expresive. La un moment dat pot fi chiar obositoare pentru ochi.
 
Trebuie sa recunosc ca nu am mai fost la cinema de mai bine de 6 ani de zile, dar Avatar a reusit sa ma scoata din casa.
Mi-a placut povestea, efectele speciale (senzationale) si faptul ca au tratat fiecare particica a filmului cum trebuie, fara graba, de aici probabil si durata filmului 2h:30min.

Lagat de sala de cinema, Cityplex - Constanta, mi sa parut al naibii de mica si inghesuita, iar sunetul parea oribil - erau momente in care trebuia sa urmaresc subtitrarea pentru a intelege ce se vorbeste. Scaunul si locul dintre scaune era inghesuit, iar dupa o ora si ceva nu ma stiam in ce pozitie sa stau si cum sa-mi tin picioarele. :rolleyes:

P.S. Rip-ul HD 1080p ar trebui sa se vada senzational. :goofy:
 
Back
Top