Filme, seriale, actori, popcorn

spooky51

Obi-Wan Kenobi's cousin
Captain America: The First Avenger (2011)

O incercare reusita de a aduce idiotmetrul la noi valori. Un patriot mic de statura dar cu un suflet mare este injectat cu un ser mic in cantitate dar albastru stralucitor ca culoare, devenind un patriot cu muschi mari si suflet mare. Plus un scut unicat dintr-un metal care se numeste ceva gen indestructibilum sau ciumegum.
Eroul salveaza omenirea de noua masinarie de razboi nazista, nu de masinaria veche si uzata cu tancuri si avioane clasice, ci de noua masinarie secreta formata din Loltraktoare care trag cu laserul. Capitanul America va convinge Loltraktorul sa se intoarca impotriva planurilor diabolice ale lui Schmidt si sa conlucreze amandoi pentru viitorul omenirii, pentru fast food si pentru emisiuni TV in culori. Capitanul America e congelat vreo 70 de ani, iar Loltraktorul devine vedeta in campingul de la Malinovka. Heil Hydra! :smile:
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Trebuie să mai încerci să fii și copil câteodată. Altfel mi se pare inutil până să și încerci să te uiți la un astfel de film. IMDB Top 10 și filmele psihologice -> that way. Mulțumim.
 

bausto

The year of grace, 2007
Aseara am vazut From Paris with Love. E ok filmul, genul de action-flick nici prea-prea nici foarte-foarte, e exagerat pe alocuri dar si un pic funny si nah, pentru o ora si ceva (sau cat dureaza) e ok sa uiti de legile fizicii si de realitate si sa fii si copil. Un A8 W12 avea probleme sa prinda din urma o coaja de Volvo din secolul trecut... :hmm:

Pe de alta parte mai sunt filme (seriale) ca 24 care intind labareala si exagerarea pe nu mai putin de 8 sezoane*24 episoade/sezon*40minute/episod, adica ~130 de ore. Nu cred ca pot sa fiu copil (one not too bright) atata timp :smile:. Dupa un pic de 24, Lost mi se pare o capodopera. Am tot sperat in eternul "din sezonul urmator e mai digerabil". Nu este. E doar un joc de uite cucu', nu e cucu' mai exagerat ca un ghetar in mijlocul verii in Sahara :smile:. 2/10 si asta doar in ideea ca un punct e din oficiu.http://www.imdb.com/title/tt0285331/
 

IceCub

Membru Senior
24 l-am abandonat dupa 2 sezoane, iar Lost l-am abandonat dupa primul sezon.

Tocmai am terminat de vazut Firefly + Serenity (better late than never :biggrin: ) Pacat ca FOX l-au abandonat asa usor. Mi-a placut mult umorul a la SG-1.
 

Velkan

Moderator
Pentru că tocmai le-am văzut pe toate, fac o scurtă apreciere a filmelor care preced The Avengers (2012):

The Incredible Hulk (2008),
Iron Man (2008),
Thor (2011) și
Captain America: The First Avenger (2011).

Oarecum spre surprinderea mea, cel mai bun mi s-a părut Thor (de departe, aș zice) - singurul căruia nu i-am găsit absolut nimic de reproșat: mi-au plăcut personajele, efectele, povestea, scenele de luptă și momentele de umor. Și yay, Hawkeye cameo. :biggrin:
Și Iron Man stă bine la majoritatea capitolelor (personaje și efecte mai ales), dar e atît de incredibil de anticlimatic și cu un villain atît de banal (altul în alt costum :mda:) încît mi-e imposibil să-l pun peste Thor, care are un villain mișto și complex.
Hulk mi-a plăcut mai mult decît mă așteptam, mai ales segmentul din America de Sud, însă l-au tras în jos efectele, nu atît ca realizare, cît designul general, cam tern și întunecat. În mod normal, le-aș trece cu vederea, dar aici ocupă locul central în film și sînt cam greu de ignorat. Destul de bun ca acțiune, totuși. (Piss off pentru faptul că nu-l readuc pe Edward Norton pentru Avengers.)
Captain America are o primă jumătate foarte bună și cel mai consistent umor (de care și profită pentru a ieși foarte subtil din mai multe clișee inevitabile), dar e de asemenea anticlimatic și nu foarte convingător la scenele de acțiune (evident, sindromul „sequel pe țeavă”, ca și Iron Man).

La modul general, nici unul nu mi s-a părut sub un 7-7,5/10.

Acuma, în ceea ce privește The Avengers, sînt foarte curios cum or să utilizeze toate personajele astea împreună, avînd în vedere că - dacă luăm extremele - Thor e zeu, iar Hawkeye e un nene care trage foarte bine cu arcul. :goofy:
 

Velkan

Moderator
This looks good.


Efectele sînt făcute de Weta Digital, iar Caesar e interpretat de Andy Serkis, aceeași care au lucrat la Gollum în Lord of the Rings.
 
Last edited by a moderator:

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Sounds extremely boring. Până și în I am legend avea omu' măcar un câne acolo :frown:
 

bausto

The year of grace, 2007
Da, deci l-am vazut: 99 francs. Ii dau 9/10 dar nu stiu exact de ce :smile:. Ar putea la fel de bine sa fie si de 10. O realizare foarte interesanta si e pentru prima data cand nici macar nu m-a interesat paralela cu cartea.
 

