Daca vrei sa afli finalul filmului va trebui sa-l vezi pentru ca eu nu ma prea pricep la spoilere. Scuze, nu te supara.
Daca vrei sa stii filmul asta a luat Oscar.
Nu știu de când este chestia asta un etalon. Există 101 filme de Oscar care sunt proaste pur și simplu, dacă Academia l-a premiat nu înseamnă musai că-i și bun.
Și că tot vorbim de filme proaste, am văzut
Avatar. Mulțumescu-ți, Doamne, că n-am dat 50 RON pe biletul de cinema, că ieșea road rage când se termina porcăria.
Trecând peste chestiile aberante gen
- "unobtanium" => fuck off, am brainfărtuit eu "pandorium" și tot sună mai interesant ca metal, dar deh, omul trebuie să-și "dea seama" că acel metal NU va fi obținibil de rasa umană în viitor, ergo este doct iuhu
- plot holes cât Golful Mexic
- efecte speciale făcute la repezeală => dar e 3D, frateee; a se nota vă rog că 99% din oamenii care l-au văzut 3D nu au observat cadrele banale peste care au fost suprapuse efectele speciale; dacă aveți sânge-n șosete, uitați-vă la el 2D apoi mai spuneți că v-o plăcut; o urechelniță supradimensionată în primele minute de film (era chiar așa greuuuu să deseneze unul
altceva?); o lună a Pandorei suprapusă total amatoricește peste un apus de soare presupun de unde a fost filmat jegu... errr... capodopera; e.t.c.
- munții zburători => fuck me, nici măcar George Lucas n-are tupeul ăsta;
- chestiile alea pe care zboară mi s-a părut non-stop că au limba scoasă, ba pe stânga, ba pe dreapta. Nu-mi spuneți că trebuia să-l văd 3D, am ochii suficienți de buni și sursa filmului a fost mai mult decât decentă. Pur și simplu le-au vopsit prost.
- plot holes. De fapt... what plot? Pocahontas reloaded.
- morala "dacă îți iei cea mai cool mașină primești `napoi și admirația tribului, și gagica". Cea mai șmecheră și feroce pasăre de pradă de pe Pandora nu se uită în sus că un gândac albastru vrea s-o călărească. Yea, sure. Dar poate asta intră la plot holes.
În concluzie, vreau timpu-mi înapoi și pe James Cameron într-o
Fecioară din Nurnberg. Ah, and my dead brain cellz plx.