Velkan

Moderator
Dazed and Confused (1993).

Cu și despre liceeni în ultima zi de școală, undeva prin Texas în 1976. Nota de pe IMDb e cam mică - mie mi s-a părut genial, cu personaje foarte simpatice (interpretate de actori care între timp au ajuns cunoscuți*), o coloană sonoră excelentă și cîteva scene memorabile. Dacă vrem să fim profunji, dincolo de un film cu adolescenți, e o imagine a societății și culturii anilor '70 (gen Vanishing Point). Cam 9/10 lejer.

*) Să mor dacă l-am recunoscut pe Ben Affleck. În schimb, Milla Jovovich pare că arată la fel de pe la 6 ani. :biggrin:
 

Velkan

Moderator
X-Men: First Class (2011) e, din punctul meu de vedere, cel mai bun film din seria X-Men, dar are cîteva probleme deranjante: în primul rînd vizual - efectele sînt bune, dar nu grozave (iar dacă District 9 a făcut ce a făcut cu un buget de 30 mil., la 140 mil. nu mai ai nici o scuză), iar machiajul pe unele personaje e... Gizăs! - Beast arată ca King Kong din 1933. Și nici Mystique nu mi-a plăcut (bine, asta mică din First Class nu e Rebecca Romijn... :love:). Dar cam aiurea avînd în vedere că Beast/Mystique arătau excelent în seria din 2000-2006.
În al doilea rînd, m-am urcat pe pereți văzînd ce personaje au ales pentru film din zecile de mutanți ai universului Marvel, inclusiv primii X-Men din comics: fucking Cyclops, Jean, Archangel și Iceman. Dar nu, li s-a părut o idee mai bună libelula care scuipă petarde. :mda:
În al treilea rînd, și mai puțin important ar fi că January Jones pur și simplu nu le are cu actoria. Motiv pentru care stă în sutien 3/4 din film . :biggrin:

Mi-au plăcut cei doi protagoniști și Kevin Bacon, și mi-a plăcut că s-au concentrat pe personaje și nu pe acțiune, deși sînt și cîteva scene de acțiune mișto: ăăm, cam toate în care apare Magneto. :biggrin: Și cea în care (spoiler) apare Wolverine, desigur.

8.0/10? Meeeh... 7-7.5.
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Cred că ai înțeles greșit, nu există Cyclops and co. Wolverine apare (no spoiler, și eu știam că "apare", dar nu știam când :biggrin:) și rulz (pentru cât timp o face).

Mutanții sunt tari imho -> Emma Frost? Win. Magneto? Same. Xavier not bold and acting like a youngster? Same. Moira MacTaggert în sutien și ciorăpei? Double Win :biggrin: Ok, asta nu-i mutant :biggrin:
 

Velkan

Moderator
Emma Frost e win, dar eu ziceam de January Jones, nu de personaj în sine. Magneto e cel mai win. :biggrin:

whiskas, Cyclops suge pentru că probabil ești obișnuit cu imaginea lui din desene și din filmele X-Men, în care e pus mereu în umbra lui Xavier și redus de stadiul de personaj secundar, pentru că Wolverine e mai popular. Dar dacă citești de exemplu X-Men: Second Coming, care e mult mai întunecat, în care lumea chiar moare, și în care Cyclops este liderul X-Men, și ia niște decizii necesare, dar foarte nepopulare, printre care să autorizeze X-Force (un fel de trupă de comando condusă de Wolverine) să elimine diverși opozanți ai mutanților, îți vei da seama că e un personaj foarte complex și diferit de pămpălăul cu care ești obișnuit, al cărui singur rol e să mîrîie ocazional la Wolverine. :smile:
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Dar o singură inadvertență am descoperit în film. Emma Frost nu trebuia să fie incapabilă să-și folosească abilitățile telepatice în diamond form? :mda:
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Văzut Street Fighter (1994). De plictiseală. Am murit de râs la anumite faze, filmul în sine nu se ia în serios, și, privit ca atare, este chiar relaxant. De la muzica tipică anilor respectivi până la coafuri și Kylie Minogue la 26 ani, condimentat cu VanDamme și Ming-Na (pe care o știți din Stargate Universe probabil), este chiar relaxant dacă n-ai ce face :biggrin:

Sfârșitul este criminal, de asemenea. Asta dacă te uiți la credits, măcar pentru muzică :hihi:
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Apropo de X-men, mai uitaţi-vă odată la primele două dacă chiar nu vedeţi probleme sau exagerări (Cuban Missile Crisis... REALLY?). :biggrin:
 

Velkan

Moderator
Păi și în Watchmen, la asasinarea lui Kennedy, lunetistul se dovedește a fi The Comedian. Nu-i prea tare? :biggrin:

Cyclops sux, no Wolverine :smile:love:smile:?

Nup, primii X-Men sînt Cyclops, Jean, Archangel, Beast și Iceman. Nu știu exact ordinea, dar primul primul e Cyclops.

Attack the Block (2011).

A teen gang in South London defend their block from an alien invasion.
So much win. 8/10. :smile:
 
Top